X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Słoneczna i jak da się to wypić?

Rybenko ! poszlam na krew i wyjmuje saszetke glukozy a pani mi mowi ze oni nie rozrabiaja i zebym sobie rozrobila na korytarzu nawet w dwoch kubeczkach! wychdoze a kubeczkow nie ma!:) pobrala mi krew ( bez glukozy) potem pobieglam do sklepu po wode mala- odlalam czesc i wsypywalam glukoze i cytrynke ( cwiartke) no i mieszalam mieszalam ( w cieplej szybciej by wyszlo) no i w koncu wypilam, nie bylo to straszne jak kazdy mowil!
    taka lemoniada slodka rozgazowana! na koncu mialam najgorzej bo mialam krysztalki neirozpuszczone i to jeszcze msuialaam polknac. potem siedzialam 2 godz i poszlam na pobranie.

nie mdlilo mnie, siedzialam czytalam gazete.
    troche sie odbijalo slodkim no ale normalnie.

takze przed testem upewnijcie sie ze u was rozrabiaja glukoze!:)

MYSLALAM, ze bedzie gorzej! ze od razu zwroce itd :)

ale nie ma co sie bac:) widocznie kazdy reaguje inaczej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:39

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko to pink express z 3go moczu dzisiaj :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy - ja widze druga kreske!

Rybeńka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę Daisy ze faktycznie dwa testy różnej firmy nie mogą się mylić. Jestem dobrej myśli Kochana :-*

Słoneczna dziękuję za informacje, tez sobie kupię cytryne do tego. A tak w ogóle to ile kosztuje w aptece ta glukoza?
    Ja niestety mam zaznaczone ze mam mieć 3 kłócia. Pierwsze na czczo, potem po godzinie i potem po dwóch. Chyba najbardziej się tego kłócia boję hehe

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja też widzę drugą krechę! Trzymam kciuki za betę i o 14 czekam na wieści ;)

Rybeńko u mnie po glukozie też było ok. Trochę mi było słabo, ale dałam radę. A mały skakał, jakby się szaleju najadł :)

Krokodylku, Zuzki to grzeczne dziewczynki ;) Charakterne, to fakt, ale fajne :)

Daisy, Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisyyyyyy!!!!!! GRUBA KRECHA JEST! :) Aaaaaaaaaaa super - mam nadzieję że zostanie już do końca :) Czekamy na betę

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sue :-) no ja się wybieram po 20 na to badanie i ciekaw mnie jak na nie zareaguje hehe ale ja ogólnie bardzo lubię słodkie i mam nadzieje ze dobrze to zniose :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień :) urodziny, glukozy, nowy obywatel, aż brak słów :) do 14 sciskam kciuki, ale Daisy chyba wszystkie widzimy podwójnie :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Krokodylku, Zuzki to grzeczne dziewczynki ;) Charakterne, to fakt, ale fajne :)

Ułehehehe lepiej się przyznaj od razu. :P

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mizzelka lubię za zdrową Dzidzię nie za rwę
    niestety chyba nie ma na to lekarstwa, ja też mam ale po lewej stronie już z miesiąc.
    Wstawaj powoli, nie gwałtownie, raczej mi pomaga przekręcenie się delikatne na nieboląca stronę. Lekarz powiedział, żeby niestety unikać leżenia :-P bo wtedy niestety się nasila. lepiej jest stać albo siedzieć.
    Niestety dzidzia zaczyna uciskać nam nerw i stąd bóle od pleców do stopy.
    Ale damy radę :-)
    dostałam lek ale aby na dwa dni i tylko po 2 tab na dobę. kazał mi leżeć na twardym łóżku i ewentualnie siedzieć i jak najmniej ruchu.. i może to trwać tydzien a to po prostu zapalenie korzonek.. nic związanego z ciążą :(
    niektórzy sterydy biorą itp a ja nic nie mogę.. aby apap dwa razy na dobę mam przyzwolone ale nie ma żadnej różnicy, ból niezły... nie mogę leżeć za dlugo w jednej pozycji.. nikomu nie życzę..
    ale przetrwam, nie pierwsza jestem ni nie ostatnia :)
    ale powiem szczerze że jak poleżę długo i nie ruszam sie to nawet wstanę nie tak źle i chodzę wyprostowana, to jest sukces konretny...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pamięć kobietki :) aż miło sie czyta :) i za życzenia :)
    Daisy trzymam kciuki <3
    Magdalenko na pewno będzie dobrze :) wyniki to tylko formalność jak ten czas leci.. :)
    Krokodylku Gratuluję córci <3 słodkie kokardki rządzą :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez mialam robić glukozę ale przestawiam sobie.. za tydzien lub dwa zrobie i wizytę też mi przesunął na 4 grudnia więc mam czas :)
    czyli nie ma się czego bać, uff :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAA!!!! POWALAJĄCE 38!!!!! :D

Magda_lena88, Rybeńka, Tygrysek, Sue, Krokodylica, diamonds, słoneczna 85, kasia_1988, merida17, mizzelka, Gosiak, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Daisy <3

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa!!!! Daisy!!!!! Słońce!!!! Wiedziałam ;-) teraz Kochana tylko spokojnie! Bez paniki, dbaj o Was ile możesz ;-) jej Kochana gratuluję i życzę Ci zdrowej i spokojnej ciąży ;-) tak bardzo się ciesze ;-) idę otwierać soczka i mam zamiar to oblac!!!!

Daisy lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daaaaaisyyyyyy!! Yaaay! Jesteś w ciąży! Ale się cieszę! <3
    Uważaj teraz na siebie i fasolkę ;*

Mizzelko kochana - sto lat! Wszystkiego co najwspanialsze, spełnienia marzeń, radości i duuuuużo miłości! No i oczywiście zdrowej dzidzi i lekkiego porodu :*

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy bardzo, ale to bardzo Ci gratuluję. Tyle czasu na to czekałaś. <3 Dbaj o Was.

Rybeńka polewaj soczek, urąbiemy się z tej okazji. :P

Mizzelka za to na naszym gangowym wątku same chłopaki, tylko u mnie i jednej ciężarówki babeczki a tak to same siusiaki. :)

Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy? to moj castagnus Ci pomogl:) gartulacje- spokojnie zebys nie wytrzesla fasoli:)

MIzzelko Wszystkiego Najlepszego:) no i zdrowego bobasa :)

Glukoza kosztowala niecale 5 zl ( jakos 4,75 chyba)
    leakrz mowil zebym cwiartke cytrynki wcisnela bo tak to by bylo ciezko raczej!

mi rodzinna zaznaczyla 2 pobrania na czczo i po 2 godz. a moj lekarz tylko ze obciazenie 75g glukozy wiec mysle ze roznie robia.
    slabo mi dzis krew leciala ( moze stres?:)

Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak strasznie sie ciesze! To dzieki Wam, tak mnie sciagnelyscie w tym cs do siebie! Na pewno sie zarazilam tym codziennym pisaniem z Wami!
    Nie wiem teraz jak ustawic kalendarz, bo jedno z 1dc, a 2gie z owulki a u mnie spora roznica wychodzi wtedy.

Krokodylica, merida17, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z owulki będzie bardziej wiarygodne, ale lekarz i tak zawsze wylicza od pierwszego dnia cyklu. Ale później na usg zobaczy wiek zarodka i będzie widać że np była późna owulka.

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ