Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
teqz wrote:Ja kupiłam 6 wielo, na razie są za duże, ale zacznę niedługo używać. Zobaczymy jak pójdzie, ewentualnie dokupić więcej.
Mój mały to nocny Marek zasypia dopiero grubo po północy, nieważne o której idziemy spać. Marudzi, kwili i nie daje spać. Ale rano to już może spać w nieskończoność nie wiem, może być tak, ze ma tak „zakodowane” i nie zaśnie szybciej i nie ma sensu próbować? Jest coś takiego możliwe?
-
mi88 wrote:Odnośnie wielopieluchowania - nie zagłębiałam się w temat w ogóle, bo nie jestem przekonana. Z tego, co kiedyś na pobieżnie przeczytałam, to może być większy problem z odparzeniami, bo takie pieluchy nie izolują mokrego od skóry. I że na noc i tak trzeba zakładać pampersy, bo dziecko byłoby za długo w mokrym. A te wkładki, które się wkłada w taką tetrową pieluchę, są praktycznie tym samym, co pampers, więc też nie ma sensu. No i że wielopieluchowanie ma trochę większy sens przy chłopakach, bo się im mniej przegrzewa jajka
Ale tak, jak mówię - to tylko jakieś opinie, które przeczytałam bez wgłębiania się w temat i dlatego zrezygnowałam z tego pomysłu. Ale skoro Wy chcecie to robić, to pomyślałam, że może jednak powyższe wady to bajki i warto się jednak tym zainteresować - dlatego czekam na Waszą opinię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 00:00
-
Hej dziewczyny, ja od rana w lab, mają u nas w dupie kobiety w ciąży, ludzie w kolejce i laborantki smutne to, ale całe szczęście ostatni raz więc czekam grzecznie...
co do wielo - Mi88 nie do końca racja. Jasne jak ktoś kupi kiepską tetrę i chińskie otulacze czy kieszonki to na pewno może mieć problem. Ja na początek mam same z naturalnych materiałów (wełna) więc z pampersem plastikowym to nie ma nic wspólnego na noce chce używać na początku chyba jednorazówek, ale tylko dlatego że nie chce stresu i ewentualnych nerwów w nocy, jak się ogarniemy z tematem to i na noc wprowadzę. Są rozmiary noworodkowe. Dużo osób ich nie kupuje, ponieważ nowe to jednak spory wydatek na krótko i dużo osób zaczyna wielopieluchować od 2-3mies dziecka jak pasują pieluszki one size.
Co do żłobka - nie jest do końca tak jak piszecie. W wielu żłobkach zgadzają się na wielorazówki tylko np. W systemie aio - takim gdzie wymieniasz wszystko za każdym razem, czyli normalnie jak pampersa. Plus nawet jeżeli się nie zgadzają to dziecko jest w żłobku kilka godzin gdzie ma jedna czy dwie zmiany pieluszek a reszta w domu już może być na wielo i mamy też to praktykująWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 08:03
mi88 lubi tę wiadomość
-
agaaa90 wrote:Bardzooo się cieszę, że prenatalne wyszły ok NIFTY w takim razie nie ma innej opcji też wyjdzie w porządku nic się nie martw !! Hehe co do panikowania to uwierz mam dokładnie to samo nie ważne co by się działo ;p U mnie ogólnie też dobrze Przez cały ten czas nie miałam ani razu mdłości nie wspominajac już o zachciankach itp ;p także przechodzę póki co tą ciążę prawie bez objawów W czwartek idę na prenatalne i oczywiście już "cała latam" ;/ ciekawe czy będzie już można określić płeć...bo mnie się wydaje, że będzie chłopak
Co do in vitro to uważam, że to była najlepsza decyzja chociaż te dwa tygodnie od transferu do bety były istną męczarnią, ale udało się i to jest najważniejsze chociaż teraz żyję od wizyty do wizyty i pewnie tak już będzie do rozwiązania ;p Ważne żeby wszystkie nasze pociechy urodziły się zdrowe
Mój lekarz na mnie "krzyczy", żebym sobie wybiła z głowy głupie myśli, ale to dr z wieloletnim doświadczeniem, dla niego to pewnie "milionowa" ciąża a dla mnie pierwsza wychuchana i wydmuchana...
U mnie teżw sumie gdyby nie piłeczka wieczorem to nie wiem czy podejrzewałabym się o ciążę Do 12 tygodnia zdarzały mi się mdłości, ale jak nie dopilnowalam, zeby zjesc. Zachcianek nie mam, mniej zdecydowanie jem slodyczy poza lodami.
No i moze troche wczesniej padam wieczorem a budze sie przed czasem. Oby tak dalej -
welonka wrote:Jaszmurka ,Aga dobrze was tu widzieć
Położna się śmiała ze jakbym została chwilę dłużej w domu to mąż odebrał by poród w samochodzie.My Dzisiaj może wyjdziemy do domu . U nas też pampersy idą bardzo szybko .
Mi88, Ineczka, Welonka cześć Dziewczyny No trochę mi zajęło zanim Was odnalazłam i odważyłam się przyłączyć
Welonka gratulacje i zazdroszczę ekspresu -
pilik wrote:Hej dziewczyny, ja od rana w lab, mają u nas w dupie kobiety w ciąży, ludzie w kolejce i laborantki smutne to, ale całe szczęście ostatni raz więc czekam grzecznie...
Przecież kobiety w ciąży mają pierwszeństwo. Nie chcesz się wykłócać czy czekasz aż ktoś sam Cię poprosi?
Ja już w 10 tygodniu jak nic nie bylo widać a kolejka do pobrania duża ominęłam ją i zapytałam czy mogę skorzystać z pierwszeństwa. W nosie mam co kto powie lub pomyśli.
-
pilik wrote:Hej dziewczyny, ja od rana w lab, mają u nas w dupie kobiety w ciąży, ludzie w kolejce i laborantki smutne to, ale całe szczęście ostatni raz więc czekam grzecznie...
co do wielo - Mi88 nie do końca racja. Jasne jak ktoś kupi kiepską tetrę i chińskie otulacze czy kieszonki to na pewno może mieć problem. Ja na początek mam same z naturalnych materiałów (wełna) więc z pampersem plastikowym to nie ma nic wspólnego na noce chce używać na początku chyba jednorazówek, ale tylko dlatego że nie chce stresu i ewentualnych nerwów w nocy, jak się ogarniemy z tematem to i na noc wprowadzę. Są rozmiary noworodkowe. Dużo osób ich nie kupuje, ponieważ nowe to jednak spory wydatek na krótko i dużo osób zaczyna wielopieluchować od 2-3mies dziecka jak pasują pieluszki one size.
Co do żłobka - nie jest do końca tak jak piszecie. W wielu żłobkach zgadzają się na wielorazówki tylko np. W systemie aio - takim gdzie wymieniasz wszystko za każdym razem, czyli normalnie jak pampersa. Plus nawet jeżeli się nie zgadzają to dziecko jest w żłobku kilka godzin gdzie ma jedna czy dwie zmiany pieluszek a reszta w domu już może być na wielo i mamy też to praktykują
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Jaszmurka wrote:Mi88, Ineczka, Welonka cześć Dziewczyny No trochę mi zajęło zanim Was odnalazłam i odważyłam się przyłączyć
Welonka gratulacje i zazdroszczę ekspresu
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hejo wróciłam z mini wakacji z mężem a tu takie wiadomości !
Welonka - gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!! Też chcę taki poród
Jaszmurka, Agaaa - jak dobrze Was tu widzieć Na pewno będzie wszystko dobrze
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Jaszmurka wrote:Mój lekarz na mnie "krzyczy", żebym sobie wybiła z głowy głupie myśli, ale to dr z wieloletnim doświadczeniem, dla niego to pewnie "milionowa" ciąża a dla mnie pierwsza wychuchana i wydmuchana...
U mnie teżw sumie gdyby nie piłeczka wieczorem to nie wiem czy podejrzewałabym się o ciążę Do 12 tygodnia zdarzały mi się mdłości, ale jak nie dopilnowalam, zeby zjesc. Zachcianek nie mam, mniej zdecydowanie jem slodyczy poza lodami.
No i moze troche wczesniej padam wieczorem a budze sie przed czasem. Oby tak dalej
-
Absolutnie nie chce nikogo urazić czy się wtrącać, szanuje wasz wybor ale tak troche nie rozumiem fenomenu tych wielorazowek. Po co robic sobie dodatkowa robotę? Przy dziecku naprawde jest co robic, to jest ciezka praca 24/h. Myślałam ze noworodek i malutkie niemowlę tylko je robi kupę i śpi, i może sa takie dzieci. Mój oprócz kolek codziennie, od 2tyg zycia ma okresy aktywnosci gdzie trzeba go wtedy zabawic bo sam nie polezy i placze. No i tez w czasie tej aktywnosci warto wtedy dziecko porozwijac.
Jesli zalezu Wam na srodowisku czy zdrowiu dziecka to sa tez bio jednorazowki. tutaj przykladowa strona: http://pieluszkarnia.pl/product-pol-1355-ABENA-Pieluszki-ekologiczne-Bambo-Nature.htmlagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdwarda, teraz przy tych upałach żal by mi było założyć pampka małemu... Ja, choć uwielbiam lato i wysokie temperatury, po prostu topie się i pocę jak nigdy wcześniej. Gdy tak leżałam kilka dni temu z wiatrakiem przy tyłku, zaczęłam myśleć o tych pampersach i delikatnej pupie dziecka. Zwyczajnie zrobiło mi się go szkoda, chociaż jeszcze jest w brzuchu Postanowiłam wiec ambitnie w taką pogodę zakładać mu tetrę. Już znalazłam jakieś strony na ten temat. Zastanawiam się czy te wielorazowki tez nie spowodują odparzeń, w końcu te majteczki to tez cerata która nie przepuszcza powietrza.
Czy to się uda? Nie wiem, ale chce spróbować. Nakupowalam tyle tetry, ze mogę eksperymentować. -
Dziecko inaczej niz dorosly odczuwa temperature U mnie w mieszkaniu jest okrutny upal bo przy tym sloncu nawet do 28 stopni a pupke mamy piekna. To nie o pampersy chodzi a o odpowiednia higiene. No i dobre pampki absorbuja wilgoc, ta dupka nie jest mokra jak ja przewijam, a tetra jednak moczy sie jak material. No i trzeba od razu ja wymienic. Nie umiem sobie wyobrazic ze musze co chwile zagladac czy nie zrobil siusiu. Juz teraz jak mam chwile to wybieram czy zjesc czy sie umalowac np
-
edwarda20 wrote:Dziecko inaczej niz dorosly odczuwa temperature U mnie w mieszkaniu jest okrutny upal bo przy tym sloncu nawet do 28 stopni a pupke mamy piekna. To nie o pampersy chodzi a o odpowiednia higiene. No i dobre pampki absorbuja wilgoc, ta dupka nie jest mokra jak ja przewijam, a tetra jednak moczy sie jak material. No i trzeba od razu ja wymienic. Nie umiem sobie wyobrazic ze musze co chwile zagladac czy nie zrobil siusiu. Juz teraz jak mam chwile to wybieram czy zjesc czy sie umalowac np02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Pampers new baby dry poki co u mnie wygrywaja bo sa cieniutkie. Dada z biedronki tez super i lupilu z lidla tez. Te z rossmana mi nie podeszly wlasnie bo sa grube i jak maly nasikal to robily sie jak kamien. Ale tfu tfu zadne nie uczulily ani nie odparzyly malucha.
-
nick nieaktualnyGdybym miała mieć corke to chyba by w mieszkaniu z gołą dupcią leżała Z chłopakiem tak się niestety nie da
Britty, ja mam chyba wszsytkie możliwe pieluchy jednorazowe w domu pampersy - te zwykle i care, dada, rossmanowskie i lidlowskie sporo od koleżanki dostałam, bo jej mały szybko wyrósł z dwójek. Będę więc sprawdzać, które najlepsze. -
edwarda20 wrote:Pampers new baby dry poki co u mnie wygrywaja bo sa cieniutkie. Dada z biedronki tez super i lupilu z lidla tez. Te z rossmana mi nie podeszly wlasnie bo sa grube i jak maly nasikal to robily sie jak kamien. Ale tfu tfu zadne nie uczulily ani nie odparzyly malucha.
Czara super, to chętnie będę czekała na twoje recenzje w temacie pieluch02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka