X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Słoneczna i jak da się to wypić?

Rybenko ! poszlam na krew i wyjmuje saszetke glukozy a pani mi mowi ze oni nie rozrabiaja i zebym sobie rozrobila na korytarzu nawet w dwoch kubeczkach! wychdoze a kubeczkow nie ma!:) pobrala mi krew ( bez glukozy) potem pobieglam do sklepu po wode mala- odlalam czesc i wsypywalam glukoze i cytrynke ( cwiartke) no i mieszalam mieszalam ( w cieplej szybciej by wyszlo) no i w koncu wypilam, nie bylo to straszne jak kazdy mowil!
    taka lemoniada slodka rozgazowana! na koncu mialam najgorzej bo mialam krysztalki neirozpuszczone i to jeszcze msuialaam polknac. potem siedzialam 2 godz i poszlam na pobranie.

nie mdlilo mnie, siedzialam czytalam gazete.
    troche sie odbijalo slodkim no ale normalnie.

takze przed testem upewnijcie sie ze u was rozrabiaja glukoze!:)

MYSLALAM, ze bedzie gorzej! ze od razu zwroce itd :)

ale nie ma co sie bac:) widocznie kazdy reaguje inaczej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:39

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko to pink express z 3go moczu dzisiaj :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy - ja widze druga kreske!

Rybeńka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To myślę Daisy ze faktycznie dwa testy różnej firmy nie mogą się mylić. Jestem dobrej myśli Kochana :-*

Słoneczna dziękuję za informacje, tez sobie kupię cytryne do tego. A tak w ogóle to ile kosztuje w aptece ta glukoza?
    Ja niestety mam zaznaczone ze mam mieć 3 kłócia. Pierwsze na czczo, potem po godzinie i potem po dwóch. Chyba najbardziej się tego kłócia boję hehe

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja też widzę drugą krechę! Trzymam kciuki za betę i o 14 czekam na wieści ;)

Rybeńko u mnie po glukozie też było ok. Trochę mi było słabo, ale dałam radę. A mały skakał, jakby się szaleju najadł :)

Krokodylku, Zuzki to grzeczne dziewczynki ;) Charakterne, to fakt, ale fajne :)

Daisy, Rybeńka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisyyyyyy!!!!!! GRUBA KRECHA JEST! :) Aaaaaaaaaaa super - mam nadzieję że zostanie już do końca :) Czekamy na betę

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sue :-) no ja się wybieram po 20 na to badanie i ciekaw mnie jak na nie zareaguje hehe ale ja ogólnie bardzo lubię słodkie i mam nadzieje ze dobrze to zniose :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień :) urodziny, glukozy, nowy obywatel, aż brak słów :) do 14 sciskam kciuki, ale Daisy chyba wszystkie widzimy podwójnie :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Krokodylku, Zuzki to grzeczne dziewczynki ;) Charakterne, to fakt, ale fajne :)

Ułehehehe lepiej się przyznaj od razu. :P

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Mizzelka lubię za zdrową Dzidzię nie za rwę
    niestety chyba nie ma na to lekarstwa, ja też mam ale po lewej stronie już z miesiąc.
    Wstawaj powoli, nie gwałtownie, raczej mi pomaga przekręcenie się delikatne na nieboląca stronę. Lekarz powiedział, żeby niestety unikać leżenia :-P bo wtedy niestety się nasila. lepiej jest stać albo siedzieć.
    Niestety dzidzia zaczyna uciskać nam nerw i stąd bóle od pleców do stopy.
    Ale damy radę :-)
    dostałam lek ale aby na dwa dni i tylko po 2 tab na dobę. kazał mi leżeć na twardym łóżku i ewentualnie siedzieć i jak najmniej ruchu.. i może to trwać tydzien a to po prostu zapalenie korzonek.. nic związanego z ciążą :(
    niektórzy sterydy biorą itp a ja nic nie mogę.. aby apap dwa razy na dobę mam przyzwolone ale nie ma żadnej różnicy, ból niezły... nie mogę leżeć za dlugo w jednej pozycji.. nikomu nie życzę..
    ale przetrwam, nie pierwsza jestem ni nie ostatnia :)
    ale powiem szczerze że jak poleżę długo i nie ruszam sie to nawet wstanę nie tak źle i chodzę wyprostowana, to jest sukces konretny...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pamięć kobietki :) aż miło sie czyta :) i za życzenia :)
    Daisy trzymam kciuki <3
    Magdalenko na pewno będzie dobrze :) wyniki to tylko formalność jak ten czas leci.. :)
    Krokodylku Gratuluję córci <3 słodkie kokardki rządzą :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez mialam robić glukozę ale przestawiam sobie.. za tydzien lub dwa zrobie i wizytę też mi przesunął na 4 grudnia więc mam czas :)
    czyli nie ma się czego bać, uff :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAA!!!! POWALAJĄCE 38!!!!! :D

Magda_lena88, Rybeńka, Tygrysek, Sue, Krokodylica, diamonds, słoneczna 85, kasia_1988, merida17, mizzelka, Gosiak, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Daisy <3

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa!!!! Daisy!!!!! Słońce!!!! Wiedziałam ;-) teraz Kochana tylko spokojnie! Bez paniki, dbaj o Was ile możesz ;-) jej Kochana gratuluję i życzę Ci zdrowej i spokojnej ciąży ;-) tak bardzo się ciesze ;-) idę otwierać soczka i mam zamiar to oblac!!!!

Daisy lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daaaaaisyyyyyy!! Yaaay! Jesteś w ciąży! Ale się cieszę! <3
    Uważaj teraz na siebie i fasolkę ;*

Mizzelko kochana - sto lat! Wszystkiego co najwspanialsze, spełnienia marzeń, radości i duuuuużo miłości! No i oczywiście zdrowej dzidzi i lekkiego porodu :*

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy bardzo, ale to bardzo Ci gratuluję. Tyle czasu na to czekałaś. <3 Dbaj o Was.

Rybeńka polewaj soczek, urąbiemy się z tej okazji. :P

Mizzelka za to na naszym gangowym wątku same chłopaki, tylko u mnie i jednej ciężarówki babeczki a tak to same siusiaki. :)

Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy? to moj castagnus Ci pomogl:) gartulacje- spokojnie zebys nie wytrzesla fasoli:)

MIzzelko Wszystkiego Najlepszego:) no i zdrowego bobasa :)

Glukoza kosztowala niecale 5 zl ( jakos 4,75 chyba)
    leakrz mowil zebym cwiartke cytrynki wcisnela bo tak to by bylo ciezko raczej!

mi rodzinna zaznaczyla 2 pobrania na czczo i po 2 godz. a moj lekarz tylko ze obciazenie 75g glukozy wiec mysle ze roznie robia.
    slabo mi dzis krew leciala ( moze stres?:)

Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak strasznie sie ciesze! To dzieki Wam, tak mnie sciagnelyscie w tym cs do siebie! Na pewno sie zarazilam tym codziennym pisaniem z Wami!
    Nie wiem teraz jak ustawic kalendarz, bo jedno z 1dc, a 2gie z owulki a u mnie spora roznica wychodzi wtedy.

Krokodylica, merida17, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana z owulki będzie bardziej wiarygodne, ale lekarz i tak zawsze wylicza od pierwszego dnia cyklu. Ale później na usg zobaczy wiek zarodka i będzie widać że np była późna owulka.

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ