Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też polecam pregna plus, a z kwasem dha biorę pregna dha osobno. Fakt, że są drogie, ale stacjonarnie właśnie kupowałam je po 30zł, mam jedną sprawdzoną tanią aptekę to tam były nawet poniżej 30zł.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Mi poprzednia zaleciła mama dha premium. Dawki tam zawarte są zgodne z zaleceniami Polskiwgo Towarzystwa Gonekologicznego, poza żelazem. Ale póki co u mnie ok i nie muszę łykać dodatkowo.
Co do krwawienia to dziąsła na szczęście mi nie krwawią, ale tak jak pisze Edwarda może to zasługa szczoteczki sonicznej.
Za to mam dużo więcej wydzieliny z nosa i niucha tez się pojawia prawie codziennie. Na szczęście nie leci ciurkiem tylko jak smarkam trochę się pojawia.
-
Andziula_1988 wrote:Mi poprzednia zaleciła mama dha premium. Dawki tam zawarte są zgodne z zaleceniami Polskiwgo Towarzystwa Gonekologicznego, poza żelazem. Ale póki co u mnie ok i nie muszę łykać dodatkowo.
Co do krwawienia to dziąsła na szczęście mi nie krwawią, ale tak jak pisze Edwarda może to zasługa szczoteczki sonicznej.
Za to mam dużo więcej wydzieliny z nosa i niucha tez się pojawia prawie codziennie. Na szczęście nie leci ciurkiem tylko jak smarkam trochę się pojawia.
Ja tez mam katar non stop. Ale bez krwi.
-
Dzień dobry Tez biorę Femibion natal 2 dodatkowo jeszcze jodid bo mam niedoczynnosc.Super, ze nie musze brac wszystkiego osobno ostatnio mam problem z połykaniem tabletek.Co do krwawiących dziąseł tez tak miałam i moja dentystka na wizycie kontrolnej poleciła mi pastę elgydium dostałam próbkę i mi pomogła można kupić w aptece. Czuje się dzisiaj jakby mnie ktoś walcem przejechał
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja biore MamaDHA, ale z zelazem nie mam problemow. No i mam jod w tych witaminkach, tez sie lecze na niedoczynnosc od blisko dziesieciu lat.
Dziasla mi krwawia, ale to w jednym miejscu glownie. Kupilam ostatnio paste lacalut i zaczelo mnie w tym miejscu szczypac,nie wiem czy dalej jej uzywac, ale przy myciu ta pasta nie bylo krwi.Britty lubi tę wiadomość
-
No właśnie trochę boję się tych kompleksów witamin ze względu na mthfr. Po dwóch miesiącach brania Femibionu 1 poziom kwasu foliowego był u mnie niemierzalnie wysoki - powyżej 40. Odstawiłam i zaczęłam brać sam metylowany i po miesiącu miałam juz mniej niż 30. Dlatego myślałam o braniu tego osobno, bo nie istnieje kompleks bez zwykłego kwasu. Jest jeden gdzieś przez Internet, ale tam znowu jest k2, której nie mogę... nie mam zaufanego lekarza, który traktuje mutacje poważnie i sama nie wiem, co zrobić. Może jeszcze podpytam dziewczyn z wątku o mthfr w ciąży
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi - w takim razie kupiłabym po prostu dha z solgara czy czegokolwiek innego duży wybór jest. A co do jodu - albo jodid ale musiałabyś mieć receptę. Można też naturalne np. https://biogo.pl/pl/p/Jod-z-kelpu-250mcg-Kelp-250-kapsulek-SWANSON/21278?gclid=Cj0KCQiAs9zSBRC5ARIsAFMtUXGTEjb6kIrw6njV0lRYSVOkGUsHJwLfwjnWRwU0Nwt8k3Czr4-aN3QaAuOOEALw_wcB
mi88 lubi tę wiadomość
-
Marta..a wrote:A żurawinę któraś jakaś poleca?
żuravit może ktoś brał?
Ja jem codziennie suszoną. Robie sobie rano mix z migdalami, nerkowcami, ziarnami dyni i slonecznikiem + platki corn flakes i jogurt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 19:14
-
żuravit może ktoś brał?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10d142cc90e5.jpg
Dziękuję, Pilik! Może w ciągu paru tygodni znajdę fajnego lekarza i wtedy skonsultuję, co lepiej.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
żuravit może ktoś brał?
Nie brałam nic takiego w ciąży, ale na problemy z pęcherzem mogę polecić sok z żurawiny 100%. Odkryłam go w ciąży dopiero.
Jak dla mnie jest super. Fakt, że drogi, ale jak zaczynały mi się jakieś objawy zapalenia pęcherza wystarczyło wypić dwa razy i wszystko przechodziło.
To chyba tak ok 25ml trzeba rozcieńczyć z woda i wypić.
Jak dla mnie super.mi88 lubi tę wiadomość
-
Hej moj gin zlecil m tabletki z konkretnym skladem, w aptece stwierdziliśmy ze to będzie mama dha i do tego kazał przyjmować jeszcze kwas foliowy.
Bylam dzisiaj na badaniach prenatalnych, dzidzia ma się świetnie, ma nosek, przeziernosc karkowa w normie, niestety jeszcze za wcześnie by podejrzeć plec, podobno mam takie tkanki ze ciezko będzie cos zobaczyć. Maly łapal sie za główkę podczas badania miałam tez wywiad z genetykiem i badanie pappa, ale za 2 tyg dopiero wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 20:28
Alphelia, edwarda20, mi88, pilik, Andziula_1988, XKamaCX lubią tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Bylam dzisiaj na badaniach prenatalnych, dzidzia ma się świetnie, ma nosek, przeziernosc karkowa w normie, niestety jeszcze za wcześnie by podejrzeć plec, podobno mam takie tkanki ze ciezko będzie cos zobaczyć. Maly łapal sie za główkę podczas badania miałam tez wywiad z genetykiem i badanie pappa, ale za 2 tyg dopiero wyniki.
2 tyg to bardzo dlugo u mnie byly chyba po 3 dniach...
-
Edwarda20 mi to na zdecydowanie na rękę bo musze dojechać do Bydgoszczy ok 80 km do tego szpitala wiec co dwa jak bym miała jechac to troche ciezko by bylo, tym bardziej ze w ciąży wróciła mi choroba lokomocyjna, teraz jak jechaliśmy z mężem to droga byla ciezka dobrze ze sporo lasów bylo po drodze zeby się awaryjnie zatrzymać02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Edwarda20 mi to na zdecydowanie na rękę bo musze dojechać do Bydgoszczy ok 80 km do tego szpitala wiec co dwa jak bym miała jechac to troche ciezko by bylo, tym bardziej ze w ciąży wróciła mi choroba lokomocyjna, teraz jak jechaliśmy z mężem to droga byla ciezka dobrze ze sporo lasów bylo po drodze zeby się awaryjnie zatrzymać
Aha czyli odbior osobisty. Mnie lekarz napisal smsa z wynikiem, a po kilku dniach dostalam list z cala rozpiską co i jakBritty lubi tę wiadomość
-
U mnie pappa była po tygodniu. I musiałam przyjechać po wynik, ale to ze względu że mieszkam na miejscu. Osoby z poza otrzymują wynik mailowo. I fajnie. Ale jak ze wszystkim każde miasto, klinika, labo rządzi się swoimi prawami.
Nie wiem czy to możliwe, że czuję już ruchy? Takie rozpychanie to to? Wcześniej zdawało mi się, że to napięcie, ale teraz wydaje mi się, że to Dzidziulek jak myślicie?