X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nieco podłamana.
    Na szczęście z Zuzią wszystko dobrze, ładnie sobie rośnie, rozwija się prawidłowo.
    Niestety lekarza zaniepokoił mój twardy brzuch. Mierzył szyjkę ale jest w porządku, nie skraca sięi nie ma na razie zagrożenia wcześniejszym porodem. Dostałam Luteinę i Nospę i kategoryczny nakaz leżenia. :( A jutro miałam zacząć chodzić na szkołę rodzenia, w tym tygodniu mam ją sobie odpuścić i leżeć.
    A ja cholera mam tyle załatwiania. :/
    A wczoraj wieczór bolał mnie brzuch i brałam nospę a dziś czułam że brzuch jest twardy i tak czułam że coś jest nie tak.
    To leżenie to mi ni cholery nie na rękę, ale co zrobić, jak trzeba. Szkoda mi tej szkoły rodzenia. Następną wizytę mam 22-giego i jeśli mi do tej pory nie przejdzie to szpital, więc pan doktor powiedział że jak chcę uniknąć szpitala to lepiej abym się zastosowała do jego zaleceń (powiedziałam mu że i tak się po cichaczu wymknę na szkołę rodzenia, to powiedział że w tym tygodniu absolutnie nie i on pojedzie i sprawdzi czy ja tam jestem :P ).

A Zuzia ma główkę po mojej lewej stronie na górze, pod cycochem, tyłek po lewej nisko i wystawione nogi i ręce na moją prawą stronę. Dlatego kopie mnie głównie z prawej strony a nieraz na dole, zależy jak się zamachnie. :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka ja widze ze jednak mam inny bo ja mam Hyundai a Ty chyba masz tam inny napis..ja swoj kupowalam ponad 2 lata temu, a Ty? ;)

Krokodylica Skarbie Ty moj! Ciesz sie ze wszystko jest w porzadku z corcia! ♡♡♡
    Odpoczywaj i nie przejmuj sie teraz szkola rodzenia. Jutro zadzwon i dowiedz sie czy mozesz zaczac w innym terminie, czy kasa przepadnie itp. Mysle ze pojda Ci na reke. Nic nie stracisz :) I tak szybko chcialas zaczac. U mnie w sr zaczynaja po 24 tc. Kochana lez i odpoczywaj! ♡♡♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku! Najważniejsze, ze corcia zdrowa :) wiem, ze to lezenie nie na rękę, ale czasami kilka dni czyni cuda :) jestem dobrej myśli, szyjka idealna, powinnas sie zrelaksować ;) wiem, ze ciezko, ale trzeba sie cieszyć, ze wszystko pod kontrola i nie musimy leżeć cała ciążę! Mi 2 tyg lezenia pomogły, bo zwyczajnie odpoczelam! Tobie tez pomoże :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ja już tez omijam dział ubranek! 3 h prasowania uswiadomily mi, ze zapasy ubraniowe sa w wystarczającej ilości na ten moment :) cały salon zdominowały ubrania i został wolny kawałek podłogi, by spocząć ;) moral taki, ze trzeba bedzie przywyknac do nowej sytuacji, bo chociaż Mała jeszcze u siebie, to już nami rządzi :)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem że najważniejsze że z dzieckiem ok, ale to tak ciężko lezec jak jest tyle załatwiania. :/

Jeszcze teraz moj maz dzwonił ze auto mu sie spierdzieliło. :/ Jak nie urok to sraczka.

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku, wiesz, ze jak sie cos sypie to zazwyczaj wszystko jednocześnie! Marne pocieszenie wiem, ale za kilka dni bedzie po wszystkim i będziesz sie z tego śmiała :) teraz masz pełne prawo wyrzucić z siebie cała złość ;)

Biorę to na swoją klate :) jest teraz dość pojemna, jak na moje możliwości, całe DD to spokojnie wyzal sie ile trzeba, by jutro było Ci lżej :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiecie co chyba mam mdlosci glodowe :D

W sensie jak jestem glodna to strasznie slabo mi sie robi i niedobrze jakbym miala zaraz pawia przywitac. To chyba te mdlosci ciazowe? :D

Krokodylku. Zawsze tak jest ze jak sie pier*oli to po calosci. Wez kilka glebokich oddechow i powiedz sobie na glos, ze na pewno to ogarniesz. Musisz dbac o siebie. Ja rozumiem ze jest wiele spraw do zalatwienia na cito. Ale uwierz mi, nic nie jest wazniejsze od coreczki! ♡♡♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Daisy! To gratuluje i nie zazdroszczę! To jest straszne uczucie i dla mnie to był ogromny ból i często robiło mi sie słabo! Co ja mówię 4 mc czułam sie tak parszywie, bo rosło natężenie głodu= bólu! U mnie skończyło sie córka :) oby nie było to takie intensywne u Ciebie :) dopiero jak mi to przeszło poczułam, ze wracam do żywych :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://madrzy-rodzice.pl/2014/11/czego-potrzebuje-niemowle/

Co Wy o tym sądzicie??

Totalnym przeciwieństwem jest ubóstwiana przez wszystkie listopadówki teoria Tracy Hogg.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko ja poluje na corcie takze w to mi graj :D

Dobranoc! ♡♡♡

merida17 lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku przykro mi ze musisz leżeć, ale tak jak piszą dziewczyny najważniejsze że z Mala wszystko jest dobrze. A wiemy ze dla naszych dzieci jesteśmy gotowe na każde poświęcenie. Dasz rade Kochana :-*
    Daisy wiem co czujesz tez to przechodziłam. Im bardziej byłam głodna tym większe mdłości miałam. Ale to minie :-)
    Mizzelko przepiękna wyprawka :-) fajnie ze udało Ci się kupić w niskich cenach :-)
    Tygrysku ja jestem na łasce ZUSu juz od sierpnia i nie dostałam ani jednej wypłaty tak jak bym dostała w pracy... Ciekawe kiedy oni to nad płacą.... Pewnie nigdy... Szkoda gadac.
    Kolorowych snów Kochane :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko fajne zakupy:)

Krokodylku wlasnie moze lekarz chce Cie uchronic przed skracajaca szyjka bo czesto twardnienie brzucha idzie z tym w parze.
    mi tez to lezenie to tak o sie podoba.

troche chodze po domu. na szkole rodzenia jezdzimy autem i siedze wtedy 1,5 godz. mam skierowanie od Dr ze tylko moge uczestniczyc w zajeciach teoretycznych.

polezysz do wizyty.
    Maz musi Ci pomoc, niestety.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
    Leżę, co mam zrobić. Rozdzielam zadania między członków rodziny i jakoś damy radę.
    Daisy współczuję mdłości, ja mam do tej pory. :/ Nawet lekarz powiedział wczoraj że ja to sie w tej ciazy nacierpie.

Daisy lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    krokodylica 3mam za Ciebie kciuki by na kolejnej wizycie już wszystko było OK ale ważne, że z Maluszkiem wszystko dobrze :)
    A ja to chyba powinnam się cieszyć, że mnie nie męczą ani wielkie mdłości ani mega wymioty..chociaż może wtedy poczułabym się, że jestem w ciąży :P poczekamy to dopiero prawie II trymestr więc jeszcze tyle dni przed Nami :P
    Pozdrawiam ciepło <3 i chociaż u nas mroźno to słonko świeci :) i niebo jest całkiem błękitne :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

U mnie rano bylo -7 st, a teraz juz ciepelko i sloneczko swieci, w termometr wali jak z bicza strzelil wiec temperatura na plusie :)

Straszie sie zle czulam w nocy, bolal mnie zołądek strasznie :/ A ja glupia zapiłam to kubusiem i bolal jeszczew bardziej.

Bylam dzis u weterynarza, zabralam najmniejszego kiciaka na szczepienie i odrobaczenie a zostawilam..492 złote :D
    Odrobaczenie dla 4 kotow po 4 kg i 2 psów po 40 kg.
    Szczepienie dla 4 kotów pełne czyli z wscieklizna i dla 2go psa też pełne.

No dramat jakiś :D umowilam sie od razu na 19go na kastracje mojego szczeniaka. Bedzie mial juz rok 4go stycznia wiec trzeba juz zabieg przeprowadzic, juz probowal łamać powietrze :D A mamy sukę której nie wolno nam sterylizować wiec trzeba sie za to zabrac. Za koty równiez juz musialam, bo teraz ciaza, zimowy okres i koty beda w domu siedziec, wole miec spokojna glowe ze nic nie beda roznosic. Jeszcze zapłacilismy dzis za 6 m drewna 900 zł i jeszcze mam dzis ja i corka dentyste, to normalnie popłyniemy daleko dzisiaj. No ale trudno, bedzie spokoj na jakis czas, bo drewna na troche starczy, kotki beda zadbane i psiaki równiez :). No i trzeba jeszcze 2 kotki wysterylizowac, potem 3cia jak podrosnie, ale to pewnie juz po Nowym Roku.

A czy Wy sie odrobaczacie? Ja zawsze regularnie z cala rodzinka i ze zwierzetami jednego dnia, ale teraz kurcze nie wiem jak to w ciazy wyglada, bo w necie pisza i tak, i tak i nie wiem teraz co poczac. Mam nadzieje ze gin mnie jutro oswieci!

Jutro lekarz!

Aaaa która się dzis wizytuje? <3

Kochane chciałam jeszcze podpytać Was o adapter do pasów bezpieczeństwa. Zalecają, żeby już od początku ciąży mieć zamontowany. Jezdze dosc duzym autem które rozwija spore prędkości i w razie W chciałabym się jakos chociaz psychicznie zabezpieczyć, no i tez dla wlasnej i dziecka wygody. Czy możecie cos poradzic? Czy tylko ta Firma BeSafe produkuje adaptery? Uzywalyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:34

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochane chciałam jeszcze podpytać Was o adapter do pasów bezpieczeństwa. Zalecają, żeby już od początku ciąży mieć zamontowany. Jezdze dosc duzym autem które rozwija spore prędkości i w razie W chciałabym się jakos chociaz psychicznie zabezpieczyć, no i tez dla wlasnej i dziecka wygody. Czy możecie cos poradzic? Czy tylko ta Firma BeSafe produkuje adaptery? Uzywalyscie?
    Ja mam ten: http://www.tomi.pl/clippasafe-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-pl.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
    Używam od 2-3 miesiąca do teraz i dla mnie super się sprawdza. Nie wyobrażam sobie podróżowania bez niego.

Daisy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Daisy to masz dużo zwierzątek w domu :) ja mam psa ale tylko na dworze przy budzie. Nie wiedziałam, że ludzie też się mogą odrobaczyć.

Co do adapterów to niestety nie pomogę, słyszałam o nich ale szkoda mi było w sumie na to pieniędzy. Ja zazwyczaj jeżdżę jako pasażer i trzymam wtedy sobie pas w rękach ten dolni, a jak prowadzę to daję go jak najniżej pod brzuch.

Ja mam wizytę na 14.20 :) potem idziemy na kawkę do mojej Bratanicy, więc relację zdam wieczorem.

No i zazdroszczę Wam tego słońca, bo u nas szaro, buro i zimno... brrr i jeszcze piec dziś ze mną nie współpracuje...

Miłego dnia Kobietki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:42

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to mam dzis wrazenie, ze mi piersi zmalaly znowu. Eh wiem ze te objawy to raz tak, raz tak. Ale z mdlosci wnioskuje ze z ciaza wszystko wporzadku. Ja dopiero jutro na wizytacje, jedziemy znowu razem <3

Widzialam wczoraj reklame intimissimi jakis biustonosz bez fiszbin. Myslalam o takim do spania, bo zaczyna mi sie robic coraz bardziej niewygodnie. Jednak nie wiem czy nie lepiej kupic jakies normalne cycki jak ja to mowie, po pierwsze taniej, a po drugie przeciez i tak za miesiac znowu bede musiala wymienic na wiekszy :/

Co do odrobaczania, to zawsze domownicy powinni sie odrobaczac razem ze zwierzakami, wszyscy jednego dnia. Mozna tez zrobic sobie badania kału zeby sprawdzic czy sa jakies pasozyty, no ale ze zwierzetami w domu, wychodzacymi, to lepiej miec to na uwadze i robic to profilaktycznie :) Ja jestem takiego zdania i weterynarze również. Nawet pediatra mojej córki jest tego samego zdania :D Tym bardziej, ze my mamy koty wychodzace, a psy chodza bez kaganca. Ale chyba zaczną chodzic w kagancach, bo jak mi ktorys ucieknie, to chociaz nie pobiegna zjesc kur/psów/kotów. Moj 'mały' to potrafil nawet mysz zywcem zjesc. Ble i to na moich oczach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Daisy na Twoim miejscu na bank bym teraz zarzuciła odrobaczanie się
    nie wiem co tam masz
    u nas Aga miała niestety glistę ludzką( po konsultacji z weterynarzem okazalo się źe złapała od kota bo w tym czasie znslazlysmy i przygarnęłyśmy) braliśmy plyn pyrantel- taki zapisała pediatra.
    Tam było zapisane że zakaz absolutny w ciąży bo ma silne działanie teratogenne
    było milion przeciwwskazań w ciąży i opis jego złego działania na zarodek i płód
    dlatego zanim i ja piłam ( bo wszyscy musieli) zrobiłam test.

Ale zarobisz jak zechcesz

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds ja nic nie mam, mysle czysto o profilaktyce. To w takim razie jutro sie skonsultuje z ginem :) Najwyzej wszyscy sie odrobacza a ja nie :) Zadnych objawów nie mam, zadnych owsików, glist, tasiemców itp :D Nikt z nas nie ma, ale oczywiste jest, ze zwierzeta nalezy regularnie odrobaczac i siebie powinno sie takze, jesli sie bawimy ze zwierzetami, przytulamy, czasem przeciez sie nawet caluje z synkiem moim :D Tzn teraz juz nie, ale kiedys to wiadomo, czasem nawet sie nie spodziewasz a pies daje Ci buziaka :D U nas to nagminne bylo np. rano spimy a psy przychodza znudzone i zeby Cie obudzic to buziaki szły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:10

diamonds lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ