X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki za dobre wyniki :)

a ja sie może wybiorę po niedzieli... akurat po wyjeździe ;)
    na głodniaka mogę nawet długo wytrzymać tzn ćwiczę hahah :D
    żeby się aby nie zbełtać...

u mnie gin zastrzegł że po godz 19 nie jeść :P co lekarz to inna opinia :D
    ale pozwolił na wode
    a przy okazji jak tak bd mi pobierać krew to niech spr mi te chemiczne związki tzn ile mam żelaza magnezu itp.. i ogólne badania krwi..
    a co tam.. z dyńki to z dyńki.. :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Daisy i co? A nie mówiłam :)? W 5t3d tez widziałam pecherzyk :) za dwa tygodnie już będzie serduszko <3
    Teraz tylko luz blues i odpoczywaj!

Mnie po glukozie było trochę słabo, a Tomek w brzuchu dostał kociokwiku:) biedne dziecko, do cukru nie przyzwyczajone, to bie wiedział o co kaman :) ale da sie przeżyć, trzeba zająć myśli czymś innym po prostu :)
    Dacie radę!

Byłam wczoraj na Bogach, fajny film, polecam:))

A i pozdrawiam z łóżka, bo jeszcze z niego nie wyszłam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Za tydzień o tej porze mam wizytę u gina!! Ciekawe czy mi zrobi usg, ostatni raz małego widziałam 6.10:(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!
    Co za meczacy dzien od samego rana.
    ZzZzZzZzZ i tak od rana :D

Chwalę się! Oto mój pęcherzyk:

2r7lf29.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 12:24

mizzelka, Gosiak, Rybeńka, Malenq, Tygrysek, Sue, Krokodylica, diamonds, merida17, kasia_1988, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue może zrobi ci już te anatomiczne :) na pewno zobaczysz :)
    ja tez mam nadzieje ze 4 grudnia zobacze :P

ja tez w łóżku hahha :D ale podnoszę dupę :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy piękny i jaki wyraźny :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Rybeńka jesteś dzielna. :)
    Ciekawe, wszędzie pozwalają dać cytrynę a u Ciebie nie.
    Ja nie wiem jak to wypiję, zobaczymy, ciężko mi sobie wyobrazić jak to smakuje.
    U mnie w Luxmedzie też nie pozwolili cytryny, powiedzieli, że to zaburza wynik.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wypiciu męczyłam się jakieś 40 minut zanim mi te mdłości przeszły, i do tego było mi słabo. No ale już po wszystkim :) Wyniki po 13.
    Co do wózka to dziś tam dzwoniłam i Pani kazała przesłać zdjęcia foli i kartonu. Niestety karton już spalony, zdjęcia foli jej wysłałam, ale ona powiedziała, że raczej to nie przejdzie, bo większość klientów sobie przecina przy otwieraniu kartonu. My jeszcze z moim podejrzewamy, że jak producent wysłał ten wózek do Zamościa do sklepu(z którego go kupowaliśmy) to oni w tym sklepie przy otwieraniu go pocieli. Bo musieli go otwierać, bo w środku był od niech paragon, ulotki itp.
    No i ta Pani od producenta powiedziała, że też tak może być i że mam się do nich zwrócić. No ale oni też się wszystkiego wyprą.

A ten termin 14 dni to już chyba dawno minął. Bo wózek zamówiliśmy 12-10, zanim przyszedł minęły 3 tygodnie. My zawiadomiliśmy od razu o tym, ale oni to niby od razu do producenta odesłali. Kurde już nie wiem co mam robić z tym. Bo mam wrażenie, że to walka z wiatrakami.

Ta kobita mi zaproponowała płatną reklamację, czyli sama sobie mam zapłacić za kuriera i naprawę. Jakoś ok. 50zł by to wyszło.... niby nie dużo ale zawsze...

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy przepiękny ten Twój kropeczek :* NIech zdrowo rośnie :*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widzialam wlasnie reklame Biedronki, pieluchy Dada w swiateczne motywy za 49.99 jakis duzy karton, rozne rodzaje. Z kartonu mozna zrobic domek :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:

A ten termin 14 dni to już chyba dawno minął. Bo wózek zamówiliśmy 12-10, zanim przyszedł minęły 3 tygodnie. My zawiadomiliśmy od razu o tym, ale oni to niby od razu do producenta odesłali. Kurde już nie wiem co mam robić z tym. Bo mam wrażenie, że to walka z wiatrakami.

Kochana 14 dni masz od odebrania wózka a nie od jego zamówienia.
    Zadzwoń do sklepu i powiedz że masz w nosie tą walkę z nimi i chcesz wózek odesłać i dostać za niego pełną kwotę bo masz do tego zakichane prawo, bo został wysłany do Ciebie uszkodzony. Najlepiej abyś wysłała jeszcze maila abyś miała to na piśmie i odsyłaj póki nie minie 14 dni. Jak powiesz im że odsyłasz i chcesz zwrot kasy to może inaczej zaczną gadać.

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko od momentu kiedy go mamy też już będzie z miesiąc czasu, więc te 14 dni jakby już mineły. Czekam na odpowiedź tej babki z Camarelo i będziemy walczyć dalej.
    Mam już wyniki glukozy:
    Na czczo - 85,3 (norma 70,0-99,0)
    po godzinie - 116,5 (brak norm)
    po dwóch godzinach - 88,1
    Wiecie czy są ok.?

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochane widzialam wlasnie reklame Biedronki, pieluchy Dada w swiateczne motywy za 49.99 jakis duzy karton, rozne rodzaje. Z kartonu mozna zrobic domek :D

Akurat wróciłam z biedry i nie widziałam ich, szkoda. Ale za to kupiłam śliczny kocyk z motywem Kubusia Puchatka za 25zł. Jest duży i mięciutki :)

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka walcz o swoje, bo nie po to tyle kasy wydaliście aby teraz sprzedawca miał Was w d*pie.

A co do wyników to nie mam pojęcia.

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana będę walczyć :*

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tylko od momentu kiedy go mamy też już będzie z miesiąc czasu, więc te 14 dni jakby już mineły. Czekam na odpowiedź tej babki z Camarelo i będziemy walczyć dalej.
    Mam już wyniki glukozy:
    Na czczo - 85,3 (norma 70,0-99,0)
    po godzinie - 116,5 (brak norm)
    po dwóch godzinach - 88,1
    Wiecie czy są ok.?
    Według mnie są super.

Rybeńka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam!!!

Po 1. Rybeńka wyniki są super, nie masz cukrzycy ciążowej.

Po 2. dostałam L4!!!! nareszcie! na razie na miesiąc, ale jest!!!

Po 3. moja szyjka ma niby teraz 3,3 cm czyli w normie - zamknięta!, ale kazał się oszczędzać, nie dźwigać, odpoczywać (przypominam, że byłam u innego lekarza niż zawsze chodzę)

Po 4. Moja mała ma już ok. 954 gramy!!! Jeśli będę rodzić 2 marca to powinna mieć ok 3500 kg :) jest zdrowa, wszystko ok, prawidłowo.

Teraz robię się spokojniejsza...

Krokodylica, Magda_lena88, Rybeńka, mizzelka, Sue, Daisy, merida17, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Daisy piękny pęcherzyk :) na OF widziałam, że następnym razem wizytujemy tego samego dnia :) i zobaczysz to pięknie bijące serducho :) a my wtedy mam prenatalne :) chociaż pierwsze genetyczne mamy już w czw - ale wierzę w to, że będzie dobrze <3
    Swoją drogą dziś chyba zaliczyliśmy pierwszą zachciewajkę ciążową = kanapki ze smalcem i zielonym ogórkiem popijane cytrynową herbatą (taka granulowana rozpuszczalna) a później agrestowa galaretka z kiwi, bananem, winogronem i mandarynką zalana bitą śmietaną :P
    A tak po za tym jedyny odczuwalny mocny objaw to popołudniowy ból piersi ale niech bolą przynajmniej jakiś objaw jest i jestem spokojniejsza :P do tego od czasu do czasu bóle brzucha i krzyża ale to norma :P staram się być spokojna by później mąż nie zganiał winy na mnie jak dziecko się urodzi i będzie marudne :P
    A dziś dla relaksu byłam na zakupach takich "mikołajkowych" i dla każdego z rodzinki mam coś słodkiego :) zawsze na mikołajki kupuję im jakieś łakocie :D a ja od męża już dostałam kalendarz adwentowy :)
    No i zazdroszczę Wam tej padającej bieli bo u mnie szaro i ciemno a jak już pada to deszcz chociaż ciągle czekam i wierzę w to, że po raz pierwszy w życiu pogoda długoterminowa się sprawdzi i na koniec tego tygodnia będzie biało w całym kraju :)

Krokodylica, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko jak zazdroszczę ci że nie masz takich ostrych objawów.. ciąża ideał :)
    a ja tyle tygodni sie męczyłam z mdłościami.. nic mi nie weszło do buzi ;/
    ale co ja sie żalę.. jak niektóre biedne to wymiotowały jak kot :(
    aby sie cieszyć że masz spokoj.. :) i nie martw sie.. na pewno kruszyna ma się Baaaardzo dobrze :) w koncu tam cieplutko milusio :) niech rośnie nam tu zdrowo :)

a ja ruszam w ten weekend do Torunia.. i juz sie doczekać nie mogę piątku i szału zakupowego <3

u mnie padało wczoraj.. deszcz jak cholera a potem śnieg i wszystko znikło :(
    a szkoda .. oby na święta było biało :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! SAME DOBRE wieści :D ach jak fajnie :)
    i teraz poleniuchować musisz za wszystkie czasy! :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ