X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mi tez uczucie stawiania brzucha pojawiło się w 17 dc ale ustępował po zmianie pozycji a teraz utrzymuje sie bardzo długo .

San neut moze świadczyć o infekcji ale ja bym bardzo nie martwiła się bo odchylenia sa minimalne .
    Ja wiem ze odchylenia mogą byc do dwóch tygodni do tyłu no ale jak zobaczyłam że jest do tylu a była zawsze do przodu to spanikowałam ale juz się tym nie przejmuje ;)

takie dorwałam dla małej , bluza nie jest gruba tylko kaptur ma taki ocieplany . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b19f1a48a1d9.jpg

pilik, AnnaIzabela, Kropka88, Britty, edwarda20 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Powinien być widoczny pęcherzyk, ale jeszcze może być bez zarodka, więc najlepiej poczekaj tydzień, a jak się zdecydujesz iść jutro czy w piątek to nastaw się że może być puste jajo i to nic złego na tym etapie!
    Dziękuję za odpowiedź muszę iść jutro gdyż przyczepila się do mnie jakaś infekcja

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie

Kasia ja bylam w 5 tyg i bylo widac tylko pecherzyk i lekarz kazal przyjsc za dwa tyg zeby dokladnie potwierdzic czy ciaza sie rozwinela. dopiero w 7tyg zobaczylam serduszko. Wiec czasem lepiej poczekac i wiecej zobaczyc niz stersowac sie na poczatku juz:) a beta ladnie przyrasta poki co.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, pierwsza wizyte mialam w 5+3 dni i byl pecherzyk, dwa tygodnie pozniej zarodek i serce ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kasia, pierwsza wizyte mialam w 5+3 dni i byl pecherzyk, dwa tygodnie pozniej zarodek i serce ;)
    Dziękuję za odpowiedź, ja chciałam później pójść ale infekcja mnie dopadła i nie mogę zwlekać

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Kasia ja bylam w 5 tyg i bylo widac tylko pecherzyk i lekarz kazal przyjsc za dwa tyg zeby dokladnie potwierdzic czy ciaza sie rozwinela. dopiero w 7tyg zobaczylam serduszko. Wiec czasem lepiej poczekac i wiecej zobaczyc niz stersowac sie na poczatku juz:) a beta ladnie przyrasta poki co.
    Dziękuję za odpowiedź

21 wrzesień 2019
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Dziękuję za odpowiedź muszę iść jutro gdyż przyczepila się do mnie jakaś infekcja
    To jest częste na początku ciąży :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    To jest częste na początku ciąży :)
    Możliwe, ale skonsultować trzeba

21 wrzesień 2019
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, koniecznie!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzwoniłam spytać o zapisanie i powiedziałam co i jak to od ręki mówiła żeby przyjść, zastosuje się i jadę Jutro

pilik lubi tę wiadomość

21 wrzesień 2019
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Jak dzwoniłam spytać o zapisanie i powiedziałam co i jak to od ręki mówiła żeby przyjść, zastosuje się i jadę Jutro

Powodzenia jutro! Daj koniecznie znać jak było :-)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, też mam napisane ryzyko porodu przed 34t - a nie miałam PAPPa, tylko USG genetyczne. To jest wyliczone chyba na podstawie jakichś parametrów dziecka z USG, ale nie podchodzę do tego zbyt poważne.
    No i szczerze mówiąc ryzyko 1:sto-coś to dla mnie chyba takie standardowe ryzyko i nawet się nim nie przejęłam :) A mam wyższe, niż Ty. Pogrzebię coś o tym, ale wydaje mi się, że nie ma sensu na to patrzeć na tym etapie. Nikt mi szyjki nie mierzył, nie mam żadnych skurczy i problemów - łożysko jest nisko, ale to normalne póki co.
    To chyba ten program FMF coś takiego wylicza - ale ewidentnie musi to robić na podstawie wymiarów dziecka, bo nic innego tam nie wprowadzaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:03

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, mam :)

https://mamaginekolog.pl/porod-przedwczesny/comment-page-1/
    mamaginekolog wrote:
    Według WHO poród przedwczesny to taki, kiedy kobieta rodzi przed skończonym 37 tygodniem ciąży, ale po skończonym 22 tygodniu. Według tej definicji mamy na świecie właśnie około 10-15% porodów przedwczesnych – to bardzo dużo.
    ...
    Szyjka macicy powinna mieć powyżej 25mm – wtedy nie stosujemy żadnej profilaktyki i ryzyko porodu przedwczesnego jest uważane za 1%.

Czyli ten 1:100 to 'domyślna wartość', dla kobiet, u których wszystko w porządku z szyjką. 1:130 to już w ogóle lepiej niż standardowo :) Trzeba się cieszyć, nie martwić.

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, ciesze sie, ale skurcze i skracająca sie szyjka u mnie - od razu czlowiek czegos szuka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:05

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alphelia co do picia wody to ja przed ciążą również mało piłam. Ale w ciąży zaczęłam wymuszać w siebie. Jak mniej któregoś dnia wypije to gorzej się czuje, boli mnie głowa i brzuch. Ale to pewnie wynika z niskiego ciśnienia. A w dużym uproszczeniu wpływa na wzrost ciśnienia. I ja znalazłam sposób. Z butelki nie pije, bo miałam takie samo wrażenie jak Ty. Ledwie dwa łyczki a ja już się czułam opita. Teraz pije ze szklanki. I jakoś mi łatwiej.

A co do nocy dzisiejszej to mi akurat minęła dobrze. Może nie licząc tego, że śniło mi się, że moje przyjaciółka była wilkiem i na mnie polowała. W dosdatku w mojej szkole podstawowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:59

dqpri09kh0x52aib.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba nie ma co sie martwić na zapas przedwczesnym porodem,trzeba myśleć pozytywnie ;) moja siostra urodziła wcześniaka a usg wychodzilo prawidłowo wiec nie ma reguły za to mija druga siostra pod koniec ciąży zyla w ogromnym stresie a maly urodził sie w terminie tylko tyle,ze potem nie miała pokarmu wlasnie przez stres. Teraz ten wczesniak jest najbystrzejszym dzickiem w rodzinie :) w wieku 2 lat mowil juz bezbłędnie.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula ja już mnóstwo psychicznych sztuczek próbowałam z piciem wody i ostatecznie tylko szklanka 250ml wchodzi w grę :P Obecnie piję lekko gazowaną wodę z dodatkiem soku z cytryny i jest znośnie. Niegazowanej nie jestem w stanie.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie

U mnie było widać pęcherzyk z zarodkiem w 4w6d od ostatniej miesiączki, aczkolwiek są dziewczyny, u których w 5-6 tygodniu jeszcze nawet pęcherzyka nie widać i to jest normalne :) Najlepiej iść ok 6-7 tygodnia od OM na pierwsze USG (pod warunkiem, że nic się nie dzieje, nie ma krwawień czy plamień i silnych bóli brzucha), bo wtedy poza zarodkiem, może być już czynność serduszka :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody to gin mi jeszcze powiedział ze jesli nie dostarcza sie odpowiedniej ilości płynów to tez wpływa na stawianie się brzucha.

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Co do wody to gin mi jeszcze powiedział ze jesli nie dostarcza sie odpowiedniej ilości płynów to tez wpływa na stawianie się brzucha.
    Ciekawe, o tym bym nie pomyślała. Zalecał jakas konkretna ilość dziennie jako minimum?

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ