X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, odkryłam w Rybniku ostatnio jeden taki sklep Niki. Jak idziesz od Rynku do Poczty, to po lewej stronie (przed pizzerią) jest przejście na skróty do Fokusa. W tym przejściu jest.
    A dziś dzwoniłam do sklepu Kaja w Rybniku i podjadę tam jakoś na dniach i zamówię wózek, ale mają tam wszystko dla dzieciaczków. Byłam w ich sklepie w Gliwicach (bo nie wiedziałam, że jest w Rybniku) i mieli najtaniej (różne rzeczy).

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wózek mam z głowy, odkupimy używany od szwagra. :)

A to moje dzisiejsze lidlowe zakupy:

Zdj%25C4%2599cie0197.jpg

Daisy, mizzelka, Magda_lena88, Tygrysek, słoneczna 85, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu nadmiar cytrusow faktycznie szkodzi. Czytalam o tym ostatnio niezla rozprawde w necie. Np jeden pomarancz wolno zjesc, albo 2 mandarynki, najlepiej jesc kiwi bo maja ponoc duzo kwasu foliowego :) Mysle ze wszystko w ilosciach normalnych mpzna spozywac ah i ponoc to sie tyczy najbardziej 3go trymestru gdy dziecie juz moze zaczynac nabierac alergii itp. Ah ten wujek google :D

Cp do ciuszkow to jak bedzie dziewczynka to mam pelno kartonow po corce od malenkiego, lacznie z kaftanikiem w ktory zawineli ja po porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:03

Tygrysek lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja też jakoś świąt się nie moegę doczekać a nigdy ich nie lubiłam tzn jak byłam dzieckiem to były cudowne..

Rybieńko mam nadzieje że sprawa szybko się rozwiążę, kurde.. to ci heca.. a mąz każe mi czekać ... lepiej wcześniej i mieć z głowy.. :)

Daisy mieszkanko sie robi to musi rozpierać :) ale plamien ani nic nie ma?
    co do zapalenia to zapomnialam powiedzieć że siostra męża miała zapalenie z cyt wyszło.. i synek cały i zdrowy... to że tak internet straszy to nie znaczy że musi pokrywać się z rzeczywistością ;/ bo według internetu to powinnam miec pozamaciczną... och losie jak ja sie wtedy wystraszylam...
    ale to była głupota jakich mało :(
    i tak jak Sue napisała.. poszłam po rozum do głowy :D luuuz całkowity, omijałam pamiętniki innych.. przykrych historii i wszystkiego..
    jak jest przyrost bety to jest to najwazniejsze i koniec :)

co do bólów to ja tez wstaje z nocy niewyspana.. znow wstaje siusiu co noc..
    a rano z bólem brzucha jakby ktoś mnie pobił.. to chyba sprawka tego małego skrzata w brzuchu :D
    i ten ból "miesiączkowy" może być kolką nerwową.. coś tez o tym czytałam.. mnie to czasami po tej rwy kulszowej jak złapało po przeciwnej stronie na brzuchu to sie wyprostować nie mogłam..
    dzieci naciskają nam na nerwy mimo wszystko i póki nie zmienią pozycji to możemy chodzić jak stare dziadki co szukają dolara na chodniku :<

Krokodylica lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiety trzeba jeść ! co się da! :D
    bo przy karmieniu można np pomarzyć o cytrusach :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do cytrysów to czytałam jak kobieta wcinała nawet kg dziennie hahah :D
    ale nie żałuj sobie.. bo same plusy.. zakwaszasz mocz.. bakterie sie nie rozwijają, witaminka C... i inne minerały itp

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku śliczny łup :)
    kurde.. gdybym wiedziała kto u mnie mieszka to tez bym sobie pozwoliła na takie zakupy.. :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko no plamien nie mam ani nic na szczescie. Czekam na te wyniki, maja byc po 18, mam nadzieje, ze nie zapomna mi wyslac. Tragedia tyle czekac. Moglam zapytac gdzie oni te wyniki wysylaja. No, ale docenilam odleglosc, bo to od szkoly jakies 15km wiec i tak jezdze tam 3x w tyg na zakupy rano to od razu podjechalam.
    No ciuszki przesliczne, naprawde. Wszystko nowe i pachnace, ale czekajcie pierwsza zupka z marchewki i plama na amen :D

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie bo ja czasem to potrafię zjeść kg mandarynek w dzień albo wypić 2l soku pomarańczowego :O od tak mi się porobiło :P
    na prośbę męża dzwoniłam do mojego lekarza (wgl. jak to brzmi :P ) bo mąż się o mnie martwi, że ja się tak "zamartwiam" no i otóż to: myślałam, że wcisnę się na śr. a tutaj psikus w tym tyg. doktorek w śr nie urzęduje :] i zaproponował mi wizytę dziś na 20:00 no cóż myślę, że skorzystam 100 zł pójdzie lekką ręką ale mam nadzieję, że wizyta będzie pozytywna i w końcu się wyluzuję ale czy tak się da wyluzować to ja nie wiem :| chyba jakaś serio porąbana panikara ze mnie..
    proszę 3majcie kciuki <3

Daisy, diamonds, Sue lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy w takim razie beta na pewno będzie wysoka :) będzie super :) i mam nadzieje wileką że odpoczywasz spokojnie i sie lenisz :)

a to prawda.. do pierwszych poważniejszych plam...

Magdalenko nie jesteś sama.. ja też panikowałam, ale ten strach z czasem znika... choć się przyznaje nie raz że jak głupia patrze na papier toaletowy do tej pory i czy aby nie ma plamki krwi -.-

daj znać jak tam wizyta :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy trzymam kciuki za betę a Magdalenka za Twoją wizytę i czekam na wasze wyniki i relacje.

Myślę, że każda z nas na początku troszkę "świrowała", była cała w stresie itp. Wiadomo, jak się człowiek tyle stara to się potem martwi czy wszystko jest dobrze itp.
    Ale trzeba być dobrej myśli i na pewno tak bedzie :)

Krokodyku piękne łowy :) A mi dziś stanął ciuszkoland na drodze z napisem i 50% i mam kolejną torbę ciuszków za 100zł i zaraz humorek lepszy ;D

No i na allegro sobie zamówiłam taki laktator:
    http://allegro.pl/laktator-elektryczny-canpol-butelka-pojemnik-i4794019827.html
    Mam nadzieję, że będzie dobry.

Daisy, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki fajny laktator, na pewno bedzie dobrze sluzyl. Ja mialam medela, juz mi sie przypomnialo ;). Tym razem kupie pewnie taki sam, sprzedalam w 2 dni a uzywany byl moze ze 3 razy wiec jakas pani miala calkiem nowy zestaw za ciut wiecej niz polowe ceny.

Kurcze kolezanka miala nianie do sprzedania z kamera czujnikami itp i wczoraj dzwonilam i dupa poszlo :D no ale 2 tyg temu nie mialam bladego pojecia ze w ciazy bede :D

Magda, super ze masz wizyte! Trzymam kciuki! Ja mysle ze kazde wydane teraz 100zl czy wiecej na nasze bobaski to drobiazgi w porownaniu z tym co bedzie potem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 17:16

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobny zestaw z Lidla :), później wrzucę zdjęcie.

Laktator chce kupić właśnie z medeli, na Listopadowkach bardzo polecają. Kupię chyba medel mini electric.

Jutro rano idę na badania, cukier bllleeeeee, mocz, krew, i jedne z toxo.

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka właśnie zastanawiam sie nad takim laktatorem, ale czy laktator jest konieczny? Tzn trzeba go kupić na pewno czy dopiero po urodzeniu zobaczę czy potrzebuję? Niby na liście wyprawkowej do szpitala mam laktator więc pewnie pasuje kupić.

Tygrysek wrzucaj zdjęcie. :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh mam wynik posiewu z pochwy. Wynik CANDIDA. No powiedzcie co mi sie jeszcze przyplacze yhhhhh. I skad to dziadostwo to jest pytanie :( przeciez nie jestem jakas brudaska :(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa!!!!! Wyniki po 72h
    Estradiol ze 109 mam juz 2708
    Progesteron z 14 mam 33.95
    Hcg z 94 mam334.60 :D

JESTEM W CIAZY! Tak naprawde hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:37

Tygrysek, mizzelka, słoneczna 85, merida17, Rybeńka, diamonds, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz będziesz spokojniejsza? :D
    bo jest i będzie dobrze! :) super :)

a lepiej candidia niż gronkowiec jakiś.. ale z dwojga złego to tylko drożdżak :)
    damy radę :)

niestety w ciazy jestesmy na wszystko podatne i wcale nie trzeba być brudasem..
    ja dbam aż za nadto o higienę a kurde załapałam już zapalenie pęcherza, bo wystarczylo caly dzien nie pic i wymiotować ;/
    i bakterie sie skumolowaly i jazda ;/

ale teraz to już się wyleczysz na git majonez i będzie dobrze ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jak sie ciesze! :)

Tygrysek, Rybeńka, diamonds, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku sama tez nie wiem czy to zbędne.. ale ponoć jak nie ma gdzie te mleko uciec.. a masz go dużo i na dodatek dziecko na poczatku tyle nie wypije ile chce.. to kurde zapalenie cycków murowane...
    a to ponoć nie jest zbyt miłe, gorączka, osłabienie.. itp

dlatego ja wezmę od kuzynki ręczny i zobacze.. bd miala na kryzysowe sytuacje w razie co.. bo sama sobie tego mimo cudów nie wyciśniesz.. :<
    ale masaż przed laktatorem jak najbardziej wspomoże pobieranie mleka :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Oh jak sie ciesze! :)
    wychodzi na to że diabeł nie taki straszny jak go malują :)
    teraz odpoczyyywaj i relaksuj się bo niedługo czekają cię porządne kopniaki :)

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ