X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku cudowne wieści :D Szyjka wygląda na bardzo ładną :) Ale już jesteś na takim etapie ciąży, że należy Ci się odpoczynek :)
    A tak w ogóle to już duża ta Twoja Dama :)

Magdalenko widzę, że masz zachciewajki na kwaśne raczej, ciekawe co tam Twoje Maleństwo ma między nóżkami ;p ale żeby się dowiedzieć, to jeszcze troszeczkę musimy poczekać.

Tygrysek, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńka nie znam się na wynikach ale jak dziewczyny pisza że ok to ok :D
    ja bd robić po niedzieli :D
    fajnie że masz to za sobą :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Mizzelko :*

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaleno, ładnie to tak nakręcać mnie na ogórki kiszone? najlepiej z pasztetem! Mrrrr...

Zaczynam jedno wielkie leniuchowanie.... chociaż, puki się kulam to chyba zechcę porobić coś w domu jeszcze. Sprzątać będę przed porodem, żeby przyśpieszyć :P

Dostałam L4 z oznaczeniem 2 - czyli "chodzące". Czy któraś wie może czego nie mogę?

Od środy (za tydzień) zaczynamy szkołę rodzenia! Jupi!

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, pieknie!! Same dobre wiadomości!!

Rybeńko, ja mam bardzo podobne wyniki do Twoich (normy identyczne) i nie mam cukrzycy, więc idealnie:)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tugrysku, swietne wiesci!

Chodzace l4 znaczy tyle, ze jak zus Cie odwiedzi w domu zeby sprawdzic jak sie masz i czy jestes faktycznie w ciazy, to moze Cie w tym domu nie byc. Lezace l4 oznacza ze w domu masz byc i jak zus przyjdzie a Ciebie nie bedzie to grubo sie trzeba tlumaczyc na wezwaniu! :D

Madzia aaaaaaaa ja nie moge jakie zachcianki :D
    Wlasnie zrobilam zurek, knora :D doprawilam wrzucilam jajko. Zadna zachciewajka, mezus kupil rano to trzeba podac haha :D

Lece na 17 na wywiadowke :)

Rybenko wyniki moim zdaniem masz bdb. Ok 100 to super po podaniu, potem spadlo wiec swietnie!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam zwolnienie L4.. tylko musi byc te 30 dni.. a ja mam aby 20 dni ale nie wciskam do KRUSu tylko poczekam na kolejne zwolnienie i wtedy dam.
    to zwrócą za te 50 dni.
    ughh...

Tygrysku leniuszkuj :)

Daisy Fajny miś :) rzeczywiście oryginalny :) i córcia jaka uśmiechnięta :) śliczna jest :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja tez mam zwolnienie L4.. tylko musi byc te 30 dni.. a ja mam aby 20 dni ale nie wciskam do KRUSu tylko poczekam na kolejne zwolnienie i wtedy dam.
    to zwrócą za te 50 dni.
    ughh...

Mizzelka, co to znaczy? Ja mam 23 dni, bo do 19 grudnia... no i?

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak w Zusie.. bo u mnie w Krusie wypłacają za zwolnienie 10zł za dzien i pamiętam jak dawałam w krusie za mamę zwolnienie i nie było pełnych 30 dni to kazali przyjść z drugim zwolnieniem i dopiero wypłacą kasę i za zaległe też :)
    i pamietam jak jeszcze do nipu sie przyczepili ze nie bylo napisane.. ale co urząd to inne wymagania ;/

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, śliczny pęcherzyk. Pomyśleć, że każdy człowiek był kiedyś taką maleńką kropeczką :) Niech rośnie zdrowo!!
    Baloniku nasz malutki, rośnij wielki, okrąglutki - pamiętacie taką przedszkolną zabawę?

Ja lecę na fitness, buziaki!! :*

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje L4 do Zusu wysyła Lekarz (chyba?), pierwsze 30 dni płaci pracodawca, potem Zus.

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie.. u was jest inaczej.. a ja u siebie to muszę sama wszystko załatwiać.. i co miesiąc latać specjalnie 30 km w jedna strone zeby zwolnienie zostawić.

Sue to masz siłę na fitness? :D ja to najchetniej bym polezala :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, staram sie ćwiczyć 2-3 razy w tygodniu:) albo siłownia, albo fitness albo cwicze w domu. Oszalałabym bez tego:) do tego codziennie spacer - raz dłuższy raz krótszy :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda.. ja głupieje bo juz dawno w robocie nie byłam..
    i brakuje mi troche tego wysiłku ale teraz znow sie dusze :< ughh

ciekawe czy to jest prawdą że jak wysiłek itp jest to lekki poród :D

• Daisy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a co robisz na silce?
    Ja bym wsiadla na ten moj rower spinningowy ale ponoc lepiej do 2 trymestru sie powstrzymac z jakimikolwiek cwiczeniami? Eh masakra boje sie ze znowu 20kg przytyje i zameinie sie w bambaryłe :(

Na zebraniu wszystko ok, Pani nawet chwalila na forum cory zdolnosci :) A wrzucilam zdjecie z misiem bo obok wkleilam zdjecie dyplomu ktory otrzymala dzis za najbardziej oryginalnego misia :) chcialysmy sie pochwalic :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Moje L4 do Zusu wysyła Lekarz (chyba?), pierwsze 30 dni płaci pracodawca, potem Zus.

Nie wysyła lekarz tylko pracodawca i ma na to 7 dni od daty kiedy zaczynasz zwolnienie więc radzę szybko dostarczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku i Rybenko gratuluje pozytywnych wyników i wizyt :)

Daisy! Ty masz córkę zdolniache :) pięknie :) jak przytyjesz te 20 kg to sie nie martw, bo robisz piękne i mądre dzieci :) ha!

Rybeńka, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, Ty to zwolnienie co dostałaś musisz dostarczyć do pracy do 7dni! A pracodawca czy tam księgowa, potem je wysyła. I najpierw przez 33 dni płaci Ci pracodawca a potem przejmuje Cię ZUS i oni płacą od każdego l4 indywidualanie, czyli np. będziesz miała 19 dni l4 to dostaniesz za tyle dni. I oni mają 30 dni na wypłacenie Ci tych pieniędzy. Ja miałam l4 co 3 tygodnie i dostawałam o 300-400zł mniej jakby. Ale niby to się wszystko wyrówna.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a l4 ciazowe to 80% chyba co nie? Potem macierzynskie tez? Tygrysku jak nie mozesz osobiscie to wyslij priorytetem zpo jutro to na czwartek dojdzie. Albo wyslij skan czy cokolwiek, no ale te 7dni musisz dopilnowac :) zawsze ktos moze za Ciebie to zrobic.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro tam podjadę. Chcę to szefowi osobiście powiedzieć.
    Daisy, L4 w ciąży to 100%, a macierzyńskie jak idziesz na rok to 80%

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ