Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik mi tez uczucie stawiania brzucha pojawiło się w 17 dc ale ustępował po zmianie pozycji a teraz utrzymuje sie bardzo długo .
San neut moze świadczyć o infekcji ale ja bym bardzo nie martwiła się bo odchylenia sa minimalne .
Ja wiem ze odchylenia mogą byc do dwóch tygodni do tyłu no ale jak zobaczyłam że jest do tylu a była zawsze do przodu to spanikowałam ale juz się tym nie przejmuje
takie dorwałam dla małej , bluza nie jest gruba tylko kaptur ma taki ocieplany . https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b19f1a48a1d9.jpgpilik, AnnaIzabela, Kropka88, Britty, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Powinien być widoczny pęcherzyk, ale jeszcze może być bez zarodka, więc najlepiej poczekaj tydzień, a jak się zdecydujesz iść jutro czy w piątek to nastaw się że może być puste jajo i to nic złego na tym etapie!
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie
Kasia ja bylam w 5 tyg i bylo widac tylko pecherzyk i lekarz kazal przyjsc za dwa tyg zeby dokladnie potwierdzic czy ciaza sie rozwinela. dopiero w 7tyg zobaczylam serduszko. Wiec czasem lepiej poczekac i wiecej zobaczyc niz stersowac sie na poczatku juz:) a beta ladnie przyrasta poki co.
-
J.S wrote:Kasia, pierwsza wizyte mialam w 5+3 dni i byl pecherzyk, dwa tygodnie pozniej zarodek i serce22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Vanilka wrote:Kasia ja bylam w 5 tyg i bylo widac tylko pecherzyk i lekarz kazal przyjsc za dwa tyg zeby dokladnie potwierdzic czy ciaza sie rozwinela. dopiero w 7tyg zobaczylam serduszko. Wiec czasem lepiej poczekac i wiecej zobaczyc niz stersowac sie na poczatku juz:) a beta ladnie przyrasta poki co.
21 wrzesień 2019 -
Jak dzwoniłam spytać o zapisanie i powiedziałam co i jak to od ręki mówiła żeby przyjść, zastosuje się i jadę Jutro
pilik lubi tę wiadomość
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Jak dzwoniłam spytać o zapisanie i powiedziałam co i jak to od ręki mówiła żeby przyjść, zastosuje się i jadę Jutro
Powodzenia jutro! Daj koniecznie znać jak było -
J.S, też mam napisane ryzyko porodu przed 34t - a nie miałam PAPPa, tylko USG genetyczne. To jest wyliczone chyba na podstawie jakichś parametrów dziecka z USG, ale nie podchodzę do tego zbyt poważne.
No i szczerze mówiąc ryzyko 1:sto-coś to dla mnie chyba takie standardowe ryzyko i nawet się nim nie przejęłam A mam wyższe, niż Ty. Pogrzebię coś o tym, ale wydaje mi się, że nie ma sensu na to patrzeć na tym etapie. Nikt mi szyjki nie mierzył, nie mam żadnych skurczy i problemów - łożysko jest nisko, ale to normalne póki co.
To chyba ten program FMF coś takiego wylicza - ale ewidentnie musi to robić na podstawie wymiarów dziecka, bo nic innego tam nie wprowadzaliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 18:03
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Ok, mam
https://mamaginekolog.pl/porod-przedwczesny/comment-page-1/
mamaginekolog wrote:Według WHO poród przedwczesny to taki, kiedy kobieta rodzi przed skończonym 37 tygodniem ciąży, ale po skończonym 22 tygodniu. Według tej definicji mamy na świecie właśnie około 10-15% porodów przedwczesnych – to bardzo dużo.
...
Szyjka macicy powinna mieć powyżej 25mm – wtedy nie stosujemy żadnej profilaktyki i ryzyko porodu przedwczesnego jest uważane za 1%.
Czyli ten 1:100 to 'domyślna wartość', dla kobiet, u których wszystko w porządku z szyjką. 1:130 to już w ogóle lepiej niż standardowo Trzeba się cieszyć, nie martwić.pilik lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Alphelia co do picia wody to ja przed ciążą również mało piłam. Ale w ciąży zaczęłam wymuszać w siebie. Jak mniej któregoś dnia wypije to gorzej się czuje, boli mnie głowa i brzuch. Ale to pewnie wynika z niskiego ciśnienia. A w dużym uproszczeniu wpływa na wzrost ciśnienia. I ja znalazłam sposób. Z butelki nie pije, bo miałam takie samo wrażenie jak Ty. Ledwie dwa łyczki a ja już się czułam opita. Teraz pije ze szklanki. I jakoś mi łatwiej.
A co do nocy dzisiejszej to mi akurat minęła dobrze. Może nie licząc tego, że śniło mi się, że moje przyjaciółka była wilkiem i na mnie polowała. W dosdatku w mojej szkole podstawowejWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 16:59
-
Dziewczyny chyba nie ma co sie martwić na zapas przedwczesnym porodem,trzeba myśleć pozytywnie moja siostra urodziła wcześniaka a usg wychodzilo prawidłowo wiec nie ma reguły za to mija druga siostra pod koniec ciąży zyla w ogromnym stresie a maly urodził sie w terminie tylko tyle,ze potem nie miała pokarmu wlasnie przez stres. Teraz ten wczesniak jest najbystrzejszym dzickiem w rodzinie w wieku 2 lat mowil juz bezbłędnie.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Andziula ja już mnóstwo psychicznych sztuczek próbowałam z piciem wody i ostatecznie tylko szklanka 250ml wchodzi w grę Obecnie piję lekko gazowaną wodę z dodatkiem soku z cytryny i jest znośnie. Niegazowanej nie jestem w stanie.
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Kaassiia wrote:Hej kobietki chciała bym o cos podpytać może bardziej się orientujesz. A więc tak mój cykl zaczął się 20.12 test owu 30 był pozytywny, pierwszego już nie.13.01 zrobiłam test był pozytywny betę macie na dole. Teraz moje pyt czy jak jutro pójdę do gin to będzie coś widać? Bo z kalkulatora ciąży od @ wychodzi 5 tc a od owu 5tc i 5 i 4 dni a to już jest różnica w tym czasie
U mnie było widać pęcherzyk z zarodkiem w 4w6d od ostatniej miesiączki, aczkolwiek są dziewczyny, u których w 5-6 tygodniu jeszcze nawet pęcherzyka nie widać i to jest normalne Najlepiej iść ok 6-7 tygodnia od OM na pierwsze USG (pod warunkiem, że nic się nie dzieje, nie ma krwawień czy plamień i silnych bóli brzucha), bo wtedy poza zarodkiem, może być już czynność serduszka