X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, a co do brzuszka, to ja chyba od 8-9 tyg zauważyłam jak w spodniach sie nie dopinalam :) reszta do chyba 23 tyg była praktycznie płaska :) Mizzelka tez chodziła z rozporkiem jak ja :) także u Ciebie wszystko w normie :)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko a mialas robione proby watrobowe? Bo przy cholestazie ciazowej zaczyna swedzuec brzuch najpierw. Mi wczoraj pobrali na to bo to wskazanie do cesarki

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, słyszałam coś o tym. Może Mizzelko zrób sobie takie badanie?
    Daisy ja pamiętam też na początku jak mnie wszystkie spodnie cisnęły ;p A teraz to już tylko leginsy.

Daisy lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie też o tym myślałam.. ale nigdy nie wyskakiwała mi bilurbina w badaniach, ale dla świętego spokoju zrobię sobie przy okazji jak bd robić znów morfologię i mocz. ale wydaje mi się że to od płynu do kąpieli bo podobną reakcje mam na szampon do włosów.. garnier fructis.. no wydrapałabym włosy :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak potwierdzam jak meridka pisze ! z rozpiętych rozporkiem chodziłam hahha :D
    spuchłam :< :D

Daisy, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te same zwolnienie dostaje co i wy, tyle ze po prostu ten kwitek idzie do Krusu.. a boję się że doczepią się takiego szczegółu.. no zobaczymy.. najwyzej przepadnie mi 300zł za jej głupotę ;/

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze od plynu. Aspat i Alt trzeba chociaz zrobic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko te badania też mogą nie dać odpowiedzi. Ja mam któreś z tych podwyższone tzn. norma do 20 a ja mam powyżej 60 i nic mi w sumie nie dolega a lekarz nie wiedział dlaczego mi taki wynik wyszedł. Mnie ogólnie wątroba boli jak zjem coś ciężkostrawnego. I dlatego robiłam te badania, no ale powiedziała, że nie wiadomo czemu tak wyszło i że mam zrobić usg wątroby po ciąży.
    Nie wiem czy na tą cholestazę też się robi ten aspat i alat? czy jakieś inne?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie coś w necie znalazłam:
    Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.
    ASPAT, norma: 5–38 U/L
    ALAT, norma: 5–40 U/L
    Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
    Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html

mizzelka lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    te same zwolnienie dostaje co i wy, tyle ze po prostu ten kwitek idzie do Krusu.. a boję się że doczepią się takiego szczegółu.. no zobaczymy.. najwyzej przepadnie mi 300zł za jej głupotę ;/

Nic Ci nie przepadnie.
    Po pierwsze zanieś zwolnienie jak gdyby nigdy nic, Ty nie musisz widzieć błędu. Oni też mogą nie zauważyć i zwolnienie przejdzie.
    Jeśli zauważą błąd to oni powinni takie zwolnienie cofnąć do lekarza żeby poprawił. (Mi tak zus cofnął zwolnienie do szpitala, bo źle wypisali, ale ja tego nie załatwiałam tylko oni już między sobą).

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Nic Ci nie przepadnie.
    Po pierwsze zanieś zwolnienie jak gdyby nigdy nic, Ty nie musisz widzieć błędu. Oni też mogą nie zauważyć i zwolnienie przejdzie.
    Jeśli zauważą błąd to oni powinni takie zwolnienie cofnąć do lekarza żeby poprawił. (Mi tak zus cofnął zwolnienie do szpitala, bo źle wypisali, ale ja tego nie załatwiałam tylko oni już między sobą).
    jak ja się zorientowałam dopiero w domu to oni tez moze szybko się nie kapną :D
    a u mnie znow jak mamy mojej oddawalam zwolnienie to sie doczepili do czegos i musialam zwrocic sama to do lekarza i musial dopisac i pieczatke obok postawic i dopiero.. ten Krus to jest dziwny..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Takie coś w necie znalazłam:
    Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.
    ASPAT, norma: 5–38 U/L
    ALAT, norma: 5–40 U/L
    Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
    Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html
    to zapisze sobie :) w razie co zrobie, alewyszorowałam ręce i nic nie swędzi więc wina płynu chyba.. dziś wyszoruje sie cała w innym płynie i zobaczę :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnue mieli zrobil alat,aspat,ap,bilirubine i kwasy. Mialam alat i aspat podwyzszony w tamtym tyg ok 39 a bilirubina w normie ale niech robia jak w szpitalu i nie place. Narazie tez nic nie mowili zeby placic za pessar a podobno nie jest refundowany. Pewnie na koniec rachunek dadza;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz.. ale masz racje niech robią.. muszą wszystko sprawdzić..
    a mam nadzieje że w razie co pessar jest za grosze..

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no Słoneczna nie żartuj! Kurde człowiek pracuje, tyle składek płaci i jeszcze musi za takie rzeczy płacić? Ach masakra :-/

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    człowiek płaci, ale za wycieczki dla polityków..

Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytalam na forum ze sie placi nawet w szpitalu, na Nfz tez ok 200zl.
    Ciekawe czy Groszel placil ? Oj jak ma pomoc donosic ciaze to sie zaplaci kazde pieniadze. Oby pomoglo!

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak, wiadomo że każda z nas by zapłaciła każde pieniądze, żeby tylko było dobrze. Ale szkoda że nasz kraj zamiast pomagać to tylko komplikuje.

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko piękna ta Sevilla :)
    Ciemna jest chyba nie? To taki szary?

Dziewczyny rozkłada mnie. Przewiało mi lewe ucho i już to mam na gardle. Boli :(
    Kupiłam dziś syrop i tabletki Prenalen, ale pewnie to nic nie da :(

Za Passer trzeba płacić? Swoją drogą ciekawa jestem jak tam moja szyjka. Za tydzień będę już po wizycie. Zobaczymy.

Wszystko mnie boli :(

Jutro Mikołaj, byłyście grzeczne?? :>

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku kuruj sie, zrob sobie syrop z cebuli i pij, pomaga.

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ