Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa, gratuluję udanej wizyty
Przykro mi, że drugie maleństwo nie dało rady ale ważne że chociaż ten jeden ma się dobrze i wy jesteście szczęśliwi teraz już tymbardziej będziesz odliczać czas do następnych usg skoro dzidzia tak ładnie do was machalaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:25
-
Cccierpliwa wrote:Medluje ze po wizycie wszystko super maluch ma juz prawie 4cm ma nozki raczki serduszko jak dzwon na poczatku kurczak spal pozniej zaczal reka wygrazac ze przeszkamy a pozniej caly sie wiercic i nogami przrbierac poogladalismy tradycyjnie normalnie w 2d a pozniej troche w 3d i 4d maluch z usg dzis 10t6d
No i juz pewne ze bedzie jeden maluch po drugim zostal pusty pecherzyk... My i tak jestesmy najszczesliwsi
-
Welonka powodzenia jutro! Na pewno będzie wszystko dobrze i będziesz mogła nacieszyć się widokiem Maluszka
Kropka kciuki za glokomęczarnie. Przede mną wciąż jeszcze ta przyjemnosc
Czara ja tez czuje od jakiś dwóch tyg. Tzn ze dwa tyg kilka puknięć i później kilka dni spokoju, później rybka pływała z rana ze dwa razy i wczoraj wieczorkiem czułam leciutko. Dziś rano po przebudzeniu też rybeńka smyrała znaczy smyral hehe
Cierpliwa cieszę się, że Maluszek zdrowy i silny. Niech rośnie pięknie
Ania ja płakałam na reklamie nutelli i cholera wie czemu ;p ja w II trymestrze póki co dużo więcej energii nie mam, ale to chyba przez te biodra bo się nie wysypiamAniaŁ123, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Oj pamiętam te zmiany nastroju! W pierwszym trymestrze byłam ciągle zła, do tego wredna dla mojego faceta, aż mi czasami było głupio.. W II było już lepiej, ale miałam właśnie takie załamania, że płacz niewiadomo skąd, teraz już się uspokoiłam, aczkolwiek dużo szybciej się wzruszam, dosłownie nad i na wszystkim śmiejemy się z moim, że ja to już nic nie mogę oglądać, bo nawet na filmie sensacyjnym potrafię się wzruszyć
-
To ja odwrotnie. W I trymestrze ostoja spokoju (a normalnie jestem bardzo energiczna i wybuchowa;p), sama siebie nie poznawałam ;p W II zmienily sie zupelnie hormony i zaczelam szalec, wszystko mnie wkurzalo, irytowalo (troche jak PMS x 100) a najbardziej maz ;p Cokolwiek nie zrobil, nie ruszyl sie, nie mrugnal okiem to wpadalam w szal ;p Teraz widze, że troche przeszlo, jest lepiej, ale są dni ze jeszcze mnie ponosi ;p
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
U mnie drugi trymestr to mnóstwo energii, płakania bez powodu i wkurzanie się na wszystko w sekundę co do ruchów ja czułam tez dość wcześniej bo w 17tyg pomimo łożyska na przedniej ścianie. Teraz czuje wyraźne kopy i szaleństwa ze środka, no i czasem uda się zagrać w „kopnij mamusie” gdzie naciskam palcem chciałabym juz widzieć wygibasy przez brzuch bo co mąż dotknie brzucha to jest cisza i mi zazdrości, ze ja go czuje a on jeszcze nie miał okazji
-
Poryczałam sobie chwilę i mi troche przeszło.
Wydaje mi się właśnie, że wcześniej nie miałam takich dziwnych wahań nastrojów, chociaż mój mąż pewnie ma inne zdanie
To kiedy ten II trymestr się zaczyna? a ja myslałam że już jestem. Ciągle słyszę cudowne historie o II trymestrze i już się nie mogę doczekać chociaż żeby te mdłości i ból żołądka przeszły.
A wiecie co mnie denerwuje, jak niektórzy faceci narzekają jak to ciężko wytrzymać z kobietami w ciąży, a kurde ciekawe ile by wytrzymali w naszym stanie. Kiedyś słyszałam jak jedwn opowiadał, że jak jego żona była w ciąży, to on wracał specjalnie o 22 szedł spać i rano do pracy. Cudowny tatuś. Na szczęście mój mąż kupił sobie książkę Ojcostwo dla żółtodziobów i tam wiele mu się wyjaśnia chociaż czasem i tak za mną nie nadążami88 lubi tę wiadomość
-
Ani od 13tc jest 2trymestr.
A co do facetow niektorych to bez komentarza. Jak czytam na niektorych watkach, ze potrafia powiedziec ze zona jest gruba albo zeby mniej jadla kobiecie w ciazy kuzwa. Moj by tylko sprobowal Nawet sobie tego nie wyobrazam. Moj, pomimo ze naprawde robilam okropne awantury to nigdy nic nie powiedzial, wie ze to hormony i nie mam na nie wplywu.
-
teqz wrote:Dziewczyny jutro zaczynam 22gi tydzień - będzie to już 6sty miesiąc czy 6sty jest od skończonego 22go?
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
A ja melduję, że moja pierworodna córeczka pojawiła się na świecie 18.01.18 o 12:02. Ważyła 4080g i jest 57cm długa. CC
cichyszept, SanKwt, pilik, teqz, Flowwer, welonka, XKamaCX, terka, AniaŁ123, gondi, Marta..a, AnnaIzabela, acygan, edwarda20, Andziula_1988, Vanilka, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
Oublier wrote:A ja melduję, że moja pierworodna córeczka pojawiła się na świecie 18.01.18 o 12:02. Ważyła 4080g i jest 57cm długa. CC
Gratuluję !!!!!!
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄