X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Diamonds! Po pierwsze wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Coreczki! Ja jak moja ma urodziny to caly dzien po kolei przezywam wszystlo co wtedy mialp miejsce. I tak co roku.

Co do Twojej Mamy..to nie wypada mi sie na Jej temat zle wypowiadac bo to obca mi osoba to po drugie, a po pierwsze to Twoja Mama. Ale ciezka sytuacja. Az dziw mnie bierze, ze Ona jeszcze nie wie o Twojej ciazy? Rozumiem ze nie widac brzucha, no ale dlaczego Jej nie powiedzialas? Wigilia to taki piekny czas, musicie obie sie postarac naprawic Wasze relacje. Pamietaj, ze jakakolwiek by Ona nie byla, zawsze bedzie Twoja Mama. Mama jest tylko jedna i kiedys Jej zabraknie..
    Nie chce zebys niewlasciwie odebrala moje slowa, absolutnie nie chce wtracac sie w Wasze relacje. Widocznie musi byc jakis powod dla ktorego tak jest.
    U mnie w domu tez bywalo roznie, rodzice duzo sie klocili, tata wiekszosc jak nie cale moje dziecinstwo spedzil na kontraktach, nie bylo go nawet na mojej komunii..A u obu moich siostr byl. Nie moge mu tego zapomniec. Byl w domu alkohol (mama), awantury, rekoczyny. Ale przyszedl taki dzien w ktorym chyba przestalo im juz zalezec i wszystko sie uspokoilo. Kloca sie to fakt, ale juz nie tak zaciekle no i ogolnie w domu panuje spokoj. I jestem im wdzieczna. Wyprowadzilam sie od nich jak mialam 20 lat i to byla najlepsza decyzja. Kocham moja mame i jest dla mnie bardzo wazna, bez znaczenia jest to piekielko ktore zafundowali nam w domu. Ale teraz gdy mam juz swoja rodzine, staje na glowie zeby historia sie nie powtorzyla i jestem najszczesliwsza osoba na swiecie gdy co rano widze usmiech mojej coreczki. Za to teraz nasze relacje 'calorodzinne' sa rewelacyjne. Dzwonimy do siebie codziennie, spotykamy sie i jest super, jak gdyby nigdy nic sie zlego nie stalo.

Aaaa wczoraj cora przyjechala z weekendu i znalazla w butach prezenty. Pomijajac slodkosci to byl tez list od swietego mikolaja (co roku zamawiamy - mozna samemu edytowac tresci i dopisywac po swojemu), a w tym roku szalenstwo - nowosc! Bylo tez nagranie na plycie dla niej od mikolaja :D Pierwszy raz widzialam jak moje dziecko plakalo ze szczescia! Ja tez plakalam.

Tu macie link takie pogladowe video :D Moze sie przyda dla kogos z Waszej Rodziny :) Diamonds moze zrobisz malej niespodzianke jeszcze przed swietami? Ja za komplet list, video, naklejke, pocztowke od Rudolfa, dyplom grzecznego dziecka zaplacilam na gruponie 39zl :) Pewnie jest jeszcze aktualne :)

http://www.listymikolaja.pl/wideo-od-mikolaja.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 09:46

diamonds, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Daisy Ty chyba w ciąży jesteś!!! :-)
    no jakieś takie masz objawy :-) albo mi się tylko wydaje :-)
    mdłości
    senność :-)

Ahahahaha tak Diamonds dzis 7t1d :D

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mojej ciąży poza jej sparwcą
    i jego matką (która na bank mnie przeklęła i przez to wszystko złe mi się przytrafia- taka mam teorię) nie wie nikt
    Najpierw chciałam powiedzieć jak już będzie wszystko dobrze, ale zdarzyło się jak się zdarzyło na początku i odebrało mi ochotę na wszystko, na rozmowy, na radość

Potem stwierdziłam, że sami zobaczą
    W wakacje i po wakacjach dość regularnie się widziałam z rodzicami, ale żadne się nie zająknęło więc stwierdziłam, ze czekam cierpliwie aż sami zobaczą

A ciążę widać, no ja widzę
    10 kg więcej gdzieś się rozłożyło, ale brzuch mam
    W ogóle na ten czas nikt nie zwrócił uwagi na moją ciążę :-)

Z Agatką też jak pracowałam do listopada, to mało osób widziało
    Nie wiem czemu, zobaczymy jak w święta zareagują?
    Tak naprawdę nie lubię świąt, tego całego pozerstwa
    Cały rok się z widuję sporadycznie z kimś, sami z siebie nie zadzwonią a potem wielka rodzinna miłość...
    serio, mam zły humor
    Idę sobie,
    nie będę Wam psuła humoru i nastroju świątecznego

Miłego dnia :-) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, no powiem Ci, że Ty chyba dzielna Kobieta jesteś :)
    Masz małe wsparcie w mamie, tak tu czytam i jak dobrze pamiętam (wybacz, jeśli się mylę) to pogoniłaś swojego ostatniego faceta, bo nie był dobry dla Ciebie i na Ciebie nie zasługiwał...czyli zostałaś z 2 dzieci sama? I zajeb... dajesz sobie radę, tak sobie o Tobie teraz myślę i powiem, że dumna jestem z Ciebie ;)

Sto lat dla córeczki :) I cudnego dnia dla Was :)

I może faktycznie wstaw swój brzuszek, bo na tym etapie aż dziwne, że ludzie nie widzą nic, skoro zasadniczo należysz do "drobinek" :) tak mnie to zaskoczyło :) a pisałyśmy jakiś miesiąc temu, że mamy po minimum 10 cm więcej tu i ówdzie :)

U mnie teraz już widać, nawet w pracy (wcześniej nie było widać) i ludzie pytają się kiedy rodzę, to mówię, że w przyszłym miesiącu, to reakcja podobna! :) taka mała jesteś na poród ;) ha ha Ale bez jaj, ja jestem z dnia na dzień większa i większa ;) Są ludzie, którzy nawet wczoraj mówili, że oni nie wiedzieli, że w ciąży jestem....jejku na czole miałam sobie napisać ;)

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po badaniu! pessar sie trzyma i dzis ide do domu !!!!!!!

mam glownie lezec ale jest duzo lepiej bo glowka tak nie napiera i macica sie uniosla!

ciesze sie

merida17, Daisy, Rybeńka, Tygrysek, mizzelka, Magda_lena88, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, nie uciekaj ;)

Są lepsze i gorsze chwile, nikomu to humoru nie psujesz, zwariowałaś Kobieto ;) :) :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds nie wiedzialam ze u Ciebie taka sytuacja. Na samym poczatku jak regularnie zagladalam to bylas z kims zwiazana. Nie chcialam Cie urazic jesli cos sie zmienilo to jestem w stanie zrozumiec dlaczego nie biegalas wszedzie i nie krzyczalas jestem w ciazy.

Ja z ojcem mojej cory rozstawalam sie milion razy az w koncu jak cora miala ponad 2lata powiedzialam basta i to byla najlepsza decyzja w moim zyciu. A kiedys pamietam powiedzial mi Nie mysl ze bede z toba ze wzgledu na dziecko. :D Co za patalach no nie mam do niego zadnego szacunku i w koncu sama ucieklam od niego ;).

Eh chyba pora wstac troche mi sie nie chce no ale cora konczy o 13 lekcje :/ musimy dokonczyc szopke na konkurs no i jeszcze zapisalam ja na pvt gimnastyke korekcyjna. W tej szkole dziwne niby pisza w karcie ze ma krzywe lopatki czy jakies tam skrzywienie i ze ma chodzic na dodatkowa gim. korekcyjna, a nie dostalam karty ze wskazaniem, a inni rodzice owszem i ich dzieci chodza w szkole. No ale mam to w dupie ogolnie rzecz ujmujac, mniej zarazkow polapie w szkole jak nie bedzie tam wiecej czasu spedzac. :D

U mnie sniezek sypal rano, ciekawe czy sie trzyma bo mam zaciagniete rolety i nie widac ;)

A co do brzuszka to w 1 ciazy to zaczal mi wychodzic brzuszek koniec 6/poczatek 7 msc i wszyscy mowili ojej jak sie czujesz te poczatki ciazy to moga byc uciazliwe co? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 10:19

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra :) lecę upolować klapki pod prysznic, bo o tej porze roku nigdzie nie ma ich w sklepach :( nie wspomnę, że otacza mnie jakieś 60 basenów, więc wydawałoby się, że produkt dostępny od ręki :) wpadnę później :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawinelam sie i wstalam takzs milego dnia! ♡

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=wIrIaSNfHaU#t=190

jakoś tak...

Natalka 03.2015 <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    3mam kciuki za wizyty i za Wasze szyjki - by było OK :)
    Ja dziś z rana musiałam podreptać do Naszego kupionego mieszkania bo na 9 zapowiedział się pan z energetyki, że wpadnie Nam licznik założyć. Dobrze, że był o czasie i wszystko potrwało ok 30min i prąd jest :D
    U Nas śniegu nie ma i raczej nic na niego nie wskazuję więc przygotowuję się psychicznie do kolejnych zielonych świąt :|
    A dziś od rana cały czas mżawka .. :| okropne.
    Ogólnie u nas ok :) opryszczka się ładnie goi, gardło nie boli, pozostał tylko wkurzający katar i kichanie..- trochę tego naszego Bejbika wytrzącha od tego kichania i smarkania - mam nadzieję, że to nie zaszkodzi Dzidzi..
    Teraz czekamy do 29.12 na wizytę u naszego gina a to tyle czasu jeszcze, a będzie to już ok 18tc to może lekarz coś powie o płci <3 ale fajnie, że spotkamy się z naszym Szkrabem jeszcze w tym roku :)
    Teraz w czw. mamy wizytę w poradni genetycznej ale ona podejrzewam będzie wyglądała na zasadzie omówienia wyników krwi z panią genetyk i podjęciu decyzji co dalej w zależności od tego jakie będą wyniki. Mam ogromną nadzieję, ze skoro usg w poradni genetycznej i usg u gina było OKi to wyniki badań z krwi też będą OK :)
    A i dziś doszła do nas podusia do spania :) w kształcie "c" ciekawe jak się będzie spało :)
    No i od dziś jesteśmy bez dup-ka mam nadzieję, że żadna niemiła niespodzianka nas nie dosięgnie :)

Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Widzę, ze nie tylko ja mam nieprzespaną noc za sobą. :/

diamonds ale jak to możliwe że do tej pory nie widać że jesteś w ciąży? Wierzyć sie nie chce. :)
    Mi z moją mamą też się nieraz ciężko dogadać, no ale tak jak u Ciebie to nie mam hardkoru. :)
    Fakt, dziwne, po co pytają skoro i tak wiedzą lepiej.
    Ale humor to faktycznie masz nie najlepszy, jutro może będzie lepiej. ;)
    Jesteś silna babka a każdy ma prawo do gorszego dnia.

słoneczna wspaniale, to teraz odpoczywaj w domu.

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulz6mqiux6wi_t.jpg

Widać po mnie ciążę
    ja widzę
    jak inni nie to ich problem :-)
    Przepraszam za jakość zdjęcia ale samej słabo się robi ;-)

Za 2 miesiące moja ciąża będzie donoszona więc jest :-)
    a dziś 29 tydz i +10 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 13:40

Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jest tak

zostałam w mieszkaniu w które wpakowałam sporo kasy- jej zwrot jest mi nie dany
    pan tata wraca czasem kiedy chce i jak chce
    jestem z małą w pokoju on w swoim
    nie liczę na jego pomoc, bo bym sie tylko denerwowała
    sama powoli ile mogę to robię, bo bardzo doskwiera mi ból biodra, pośladka i nogi niestety :-/ czasem mnie blokuje, że ani siąść ani stać... nie życzę nikomu
    On jak jest wraca, zasiada przed tv albo coś patrzy w telefonie
    Ma nas w d.. wiec ja nie odzywam się

Gdybym odzyskała te pieniądze które w mieszkanie wsadziłam nie byłoby mnie tu, ale najzwyczajniej w świecie mnie nie stać na wynajem
    Szukałam, i problem jest też z najmem czegoś z małym dzieckiem- bo każdy uważa, że dziecko= szkody w na scianach itp. ;-/

Więc tak sobie żyjemy, jak w akademiku- każdy sobie

jak jest to rano wyjeżdża do pracy- my się wtedy szykujemy do wyjścia do przedszkola- ani razu nie zaproponował że odwiezie Agatkę :-/ gorąco, deszcz, wiatr- nieważne, idziemy na piechotkę.
    Ale jak pisałam, wiem, ze muszę to zrobić więc robię. Nie liczę że mi pomoże i tak mi dobrze.

Aga jak przyjdzie do niego to zaraz wraca, bo każe jej nie przeszkadzać i tyle
    Nie wiem ile jeszcze wytrzymam
    Mam nadzieję że on nie wytrzyma z małym dzieckiem budzącym go w nocy i wyprowadzi się na dobre do swojej mamusi :-)

I obstaje przy tym że ciąża jest widoczna :-)
    a mój biust przechodzi sam siebie i nadal rośnie :-)
    jest coraz większy, ogromniasty

Papapa idę zaraz po małą i swiętować jej urodzinki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, oczywiście, że jest widoczna!!!! Jejku, no ślepy by zauważył ;) to już nie te czasy, że wszystkie kobiety są ogromnie ogromniaste :) dajcie spokój ;)

A piersi...fiu fiu, mi to urosły, ale Twoje to cudeńka ;)

Podtrzymuję, dzielna jesteś! I oby się wszystko ułożyło po Twojej myśli! Tego Ci życzę i trzymam kciuki!

diamonds, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej poważnych spraw :)

Kupiłam klapki :) jedne jedyne, w moim rozmiarze i w promocji ;) chyba czekały na mnie, bo innych w mieście nie ma, ta cywilizacja :)

Mam już też kapcie, i 3 męskie koszulki (najdłuższe jakie znalazłam) do porodu i na czas szpitalny. Są w bojowe motywy i kolory, by nadały mi siły, a do porodu wybrałam koszulkę z napisem: 3xHAPPY i w takie dżunglowe barwy, niech wyzwoli ze mnie MOC do parcia :) ps. te babcinowe, koszule nocne z guziczkami u mnie nie przejdą, to tyle ;)

Mam teraz duże cyce, więc niech je podziwiają :)

Dla małej kupiłam w ciuszku 9 rzeczy za 5 euro :) w tym sukienka z Next, pozostałe ubranka z Disney, Adams, Gap i milusi kombinezon z Mamas&Papas za.... 1 euro :) chyba dobry rzut był, więc głupio nie skorzystać :) Wszystko już w pralce :)

Pochwaliłam się i idę jeść :)

Tygrysek, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds przykrs sprawa. A on jest ojcem Agatki?

Jaaa chcialam Wam wrzucic moj brzuszek z dzis no ale lipa mam taki sam jak Diamonds :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie czy można się dołączyć ? tak czytam sobie wasze forum i stwierdziłam,że bardzo mądrze piszecie :) Daisy pamiętam Ciebie z ov życze Ci cudownej ciąży moje gratulacje kochana !:D

Daisy, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell :)

Co to za pytanie ;) oczywiście, że można :) a nawet trzeba :)
    witamy serdecznie :)

A jak napiszesz, kiedy termin, czy znasz płeć (wiem, wiem 14 tydz. to jeszcze wcześnie) i względne imiona, to nasz Tygrysek na pewno wpisze Cię na dawno nie wpisywaną listę i poczujesz się, jak u siebie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra namowilyscie mnie haha :D

7t1d

viwfxpvr8qlv_t.jpg

mizzelka, Gosiak, Evell, Tygrysek, diamonds, Rybeńka, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ