Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
teqz wrote:Wiecie może kiedy przy łożysku na przedniej ścianie widać ruchy malucha przez brzuch? Czy to jest sprawa indywidualna?
Teqz ja mam na przedniej ścianie i widzę wybrzuszenie podczas kopijników sle tylko na wysokości spojenia łonowego i troche niżej. -
welonka wrote:Teqz ja mam na przedniej ścianie i widzę wybrzuszenie podczas kopijników sle tylko na wysokości spojenia łonowego i troche niżej.
-
AniaŁ123 wrote:Powodzenia jutro! Daj koniecznie znać jak było
Kobietki jestem zielona w tych sprawach czy was też kierowane do stomatologa na wizytę kontrolna i zaświadczenie
Alphelia, pilik, AniaŁ123, XKamaCX, Andziula_1988, Kropka88 lubią tę wiadomość
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Kaassiia wrote:Melduje się z wizyty jestem zachwycona co prawda jak na ten moment pęcherzyk i ciałko żółte jest,jeszcze wyraźnie zarodka nie widać, dostałam szereg badań pani doktor wszystko pięknie wyjaśniła, jestem już umiwiona na kolejną wizytę 8.02 już się nie mogę doczekać, a co do infekcji w porę zareagowała i nie było nic niepokojącego widać, profilaktycznie mogę zastosować probiotyk.
Kobietki jestem zielona w tych sprawach czy was też kierowane do stomatologa na wizytę kontrolna i zaświadczenie -
nick nieaktualny
-
Czara wrote:Welonka, widzę że Ty też szczupła jesteś. Ja przed ciążą ważyłam 48, przez chwilę nawet 50, gdy zaczęłam brać sterydy. Potem waga spadła przez wymioty do 47kg. Teraz ważę 49,5kg i martwię się, że tak mało.
Czara poki co nie masz co tyc tak naprawde. W tej chwili maluch wazy kilkaset gram. Razem z wodami, lozyskiem, cyckami moze jest z max 1 kg. Wiec na luzie. Dzidzia Ci sie pieknie rozwija i to jest wyznacznik, a nie waga.Czara lubi tę wiadomość
-
No mnie to zaskoczyło ale skoro takie zalecenie to się dostosuję już troszkę od ostatniej wizyty minęło, a co sądzicie o szczepieniu bo też doktor wspomniała ( bo ogólnie jestem przeciwna)22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
nick nieaktualny
-
Kaassiia wrote:No mnie to zaskoczyło ale skoro takie zalecenie to się dostosuję już troszkę od ostatniej wizyty minęło, a co sądzicie o szczepieniu bo też doktor wspomniała ( bo ogólnie jestem przeciwna)
Są zalecenia, zeby ciezarna miala wyleczone zeby bo kazda infekcja w organizmie jest grozna dla dziecka.
Jakie szczepienia ?Kaassiia lubi tę wiadomość
-
U nnie 28 tydzien, lozysko na przedniej scianie a jedyne co widze to podskakiwanie brzucha, rzadnych wypinan, przeciagania ani czesci ciala nie widze
O zaswiadczeniu od dentysty nie slyszalam,moja lekarz prowadzaca nawet nie wspominala nic o zebach. Jesli jednak u Ciebie zaswiadczenie jest potrzebne to trzeba isc zreszta pomijajac zaswiadczenie, to i tak wazna sprawa.
-
Ja byłam u lekarza, na szczęście wszystko ok stawianie brzucha i bóle z tego że macica intensywnie rośnie teraz. Szyjka długa(prawie 4cm), zamknięta więc mam się tym nie przejmować. Jedyne co to że łożysko jeszcze nisko, ale to też powinna być kwestia czasu. Idę to skontrolować za dwa tygodnie. Malutka waży 230g, jest nadal dziewczynką, leżała pozwijana (kolanami dotykała czoła, mała joginka :p)
AniaŁ123, teqz, Alphelia, welonka, XKamaCX, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Kasia gratulacje.
Ja też muszę iść do dentysty i ma mi się wpisać do karty ciąży. Mam też iść do internisty po wpis do karty, ale tu nie wiem po coKaassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:W ciazy czy w ogole?
Dlaczego?
Wiecie, jak ktoś jest grubszy, to nikt nie powie: "O Boże, ale Ty gruba jesteś!" A ja ciągle słyszę: "O Boże! Ale chuda jesteś!!", "Jesz coś?". Wkurw* mnie to strasznie, bo całe życie taka jestem, nie schudłam przecież w tydzień Nauczyłam się już ignorować takie teksty, ale ciałka chciałabym nabrać
Z powodu chudości też można mieć kompleksy
P.S. Jak ktoś mówił przy mojej mamie, że jestem chuda, ona odpowiadała: Nie chuda, a szczupłaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypilik wrote:Ja byłam u lekarza, na szczęście wszystko ok stawianie brzucha i bóle z tego że macica intensywnie rośnie teraz. Szyjka długa(prawie 4cm), zamknięta więc mam się tym nie przejmować. Jedyne co to że łożysko jeszcze nisko, ale to też powinna być kwestia czasu. Idę to skontrolować za dwa tygodnie. Malutka waży 230g, jest nadal dziewczynką, leżała pozwijana (kolanami dotykała czoła, mała joginka :p)
pilik lubi tę wiadomość
-
Hej hej:) ja juz po wizycie dzieciatko tak rozbrykane ze lekarz nawet mi nie powiedzial ile cm teraz ma. Wszystko poki co wporządku i chyba bedzie dziewczynka aczykolwiek lekarz powiedzial ze nie da reki uciac bo za bardzo ruchliwe i ciezko bylo dostrzec. Moje bole brzucha okazaly sie normalnymi ze macicia sie rozciaga itp.
Kartke z pytaniami napisalam ale zostawilam na stoliku brawo ja! Ale tylko o jednym(tak mi sie wydaje) zapomnilam wiec luzik. Ja przytylam juz 2kg! i az sie boje co bedzie dalej bo ja do szczuplych nienaleze wiec bede ciezarna słoniczką chybaBritty, Alphelia, welonka, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Czara a u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? Ciekawe jak rosną
Co do chudości - wiem o czym mówisz, mój mąż ma z tym duuuzy problem o wszyscy dogadują że taki chudy a na mnie że męża nie karmie (najlepsza teściowa która potrafi coś gadać a ja jej tylko odpowiadam że taki do mnie przyszedł po jej kuchni :p). Ale ma duuuzy problem z kupowaniem ubrań choćby... wszystko za duże, a z dziecięcej rozmiarówka za krótkie rękawy i nogawkiAnnaIzabela, Andziula_1988 lubią tę wiadomość