X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ciąża nie ma granic?

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A czy ciąża nie ma granic?

Chyba nie ma :) jedynie, gdyby jej przekroczenie miało zrobić krzywdę Tobie lub Dzidzi :) a tak, przecież nie bedzie :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pełnia, dziś ciąg dalszy. Czuje się jakbym dopiero wstała. Wypoczęta i wyspana.
    Gdzieś mi się obiło o uszy ze w 3cim trymestrze się mało sypia, ale bez przesady!
    Co teraz?

Natalka 03.2015 <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku hehe i co tu w nocy robić. :)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheetosy zeżarte!

słoneczna 85, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane widze ze u Was jak i u mnie cisza :D
    dobrej nocki i do jutra, pewnie odzyjemy po weekendzie ♡♡♡

Tygrysku czitosy moja cora uwielbia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poszły dwa pistacjowe magnum i delicje w ilości 5 sztuk :) ciastek nie opakowań- całe szczęście :) dawno mi się już tak słodkiego nie chciało ;)

Z dobrych wieści krew w nosie ustąpiła troszkę i mam 2 dni wolnego, po 5 dniach pracy i totalnego szaleństwa ;) będziemy dochodzić do siebie ;)

Spokojnego wieczoru Brzuchatki :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, w sensie pon i wt wolne?
    Ja na nosowe sprawy powiesiłam mokry ręcznik na kaloryferze w sypialce. Może będzie wilgotnej. Musze kupić coś co mierzy taka wilgotność.
    Leżę, bolą mnie plecy i znów pewnie szybko nie zasne.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Tygrysku :) ja nie mam stałych wolnych dni i często pracuje w weekendy, ale to mi nie przeszkadza :) tutaj to podstawa, luzik.

U mnie wilgotność powietrza ogromna! Jak lecimy do Pl, to nawet powietrze ma tam inny zapach :) zawsze, jak witam sie z Siostra to mówi, ze pachniemy Irl :)
    Ale w Pl, jak byłam mniejsza to na grzejniku wisiało takie chyba gliniane/ceglaste naczynko z woda i to było super :) działało!

Tygrysku, jesteś gotowa przespac noc :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Eh zasnelam po polnocy a obudzilam sie po 3 i oczy jak 5 zl :/
    wstalam po 6, naszykowalam core i wrocilam do lozka to ledwo utrzymalam by nie leciec do wc pogadac z muszla. Masakra :( Sprobuje jeszcze pospac milego dnia! ♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki :)
    To chyba zarazliwe, bo sama nie spie od 4 :) mam wolne, to przecież nie wyspie sie, bo po co ;)
    Wstaje, nie bede tu sciemniac sama przed sobą :)

Co macie dziś w planach Kochane? Jakieś wizyty? Zakupy? Lenistwo na maxa :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :-)

u mnie dziś noc nie przespana ale powoli uznaję to za normę
    obudziłam się przed 2 i udało się na chwilę zasnąć po 5:30
    swoją drogą nie spałam w godzinach idealnie- tak jak odeszły mi wody i rodziłam Agatkę- bo dziś jej urodzinki :-)
    Więc może dlatego?

muszę czekać aż otworzą cukiernię i odebrać tort
    Po przedszkolu idę z moją księżniczką do sali zabaw i gdzie tam będzie chciała :-)
    w końcu to jej wyjątkowy dzień :-)

Tygrysek, Daisy, merida17, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja o 8 już miałam porządek w swojej szafie z ciuchami zrobiony. Naszykowałam m. do pracy i wzięłam się za szafę. Jak wróciliśmy w połowie września z Egiptu, tak nie miałam czasu (heheh) chyba większej ochoty na odłożenie letnich rzeczy, a teraz dodatkowo musiałam odłożyć te, co się nie wchodzę. Nic już tam nie mogłam znaleźć - taki bałagan. No i zrobiłam! Wyciągnęłam też parę rzeczy sprzed zrzucania wagi, które odłożyłam z myślą o ciąży. Są jak znalazł!

Teraz wysłałam wypowiedzenie do firmy lokalnej co mamy od nich internet. Zdzieracze! Przeszliśmy na neostradę, bo mój m. ma telefon w Orange to jeszcze nam na neta obniżyli 15 zł :)

I tak sobie usiadłam... i chyba zaraz zasnę.

Mikołaj przyniósł mojemu m. grę na PS3 :P GTA V (jeśli któraś wie co to). Prawie cały weekend graliśmy :) Ostatnie fajne (czyt. wolne) chwile w naszym życiu :P

diamonds, Daisy, merida17 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds, fajnie mieć taką mamę jak Ty :) <3

diamonds, merida17 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że zaczyna lecieć mi 29 tydzień :) Masakra!
    Za chwilkę będzie 3 z przodu!
    W środę mam SR :)
    A w piątek idę do mojego prowadzącego. Ciekawe co tam u mojej szyjki :P

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym muszę Wam powiedzieć, że nikt absolutnie nikt sam z siebie nie widzi ze jestem w ciąży. Ja czekam, aż ktoś coś powie i cisza...
    jedynie w przedszkolu u Agatki, ale sama powiedziałam bo nikt nie zwrócił na to uwagi, że nie dam rady brać udziału w przedstawieniu- rodzice wystawiają coś dzieciom,
    Powiedziałam, że dopiero na czerwiec się piszę :-) na przedstawienie z okazji Dnia Dziecka
    Też myśleli, że to początki :-) chyba chcieli być mili

Byłam w sobotę u swojej matki, mam do niej 5 minut, ale ciężko mi z kobietą dojść do porozumienia
    No i ona nie wie, bo nic nie mówiłam w ogóle nikomu, chciałam, żeby sama zobaczyła, bo ja widzę od kilku miesięcy brzuch- a ta nic, zero :-/
    Więc czekam do Wigilii, może tam się ktoś domyśli

Swoją drogą, pięknie pisałyście o swoich rodzicach, o wspaniałym domu- u mnie chyba nigdy nie było kolorowo
    Nawet teraz poszłam z Agą, bo mama zadzwoniła żeby przyjść
    Dała jej prezent na Mikołajki i urodziny
    Agatka zaprosiła ją na tort- ona powiedziała, ze w tygodniu pracuje a nie chodzi w odwiedziny :-/ szkoda gadać
    Zapytała Agi co chce pod choinkę, bo nie wie co jej kupić
    To się zdenerwowałam i powiedziałam - babciu Mikołaj przynosi prezenty
    A moja matka na to- Agatka chyba nie wierzysz w te bzdury, w dzisiejszych czasach dzieci juz nie wierzą w Mikołaja
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaa......

No i się zagotowałam
    Powiedziałam, już dyskretniej do niej, że jak ma ochotę coś kupić- to niech wybierze grę
    Ona że kupi kolejnego kucyka ;-)
    mówię jej że Agatka ma już milion kucyków i przestaje się nimi bawić
    To ona mi na to, że będzie miała dwa miliony....

przepraszam, ale nie miałam się gdzie wygadać
    strasznie mnie irytuje moja matka
    Cieszę się że jestem dość samodzielna i nie wyobrażam sobie wrócić do domu i słuchać jej irracjonalnych rad i mądrości, które nijak się mają do moich założeń wychowawczych

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 10 też muszę zadzwonić umówić się do lekarza, żeby mi zbadał tą szyjkę
    Niestety nie można się tak z dnia na dzień prosto dostać i w piątek pani kazała mi zadzwonić, bo może ktoś będzie miał wolny termin
    Mam nadzieję, że tam wszystko dobrze

Najwyżej zapłacę za pessar trudno
    Tylko ciekawa jestem, czy można to zrobić ambulatoryjnie- bo na leżenie w szpitalu ja nie mam czasu :-)
    Posiew by mi zrobił/a poczekam jak wszystko będzie ok to i w gabinecie chyba da się to zrobić

A może nie będzie takiej konieczności

Tygrysku, trzymam kciuki, żeby Twoja szyjka była długa jak u łabędzia :-)

Zaciskamy nogi i trzymamy, już niedługo :-)

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą napisałam do mojego m. taki tekst:
    "widzisz, czasami rozczarowują nas ludzie, którym ufamy i mieliśmy ich za porządnych, ale mimo to, że oni tacy są, nam dobrym ludziom nie wolno takimi być trzeba mieć gest i takt"

Napisałam to do niego, bo odchodzi dziś z jego zespołu dziewczyna z którą był w miarę zżyty, świetnie im się razem pracowało. W piątek napisała oficjalnego maila, że przyjedzie dziś się pożegnać i przyniesie ciasto. Przywiozła paczkę suchych ciastek (na 14 osób). A myśmy z m. w weekend szukali czegoś dla niej na odchodne, bo nikt o tym nie pomyślał. A ja jestem dobrze wychowana i pewne rzeczy po prostu wypada.

Ma się to nijak do Twojej mamy Diamonds, ale to przykre, kiedy ktoś nas rozczarowuje. Tym bardziej, ktoś taki jak mama, tym bardziej kiedy chodzi o "wyczucie" w stosunku do dziecka.
    To przykre.

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety pewne osoby są niereformowalne :-/
    ja nie wiem ale chyba to kwestia tego czy ktoś słucha i słyszy czy tylko słucha

moja siostra cioteczna też mnie drażni
    Swoją drogą jak większość :-/ hormony??
    zapytałam jej wcześniej co kupić jej dziewczynom na gwiazdkę- bo nie wiem czego potrzebują
    Dała mi odpowiedź- nie dyskutowałam- kupiłam już co chciała
    Ostatnio ona zapytała co kupić Adze
    Powiedziałam, że grę bo ułatwia mi to spędzanie z małą czasu- gramy, nie muszę biegać, wymyślać zabaw- bo już sił mi też trochę brakuje, a gra to fajne zajęcie wolnych chwil uważam
    A ona na to ( kolejna), że gra??? jej córki nie lubią grać....
    To może domek dla lalek

To po co pytasz!!! no jak mam być spokojna??? nie wiem może się nakręcam, ale denerwują mnie takie osoby, które i tak wiedzą lepiej

Pytałam Agi co by chciała, to mi powiedziała, ze nie wie, bo już ma wszystko :-) No i wymieniła jakąś grę bo jak to ona mówi- tego nigdy za wiele

Kurde, no po co pytać jak i tak się nie słucha odpowiedzi :-/

Chyba mam zły humor

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry!

Eh zasnelam po polnocy a obudzilam sie po 3 i oczy jak 5 zl :/
    wstalam po 6, naszykowalam core i wrocilam do lozka to ledwo utrzymalam by nie leciec do wc pogadac z muszla. Masakra :( Sprobuje jeszcze pospac milego dnia! ♡

Daisy Ty chyba w ciąży jesteś!!! :-)
    no jakieś takie masz objawy :-) albo mi się tylko wydaje :-)
    mdłości
    senność :-)

Tygrysek lubi tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ