Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, nieco podłamana.
Na szczęście z Zuzią wszystko dobrze, ładnie sobie rośnie, rozwija się prawidłowo.
Niestety lekarza zaniepokoił mój twardy brzuch. Mierzył szyjkę ale jest w porządku, nie skraca sięi nie ma na razie zagrożenia wcześniejszym porodem. Dostałam Luteinę i Nospę i kategoryczny nakaz leżenia. A jutro miałam zacząć chodzić na szkołę rodzenia, w tym tygodniu mam ją sobie odpuścić i leżeć.
A ja cholera mam tyle załatwiania.
A wczoraj wieczór bolał mnie brzuch i brałam nospę a dziś czułam że brzuch jest twardy i tak czułam że coś jest nie tak.
To leżenie to mi ni cholery nie na rękę, ale co zrobić, jak trzeba. Szkoda mi tej szkoły rodzenia. Następną wizytę mam 22-giego i jeśli mi do tej pory nie przejdzie to szpital, więc pan doktor powiedział że jak chcę uniknąć szpitala to lepiej abym się zastosowała do jego zaleceń (powiedziałam mu że i tak się po cichaczu wymknę na szkołę rodzenia, to powiedział że w tym tygodniu absolutnie nie i on pojedzie i sprawdzi czy ja tam jestem ).
A Zuzia ma główkę po mojej lewej stronie na górze, pod cycochem, tyłek po lewej nisko i wystawione nogi i ręce na moją prawą stronę. Dlatego kopie mnie głównie z prawej strony a nieraz na dole, zależy jak się zamachnie. -
Mizzelka ja widze ze jednak mam inny bo ja mam Hyundai a Ty chyba masz tam inny napis..ja swoj kupowalam ponad 2 lata temu, a Ty?
Krokodylica Skarbie Ty moj! Ciesz sie ze wszystko jest w porzadku z corcia! ♡♡♡
Odpoczywaj i nie przejmuj sie teraz szkola rodzenia. Jutro zadzwon i dowiedz sie czy mozesz zaczac w innym terminie, czy kasa przepadnie itp. Mysle ze pojda Ci na reke. Nic nie stracisz I tak szybko chcialas zaczac. U mnie w sr zaczynaja po 24 tc. Kochana lez i odpoczywaj! ♡♡♡ -
nick nieaktualnyKrokodylku! Najważniejsze, ze corcia zdrowa wiem, ze to lezenie nie na rękę, ale czasami kilka dni czyni cuda jestem dobrej myśli, szyjka idealna, powinnas sie zrelaksować wiem, ze ciezko, ale trzeba sie cieszyć, ze wszystko pod kontrola i nie musimy leżeć cała ciążę! Mi 2 tyg lezenia pomogły, bo zwyczajnie odpoczelam! Tobie tez pomoże
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMizzelko, ja już tez omijam dział ubranek! 3 h prasowania uswiadomily mi, ze zapasy ubraniowe sa w wystarczającej ilości na ten moment cały salon zdominowały ubrania i został wolny kawałek podłogi, by spocząć moral taki, ze trzeba bedzie przywyknac do nowej sytuacji, bo chociaż Mała jeszcze u siebie, to już nami rządzi
Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrokodylku, wiesz, ze jak sie cos sypie to zazwyczaj wszystko jednocześnie! Marne pocieszenie wiem, ale za kilka dni bedzie po wszystkim i będziesz sie z tego śmiała teraz masz pełne prawo wyrzucić z siebie cała złość
Biorę to na swoją klate jest teraz dość pojemna, jak na moje możliwości, całe DD to spokojnie wyzal sie ile trzeba, by jutro było Ci lżejKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Kurcze wiecie co chyba mam mdlosci glodowe
W sensie jak jestem glodna to strasznie slabo mi sie robi i niedobrze jakbym miala zaraz pawia przywitac. To chyba te mdlosci ciazowe?
Krokodylku. Zawsze tak jest ze jak sie pier*oli to po calosci. Wez kilka glebokich oddechow i powiedz sobie na glos, ze na pewno to ogarniesz. Musisz dbac o siebie. Ja rozumiem ze jest wiele spraw do zalatwienia na cito. Ale uwierz mi, nic nie jest wazniejsze od coreczki! ♡♡♡Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj Daisy! To gratuluje i nie zazdroszczę! To jest straszne uczucie i dla mnie to był ogromny ból i często robiło mi sie słabo! Co ja mówię 4 mc czułam sie tak parszywie, bo rosło natężenie głodu= bólu! U mnie skończyło sie córka oby nie było to takie intensywne u Ciebie dopiero jak mi to przeszło poczułam, ze wracam do żywych
Daisy lubi tę wiadomość
-
Krokodylku przykro mi ze musisz leżeć, ale tak jak piszą dziewczyny najważniejsze że z Mala wszystko jest dobrze. A wiemy ze dla naszych dzieci jesteśmy gotowe na każde poświęcenie. Dasz rade Kochana :-*
Daisy wiem co czujesz tez to przechodziłam. Im bardziej byłam głodna tym większe mdłości miałam. Ale to minie
Mizzelko przepiękna wyprawka fajnie ze udało Ci się kupić w niskich cenach
Tygrysku ja jestem na łasce ZUSu juz od sierpnia i nie dostałam ani jednej wypłaty tak jak bym dostała w pracy... Ciekawe kiedy oni to nad płacą.... Pewnie nigdy... Szkoda gadac.
Kolorowych snów Kochane :-*Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Mizzelko fajne zakupy:)
Krokodylku wlasnie moze lekarz chce Cie uchronic przed skracajaca szyjka bo czesto twardnienie brzucha idzie z tym w parze.
mi tez to lezenie to tak o sie podoba.
troche chodze po domu. na szkole rodzenia jezdzimy autem i siedze wtedy 1,5 godz. mam skierowanie od Dr ze tylko moge uczestniczyc w zajeciach teoretycznych.
polezysz do wizyty.
Maz musi Ci pomoc, niestety.Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
Leżę, co mam zrobić. Rozdzielam zadania między członków rodziny i jakoś damy radę.
Daisy współczuję mdłości, ja mam do tej pory. Nawet lekarz powiedział wczoraj że ja to sie w tej ciazy nacierpie.Daisy lubi tę wiadomość
-
hej
krokodylica 3mam za Ciebie kciuki by na kolejnej wizycie już wszystko było OK ale ważne, że z Maluszkiem wszystko dobrze
A ja to chyba powinnam się cieszyć, że mnie nie męczą ani wielkie mdłości ani mega wymioty..chociaż może wtedy poczułabym się, że jestem w ciąży poczekamy to dopiero prawie II trymestr więc jeszcze tyle dni przed Nami
Pozdrawiam ciepło i chociaż u nas mroźno to słonko świeci i niebo jest całkiem błękitneKrokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry!
U mnie rano bylo -7 st, a teraz juz ciepelko i sloneczko swieci, w termometr wali jak z bicza strzelil wiec temperatura na plusie
Straszie sie zle czulam w nocy, bolal mnie zołądek strasznie A ja glupia zapiłam to kubusiem i bolal jeszczew bardziej.
Bylam dzis u weterynarza, zabralam najmniejszego kiciaka na szczepienie i odrobaczenie a zostawilam..492 złote
Odrobaczenie dla 4 kotow po 4 kg i 2 psów po 40 kg.
Szczepienie dla 4 kotów pełne czyli z wscieklizna i dla 2go psa też pełne.
No dramat jakiś umowilam sie od razu na 19go na kastracje mojego szczeniaka. Bedzie mial juz rok 4go stycznia wiec trzeba juz zabieg przeprowadzic, juz probowal łamać powietrze A mamy sukę której nie wolno nam sterylizować wiec trzeba sie za to zabrac. Za koty równiez juz musialam, bo teraz ciaza, zimowy okres i koty beda w domu siedziec, wole miec spokojna glowe ze nic nie beda roznosic. Jeszcze zapłacilismy dzis za 6 m drewna 900 zł i jeszcze mam dzis ja i corka dentyste, to normalnie popłyniemy daleko dzisiaj. No ale trudno, bedzie spokoj na jakis czas, bo drewna na troche starczy, kotki beda zadbane i psiaki równiez . No i trzeba jeszcze 2 kotki wysterylizowac, potem 3cia jak podrosnie, ale to pewnie juz po Nowym Roku.
A czy Wy sie odrobaczacie? Ja zawsze regularnie z cala rodzinka i ze zwierzetami jednego dnia, ale teraz kurcze nie wiem jak to w ciazy wyglada, bo w necie pisza i tak, i tak i nie wiem teraz co poczac. Mam nadzieje ze gin mnie jutro oswieci!
Jutro lekarz!
Aaaa która się dzis wizytuje?
Kochane chciałam jeszcze podpytać Was o adapter do pasów bezpieczeństwa. Zalecają, żeby już od początku ciąży mieć zamontowany. Jezdze dosc duzym autem które rozwija spore prędkości i w razie W chciałabym się jakos chociaz psychicznie zabezpieczyć, no i tez dla wlasnej i dziecka wygody. Czy możecie cos poradzic? Czy tylko ta Firma BeSafe produkuje adaptery? Uzywalyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:34
-
Daisy wrote:Kochane chciałam jeszcze podpytać Was o adapter do pasów bezpieczeństwa. Zalecają, żeby już od początku ciąży mieć zamontowany. Jezdze dosc duzym autem które rozwija spore prędkości i w razie W chciałabym się jakos chociaz psychicznie zabezpieczyć, no i tez dla wlasnej i dziecka wygody. Czy możecie cos poradzic? Czy tylko ta Firma BeSafe produkuje adaptery? Uzywalyscie?
Używam od 2-3 miesiąca do teraz i dla mnie super się sprawdza. Nie wyobrażam sobie podróżowania bez niego.Daisy lubi tę wiadomość
-
Wooow Daisy to masz dużo zwierzątek w domu ja mam psa ale tylko na dworze przy budzie. Nie wiedziałam, że ludzie też się mogą odrobaczyć.
Co do adapterów to niestety nie pomogę, słyszałam o nich ale szkoda mi było w sumie na to pieniędzy. Ja zazwyczaj jeżdżę jako pasażer i trzymam wtedy sobie pas w rękach ten dolni, a jak prowadzę to daję go jak najniżej pod brzuch.
Ja mam wizytę na 14.20 potem idziemy na kawkę do mojej Bratanicy, więc relację zdam wieczorem.
No i zazdroszczę Wam tego słońca, bo u nas szaro, buro i zimno... brrr i jeszcze piec dziś ze mną nie współpracuje...
Miłego dnia Kobietki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:42
Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
W ogole to mam dzis wrazenie, ze mi piersi zmalaly znowu. Eh wiem ze te objawy to raz tak, raz tak. Ale z mdlosci wnioskuje ze z ciaza wszystko wporzadku. Ja dopiero jutro na wizytacje, jedziemy znowu razem
Widzialam wczoraj reklame intimissimi jakis biustonosz bez fiszbin. Myslalam o takim do spania, bo zaczyna mi sie robic coraz bardziej niewygodnie. Jednak nie wiem czy nie lepiej kupic jakies normalne cycki jak ja to mowie, po pierwsze taniej, a po drugie przeciez i tak za miesiac znowu bede musiala wymienic na wiekszy
Co do odrobaczania, to zawsze domownicy powinni sie odrobaczac razem ze zwierzakami, wszyscy jednego dnia. Mozna tez zrobic sobie badania kału zeby sprawdzic czy sa jakies pasozyty, no ale ze zwierzetami w domu, wychodzacymi, to lepiej miec to na uwadze i robic to profilaktycznie Ja jestem takiego zdania i weterynarze również. Nawet pediatra mojej córki jest tego samego zdania Tym bardziej, ze my mamy koty wychodzace, a psy chodza bez kaganca. Ale chyba zaczną chodzic w kagancach, bo jak mi ktorys ucieknie, to chociaz nie pobiegna zjesc kur/psów/kotów. Moj 'mały' to potrafil nawet mysz zywcem zjesc. Ble i to na moich oczachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:52
-
nick nieaktualnyHej
Daisy na Twoim miejscu na bank bym teraz zarzuciła odrobaczanie się
nie wiem co tam masz
u nas Aga miała niestety glistę ludzką( po konsultacji z weterynarzem okazalo się źe złapała od kota bo w tym czasie znslazlysmy i przygarnęłyśmy) braliśmy plyn pyrantel- taki zapisała pediatra.
Tam było zapisane że zakaz absolutny w ciąży bo ma silne działanie teratogenne
było milion przeciwwskazań w ciąży i opis jego złego działania na zarodek i płód
dlatego zanim i ja piłam ( bo wszyscy musieli) zrobiłam test.
Ale zarobisz jak zechcesz
-
Diamonds ja nic nie mam, mysle czysto o profilaktyce. To w takim razie jutro sie skonsultuje z ginem Najwyzej wszyscy sie odrobacza a ja nie Zadnych objawów nie mam, zadnych owsików, glist, tasiemców itp Nikt z nas nie ma, ale oczywiste jest, ze zwierzeta nalezy regularnie odrobaczac i siebie powinno sie takze, jesli sie bawimy ze zwierzetami, przytulamy, czasem przeciez sie nawet caluje z synkiem moim Tzn teraz juz nie, ale kiedys to wiadomo, czasem nawet sie nie spodziewasz a pies daje Ci buziaka U nas to nagminne bylo np. rano spimy a psy przychodza znudzone i zeby Cie obudzic to buziaki szły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:10
diamonds lubi tę wiadomość