X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

a ja troche zła jestem.. bo dowiedzialam sie ze sis męża werbuje teściowa do siebie na tydzien! a ja bd mieć i obiady i robote na głowie -.-
    a teście jej mieszkaja 30km od nich i są na rencie bez zobowiązań...
    jakie one są nieporadne to aż mnie szlak strzela momentami..
    a tym bardziej że konczy 2 lata w lutym.. to nie mozna dogadac sie ze żłobkiem? cokolwiek? -.-

Kochana nie denerwuj się i zrozum trochę siostrę męża.
    Kogo byś sama wolała do pomocy gdybyś miała wybór- mamę czy teściową?
    Nie wiem, może macie git tesciowe ale ja z dwojga złego wybrałabym mamę ;-)
    Może zanim wyjedzie przygotuje jakieś obiady? Albo chociaż pomysły co zrobić, bo dla mnie gorsze jest wymyślenie co zrobić niż samo przygotowanie ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, zaraz wyciągnę pasa i Ci wleje! Uspokój się i wycisz, a nie szalej!

Kurcze, ale ja Wam zazdroszczę... 3 trymestr, 30 tydzień... pięknie!
    Ja się dziś witam w 26 tygodniu (25+0)!
    W piątek czeka mnie wizyta kontrolna szyjki. Czyli, byle do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:56

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku :) u mnie tez każdy tydz zaczyna sie w niedziele wg wszystkich lekarzy! Chociaż w jednym sie zgadzają :) suwaczka nie zmieniam, bo nie robi mi to różnicy :)

Zaraz i u Ciebie bedzie 30 tydz :) zleci zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 11:30

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469
    jutro w Lidlu

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana nie denerwuj się i zrozum trochę siostrę męża.
    Kogo byś sama wolała do pomocy gdybyś miała wybór- mamę czy teściową?
    Nie wiem, może macie git tesciowe ale ja z dwojga złego wybrałabym mamę ;-)
    Może zanim wyjedzie przygotuje jakieś obiady? Albo chociaż pomysły co zrobić, bo dla mnie gorsze jest wymyślenie co zrobić niż samo przygotowanie ;-)
    nie no ogarnęłabym, ale teście są na rencie, odpoczywają.... są blisko...
    są dwie siostry jej męża blisko.. jedna mieszka dwa osiedla od nich... tyle że studiuje ale nie jest non stop na wykładach...
    jeszcze swoją siostrę ma na macierzyńskim to mogłaby wziąć ją do siebie na te kilka dni na przykład i byłaby opieka też.. no sama nie wiem ale tu nie za bardzo jestem za tym pomysłem
    bo tu jest praca fizyczna..
    to trochę powinna pomyśleć że taki wyjazd kosztuje innych więcej pracy.. trzeba śmigać za dwoje... niestety człowiek jest uwięziony.. :<

i troszkę mnie to wkurzyło że bierze stąd ludzi jak tu każda osoba się liczy... mamy 50 sztuk... i trzeba to ogarnąć i wykarmić i wydoić itp.
    a ja w ciąży z rwą kulszową będę popieprzać w robocie bo jej ciężko załatwić opiekę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 16:10

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy pieprzyć termometr... mi to skakała sama z siebie temp :) więc norma jak nic a co do śluzu to TAKI POWINIEN BYĆ :)
    tyle że jedne kobietki mają go więcej inne mniej, ja mam mało jakoś.. a straszyli że tak wycieka itp ...

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy po co Ty mierzysz temp? nie mierz bo to duzy stres.
    ja w spzitalu mialam ok 36 caly czas wiec msylalam ze poronie!

dzis ogladlaalam wozki- no i cyba zopstaniemy przy jedo bo podobno ludzie w ogole nie zglaszaja go do reklamacji a chcialam wczesniej bebetto luca ale Pan mowi ze bez porownania i tamten produkowany w Chinach.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna masz racje..a po co mierze? Nie wiem chyba z nadzieja ze odbije, jakos po tylu msc ciezko go odstawić jednak :D

Obejrzałam u wujka google te wozki o ktorych piszesz, naprawde bardzo ladne sztuki, ale modeli ile liter w alfabecie :D

Pomyslec, ze i mnie to czeka..

Ja to bede musiala miec wozek ktory bedzie sie dobrze pchal, na duzych kolach, taki, ze tu na wsi w blocie pojde na spacer. Taki na dwór, jak to sie mowi :D Najwyzej kupie drugi wyjsciowy, taki ze w bagaznik sie wsadzi i na miasto pojedzie, wiec to bedzie pewnie inwestycja, a ten po podwórku to wsioryba mi w sumie.
    Pamietam z córa jak kupilam takiego kloca..masakra, 3w1, potem i tak sprzedalam i kupilam spacerowke, i to szybko. W lipcu rodzilam wiec mala lezala, na zime jeszcze go mialam, potem juz na wiosne miala 9-10msc wiec sie szybko go pozbylam i nie zalowalam :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/3w1-fyn-memo-jedo-cybex-aton-super-zestaw-od-reki-i4766374734.html

jedo fyn memo 2014

mi sie podoba kolor 356

no i fotelik sprzedawca mowil ze cybex jest bezpieczniejszy niz popularny maxi cosi !

Daisy ten wozek ma pompowane kola i jezdzi po wybojach niezle;) dzis prowadzilam. Widze ze duzo Fynow jezdzi:) bo mam juz takie zboczenie i zawsze patrze na stelaz i jaki wozek ktos ma:) kiedys nei zawracalam uwagi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:29

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 274, 280 mi sie podobaja :)
    Ciekawe jaki jest material tam w tym foteliku. Moja mala sie strasznie pocila i musialam jej pieluszke podkladac, bo material byl taki dupny niestety :/ Takze tu to nie wiem jak pod tym wzgledem to przetestowac. :/

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wyrzuć ten cholerny termometr do kosza! I masz teraz już tylko myśleć pozytywnie i się nie stresować.

Słoneczna piękny wózek! My też mamy cybex aton 4 i mi się ogromnie podoba, materiał też raczej będzie dobry.

Udanego wieczorku Kochane :*

Daisy, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko a Ty masz juz wozek?

no my chyba ten zamowimy ale czeka sie 14 dni wiec spokojnie zamowie w grudniu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy, my zamówiliśmy camarelo sevila z fotelikiem cybex aton 4. Niestety budka od gondoli była przecięta i czekamy na rozpatrzenie reklamacji już ponad dwa tygodnie :/
    8qdulwkndrpr_t.jpg

Ogólnie sam wózek bardzo mi się podoba, no ale niestety to trzeba wymienić, ale jakoś im się nie spieszy... :/ dlatego cieszę się, że nie zamawialiśmy na ostatni moment bo byśmy byli bez wózka. Bo ogólnie od zamówienia czekaliśmy dwa tygodnie a teraz też czekamy już dwa tygodnie. Zanim oni się zdecydują to pewnie będą kolejne, potem kurier i znów pewnie kolejne dwa oczekiwania na nową.... Brak mi słów.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc! :*

merida17 lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę dziewczyny i spać nie mogę bo się martwię. Boli mnie brzuch tak jak na okres tylko nie jest to ciągły ból tylko przerwany. Ale cały czas. Nie wiem czy to są skurcze czy co?

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko! Jak sie czujesz? Na pewno wszystko jest dobrze! Moze wizyta u lekarza? Powinna Cie uspokoić!!

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko ja tez nie moglam spac- wymiotowalam od 4, tak mnie bolalo serce i kryz. w ogole brzuch mialam tak wysoko jakby pod zebrami mnie uciskalo.

no i po 5 znowu wymioty.....

:(

napisz jak u Ciebie.

a wozek byl nowy? kurcze. zeby tylko nei wmowili ze przy transporcie sie przecielo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenko jak sie czujesz?????
    Jejku mam nadzieje ze przeszlo Ci!
    Moze to te skurcze braxtona czy kiego drania, ale to chyba za wczesnie?
    Przytulam Cie mocno! Z reszta witam sie w ten deszczowy dzien :/ i tez przytulam!
    Bylam oddac krew na hcg, e i prg..wyniki po 18 dopiero bo pojechalam do twgo lab blizej domu. Do invicty srednio mi sie chcialo zjezdzac :/

Sloneczna biedactwo Ciebie tez cos zlapalo :/ Jak sie masz? Jejciu dziewczynki zdrowka! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 08:29

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie w ciazy z tymi wymiotami to byla masakra- nie ma co sie oszukiwac.

a po 20 tyg tez czasm mi sie zdarzylo. osttanio jakies 2 tyg temu- ale wtedy myslalam ze moze sie zatrulam no ale nie moglam sie znowu zatruc:)

juz lepiej ale noc ciezka.

dobrze ze od 1 grudnia pojde na zwolnienie.

a jutro wizyta u gina to zobaczyzmy czy wszytsko ok.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję, już jest lepiej. W nocy wzięłam no spe i przeszło, ale juz w ogóle nie spałam. Ogólnie od kilku dni mi brzuch twardnie i dziś te bóle i się trochę Zmartwilam. Wizyta dopiero 2 grudnia, ale jak coś się dalej będzie robić to pójdę wcześniej.
    Słoneczna biedactwo Ty też Kochana miałas ciężka noc widze. A jak teraz się czujesz?
    Daisy trzymam kciuki za dobre wyniki :-*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ