X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tygrysku taki ciemny szary.
    Tak jak pisze krokodylek zrób sobie syrop z cebuli albo wypij ciepłe mleko z miodem i czosnkiem.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No tak tak, wiadomo że każda z nas by zapłaciła każde pieniądze, żeby tylko było dobrze. Ale szkoda że nasz kraj zamiast pomagać to tylko komplikuje.

Skarbie! Tutaj każda wizyta u rodzinnego (w tym kraju nie ma specjalistów praktycznie, więc ten jest od wszystkiego, czyli wiadomo od niczego) to koszt 50-60 euro! Na tej wizycie (nie ważne co Ci dolega) dostajesz paracetamol, coca colę oraz lucozadę (to taki napój, który kupujesz w sklepie, pełny glukozy) ja go piłam zamiast normalnej glukozy, jak badałam cukier. Diagnoza praktycznie nie istnieje!! Oczywiście wujek googel najlepszy na wszystko, aż brak słów! Zasadniczo, nie warto chorować!

Ogólnie tutaj paracetamol to cudo na wszystko!! Tragedia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z pozytywnych rzeczy mojego dnia ;)

1. Kolega (nie z działu) mówi dziś, że wyglądam tak zajefajnie, że będzie chłopak :) no to mówię, że jest dziewuszka! To go zamurowało i powiedział, że to jest niemożliwe i 10 minut się pytał, czy pewna jestem :) Biorę to za komplement ;)

2. Dostawca, który załatwia ze mną "biznesy" każdego dnia z rana....dziś patrzy się na mnie i mówi tak: "Czy Ty oczekujesz dziecka?" to mówię, że tak :) a to jesteś na początku, a ja nie, raczej na końcu, za jakieś 7 tyg rodzę :) chyba sobie ze mnie jaja robisz ;) Biorę to za komplement ;)

3. Koleżanka (nie z działu) wychodzę do domku, a ona do mnie tak: "Kiedy kończysz?" to mówię, że przed świętami, na co ona, czy mam nową pracę/urlop...a ja, że nie zwyczajnie idę na macierzyński. I tu jej zdziwienie, patrzy się na mnie i mówi, ale w ciąży jesteś? To mówię, że od 8 miesięcy ;) To też biorę za komplement ;)

Oczywiście, ja i mój mąż i moi Panowie widzimy, jaka zrobiłam się wielka ;) No, ale trzeba trzymać formę do końca ;) ha ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:37

Tygrysek, diamonds, mizzelka, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ze złych rzeczy:

Od 2 tyg, jak tak rosnę z dnia na dzień (serio), to zauważyłam, że moje paznokcie i włosy wróciły do stanu wyjściowego, czyli przed ciążą. Zawsze miałam grube paznokcie (to się nie zmieniło), ale skórki wokół to już stan, jak było przed i włosy (zawsze grube i w ogromnej ilości, wypadały wcześniej, bo nie mam tyle miejsca na głowie, by wszystkie je tam utrzymać) :) za sprawą witamin trzymały się dzielnie, a teraz już znowu wszystko wróciło do normy przed ciążą.

Do tego, każdego dnia jak dmucham nos z rana (nie jestem przeziębiona) to zwyczajnie pełno krwi na chusteczce. W ciągu dnia nie mam tego problemu.

I teraz nie wiem, czy to witaminy już nie wspomagają, czy Mała tyle ze mnie teraz bierze wszystkiego (przyrost jest szybki), czy żelazo takie złe?

Chciałam się umówić do dr, by zbadał żelazo, ale jak mam wolne, to on nie :/

Miałyście podobne problemy?

Tygrysku, zdrowiej!!!!!!

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam krew na chusteczce, tak wysycha mi chyba i rani. To chyba normalne. Bo w ciąży wszystko wydaje się normalne.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja tez mam krew na chusteczce, tak wysycha mi chyba i rani. To chyba normalne. Bo w ciąży wszystko wydaje się normalne.

Będąc sobie lekarzem, zapoznałam się z wieloma artykułami w necie i to norma ;) jak mówisz Tygrysku ;) u mnie tylko na chusteczce jest dużo krwi, tak sama z siebie nie leci....może jeszcze :)

Podobno dużo witaminy C ;) trzeba wypróbować ;)

Dzięki Kochana :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zasnąć, głodna jestem :(

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie śpię, głód sam nie przeszedł.
    Chyba jest pełnia, księżyc mi do okna zagląda.

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wsrawalam jesc w nocy. W szpitalu kolacja o 17 a sniadanie ok 7 lub po. Maz mi kanapki robi zebym miala na noc. Obiad o 13;)

Plywam cala, to chyba od pessara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie śpię. To była ciężka noc. W szpitalu to bym musiała mieć własną lodówkę hehe. Umarłabym z głodu!

Opowiadałam Wam sen mojej siostry prawie bliźniaczki? Urodzilysmy się w ten sam dzień i miesiąc tylko 9 lat różnicy jest. Jestem młodsza. Śniło jej się ze przebierala moja córke, bo ta zrobiła kupsko. Co ta ją przebrała, to ta na nowo i znów trzeba było jej wszystko przebierać. Mój m. wynosił pampersy z których wypadala kupa.
    Moja siostra interpretuje to tak,że mała to będzie kupa szczęścia.
    Moja siostra to w ogóle słynie z dziwnych snów, które w przenośniach sennych się sprawdzają, często też zmarli do niej przychodzą. Dlatego z utęsknieniem czekam na moją "kupę szczęścia"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 07:38

Sue, merida17, mizzelka, Krokodylica, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie:)

Ależ piękny wozek!! Taki kosmiczny!!:) będzie wożenie, nie ma co :)

Mój wozek już kupiony, czeka w Szczecinie, wczoraj wracaliśmy do Wro i juz nie zdążyliśmy po niego pojechać. Już nieogę się doczekać kiedy do mnie przyjedzie, a przyjedzie razem z teściami 19.12:) yaaaay!

U mnie dzis w suwaczku pojawiła sie 3 z przodu i według belly Zaczęłam 8 miesiac? Że coooo?

Ja jeszcze leżę, pogoda tak paskudna, że w łóżku przyjemniej niż poza nim:)

merida17, mizzelka, Krokodylica, Tygrysek, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratuluje 3 z przodu :)
    jejku jak ten czas leci :) jak szalony :)

Tygrysku zdrowiej :)
    ja w nocy wstaje niestety ale od kręgosłupa, dzien dnia boli mnie już z samego rana i poduszki nic nie dają..

poczekam kilka dni, jak swędzenie nie minie idę na badania, dziś to nawet zapomniałam o tym drapaniu.. apetyt jest normalnie.. nie mam problemów z trawieniem aby tradycyjnie zgaga ale to norma ;/

Meridko to jesteś Fit mama :D bo ja to sie czuje jak wieloryb :D

ja mieszcze sie ciagle na dolnej granicy normy z hemoglobina i tez krew z nosa mi leci, nie raz to nieźle mi pójdzie :)
    a już z zębów to norma.. mimo że zmieniłam szczoteczkę (chociaz powiem ze nawet nie tak mocno leci ta krew i nie tak mocno drażni) :)

moje dziecko ma od rana ADHD.
    naczytałam się o tej cholestazie i mam "sraczkę"...
    nie spałam całej nocy... bo non stop śniły mi się szpitale..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida niestety krew z nosa to norma (z tego co czytałam mamy jej więcej w organiźmie i stąd czasem puszcza się nosem). Mi do tej pory puściła się dwa razy, przy wymiotach, ale tak konkretnie, strumyczkiem.

Tygrysku hahahha uśmiałam się z tej kupy szczęścia. :D Ja to praktycznie co noc mam jakieś porąbane sny. :)

mizzelka nie schizuj sie kobito. :) Jak Cię swędzi to się przebadaj i będziesz mieć spokojną głowę.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda.. badania pokażą co i jak.. chyba nawet po niedzieli się przejadę, a pro po.. na czczo to się robi? orientujecie się?:)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratulacje! 3 z przodu, robi sie poważnie i odliczanie w dół już tylko jednocyfrowe :)

Mizzelko! Ja tez przypominam wieloryba :) nie sprawdzalam ostatnio, ale na plusie mam minimum 12 kg, więc nie wiem, gdzie reszta ma oczy :) dlatego tak mnie to ucieszylo wczoraj :)

Tygrysku! Zdroweczka koniecznie i małej lodówki obok łóżka na nocne głody :)

Dzięki Brzuchatki! U mnie krew sama nie leci na szczęście, tylko w czasie dmuchania w chusteczke, ale przez jej obecność, gorzej mi sie oddycha i śpi! Co zrobić, byłoby nudno, gdyby było ksiazkowo :)

Tygrysku! To czekamy na Twoja "kupę szczęścia" :) masz już decyzje co do imienia, czy dalej czekamy :)

Krokodylku, to masz tak jak ja :) już nawet nie wnikam w te sny, bo nie ma sensu :) skąd taka wyobraźnia w czasie snu, to nie mam pojęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 14:06

Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bardziej wolałabym Hanusie, Haneczke ale wszyscy mówią, że tych Hani to od groma jest. Dlatego wszystko zapowiada ze będzie Laura.

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida te nasze sny to ponoć od hormonów. Jak by nie było, zawsze jest na co zwalić. :P

mizzelka co do badań to nie wiem, bo nie robiłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Chyba bardziej wolałabym Hanusie, Haneczke ale wszyscy mówią, że tych Hani to od groma jest. Dlatego wszystko zapowiada ze będzie Laura.

Tygrysku! Moze być i milion, jeśli Ci sie podoba, bo Twoja Hania dla Ciebie bedzie jedna i jedyna :) a skoro nie jesteś jeszcze przekonana do Laury, to moze zupełnie jest jeszcze inna opcja :) ja wiem, jak ciezko wybrać imię :)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Merida te nasze sny to ponoć od hormonów. Jak by nie było, zawsze jest na co zwalić. :P

mizzelka co do badań to nie wiem, bo nie robiłam.

Ostatnio śnił mi sie poród :) ale jaki :) wszystkie czekalysmy na korytarzu, a na porodowce w dwóch rzędach leżały pampersy z numerkiem :) położna wkladala pojedynczo pod lampe (taka sama jak ma kwoka, gdy siedzi na jajkach) i potem wolała mamę pod odbiór dziecka :) i takie historie co noc :)

Krokodylica, mizzelka, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m. chce Laure. Chyba tak zostanie... Mi to już po woli jedno.
    Mnie jakiś "instynkt" dopada, bo strasznie za nią tęsknię.

Natalka 03.2015 <3
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ