X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie kochane Mamuśki!
    Mam nadzieję, że ten nowy tydzień przyniesie nam same dobre wieści i pozytywny przypływ energii.
    Sama już zaczynam się stresować piątkiem. W ogóle od czwartku miewam bóle głowy, praktycznie codziennie. Dziś już chyba też zaczyna mnie boleć.
    Belly pisze mi: "Górna część macicy jest teraz pomiędzy pępkiem a klatką piersiową. Rosnąca macica może nasilać dolegliwości takie jak ból pleców, skurcze łydek czy bóle głowy." Tylko tym sobie to tłumaczę.
    Ze spaniem też coraz ciężej. Nie wiem czy tą poduszkę kupować, to 80 zł kosztuje.
    Śpicie na prawym boku? Myślę sobie, że jeśli ja nie czuje się źle na tym boku to dziecku też nie powinno być źle. Ja nie potrafię wyspać się całą noc na lewym tylko. Jestem obudzona za każdym razem jak się obracam. Takimi sposobami potrafię przespać 5h, bo potem już wszystko mnie boli.

Rybeńko, słyszałam że już mogą nas dopadać skurcze, mi się wydaje że też miewałam, ale ja z moim tłuszczykiem to trochę inaczej wszystko odczuwam.
    Powiedz mi, gdzie zamawiałaś wózek? Bo ja chcę go (ten sam) zamówić w sklepie w Gliwicach Kaja. 3w1 1404 zł z fotelikiem Camarelo. Turkusowy :)
    Chociaż, jak będę go odbierać w sklepie, to myślę, że pooglądam go czy wszystko ok.
    W tym tygodniu chyba zamówimy.

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, mysle, ze powinnas jednak spac na lewym boku, z jakas mega duza poduszka miedzy nogami, a druga pod pachą mniejsza, zobaczysz, ze bedzie Ci wygodniej. Spanie na prawym boku jest naprawde mocno niezalecane, bo dociskasz wtedy zyle jakas tam glowna, slaba jestem z anatomii, i zaburzony jest wtedy przeplyw krwi, tym samym dotlenienie płodu spada. A od spania na lweym boki ponoc lepiej pracują nerki ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię tylko na lewym boku z poduszką, właśnie ona pomaga mi nie przekręcać się ciągle z boku na bok, bo jak się na niej dobrze ułożę, to nie mam możliwości przekręcenia się na drugi bok - i pewnie to jest jej dodatkowa funkcja. Kupiłam w 3-cim miesiącu i dla mnie to jest najlepszy ciążowy zakup jak do tej pory - wysypiam się świetnie i wiem, że zapobiegam niedotlenieniu maluszka.

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie racje. To chyba zaraz się rozejrzę za taką poduszką.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku poszukaj sobie na allegro jakas uzywana, czasem dziewczyny kupuja i nie uzywaja zbyt dlugo, mysle ze znajdziesz taniej niz 80 zl jesli Ci na tym zalezy :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a Ty masz taką w kształcie litery C? Głowę też masz na niej?

Natalka 03.2015 <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:)

Ależ pospalam dzis! Obudzilam sie o 10:)
    Daisy, wywalaj termometr! Pamietam, że Mizzelce też temperatura skakała jak dzika, ale w końcu poszła po rozum do głowy i termometr schowała :)

Rybeńko, moze przyspiesz tego gina? Jesli Cię boli i czujesz jakiś niepokoj, to moze lepiej sie uspokoić, że wszystko dobrze, a te bóle to normalne?
    Mnie też czasami boli, ale delikatnie i myślę, że po prostu to więzadła :(

Tygrysku, ja tez śpię na lewym boku z cebuszka. Najlepszy zakup, jaki moze być!! Do tego poduszka pod brzuch, bo jak nie podłożę to mnie ciągnie z prawej strony.

Śniło mi sie dziś, że wróciłam do liceum, byłam też w ciąży i na brzuchu porobily mi się take straszne fioletowe rozstępy!! Masakra!!

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Gosiak, a Ty masz taką w kształcie litery C? Głowę też masz na niej?
    Tak, dokładnie, mam taką:

http://wrzucaj.net/images/2014/11/17/poduchaeZ0UD.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 10:59

Tygrysek, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Śniło mi sie dziś, że wróciłam do liceum, byłam też w ciąży i na brzuchu porobily mi się take straszne fioletowe rozstępy!! Masakra!!
    Ja dziś byłam na porodówce w moim śnie, w moim rodzinnym mieście, w 30-tym tygodniu i miałam zielone wody a położna mi mówi, że lekarze będą jutro i wtedy mi zrobią cesarkę. Ja jej na to, że mam zielone wody, no to stwierdziła, że w takim razie sama mi zrobi cesarkę, bo widziała jak lekarze robią i chyba umie.... jak ja się bałam w tym śnie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, Gosiak! Ponoć w snach jest odwrotnie. Mnie też się śniło, że chodziłam po jakimś jeziorze i pytałam gdzie mój dzidziuś i tak strasznie płakałam! Jak sie obudzilam to mały tak mocno kopał, więc chyba czuł mój stres :(

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane wpadam Wam życzyć udanego tygodnia i udanych wizyt :)
    3mam kciuki za same pozytywy :) i gratuluję pozytywnych ubiegłotygodniowych wizyt :) i oby każda kolejna była już tylko na PLUS !! <3
    My spędziliśmy z mężem cudny weekend, nadrobiliśmy sporo czasu, którego nie możemy spędzać za bardzo ze sobą w tyg. roboczym. Byliśmy na zakupach "świątecznych" może wydać się, że za wcześnie ale co tam :P i kupiliśmy choinkę ponad 2 m co prawda sztuczna ale jaka ładna :P no i jak choinka to i ozdoby itp :P Nie wiem sama czy to te hormony ciążowe czy jak ale pierwszy raz w życiu nie mogę doczekać się świąt, a w necie wyczytałam, że pod koniec przyszłego tygodnia w całym kraju ma padać śnieg JUPI !!! <3 <3 - nie wiem ile w tym prawdy ale mam nadzieję, że sporo :P
    A u Nas OKI objawów mogę powiedzieć, że brak po za czasem lekką wrażliwością sutków - mam nadzieję, że to dobrze, że to oznaka bliskości II trymestru. Badania genetyczne w poradni za tydzień w czw...
    Jednak chyba sobie dziś zadzwonię do lekarza i może umówię się na wizytę dodatkową bo kolejną u niego mamy dopiero 03.12...taka wizyta dla tzw. własnego świętego spokoju :) może gdybyśmy się tyle czasu nie starali o tego Maluszka i nie "zaliczyli" wcześniej poronienia aż tak bym się nie zamartwiała bo jakiś strach na pewno by był ale myślę, że z mniejszym nasileniem.
    Brzuszka u nas ciągle jeszcze nie widać, chyba że po jedzonku albo na wieczór czasem wzdyma i wygląda już na 5 miesiąc :P
    Zachcianek jako takich nie mam, jedyne co to ciągle cytrusy, sok pomarańczowy, mandarynki :P a tak to w sumie gdyby nie zdjęcia USG, badania i mdłości które były na początku to zapomniałabym o ciąży :P
    Pozdrawiam <3 321814bl9h9sf15x.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:09

mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam, pieprzyć kasę, ja się muszę zacząć wysypiać.
    Taką kupiłam:
    a07zlz.jpg

Krokodylica, Daisy, Gosiak, Magda_lena88, słoneczna 85, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469
    jutro w Lidlu

Byłam, ciuszków nakupiłam. :)

Słoneczna fajny ten wózek, ale dość drogi to musi być fajny. :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rogal, super !!!
    Ja chyba sobie tez kupie, bo mi cycki przeszkadzac zaczely w nocy :D

Ale mnie brzuch cos zaczal bolec, tak rozpierajaco :/

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Byłam, ciuszków nakupiłam. :)

Słoneczna fajny ten wózek, ale dość drogi to musi być fajny. :)

Ja pójdę po pracy po 15:00 mam nadzieję, że i dla mnie zostanie!

A jutro przyjdzie poduszka! JUPI!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:21

Krokodylica, Gosiak lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja pójdę po pracy po 15:00 mam nadzieję, że i dla mnie zostanie!

A jutro przyjdzie poduszka! JUPI!

Szwagierka była z samego rana i mówiła że były tłumy bab. :)
    Ja byłam około 10 godziny i ciuszków było jeszcze dużo, a ruchu nie było, także kupiłam spokojnie. Skończyły się tylko takie słodkie dziewczęce sweterki, reszta była. :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wozek wstawilam w zestawie z fotelikiem- sam fotelik duzo kosztuje no ale uzywanego troche sie boje fotelika.

tak mniej wiecej kosztuja wozki juz z fotelikiem, czy baby design, czy bebetto luca.

sa jakies Krasnal jeszcze polskie widzialam na allegro ale to pewnie bardzo ciezkie i kola normalne- no takie stare..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, my wózek zamawialiśmy przez allegro i to była firma z Zamościa. Dlatego tyle czekania pewnie.

Ja też mam taką podusię podobną i faktycznie jest pomocna w zasypianiu :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam fajnie z tymi zakupami :P A u Nas jeszcze daleka droga do szaleństwa :P
    Pogoda taka, że się z domu wyjść nie chce..lepiej gdyby to już śnieg padał i było np. -1C :) chociaż ładniej by było na dworze :)
    A ja tak z innej beczki pochwalę się pozytywną decyzją banku dot. kredytu mieszkaniowego <hura> :D :D :D i jak dobrze pójdzie to możliwe, że najpóźniej w styczniu będziemy już we własnym M <3 <3 <3 oby teraz już szybko wszystko szło :)
    A tak by dzień mi szybciej minął to trochę sprzątam, robię pranie (w sumie czeka by je rozwiesić już) na obiad gotuję pomidorówkę oczywiście z ryżem :) innej nie uznaję :P no i z nudów robię ciasto :) biszkopt z kremem, mandarynkami i galaretką :P
    A mam do Was takie pytanie bo nie chcę mi się czytać w necie bo pewnie będzie różnie napisane otóż nie wiem czy to moja zachcianka ciążowa czy tak po prostu ale ostatnio mam parcie na cytrusy: mandarynki, pomelo i sok pomarańczowy a na wątku czerwcówki 2015 kiedyś chyba któraś pisała, że nadmiar cytrusów w ciąży szkodzi .. co o tym myślicie?? Jak nie zapomnę to spytam lekarza na wizycie ale może macie jakieś swoje zdanie :)

Krokodylica, słoneczna 85, Daisy, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena tez robie dzis pomidorowke;) tylko z makaronem:)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ