Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaisy, a co do brzuszka, to ja chyba od 8-9 tyg zauważyłam jak w spodniach sie nie dopinalam reszta do chyba 23 tyg była praktycznie płaska Mizzelka tez chodziła z rozporkiem jak ja także u Ciebie wszystko w normie
Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
No właśnie, słyszałam coś o tym. Może Mizzelko zrób sobie takie badanie?
Daisy ja pamiętam też na początku jak mnie wszystkie spodnie cisnęły ;p A teraz to już tylko leginsy.Daisy lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Własnie też o tym myślałam.. ale nigdy nie wyskakiwała mi bilurbina w badaniach, ale dla świętego spokoju zrobię sobie przy okazji jak bd robić znów morfologię i mocz. ale wydaje mi się że to od płynu do kąpieli bo podobną reakcje mam na szampon do włosów.. garnier fructis.. no wydrapałabym włosy
-
Tylko te badania też mogą nie dać odpowiedzi. Ja mam któreś z tych podwyższone tzn. norma do 20 a ja mam powyżej 60 i nic mi w sumie nie dolega a lekarz nie wiedział dlaczego mi taki wynik wyszedł. Mnie ogólnie wątroba boli jak zjem coś ciężkostrawnego. I dlatego robiłam te badania, no ale powiedziała, że nie wiadomo czemu tak wyszło i że mam zrobić usg wątroby po ciąży.
Nie wiem czy na tą cholestazę też się robi ten aspat i alat? czy jakieś inne?Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Takie coś w necie znalazłam:
Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.
ASPAT, norma: 5–38 U/L
ALAT, norma: 5–40 U/L
Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.htmlmizzelka lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
mizzelka wrote:te same zwolnienie dostaje co i wy, tyle ze po prostu ten kwitek idzie do Krusu.. a boję się że doczepią się takiego szczegółu.. no zobaczymy.. najwyzej przepadnie mi 300zł za jej głupotę ;/
Nic Ci nie przepadnie.
Po pierwsze zanieś zwolnienie jak gdyby nigdy nic, Ty nie musisz widzieć błędu. Oni też mogą nie zauważyć i zwolnienie przejdzie.
Jeśli zauważą błąd to oni powinni takie zwolnienie cofnąć do lekarza żeby poprawił. (Mi tak zus cofnął zwolnienie do szpitala, bo źle wypisali, ale ja tego nie załatwiałam tylko oni już między sobą). -
Krokodylica wrote:Nic Ci nie przepadnie.
Po pierwsze zanieś zwolnienie jak gdyby nigdy nic, Ty nie musisz widzieć błędu. Oni też mogą nie zauważyć i zwolnienie przejdzie.
Jeśli zauważą błąd to oni powinni takie zwolnienie cofnąć do lekarza żeby poprawił. (Mi tak zus cofnął zwolnienie do szpitala, bo źle wypisali, ale ja tego nie załatwiałam tylko oni już między sobą).
a u mnie znow jak mamy mojej oddawalam zwolnienie to sie doczepili do czegos i musialam zwrocic sama to do lekarza i musial dopisac i pieczatke obok postawic i dopiero.. ten Krus to jest dziwny..
-
Rybeńka wrote:Takie coś w necie znalazłam:
Aby stwierdzić, czy twoje problemy spowodowane są wewnątrzwątrobową cholestazą ciężarnych (WCC), musisz zrobić badania biochemiczne krwi, tzw. próby wątrobowe. Podwyższenie stężenia kwasów żółciowych i wszystkich podanych niżej enzymów sygnalizuje poważne uszkodzenie wątroby, mogące świadczyć o chorobie.
ASPAT, norma: 5–38 U/L
ALAT, norma: 5–40 U/L
Fosfataza alkaliczna (ALP, Falk, FAL), norma: 20–70 U/L
Bilirubina całkowita, norma: 0,20–20 mg/dl
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html -
Mi wlasnue mieli zrobil alat,aspat,ap,bilirubine i kwasy. Mialam alat i aspat podwyzszony w tamtym tyg ok 39 a bilirubina w normie ale niech robia jak w szpitalu i nie place. Narazie tez nic nie mowili zeby placic za pessar a podobno nie jest refundowany. Pewnie na koniec rachunek dadza;)
-
Ej no Słoneczna nie żartuj! Kurde człowiek pracuje, tyle składek płaci i jeszcze musi za takie rzeczy płacić? Ach masakraOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
No tak tak, wiadomo że każda z nas by zapłaciła każde pieniądze, żeby tylko było dobrze. Ale szkoda że nasz kraj zamiast pomagać to tylko komplikuje.
Krokodylica lubi tę wiadomość
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Rybeńko piękna ta Sevilla
Ciemna jest chyba nie? To taki szary?
Dziewczyny rozkłada mnie. Przewiało mi lewe ucho i już to mam na gardle. Boli
Kupiłam dziś syrop i tabletki Prenalen, ale pewnie to nic nie da
Za Passer trzeba płacić? Swoją drogą ciekawa jestem jak tam moja szyjka. Za tydzień będę już po wizycie. Zobaczymy.
Wszystko mnie boli
Jutro Mikołaj, byłyście grzeczne?? :>Natalka 03.2015