X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo! Jadnak to forum jest super! Nikt nas lepiej nie zrozumie, niż my same nawzajem :-)
    Przed ciążą byłam bardzo aktywna i stale zabiegana, gdybym mogła to bym nie zwalniała. ale kurde mam wrażenie że wszyscy mnie traktują jak małe dziecko i największego lenia świata. Cieszę się że się troszczą, ale ja naprawdę mam swój rozum.

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, lepiej sie oszczedzac, jestem na to dobrym przykladem ;)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • SanKwt Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no wlasnie ja tez dzis oddałam mocz do analizy ale ja jakos od 2 do 8 wytrzymałam;) ciezko bylo i do tego zasnac nie moglam ;)
    Apropo glykozy jak dzis bylam byly dwie panie jakos tak strasznie sie nie meczyly po wypicu ale ja tez ogromnie sie tego boje , ja w zyciu na czczo nic slodkiego nie wcisnelam a jak mi przyjdzie wypic taki lepik to nie wiem co to bedzie ;) ale tez kupie ta cytrynowa.

Ja od rana czyje kruszyne :) lekko stuka i juz czuje nie tylko jak leze :)

Marta..a, AniaŁ123, mi88 lubią tę wiadomość

xnw4dqk3jk6esv7t.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samą glukozę przełknęłam bez większych problemów.
    Wyszłam na korytarz czekając na kolejne pobranie i z minuty na minutę było gorzej.
    Najpierw zaczęło mi się odbijać, usiadłam przy otwartym oknie, ale niestety szarpnęło mnie i tyle. Na szczęście dobiegłam do toalety.

Także sam ulepek raczej do przeżycia, tylko nie wiem jak potem wpłynąć na żołądek. Jutro będę próbować z cytryną. :P Może ona coś załagodzi. Na razie mnie cofa na sama myśl.

Ale na pocieszenie powiem, że był ze mną pan, na oko ok 40 lat. Ulepek wypił duszkiem. Twardo siedział gdy ja już wychodziłam.

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem i z połykaniem takich rzeczy i z żołądkiem :/ Ogólnie to w ogóle mam problem z połykaniem cieczy :P U mnie w rodzinie od strony mamy i ona i babcia mało zawsze piły czegokolwiek i ja mam tak samo. Po prostu tak jakbym nie miała pragnienia. I normalnie to nie wiem czy wypijałam 0,5-1l dziennie. Teraz, kiedy muszę dużo pić wody, to jest dla mnie katorga. Wszędzie łażę z butelką wody, ale i tak jestem w stanie wziąć małe 2-3 łyczki i przerwa. Sukcesem jest dla mnie wypić 1,5l wody dziennie. I nie piję nic poza tym, chyba że ciecz w postaci zupy :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiec jestem po wizycie mala ma się dobrze zmartwiło mnie to ze zwolniła bardzo z wymiarami :( troche zawiodłam sie bo lekarz wszystkiego nie sprawdzał bo większość narządów bylo ocenione 16tc przez specjalistę. Mowi ze mala rozwija sie prawidło ,krwiakiem na tym etapie mam sir nie przejmować i myśleć o miłych rzeczach , szyjka dluga zamknięta tylko macie bardzo sie stawia co ja jeszcze stwierdziłam ze dla mnie jest normalny brzuch bo bardziej twardniał mam brac dwa razy dziennie luteinę dopochwowo i magnez 3 razy dziennie:( zwiększyć aktywność moge ale z umiarem . Co do Oliwki moj gin nie mówi płci jak nie zapyta sie i z tego wszystkiego zapytałam dopiero po usg to powiedzial ze nie sprawdzał ale jak bylo powiedziane ze będzie dziewczynka to bedzie wiec wieże ze dalej jest Oliwia. Co do ruchów lekarz powiedzial ze na tym etapie jeszcze ruchy nie sa regularne i stale .

Kropka88, Britty, XKamaCX, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka to dobrze, że po wizycie i nie dzieje się nic złego :) Na pewno nie masz co się od razu zamartwiać. Dziwne tylko, że nie sprawdził sam tej płci, ale miejmy nadzieję, że dziewczynka pozostanie dziewczynką :) Chyba, że wolisz chłopca, to nie wiem :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka moj mąż powiedzial by ci tak: Lekarz mówił,ze rozwija sie mala prawidłowo to sie niczym innym nie przejmuj. :) cieszę sie z dzidzia wszystko w porządku i zazdroszczę ze masz juz za sobą to badanie :)

Ja jutro jadę odebrać wyniki pappy ale u nas ciągle zima atakuje strach autem jeździć mam nadzieje ze jakos dojedziemy do szpitala.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier gratuluje dziewczynki!

JS super, teraz bedzie tylko lepiej.

Welonka jak bardzo zwolnila?

Moja noc o dziwo przespana dobrze. Od rana bylam u ginekologa i endokrynologa na wizycie. Badanie mialam tylko na fotelu, usg za 2 tyg.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, ale lekarz mowi, ze rozwija sie dobrze, to tak jest. Nie martw sie na zapas.
    Ile wazy i mierzy?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka najważniejsze że lekarz twierdzi że wszystko jest ok. Bo my wiecznie zdenerwowane i zatroskane ciężarówki zawsze będziemy sobie umiały jeszcze coś niepokojącego dopowiedzieć :-P

Britty widzę że idziemy łeb w łeb ;-)
    Ja mam rozbieżność 2 dni pomiędzy terminem z miesiączki i usg, więc mam albo 14t+5d albo 14t+3d
    Powodzenia z wynikami.

Britty lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra spanikowałam ale to przez to ze zawsze była do przodu dzisiaj 21t3d wazy 435g wymiar dwuciemieniowy główki wskazuje na20t5d
    Obwód główki na 21t
    Według USG termin porodu na4czerwca a według miesiączki na3wiec wszystko chyba w normie , położenie jak narazie mamy miednicowe. Mam więcej pić. Co ide na wizytę to cos nie tak teraz macica twardnieje. Troche nie jestem zadowolona z wizyty i mysle czy nie iść do kogoś innego .

age.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry napisałam komentarz dwie godzińy temu i mi nie dodało wrr. Trochę się tutaj działo nadrobiłam, ale jak kogos pominę to przepraszam.
    J.S super, ze już lepiej jak czytałam to aż mnie brzuch rozbolał jak to się skończyło uff
    Cierpliwa przykro mi z powodu maluszka, sle widocznie był słaby i tak miało być teraz macie jednego silnego babla :)
    Mi cieszę się, ze wszystko dobrze śliczne zdjiecia :)))
    Odebrałam wczoraj wyniki tsh 1,5 wiec ok cukier w normie najważniejszy byl mocz bo we wt mam nefrologa erytrocyty zniknęły leukocyty pojedyncze bakterii tez mało jestem w szoku i sama nie wiem już co myśleć zobaczymy co gin powie .Dzisiaj mamy wizytę na 16:20 może nareszcie poznamy płeć.Troche się boje bo wyniki pappy tez dostaniemy mam nadzieje, ze wszystko dobrze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wszystko jest dobrze:) Na takim etapie wszystko jeszcze może nadrabiać iść do tylu potem do przodu.Nie stresuj się bo maluszka tez stresujesz a to więcej może zaszkodzić :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propo pappy, miała któraś wynik za niski? Betę miałam Ok, ale pappa około 0,4 wiec bardzo niska. Lekarze nic nie powiedzieli, ale jednak coś tam słyszałam, ze to może znaczyć słabe przepływy? Ma któraś jakas wiedzę na ten temat?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Dobra spanikowałam ale to przez to ze zawsze była do przodu dzisiaj 21t3d wazy 435g wymiar dwuciemieniowy główki wskazuje na20t5d
    Obwód główki na 21t
    Według USG termin porodu na4czerwca a według miesiączki na3wiec wszystko chyba w normie , położenie jak narazie mamy miednicowe. Mam więcej pić. Co ide na wizytę to cos nie tak teraz macica twardnieje. Troche nie jestem zadowolona z wizyty i mysle czy nie iść do kogoś innego .

W takim razie wymiar dwuciemieniowy glowki tylko 4 dni roznicy, a obwod 3 dni - to jest naprawde nic. Wszystko jest w porządku. Nie denerwuj sie.
    Jak bylam na polowkowych to Dudarewicz tez mi powiedzial, że glowke ma moj Henio ciut mniejszą, ale na tym etapie jest to absolutnie w normie, bo dzieci teraz rosna swoim tempem. Za to brzuszek ma gruby i dlugą kosc udowa ;p Brzus chyba po mnie, a udo po tacie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny a propo pappy, miała któraś wynik za niski? Betę miałam Ok, ale pappa około 0,4 wiec bardzo niska. Lekarze nic nie powiedzieli, ale jednak coś tam słyszałam, ze to może znaczyć słabe przepływy? Ma któraś jakas wiedzę na ten temat?

Pytasz o biochemie? Ja mam tak: Pappa-6,35, Mom- 1,327; wolne bhcg - 50,54, mom 1,267. Ale zupelnie sie na tym nie znam...
    Ryzyko ZD - 1:10000, reszta 1:20000.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:

Samej Pappy się nie sprawdza, dopiero porównanie z wynikami z USG daje obraz. Ja też miałam grubo poniżej normy wypisanej na kartce, a po porównaniu przez gin wyszło wszystko super.

Welonka nie masz co się w ogóle przejmować. Takie różnice to żadne. Moja w 33tc móżdżek ma chyba 2 tygodnie do tyłu, ale kompletnie się tym nie przejmuje, bo tak może być. A i tak suma sumarum jest 3 dni do przodu względem OM :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pytasz o biochemie? Ja mam tak: Pappa-6,35, Mom- 1,327; wolne bhcg - 50,54, mom 1,267. Ale zupelnie sie na tym nie znam...
    Ryzyko ZD - 1:10000, reszta 1:20000.
    To masz idealne, ja mam pappa 1,419 - 0,415 Mom, bhcg 42,70 - 1,137 mom, ZD 1:1845 (z samego usg wyniki miałam idealne), pappa powinno być minimum 0,5 mom dlatego ciut się martwię.

AnnaIzebela a mogłabyś powiedzieć jaka biochemię miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:49

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Obwód główki na 21t

Welonka ja czytam "w oczekiwaniu na dziecko", podobno mądra książka :-P i było tam napisane, że od II trymestru każdy dzidziuś rośnie w innym tempie, w przeciwieństwie do I trymestru, kiedy raczej wszystkie mniej więcej jednakowo. Lekarze mają normy uśrednione, dlatego wychodzi że jedno w tę, drugie w tę stronę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:51

mi88 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ