X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara no co Ty, ja nigdy nie bylam chuda, bo moja standardowa waga to 48-50 kg przy 150cm, wiec moze gruba nie bylam, ale szczupla tez nie. Jak przytylam 10kg przez niedoczynnosc to i kolezanki i mamusia rzucaly tekstami typu, dupy dostalas, policzkow dostalas i bla bla. Mile to nie bylo w ogole, szczegolnie ze nie zarlam tylko to byla choroba. Takze w kazda strone nie jest dobrze ;p

Moj maz jest straszliwie chudy, ma 175cm i 58 kg ;p Ma okrutne kompleksy ale nic z tym nie robi, bo on nie lubi jesc po prostu ;p

Także na spokojnie, ogolnie jest tak ze szczuple osoby raczej wiecej tyją, bo musza nabrac ciut tluszczyku- aby wyzywic dziecko i potem moc karmic piersia. A czy te kg Ci zostana po ciązy? tego nikt nie wie. Nie przejmuj sie tym. Twoj partner Cię kocha, Ty tez sie powinnas polubic :)

Kassiia ja jestem absolutnie przeciwna wszelkim szczepionkom i nadluzywania lekow w ciazy. Im mniej chemii tym mniej.

Czara lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Czyli co lekarz to zalecenie, a szczepienie na grypę
    Nie powinno się robić żadnych szczepień w pierwszym trymestrze.

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja odebrałam wyniki pappy: Ryzyko ZD - wyszlo mi 1:6600, ryzyko zespół Edwardsa 1:100000. Pani dr mowila ze bardzo ładne wyniki. Następna wizyta to chyba juz bd usg polowkowe.

edwarda20, Alphelia, XKamaCX, Andziula_1988, pumka1990, Flowwer lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik moj maż tez bardzo chudy. Najmniejsze meskie spodnie wiszą na nim, musi kupowac takie fit, jakie noszą niektorzy faceci i mają obcisle, a moj ma dosyc luzne ;p Koszulki xs meskie a tez czesto za duze ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Czara a u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? Ciekawe jak rosną :)
    Co do chudości - wiem o czym mówisz, mój mąż ma z tym duuuzy problem o wszyscy dogadują że taki chudy a na mnie że męża nie karmie (najlepsza teściowa która potrafi coś gadać a ja jej tylko odpowiadam że taki do mnie przyszedł po jej kuchni :p). Ale ma duuuzy problem z kupowaniem ubrań choćby... wszystko za duże, a z dziecięcej rozmiarówka za krótkie rękawy i nogawki

Pilik u mnie odwrotnie znow tesciowa ze mniej bym mogla dawac jesc mojemu mezowi bo juz brzuszek mu odstaje ze chyba za tłuse gotuje haha. Tylko z moim M jest ten problem ze on na noc lubi sobie pojesc i nic nie daje to ze zrobie zdrowy obiad kiedy on kolacje zje tusta i ogolnie lubi sobie dobrze zjesc. Wiec tym tesciowym to sie chyba nigdy nie dogodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:15

pilik lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to ma rękę jak ja udo xD tez lubi zjeść wieczorem niestety, mówi, ze rośnie razem ze mną :D o tyle dobrze, ze ćwiczy na siłowni i jest cały taki duży, a nie tylko brzuch, wiec na szczęście tego nie widać :D ja 150 on 180 - stawanie na palcach mam opanowane do perfekcji :P

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Mój mąż to ma rękę jak ja udo xD tez lubi zjeść wieczorem niestety, mówi, ze rośnie razem ze mną :D o tyle dobrze, ze ćwiczy na siłowni i jest cały taki duży, a nie tylko brzuch, wiec na szczęście tego nie widać :D ja 150 on 180 - stawanie na palcach mam opanowane do perfekcji :P
    Moja pierwsza milosc mial 200 cm ;p Wygladalismy dziwnie razem ;p Ale mialam to wtedy gleboko ;p Teraz męzus tylko 175 ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ja mam ogólnie mały brzuch ja jeszcze wchodzę w swoje dżinsy sprzed ciąży w S ,kazdy mówi ze tylko z profilu widac ze jestem w ciąży, chociaż jak ja patrzę w dół to widzę odstającą kulkę. Jak leze na półleżąco to widzę cale spojenie łonowe i tylko w tym miejscu wiedzę wypuklenia podczas kopniaka ,ja mam wrażenie ze jak leze to mój brzuch rozlewa sie na boki .

Czara spokojnie ja do 16tc mialam dwa kg na plusie i dopiero od tego momentu zaczęłam tyć. A co do przytycia bardzo dobrze Cie rozumiem ja mam nadzieje ze po ciąży zostanie mi troche , bo nieprzyjemne sa teksty typu ale jestes chuda mozesz grać w filmach o Auschwitz albo wygadasz jak afrykańskie dziecko żarty żartami ale dla szczuplej osoby jest to nie przyjmne . Moj narzeczony potrafi zjeść ale jest wysoki i bardzo szczupły chociaż ostatnio brzuszek mu się zaokrąglił :d

Czara lubi tę wiadomość

age.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czara no co Ty, ja nigdy nie bylam chuda, bo moja standardowa waga to 48-50 kg przy 150cm, wiec moze gruba nie bylam, ale szczupla tez nie. Jak przytylam 10kg przez niedoczynnosc to i kolezanki i mamusia rzucaly tekstami typu, dupy dostalas, policzkow dostalas i bla bla. Mile to nie bylo w ogole, szczegolnie ze nie zarlam tylko to byla choroba. Takze w kazda strone nie jest dobrze ;p

Moj maz jest straszliwie chudy, ma 175cm i 58 kg ;p Ma okrutne kompleksy ale nic z tym nie robi, bo on nie lubi jesc po prostu ;p

Także na spokojnie, ogolnie jest tak ze szczuple osoby raczej wiecej tyją, bo musza nabrac ciut tluszczyku- aby wyzywic dziecko i potem moc karmic piersia.

Kassiia ja jestem absolutnie przeciwna wszelkim szczepionkom i nadluzywania lekow w ciazy. Im mniej chemii tym mniej.
    Ja właśnie też dano tylko taka opcje ale to mój wybór a tak tylko przyjmować kwas foliowy witaminę D i jod

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • welonka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaczynałam leczenie ważyłam 47-48kg jak ginekolog usłyszał ile ważę przy jakim wzroście to kazał mi Przytyć bo to szkodzi tylko jak przytyć jak ja jem niczego sobie nigdy nie odmawiałam dopiero jak zaczęłam stymulację to zaczęłam tyć.

Moja siostra szczupła przytyła w ciazy 12kg tylko ,koleżanka 44kg przed ciąża tez przytyła 12-13kg a np sąsiadka szczupła i niska przytyła 20kg wiec to chyba nie ma takiej reguły .

Ja juz tyle leków wybrałam ze nospe chciałam brac juz w ostateczności jak nie bede mogla wytrzymać ale gin mi powiedzial ze jesli twardnieje mi brzuch i zaczyna bolec mnie brzuch dłuższą chwile to mam brac nospe zeby rozgonić skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:39

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Czara a u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? Ciekawe jak rosną :)
    Co do chudości - wiem o czym mówisz, mój mąż ma z tym duuuzy problem o wszyscy dogadują że taki chudy a na mnie że męża nie karmie (najlepsza teściowa która potrafi coś gadać a ja jej tylko odpowiadam że taki do mnie przyszedł po jej kuchni :p). Ale ma duuuzy problem z kupowaniem ubrań choćby... wszystko za duże, a z dziecięcej rozmiarówka za krótkie rękawy i nogawki
    Synek, Franek :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moja pierwsza milosc mial 200 cm ;p Wygladalismy dziwnie razem ;p Ale mialam to wtedy gleboko ;p Teraz męzus tylko 175 ;p
    Wow :D to dopiero różnica! Mój najwyższy chłopak miał z 190 max.

Tez nienawidzę komentarzy o byciu szczupłym, ja w liceum ważyłam 39kg ale nie tyłam mimo, ze jadłam normalnie to tez się komentarzy nasłuchałam. Kilka lat później miałam operacje i zle jadłam i doszła niedoczynnosc tarczycy i przytyłam do 58kg ro były komentarze, ze wyglądam jak kluska. Dopiero jak ważyłam 46-47 to ludzie nie komentowali. Nigdy nie dogodzisz. Sami niech w swoje lustra się patrzą a nie komentują wygląd innych, strasznie mnie denerwują takie komentarze w moja czy czyjąkolwiek stronę.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wow :D to dopiero różnica! Mój najwyższy chłopak miał z 190 max.

Tez nienawidzę komentarzy o byciu szczupłym, ja w liceum ważyłam 39kg ale nie tyłam mimo, ze jadłam normalnie to tez się komentarzy nasłuchałam. Kilka lat później miałam operacje i zle jadłam i doszła niedoczynnosc tarczycy i przytyłam do 58kg ro były komentarze, ze wyglądam jak kluska. Dopiero jak ważyłam 46-47 to ludzie nie komentowali. Nigdy nie dogodzisz. Sami niech w swoje lustra się patrzą a nie komentują wygląd innych, strasznie mnie denerwują takie komentarze w moja czy czyjąkolwiek stronę.

No! wiec nie ma sie co przejmowac :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No! wiec nie ma sie co przejmowac :)
    Ja tam się nie przejmuje :D zawsze mi się podobali bardzo wysocy faceci wiec tak 180 to dla mnie idealnie :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Ja tam się nie przejmuje :D zawsze mi się podobali bardzo wysocy faceci wiec tak 180 to dla mnie idealnie :)
    W sensie wagą ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W sensie wagą ;p
    Aaa :D zwale to na „baby brain” haha :D

pilik, edwarda20, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz moj mąż ma aktualnie 190 wzrostu a ja 160 ;) na imprezie musze miec korki bo ciezko tak tańczyć. ;)

Eh waga nie ma ci sie przejmować są fajne apki na Tel które liczą kalorie mi sie tak udalo przytyć do 50 kg bo zawsze miałam tylko 40.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, super ze wizyta udana! ❤️

Britty, gratuluje dobrego testu i bardzo malego ryzyka. Co ile masz wizyty, ze dopiero na polowkowe pojdziesz?

My w domu, zalecony odpoczynek, ale nie calkowity rezim lozkowy. Leki mamy, kontrolna wizyta za 5 dni, zeby zobaczyc czy wszystko ok. Jutro ide na rzez cukrzycowa, maaasakra :D

Britty, pilik, Andziula_1988, mi88 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Współczuję jutrzejszej wizyty :P Wolę sobie nawet nie wyobrażać, że za jakiś czas mnie to też czeka xD

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. super że już jesteście w domku. Oby kolejna wizyta w szpitalu była dopiero za 16 tygodni ;-)

Bądź dzielna i pokonaj gluko-potwora :-P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ