X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida hehehe no taki porod to by mi pasowal. :)

Tygrysku Laura bardzo ladnie :)

merida17 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja tez sie zastanawiałam nad Laurą ;) nietypowe i delikatne imię..
    bo teraz dużo zrobiło się jakoś tych Natalek bynajmniej na moją okolicę

Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida wygrałaś hahah :D super masz te sny :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest duzo Zuzanek, ale ja mam to gdzies bo to imie mi sie podoba i tak chcemy nazwac corke. :)

mizzelka lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Tak sobie czytam o imionach a my to nie mamy pomysłu ani dla dziewczynki ani dla chłopca :P przyjdzie jeszcze czas..
    A jak tam po mikołajkach :) U mnie Mikołaj był nietypowy i wczoraj dostałam mega długą różę <3
    A tak ogólnie to znowu wyskoczyła mi opryszczka na ustach już 4 raz w tej ciąży pociesza mnie tylko to, że przed ciążą też je miewałam i raczej nie powinna w takim razie zagrażać dzidzi - oby !! A do tego jeszcze w gratisie ból gardła no ale na wieczór przed snem sobie wypiję mleko z miodem i z czosnkiem może coś zaradzi..
    Taka pogoda to różne zarazki się ludzi czepiają :|
    A chciałam Was spytać bo Wy już tak daleko..na ostatniej wizycie lekarz mówił, że mam sobie teraz zakupić jakieś wit. dla II trymestru znowu nie mówił jakie bo jest ich sporo i miałam sobie sama wybrać. U mnie w aptece mieli tylko prenatal (jak dobrze pamiętam) clasic no i kupiłam 90tab za prawie 60 zł..a w domu na ulotce zobaczyłam, że jest jeszcze od II trymestru "prenatal clasic z dha" (jakoś tak) i teraz nie wiem czy wystarczą te clasic czy muszą być te z dha :| Będę wdzięczna za każdą radę <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane! :)

Zarobiona jestem dzis :) Wstalam po 10 :) potem sie klocilismy i az rzeczy wywalalam z harderoby z polek do pakowania :D Boze co z tymi hormonami!?!?!?! Potem trzeba to bylo posprzatac..masakra. Potem zakupy, zakupy i zakupy :/ Wciagnelam kfc ale bismarta, mialam taka nie do opanowania chcice..:D A na koniec Mikolaj zabral mnie do Aparta ;) Wybralam sobie kolejny pierscionek, a kolczyki i zawieszke do zestawu zamowilam pod choinke :) Tak samo zrobilam w zeszlym roku :) Do tego kolejny kubek do kolekcji tym razem we wzor zimowy i tyle z mikolajek :)

Madziu roza to piekny prezent. Chociaz ja za kwiatami cietymi nie przepadam :D
    Moj sie nauczyl jak na poczatlu znajomosci zrobilam pare razy kwasna mine hehe i od tamtej pory dostaje same doniczkowce :)
    Z tymi tabletkami to wiesz i tak ich nie oddasz. Ja zawsze w takich sytuacjach wychodze z zalozenia ze niektore kobiety nic nie biora, kiedys w ogole nic takiego nie bylo i pozostalabym przy tych tabsach, ktore juz kupilam :).

A ja dzis kupilam czopki glicerynowe. Wyproznialam sie dzis na 4x..masakra. Ni rusze sliwek ani siemienia, nie wiem jak sobie pomoc. Do wody sie nie przekonam. A baba w aptece do mnie czy moja dieta jest bogata w blonnik. To mowie jej JAKBY BYLA TO BY MNIE TU NIE BYLO CZY TAK CIEZKO POMYSLEC? :/ yh wkurzyla mnie :D

Ja tez rozwazam imie Hania. Jeszcze Alicja, Izabela. No i Wanda, ale moj NIEEE ;)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Prawda.. badania pokażą co i jak.. chyba nawet po niedzieli się przejadę, a pro po.. na czczo to się robi? orientujecie się?:)

tak, na czczo

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_lena kup przez internet Mama DHA tam masz witaminy i kwaso DHA az 600 mg!

przez allegro taniej duzo, no i wit D jest tez.

lykasz 2 kapsulki dziennie ale to i tak taniej niz np jak kupowalam pregne i do tego DHA

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wandzia, super.
    My oboje chcemy imię żeby się za bardzo nie powtarzalo.
    Hanusia, Hannah - Mmmmmm...

Będzie jednak Laura Łucja.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku u nas nie ma zadnej Hani ani wsrod znajomych, ani w szkole nie slyszalam, ani w przedszkolu. Widocznie po wsiach sa modne inne imiona - w szkole co 3cie to Sandra, Roksana..

A najlepsze imie to Weronika :D Nigdy nawet w sklepie nie slyszalam by ktos wolal Weronika :D Choc podejrzewam ze imie stoi wysoko, moze w innej kat. wiekowej :)

Jest pelno pieknych imion - dla nas kazde, ktore nadamy naszym dzieciom, bedzie jedyne, wyjatkowe i najwspanialsze na swiecie :) i to jest piekne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 20:35

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pisałam, ale powtórzę: Weronika to idealny wybór :)

merida17, Daisy lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tak regionalnie z tymi imionami. Tutaj na wyspie królują w polskich parach: Laury, Julki, Oliwki i Emilki!!! Tych ostatnich to już przesada :) w Pl dużo Amelek i Zuzanek na osiedlu :)

Mi sie podoba Lucja, ale odpada ze względu na polskie znaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu :) mi w aptece doradzili Prenatal, ale po 5 tabletkach sie poddalam, bo wszystkie zwrocilam po kilku minutach! :)

Daisy Gwiazdo Ty moja! Woda, woda i woda!!! Jak nie wchodzi to kup sobie sok do wody i zabarwiaj i pij :) nie chce być upierdliwa, ale to podstawa! Dla dzidzi pij wodę, jak nie dla siebie! :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    To chyba tak regionalnie z tymi imionami. Tutaj na wyspie królują w polskich parach: Laury, Julki, Oliwki i Emilki!!! Tych ostatnich to już przesada :) w Pl dużo Amelek i Zuzanek na osiedlu :)

Mi sie podoba Lucja, ale odpada ze względu na polskie znaki :)

Merida, po "amerykańsku" to Lusi :P:P (Lucy?)

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na Cheetosy!!!!! Od kilku dni za mną łażą. SEROWE!!!!

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Merida, po "amerykańsku" to Lusi :P:P (Lucy?)

Oczywiście :)

Mam ciotke o tym imieniu, nie chciałam, by pomyślała, ze zaczęłam ja lubić :)
    Imię bardzo mi sie podoba, ale tego jej nie powiem :) ha ha ;)

Tygrysek, Krokodylica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Mam ochotę na Cheetosy!!!!! Od kilku dni za mną łażą. SEROWE!!!!

Jak kupisz i zjesz, to przestaną za Tobą chodzić :) nie krępuj sie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym wsiąść w auto i jechać... ale czyż to nie głupie, żeby o 22 musieć spełnić swoją zachciankę?

Oglądam "Miasto aniołów" 1567 raz i ryczę! Masakra, jak ja kocham ten film!

Daisy, derii84 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj odkryłam pistacjowe Magnum :) nie lubię lodów, ale te...o matko!!! :) pychota! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! To nie jest głupie, po prostu jesteś w ciazy, a w tym stanie wszystko jest normalne :) ustaliliśmy to wczoraj :)

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ