X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, na siłowni maszeruje na bieżni (ustawiam ją pod górkę, żeby za lekko nie było), ćwiczę na elipsie jakieś 15 minut, a potem idę na maszyny na nogi.

Co do ćwiczeń w pierwszym trymestrze - jeśli nie ćwiczyłaś przed ciążą, to poczekaj na II trymestr lepiej. Jeśli byłaś bardzo aktywna przed, to ponoć nie ma przeciwwskazań. Chociaż generalnie wszyscy radzą, żeby się w tym I trymestrze wstrzymać.
    Ja pamiętam, że ćwiczyłam, ale delikatniej dużo, no ale ja bardzo dużo ćwiczyłam przed ciążą - wyznawałam zasadę "500 kalories a day keep the doctor away" :)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ten listopad Wam też tak szybko zleciał?
    Właśnie podglądam troszkę listopadówki, by sprawdzić, ile ich tam jeszcze zostało, a tu już grudniówki szaleją!! Rozpakowują się, jak prezenty jedna po drugiej! Niesamowite! A zaraz po nich prawie MY!

My mamy przewagę nad resztą, bo jak zaczniemy w styczniu, to emocje skończą się na Daisy, jakoś latem :) potrafimy podtrzymać atmosferę :)

Ja dziś uczyniłam mały krok do przodu, powoli wyrzucam na stos rzeczy potrzebne do szpitala :) A co tam, może raz w życiu nie będę pakować się na ostatnią chwilę (taki mam zwyczaj, bo tak często to robię) i wyrobię się przed porodem ;) Jest nadzieja :)

Kolorowych snów ;)

Tygrysek, Rybeńka, Sue, Daisy, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jaki mam cudny opis pod suwaczkiem ;)
    Trafiony idealnie ;)

Sue, diamonds, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak z nami będzie. Na aerobiku dzisiaj prowadząca pyta jednej z mam
    "A pani jeszcze nie urodziła, to już po terminie chyba?" na co ta jej odpowiedziała:
    "Tak, po terminie, dlatego tu jestem, bo mam nadzieję, że się w końcu zacznie."
    Biedna już, widać, że jej ciężko, ale brzuszek miała taki maluśki, że w życiu bym nie pomyślała, że to końcówka ciąży :)

Widzicie jak to jest - my tu się martwimy, żeby za szybko nie urodzić, a ona zrobiłaby wszystko, żeby to już było już :)

Dobranoc, kochane Brzuchatki :*

Merida, niektóre opisy w tych suwaczkach naprawdę są rozwalające. Ale bardziej imponujący jest ten wynik - "jestem w 31 tygodniu ciąży" :)

merida17, Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie dziś moje Dziecię zdenerwowało.
    Od południa nie chciało się odzywać pomimo wmuszania w siebie słodyczy. ;-) ostatnio mi nie wchodzą. ..
    nawet po godzinie leżenia w wannie nie chciało się ruszyć.
    Dałam sobie czas do 20 i chciałam udać się na IP bo o 19 zmiana dyżuru w szpitalu wiec chciałam jakby coś być przyjęta przez nocną zmianę.
    Ale na szczęście Dziecko się zlitowało i zaczęło ruszać po 20.
    A już miałam milion myśli.
    :-/
    No i przez to jedzenie słodyczy odpuszczam jutro glukozę. A myślałam że już będę miała to za sobą. No cóż. ...
    no i spać nie mogę ale to norma ;-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Bo my już nie.

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Śpicie? Bo my już nie.
    Ja dziś nie śpię od 3:30 - masakra jakaś, obudziłam się sama i oczy jak 5zł.
    Czy to już Janeczka mnie przygotowuje do wczesnego wstawania? ;)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Śpicie? Bo my już nie.

My tez już nie! Zbieramy sie do pracy za kilka minut!
    Miłego dnia Brzuchatki :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 6 na posterunku! Cora juz w szkole od pol h teraz pora zrobic sniadanie mezowi do pracy, obudze go o 8.30, niech pospi ;)

Wczoraj wspolzylismy pierwszy raz od pozytywnego testu. Pani dr pozwolila wiec mam nadzieje ze klopotow nie bedzie. Ale libido minus milion u mnie :D

Buziaki! :*

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 7 ale nie mogłam się zwlec z łóżka i najchętniej to poszła bym z powrotem spać. Zieeew.

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) tez wstałam jakieś pół godziny temu, ale jeszcze mi się nie chce z łóżka wstawać :-P
    Miłego dnia Brzuchatki :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

A ja miałam wczoraj wieczorem jakiś kryzys. Plakac mi się chciało, nie mogłam złapać oddechu, wszystko mnie bolało. Mały mnie kopał bez względu na to, na którym boku się polozylam. Miałam tak dość, że już chciałam luty!!
    Jedynym lekarstwem było przytulenie przez mojego P. :)

Czuje się ciężka i gruba. Daisy, jeśli możecie, to korzystajcie! U mnie to dopiero 29t a mnie ciężko, niewygodnie.
    A to dla nas jedyny czas kiedy na legalu, bez zabezpieczenia możemy zaszaleć. :)

Nie mogłam zasnąć do 4, obudzilam sie o 9:30, zasnelam drugi raz i obudzilam sie 30
    Min temu:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znowu puscili reklame Biedronki z pieluchami :D
    Od 20.11 jest promocja, czyli moze juz sa powykupywane, skoro wczoraj nie bylo.

Sue kurde bidulko, teraz bedzie tylko coraz ciezej..wiem, slabe pocieszenie, ale pomysl, ze jeszcze tylko troche. Przypomnij sobie tez czasy, kiedy tak strasznie czekalas na te ciaze, na te dolegliwosci i na ten ukochany brzuszek. To powinno pomoc podniesc Cię na duchu. Jeszcze tylko troche, musisz wytrzymac! <3

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ty sie ciesz ze mozesz sobie cwiczyc itd! a ja duzo chodzilam i teraz glownie leze albo siedze w domu!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna cieszę się, bo to jest chyba jedyna rzecz, dzięki której nie zwariowałam :)
    Zapisałam się dziś do szkoły rodzenia, zaczynam od 2.12.
    Miałam wczoraj jakiś kryzys, naprawdę. I samej mi z tym było źle, miałam wyrzuty sumienia, że tak myślę.
    Dziś jest trochę lepiej :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czesto placze! nie wiem czemu. Dzis pojechala mama, to tez plakalam. okna pomyte ;]

my dzis idziemy na SR ale bede chodzic tylko na teorie;/

boje sie wtorku i wizyty, pomiaru szyjki.

jutro pojade na krew na te watrobowe parametry.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi przyszedl przewijak- taki kladziony na lozeczko, rozek, pieluszki tetrowe i flanelowe.

i ciesze sie;]

mizzelka, Tygrysek, Gosiak, Sue, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue daj spokój! Myśle, ze każda z nas miewa gorsze momenty :) tak to już jest :) ok to te nasze hormony, ale z drugiej strony, czy ktoś o zdrowych zmysłach (nie w ciazy) chodzi "nakręcony", jak cholera z bananen na gebinie przez 9 mcy? Nie znam takich ludzi, więc pozwalam sobie na chwile słabości i staram sie nie przejmować moimi wyrzutami sumienia! Na tym etapie robi sie ciezko i ja zatrzymalam sobie swoje prawo do marudzenia raz na jakiś czas :) a co mi tam :)

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie jak piszę Meridka :D

co do <3 to ja ostatnio nawet 2 razy w ciągu dnia... libido skacze jak cholera i mogłabym codziennie :D
    ale za to mam zapalenie pęcherza bo widocznie się dobrze nie wyszorowałam jak brak i dodatkowo ciagle jadalam słodkie zamiast zakwasić ten mocz.. a wiedziałam od kilku dni że coś jest nie tak
    i dziś zrobiłam sobie test i wyszły te azotyny i leukocyty :<
    no ale leki mam i się ratuje i hektolitry wody :D

Słoneczna to już coraz więcej masz za sobą :) chociaż radocha jest :)
    nie bój się :* będzie dobrze z tą szyjką zobaczysz..

u nas Groszek leży na oddziale.. mocno napinał się jej brzuszek i szyjka jest na 2 ;/ ale dostała kroplówki i nic się już nie napina.. odpoczywa :)
    więc jest wszystko na dobrej drodze :) będzie dobrze :)

a ja powoli spisuje sobie listę co i jak do kupienia bo popadnę szał zakupowy w ten weekend w Toruniu <3

diamonds u mnie tez ma takie zachwania malenstwo.. raz caly dzien jakby ADHD miało.. a na drugi spokoj jak cholera..
    ale staram sie nie mierzyć.. jak cały dzien sie nie odezwię to dopiero na IP w razie co.
    a próbowałas Coli? u mnie chyba po Coli szaleje.. :D :D

Daisy, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wpadam życzyć miłego popołudnia :)
    My jutro mamy wizytę w poradni genetycznej o 10:00 chociaż jutro się okaże o której wejdziemy bo tak z tymi wizytami na NFZ jest, że konkretna godzina a i tak jest zasada "kto ostatni w kolejce" jakoś musimy dać radę :) nie powiem bym się nie stresowała tym bardziej, że dziś czujemy się rewelacyjnie jakbym w ciąży nie była czasem tylko czuję piersi. Mąż chodzi i się śmieje, że zabrał ode mnie objawy bo wczoraj coś mu stanęło na żołądku i biedny się całą noc męczył z bólem i wymioty :| dziś biedny leżakuje..swoją drogą chory facet w domu to "sajgon" ale niech zdrowie co by mi jutro dotrzymał towarzystwa na badaniach :)
    A ja by jakoś sobie zająć czas dziś na obiad robię gotowaną pierś z kurczaka w białym sosie z marchewką do tego brokuł i kasza kuskus - to tak w ramach zadość uczynienia za wczorajszą zachciewajkę :D
    Buziaki k05145.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ