Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cos moze delikatnie na tym etapie byloby czuc, ale z lozyskiem na tylnej ścianie na pewno. Ja mam na przedniej, pierwsze delikatne pukniecia poczulam w 18 tyg, ale to byly pukniecia,nie rozpychania i pojawialy sie raz na jakis czas. Corka rozszalala sie jakos w 22 czy 23 tc dopiero i tak nie czuje jeszcze tego, co opisuja inne dziewczyny na tym etapie ciazy, ale wiem ze ruchy juz sa wyrazne takze cierpliwie trzeba czekac
Andziula_1988, Zolza_ lubią tę wiadomość
-
Ja też jeszcze nie czuję ruchów dziecka i pewnie jeszcze trochę cierpliwie muszę poczekać
Dziewczyny wczoraj zaszalałam z zakupami Zobaczyłam, że są dalej wyprzedaże na stronie Nexta i pojawił się nowy towar właśnie dla dziewczynek Więc teraz już musi nasza dama pozostać damą, jak nie to będę musiała z kimś się zamienić, co mu się też płeć zmieniła xD Zamówienie przyszło jeszcze bardziej ekspresowo, bo już dziś rano
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523d4e641353.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e224be521e53.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a403a63682.jpg
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia wrote:Ja też jeszcze nie czuję ruchów dziecka i pewnie jeszcze trochę cierpliwie muszę poczekać
Dziewczyny wczoraj zaszalałam z zakupami Zobaczyłam, że są dalej wyprzedaże na stronie Nexta i pojawił się nowy towar właśnie dla dziewczynek Więc teraz już musi nasza dama pozostać damą, jak nie to będę musiała z kimś się zamienić, co mu się też płeć zmieniła xD Zamówienie przyszło jeszcze bardziej ekspresowo, bo już dziś rano
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/523d4e641353.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e224be521e53.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a403a63682.jpg
Slodkie
Ja to sobie mysle, ze jakbym miala tę corkę co ją sobie wymarzyłam, to chyba wszystkie pieniadze bym wydawala na te przecudne sukieneczki Jak widze na zywo takie piekne, to musze podotykac ;p Z chlopcem latwiej bo nie ma az takich fajnych rzeczy.
-
Alphelia wrote:Edwarda, jak dla mnie z chłopcami jest podobnie Jak widzę te wszystkie marynarki, garniturki, koszulki czy też inne stylówy to też bym kupowała takie dla synka haha
No wlasnie problem u mnie jest taki, ze absolutnie nie podobaja mi sie wlasnie marynarki, garniturki, koszule itp dla takich maluszkow ;p W ogole nie podoba mi sie taki styl (zara ma np takie ciuchy) albo jak np moje kolezanki ubieraja synkow jak tzw mlody-stary, czyli wlasnie dzinsy i marynarka, albo biala bluzka i kardigan itp itp. Dla mnie dziecko musi byc kolorowe, radosne, miec smiechowe ubranka (w jedzenie, w jakies szalone wzory, kaczuszki, miśki itp). Juz widzialam zoltą kurteczkę a'la kaczucha na jesien i na pewno taką kupie ;p Albo tęczowy sweterek ;pAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Tez mi sie wydaje, ze na ruchy za wczesnie. Ja poczulam w 20tc, teraz sa juz mocne i odczuwalne
Slodkie ciuszki, ja tez nie lubie koszul, marynarek dla takich maluszlow, ale jakies fajne a’la jeansy czemu nie
Dzinsiki albo sztruksy spoko ale z kolorową bluzeczką ;p;p
-
W sumie to się zgadza, takie marynarki i garniturki to tylko na ekstra okazje A takie kolorowe ciuszki są najfajniejsze dla małych bobasków Właśnie też widziałam ten płaszczyk żółty z kaczuchą i jest super Też bym taki kupiła jak gdzieś go znajdę
edwarda20 lubi tę wiadomość
To będę obczajać też na Ali za tym płaszczykiem Ja tak teraz te sukienki kupowałam na oko część jest na 62cm, część mam na 68cm, a ten jeden sweter granatowy to na 72cm. U mnie poród jest pod koniec czerwca, więc pierwsze miesiące będą letnie, a później jesień i zima, więc na pewno te cieplejsze rzeczy przydadzą się wtedy trochę większe
U mnie wypychanie brzucha czułam juz18tc ale to przez moja macice podobno takie muśnięcia czułam ale nigdy nie mialam pewności czy to dzidzia czy moje jelita a takie puknięcia poczułam niedawno po nowym roku i nie czuje ich codziennie zazwyczaj daje znac 22-23 ale czuje tylko jak leze i przyłożę rękę nie sa jakies mocne kopniaczki u mnie tez łożysko na przedniej ścianie .
Kocham te sukienki z bodziakami jeden ciuszek i piękna kreacja jest :p
Ja z cieplejszymi ubraniami czekam musze pierw zobaczyć jaka nasza kluska będzie ,pierw musimy nakupować na cale lato
Bardzo podobają mi sie opaski dla malych księżniczek:)
Edwarda moja mama na odwrót dziecko ma byc ubrane kolorowo a nie w czarnym , pokazywałam jej jaka pościel kupie szara w białe gwiazdki to powiedziała ze nie ladna bo szara smutnaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 12:49
-
Hej dziewczyny Dzisiaj miałam USG i wg innego lekarza młoda jest nieco lżejsza (ufff) 4088g, ale nadal dużo. W poniedziałek idę się położyć i wtedy podejmą decyzję czy ciachają czy będą się nade mną znęcać wywoływaniem W nagrodę poszłam sobie na dobrą kawę.
Jeśli chodzi o ruchy, to ja poczułam tak wyraźnie około 20tyg. Łożysko na przedniej ścianie.Teraz tak się wierci, że czasem duzo bym dała za chwilę spokoju.edwarda20, GOSIA12, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Edwarda moja mama na odwrót dziecko ma byc ubrane kolorowo a nie w czarnym , pokazywałam jej jaka pościel kupie szara w białe gwiazdki to powiedziała ze nie ladna bo szara smutna
To Twoja mama jak ja, a na odwrot jak tesciowa ;p
Ja kupilam przescieradelka, jedno fioletowe w kropki, drugie turkusowe w gwiazdki, a spiworek zolty w kropki ;p
Ps. Kupilam dzis dresik w Pepco, za 7 zl na promocji ;p Taki raczej po domu, ale uroczyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 13:53
-
Ja na prenatalnych w wyniku mam zapisane, że łożysko na przedniej ścianie wysoko, a teraz na usg mówił, że nachodzi na macicę i już sama nie wiem gdzie to łożysko mam ;p
Mi też się podoba jak dzieci są kolorowo ubrane i różne śmieszne motywy ale dla dziewczynek mi się więcej rzeczy podoba. No ale u dla chłopaka coś znajdziemy -
Hej,
Dawno mnie u Was nie było, bo przyznam szczerze, że ledwo oddycham. Przed ciążą miałam silne migreny, teraz jest gorzej, a dodatkowo nim mogę brać leków.
Może któraś z Was ma podobnie i coś mi doradzi?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia