X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma szczęście mieć takie dziecko, które tylko leży i się uśmiecha, a ona sama nie wierzyła, że takie dzieci istnieją po synku, który potrzebował uwagi 24h/7 i do tej pory (2,5 roku) nie przespał całej nocy. A jednak córeczka spokojniutka, gdyby była pierwszym dzieckiem to na pewno mieliby czas na nadrabianie seriali. Także nigdy nie wiadomo jaki egzemplarz nam się trafi ;-)

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie dzieci się trafiają. Koleżanka miała takiego syna że był spokojny, karmiła, przewijała, mało płakał, mogła sporo rzeczy w domu zrobić. Do dzisiaj jest taki że lubi sam się bawić, taki indywidualista z niego. Za to mówiła że jak córka się urodziła to nadrobiła za nich dwóch. Mówiła że była w szoku że mogą być tak skrajnie różne dzieci. Śmiała się nawet że ktoś jej dziecko podmienił.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Andrzejek z tych spokojniejszych dzieci :) jak nie trzeba go nakarmić to praktycznie aniołek. O przebieranie nawet się specjalnie nie upomina :P
    Ma złe dni albo momenty. Wiadomo. Ale jak poznaliśmy przyczynę (żarówka wieczorem :P ) to od razu lepiej. Lubi też tulasy wieczorne.
    Za dnia albo śpi albo leży patrząc na ścianę lub sufit :D długo tak potrafi :D albo macha rękami i nogami albo jak go dam na brzuch to robi pompki :P
    Śpi często i dużo. W upały budził się częściej bo pić. Ale teraz śpi i śpi. Dzisiaj pobił rekord i przespał w nocy 6h! Ciągiem.

Paulina- dla pocieszenia. Mój też w brzuchu dyskoteki wyprawiał. Miałam niezłą imprezę tam. I też się zastanawiałam jak to będzie a tu proszę ;)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę że ten mój uparciuch wynagrodzi mi końcówkę ciąży. Nawet ciężko jest mi ktg zrobić bo tak się tłucze :p
    Eh... Tydzień po terminie, a on ani myśli się rodzić... A teraz taka fajna pogoda, akurat żeby powoli oswajać się że spacerami i jakoś zahartować...
    Mam nadzieję że za długo w szpitalu nie będę, bo już mam łzy w oczach :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Liczę że ten mój uparciuch wynagrodzi mi końcówkę ciąży. Nawet ciężko jest mi ktg zrobić bo tak się tłucze :p
    Eh... Tydzień po terminie, a on ani myśli się rodzić... A teraz taka fajna pogoda, akurat żeby powoli oswajać się że spacerami i jakoś zahartować...

Wiem co czujesz kochana... Ja nie tylko miałam łzy w oczach ale normalnie ryczałam w szpitalu ze nic sie nie dzieje... Ale to nic nie daje... Podejrzewam ze sobie tym nie pomogłam bo stres źle wpływa na akcje...
    Trzymaj się dzielnie. Na pewno niedługo zobaczysz Filipka i wszystko co złe nie będzie miało znaczenia :)
    Pamiętaj - nigdzie mu tak dobrze nie będzie jak u mamy w brzuchu :) dlatego pewnie się nie wybiera na świat bo tak mu dobrze :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Moja mama też mówi że może to że się stresuje to jest powód. Nie wiem.
    No i pogoda idealna a Olek też nie myśli żeby wychodzić. Dzisiaj jadę do lekarza, ciekawe co powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 08:51

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiem co czujesz kochana... Ja nie tylko miałam łzy w oczach ale normalnie ryczałam w szpitalu ze nic sie nie dzieje... Ale to nic nie daje... Podejrzewam ze sobie tym nie pomogłam bo stres źle wpływa na akcje...
    Trzymaj się dzielnie. Na pewno niedługo zobaczysz Filipka i wszystko co złe nie będzie miało znaczenia :)
    Pamiętaj - nigdzie mu tak dobrze nie będzie jak u mamy w brzuchu :) dlatego pewnie się nie wybiera na świat bo tak mu dobrze :)
    Koleżanka się śmieje, że to przez to, że mąż mnie dobra pizza karmi :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj do tej pory jak zrobi kupe to nie placze, lezy i sie cieszy ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez kupa nie przeszkadza, bardziej przebieranie go denerwuje :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku miała tylko delikatnie mokrego panpersa to było już darcie ledwo zrobiła kupę i już alarm za to teraz może leżeć w kupie i cieszyć się ale u nas kupa co 6-7 dni

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mojemu tez kupa nie przeszkadza, bardziej przebieranie go denerwuje :p
    U nas rozbieranie jest ok. Cieszy sie jak lezy na golaska. Ale przy ubieraniu sa zawsze nerwy ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też wychodzi z założenia, że lepiej być brudnym i szczęśliwym niż przebieranym, wycieranym i czystym :)

terka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też znam dzieci aniołki. Choć moja nawet bliska temu nie jest. Dla mnie jest cudowna oczywiście i kocham ją najbardziej na świecie, ale czasami jestem wykończona. W nocy, drugą noc jej nie słyszałam, dopiero jak już płacz, a normalnie się przebudzałam jak tylko się obróciła czy ciamkała... ale to chyba jednak kwestia zmęczenia już. Dzisiaj np. od rana śpi z przerwami na jedzenie. Byłoby super, gdyby nie fakt że najpierw spała w chuście, a teraz na mnie ;). Jak tylko próbuje odłożyć to płacz. Dzisiaj zrobiłam kolejną próbę spaceru w wózku, ale płacz był tak,i że wracając już obie płakałyśmy. Trzeba przetrwać ciężkie chwile i mieć nadzieje, że się zmieni :)

Dziewczyny przy końcówce - cierpliwości i szybkiego porodu <3

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w przyszpitalnej przychodni na ktg i wizycie. Ktg elegancko, usg super, szyjka miękka i 1,5 cm rozwarcia. A wy dziewczyny czekające na poród macie rozwarcie jakieś jak was badają ??
    W ogóle dziwna akcja bo lekarz zapytał czy palę papierosy ( spytał o to patrząc na łożysko ). Ja nigdy nie paliłam, w domu się nie pali, mąż nie pali ) Hmmm dziwne ...
    i skierowanie mam do szpitala na wywołanie w poniedziałek, mówią że wtedy poród wtorek-środa..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, pewnie masz dojrzałe łożysko, mnie też pytała teraz o palenie. Łożysko mam trzeciego stopnia, czyli gotowe do porodu. A. Rozwarcia nie miałam tydzień temu, dzisiaj nie wiem, bo lekarz w szpitalu nie jest zbyt wylewny... Nie powiedział kompletnie nic :/ jutro chyba zaczną z kroplówkami, więc może do piątku wyjdę :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa do piątku ... wyjDZIECIE :) :)
    a nie wiem jakiego stopnia mam, w tamtym tyg leżałam w szpitalu, usg robili 3 razy, za każdym razem ktoś inny i nigdy nic nie skomentowali. Ja znowu jestem zachwycona lekarzami w szpitalu w którym mam rodzić i w przychodni przyszpitalnej. Są o niebo fajniejsi niż mój lekarz zdzieracz prywatny do którego chodziłam całą ciążę .

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ja dziś byłam w przyszpitalnej przychodni na ktg i wizycie. Ktg elegancko, usg super, szyjka miękka i 1,5 cm rozwarcia. A wy dziewczyny czekające na poród macie rozwarcie jakieś jak was badają ??
    W ogóle dziwna akcja bo lekarz zapytał czy palę papierosy ( spytał o to patrząc na łożysko ). Ja nigdy nie paliłam, w domu się nie pali, mąż nie pali ) Hmmm dziwne ...
    i skierowanie mam do szpitala na wywołanie w poniedziałek, mówią że wtedy poród wtorek-środa..
    Ja dzisiaj jak miałam badanie to na palec. Czyli nie wiem ile? 1 cm?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja dzisiaj jak miałam badanie to na palec. Czyli nie wiem ile? 1 cm?
    Chcialabym chociaz tyle :p u mnie brak rozwarcia... Generalnie nie widac porodu :(

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chcialabym chociaz tyle :p u mnie brak rozwarcia... Generalnie nie widac porodu :(
    A cokolwiek ci podają?

welonka lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Paulina, pewnie masz dojrzałe łożysko, mnie też pytała teraz o palenie. Łożysko mam trzeciego stopnia, czyli gotowe do porodu. A. Rozwarcia nie miałam tydzień temu, dzisiaj nie wiem, bo lekarz w szpitalu nie jest zbyt wylewny... Nie powiedział kompletnie nic :/ jutro chyba zaczną z kroplówkami, więc może do piątku wyjdę :)
    A powiedz mi - w co się ubierasz w szpitalu? Już w te super koszule czy na razie w jakieś spodnie i koszulki? Bo tak się zastanawiam i może już bym się przygotowała. Nie chciałabym już w koszulach od poniedziałku paradować ;-) ale zastanawiam się jak to wygląda jak ten balonik zakładają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ