Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
diamonds wrote:I kurier dzwonił już że był gotów przywieźć Mikołajkowe prezenty. No ale niestety nie ma mnie w domu.
Ale Lubie DHL bynajmniej u mnie pełna kultura. Kierowca dzwoni wcześniej pyta czy jest ktoś pod wskazanym adresem. Jak nie to każe dzwonić do siebie i umawiać się już konkretnie.
A najbardziej nienawidzę siódemki. Gbury jak są pod blokiem to dzwonią domofonem i tylko awizo zostawią. A o telefonie zapomnij.
A siódemka i DPD - szkoda gadać - dają znać, że będą do 20:00 danego dnia i tyle - cały dzień musisz siedzieć a czasem danego dnia się nie wyrobią i przyjeżdżają następnego bez żadnej informacji oczywiście.
diamonds lubi tę wiadomość
-
Tygrysku ja też ostatnio nie mogę spać. Nie wiem o co chodzi, potem w dzień chodzę nieprzytomna, człowiek by chciał pospać póki może a tu nic z tego.
Rybeńko gratuluję III trymestru.
merida jak ten czas ucieka.
Ja już mam wszystko poprane, poprasowane i poskładane w dzidziowej komodzie, piorę w Dzidziusiu.
słoneczna będzie dobrze, trzymam kciuki za wizytę
Daisy u nas w firmie kiedyś kurier z dhl tak robił, że sam się podpisywał, ale jak to obczaiłam to zgłosiłam to do przedstawiciela tej firmy i kurier miał bardzo duże nieprzyjemności, bo nie ma takiego zasranego prawa aby podpisywać się czyimś nazwiskiem.
I nie ma znaczenia jaka firma, dhl, siódemka, fedex czy cokolwiek innego, liczy się tylko jaki akurat kurier przypada na nasz region.słoneczna 85, merida17 lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny nie straszcie mnie tym kurierem. Ja właśnie czekam na jednego. Ma przyjechać odebrać ta gondole do reklamacji. Ja o 14 musze wyjść i boję się że on się nie wyrobi. A nie wiem co będzie jak on przyjedzie a nas nie będzie. Kurde szkoda ze nie mam numeru do niego albo coś.Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
hej
Ale naskrobałyście My weekend spędzaliśmy u rodziny męża - jakoś dałam radę i przetrwałam jak mus to mus
Ogólnie na dworze już czuć zimę, mrozik jest brakuje śniegu a do świąt coraz bliżej <hura>
Dziś byliśmy oddać do badania mocz i krew bo w śr. mamy wizytę Mąż już się doczekać nie może kiedy zobaczy Naszego Bejbika mam nadzieję, że mój lekarz porobi mi dłużej i dokładniej to USG niż ta pani w poradni i liczę też na jakąś fajna twarzową fotę Bobasa
Ogólnie czujemy się dobrze. Ja to chyba wgl. nie mam co narzekać na tę ciążę chyba, że mi później dokopie
W końcu też udało Nam się umówić z deweloperem i w czwartek o 9 odbieramy klucze do Naszego mieszkania. Tego samego dnia udało załatwić się wizytę u notariusza więc jedno z głowy będzie a później pozostanie mi latanie od banku do sądu i z sądu do banku. Obym tylko się dobrze czuła bo chcę to jak najszybciej załatwić No i pozostanie jeszcze remont - to chyba najgorsze ale musimy dać radę...
Ogólnie to wczoraj teściowa a dziś moja siostra uświadomiły mnie, że widać już lekki brzuszek a ja ciągle żyłam i żyje w przekonaniu, że to moja odwieczna naturalna oponka
A tak po za tym mam do Was pytanie czy Was też tak na początku ciąży w terminie kiedy miała pojawić się @ gdyby nie ciąża też bolał mocniej brzuch jak na @ i wgl. czułyście się tak jakbyście ją miały za raz dostać..??
pogodnego tygodnia
Trzymam kciuki za wizytujące w tym tygodniu oraz w każdym kolejnymsłoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Rybeńka możesz zadzwonić do firmy kurierskiej i zapytać o przesyłkę, oni Cię skontaktują z kurierem.
Magdalena ja miewam okropne bóle brzucha, nie wiem czym są spowodowane, nie dalej jak wczoraj brałam nospę max bo wieczór miałam okropny ból brzucha. -
nick nieaktualnyMagdalena ja dość długo czułam jajniki w terminie na @. Lekarz w Pl powiedział, ze to normalne i trzymalo mnie tak do 5 mc.
Tak! Teoretycznie otwieram listę, a w praktyce każda moze być szybsza ale nie spieszycie sieKrokodylica, diamonds lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej kobietki a tu wyprawka w połowie ponad
powoli zbieram się do kupy.. bo mnóstwo mam zajęć ehh..
pajacyki :
śpioszki z kaftanikiem:
body na długi rękaw:
(są też niebieskie ale nie mają żadnych samochodzików ani nic, tylko słodkie króliczki więc uważałam że będą też super i dla dziewczynki )
na krótki rękaw body:
półśpiochy (chyba tak to sie nazywa :
i jeszcze bluzeczki
była mega wyprzedaż w tej smykolandii i nie żałuję że pojechałam.. body za 9 zł z pinokia makoma itp.. markowe ciuszki więc jak wpadłam szauuuu...
to konca nie było.. dodatkowo dostałam kartę rabatową na 5% na wszystko (prócz z promocji) to kupiłam chyba z dwa kaftaniki i wyposażenie itp..
ach no i skapetusie i czapeczki, niedrapki
i z ciuchów na razie sie wstrzymuje.. czekam jak dziewczyny mi przywiozą swoje i przebiorę ciuszki uniwersalne i bd dla dziecka
ach noo i tutaj kupiłam różne rozmiary nawet i 68... skoro takie promocje..
a tu wyposażenie mniej więcej: piżama dla mnie butelka, smoczki, majtki poporodowe do pielegnacji paznokci, ceratka do łóżeczka pod prześcieradło, wkładki laktacyjne itp:
zblizenie lewej str:
prawej:
ręczniczek z kapturkiem i wkładki laktacyjne:
diamonds, Krokodylica, Daisy, Rybeńka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
dodatkowo nawilżacz powietrza i od razu LEPIEJ ŚPIĘ
miałam aby 34% wilgotności w pokoju... a teraz już ponad 50
i przy okazji wstawię nosidełko co dostaliśmy od siostry męża:
no i ciążowe zakupy moje:
http://www.happymum.pl/sklep3/j420,plaszcze_kurtki,2530-ole_ole_jacket_sale!.html
kurtka całkiem inaczej wygląda na żywo, dopasowana zgrabna na dwa suwaki
nie masywna w barkach.. bo w innych wyglądałam dziwnie.. i BARDZO CIEPŁA
i spodnie dwie pary, materiałowe czarne cieplusie na tyłek i gumka na nich jest całkiem inna.. bardziej komfortowa
http://www.happymum.pl/sklep3/t293a,dzins,2070-dottie_sweater_.html
to chyba te czarne.. bo nie pamiętam ich nazwy a metkę już wywaliłam.. :<
http://www.happymum.pl/sklep3/t175,spodnie,3450-slim_black_pants.htmldiamonds, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość
-
ale dziewczyny się u was dzieje
fajnie że wszystko idzie w dobrym kierunku i aż miło się czyta
diamonds mam nadzieje ze wyniki bd super.. ale chyba za płasko az tak nie jest... nie znam sie na tym.. ale tragedii nie powinno być, gorzej jakby bylo powyzej normy a ja jutro robie to samo albo w środę i odbiorę wyniki mam nadzieje ze tego samego dnia..
więc dziś na wieczór już dietka i spokojnie jem
a pro po wiem że to śmiesznie zabrzmi ale zawsze teściowa robiła obiady itp
i dziś korzystając z jej nieobecności SAMA zrobiłam ROSÓŁ
ja pitole jak się denerwowałam.. ale zjadliwe nikt się nie otruł aż słodki, delikatny jednak umiem sobie poradzić, powoli nabieram pewności siebie
i macie racje że instynkt sam przyjdzie.. chociaz przyznam sie ze wczoraj mialam jakis taki smutny dzien.. ehhdiamonds lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMizzelko smutne dni czasami nas dopadaja, bedzie dobrze
Pewnie, ze dasz sobie radę, każda da, bo silne kobiety z nas
A zakupy super, ale jakbyś mimo wszystko nastawiala sie na chłopaka? Co z "nasza" przepowiednia, ze dziewczynka poważnie, bardzo ładnemizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nie no z siostrą lubimy po prostu niebieski kolor
a wolałam to niż za dużo żółtych heheh
wybierałam bez samochodzików itp tylko kotki i misie
myślę że córcia też ślicznie by w nich wyglądała
w razie co nadrobię w spódniczki śliczne i różowe
w czwartek się okażeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Merida, weź ty nie teoretyzuj mi tu, tylko idziesz pierwsza na odstrzał i już!
Ale będą emocje... Tylko napisz nam jak będziesz się wybierać do szpitala z bólami czy coś. Bo wszystkie tu osiwiejemy jak się nie odezwiesz przez tydzień, a potem nagle... mam dziecko.
Mizzleka... no własnie! niebiesko, a tu trzeba róże kupować
Ja też mam dużo niebieskich akcentów, od siostry chłopców, ale jak już się dowiesz że to girl, to samą Cię najdzie na sukieneczki, różowe, fioletowe i takie podobne (nawet jak nie będziesz lubić różu).A... i kotki są super!
W ogóle pięknie się obkupiłaś!
Termometr my chcemy kupić taki bezdotykowy, do ciała, wody i powietrza.
Coś w tym stylu: http://www.euro.com.pl/termometry/tech-med-tm-50pro.bhtml
Rtęciowy mam w domu, elektroniczny zwykły też, więc jak coś możemy innych użyć. Oby nie trzeba było. Do wody mam zwykły.
mizzelka, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
no kiecuszki mi się strasznie podobały! z brokatem ughh jak ja wtedy żałowałam że nie znam płci.. ale nie chciałam strzelać na czarno.. wolę dokupić niż potem miało by to leżeć i się kurzyć
a już ładniej dziewczynkę ubrać na lazurkowy kolor czy niebieski delikatny niż chłopca w różowe fiolet ok ale nie róż dla chłopaka
też planuje bezdotykowy na podczerwien one chyba są czy co ale dobra rzecz z tym termometrem
i właśnie zastanawiam sie czy kupic ten podgrzewacz do butelek czy nie.. czy to głupia inwestycja... choć mama mówi że to dobra rzecz i na później na kaszki itp.. a sterylizator juz np nie jest az tak potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:52
Tygrysek, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dziś ciężki dzień. Najgorsze jest to, że nie wiem co z tym zrobić.
Wygadam się Wam.
Moja wypłata to część kasy na konto i druga część "pod stołem", ale to pod stołem mój m. wystawia (z racji że prowadzi działalność) fakturę. Dogadałam się o tej fakturze już dawno temu jak potrzebowałam wykazać kasę na papierze do zdolności kredytowej przy kupnie mieszkania.
Bardzo długo miałam jedną kasę na przelew w sensie wynagrodzenie (kilka lat). Nagle 2 miesiące temu zmienił mi i dostaje na przelew o 280 zł więcej, ale na fakturze od m. dla wyrównania mam mniej. No i dobra.
W listopadzie 4 dni miałam już L4 ciążowe i zgadnijcie co.... wynagrodzenia dostałam o 46,35 zł mniej. Piszę do kadrowego, że to pomyłka, że w ciąży jest 100% chorobowego. On napisał że mam wypłacone 100%, ale chorobowe oblicza się z 12 ostatnich miesięcy. Więc, policzyli 11 miesięcy z mojej niższej wypłaty i tylko miesiąc z tej wyższej. Przez 4 dni straciłam 46 zł!
W grudniu, skoro cały miesiąc będę na L4 stracę jakieś 200-220 zł.
Mało tego! Macierzyński też obliczają z 12 miesięcy (czyli pół roku po staremu, a pół roku po nowemu).
Nie dość że człowiek zapieprza jak osioł, poświęca się, to jeszcze go okradają.
Brakuje mi słów.
Natalka 03.2015
-
mizzelka Twoje zakupy robią wrażenie! Piękne te ciuszki!!!!
Ja też mam trochę niebieskich, i mnóstwo z autami i motocyklami (takie zboczenie zawodowe ) i nie przejmuję się.
Różowe sukienki też mam.
Tygrysku rozumiem rozgoryczenie, ale na temat zusu i wypłat nie będę się wypowiadać bo nie chcę się denerwować. :]
Jadę do lekarza. -
Daisy hahahha! o patrz!
ale serio dobra rzecz.. że też ja tyle czasu się męczyłam nieświadomie... a dziś spałam jak mops.. aż ledwo wstałam o tej 11 hahah
Krokodylku to widzę że też lubisz ten kolor ja uwielbiam i nic na to nie poradzę daj znać jak po wizycie
Tygrysku nie dziwię ci się w sumie że się wkurzyłaś ;/
ja mam na innej zasadzie wszystko bo jestem w Krusie..
ehh.. -
nick nieaktualnyTygrysku pewnie, ze chciałabym być pierwsza i potem sciskac kciuki za Was
Co do wypłaty gotówki, to ja Cie rozumiem! U mnie takie prawo, ze teraz bez względu ile sie zarabia jest jedna kwota, dla mnie to nie jest dobra wiadomość i zasadniczo bede dostawać polowe swojej wypłaty przez pol roku, więc to nie bedzie proste, bo wydatki/rachunki takie same lub większe!
Mizzelko u mnie tez sporo niebieskiego, bo jak była promocja to nie brałam do głowy dzidzia szybko wyrośnie z tych ubranek
Krokodylku jedz i wracaj szybko! Czekamy!
Ja sie biorę za prasowanieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
no u mnie właśnie też była promocja i to dość
bodziaki za 9 zł
a komplety nawet po 20zł.. pajacyki nie drogo
a dobra firma bo i pinokio i makoma itp
więc jak szalałam to jak głupia.. na drugi dzien to znów tak samo.. juz chyba nie bd wchodzić do działu z ciuszkami bo to się źle skonczy potem sie dziwić że w nocy nie mogłam spać bo te ciuszki widziałam hahahKrokodylica, merida17 lubią tę wiadomość