Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez kość udowa najbardziej do przodu :d
Wracając zaszłam na ciuchy bo chciałam dorwać jakies spodnie bo troche szkoda mi na ciążę spodnie wydawać ponad 100zl i co wyszłam bez spodni a z torba rzeczy dla Oliwki ubranka jak nowe tylko sam roz wynalazłam .edwarda20, pilik lubią tę wiadomość
-
A tak mi się przypomnialo apropos naszej rozmowy sprzed kilku dni o zaufaniu do zwyklych ginów - kojarzycie sprawę Verbeny z marcówek2018? Urodzila malenkiego Kacperka w 30 tc, wazyl tylko 380g i zmarl po kilku dniach.
To jej wpis: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/aniolkowe-mamy-kacperek-06-01-12-01-2018,14864.html
-
edwarda20 wrote:A tak mi się przypomnialo apropos naszej rozmowy sprzed kilku dni o zaufaniu do zwyklych ginów - kojarzycie sprawę Verbeny z marcówek2018? Urodzila malenkiego Kacperka w 30 tc, wazyl tylko 380g i zmarl po kilku dniach.
To jej wpis: https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/aniolkowe-mamy-kacperek-06-01-12-01-2018,14864.html
Popłakałam się jak to przeczytałam...
Myślisz, że jakby miała lepszą lekarkę to dałoby się wcześniej coś zrobić?
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Teqz, nie, mam 0,612 MoM
Edwarda, ja tez patrzylam na ryzyko, ale potem poanalizowalam sobie troche no i mam niskie bialko i bete, choc lekarz mowil o ryzyku, ale widzisz mam ryzyko zagrozenia porodem Wydaje mi sie, ze to przez te wyniki, bo wywiad mam wzorcowy.
-
Alphelia wrote:Popłakałam się jak to przeczytałam...
Myślisz, że jakby miała lepszą lekarkę to dałoby się wcześniej coś zrobić?
Napisała to w ten sposób, że ta kobitki troche olała wyniki, była taka pewna siebie. Moze gdyby Verberna skonsultowala sie z innym? moze by cos wczesniej zrobili...?
-
J.S wrote:Teqz, nie, mam 0,612 MoM
Edwarda, ja tez patrzylam na ryzyko, ale potem poanalizowalam sobie troche no i mam niskie bialko i bete, choc lekarz mowil o ryzyku, ale widzisz mam ryzyko zagrozenia porodem Wydaje mi sie, ze to przez te wyniki, bo wywiad mam wzorcowy. -
teqz wrote:To masz idealne, ja mam pappa 1,419 - 0,415 Mom, bhcg 42,70 - 1,137 mom, ZD 1:1845 (z samego usg wyniki miałam idealne), pappa powinno być minimum 0,5 mom dlatego ciut się martwię.
AnnaIzebela a mogłabyś powiedzieć jaka biochemię miałaś?
Trochę mi zajęło żeby znaleźć Robiłam w 13tc
Pappa - 1,200, beta 8,22 IU/I i tylko to mam + to co lekarz na USG sprawdzał -
AnnaIzabela wrote:Trochę mi zajęło żeby znaleźć Robiłam w 13tc
Pappa - 1,200, beta 8,22 IU/I i tylko to mam + to co lekarz na USG sprawdzał -
J.S wrote:Teqz, no ja mam wyliczone ryzyko po prostu, wyszczegolnione
Ryzyko trisomii 21
Ryzyko 18, 13 i pod spodem ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem . Nie macie tego? -
Ja też nie mam, tylko informacje o ryzyku podstawowym i skorygowanym i to już.
Dlatego sama Pappa nie wolno się przejmować, dopiero połączenie jej z USG daje cokolwiek mi lekarz mówił, że najlepiej jakbym sama w ogóle tego wyniku nie widziała, bo to tylko stres dla kobiety jak popatrzy na normy -
Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Ja tez nie robilam pappy i czasem siw zastanawiam czy dobrze ze nie zrobilam.
Welonka jest mi sie wydaje tak minimalne roznice sa jak najbardziej ok , na tym etapie kazde dziecko inaczej rosnie.
Jest wiele folmikow gdzie parametry roznia sie co do tygodnia ciazy.
Ja odebralam wynki krwi i moczu.
I kurcze jestem troche zmartwiona bo WBC i NEUT mam podwyższony.. oczywoscie juz sie w necie naczytalam zamiast poczekac do jutrzejszej wizyty.
WBC: norma od 4.0-10.0 a u mnie 10.9
NEUT: norma od 2.5-5.0 a u mnie 6.5
Co sadzicie czy tak nieznaczne odchylenie jest czym czym mogla bym sie przejmowac ? -
Kaassiia wrote:Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie