X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam kolor, ale jeszcze mi się wydaje że jest o pół tonu ciemniejszy niż na zdjęciu. Taki piękny turkus :) A mój kot pokochał gondolę :P
    34pakr5.jpg
    i malutkie zakupiki na rozmiar 56 (w sklepie co kupiłam wózek dostałam na zawsze 5% rabatu, czemu nie skorzystać!)
    169jc6t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 11:48

mizzelka, słoneczna 85, Daisy, Krokodylica, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku widzę że też uwielbiasz niebieski :)
    tak jak i ja :D

Macie racje ale u mnie sytuacja dzika troszkę bo niby znam jedną położną ale nie wiem sama jak to zorganizować.. muszę pomyśleć, popytać.. może nie bd uciekać do jeszcze dalszego szpitala tylko zostanę tutaj.. co mi się podobało..
    bo do starego szpitala najblizszego na tysiąc procent się nie wybieram!
    patologia jakich mało.

a jak sie czujesz słoneczna?

ja powoli się szykuję.. chociaz duszno mi dziś strasznie.. znów pcha się do góry.

Tygrysek lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostalam drugu steryd w dupe. Bolalo..
    Spania nie ma. Co 2 h sprawdzaja tetno, zaraz obiad i to tak leci

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku piękne <3 Jak ja uwielbiam oglądać takie dzieciowe rzeczy!

słoneczna trzymaj się tam.
    Ja też dzielnie leżę w domu... luuudzie już mnie dupa boli od tego leżenia.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auć musiało boleć...
    mój śp tata też kiedyś miał zastrzyki w tyłek, niezbyt przyjemne :<
    ale dobrze że sprawdzają co u Cb i nie zostajesz sama.. dobry szpital :)
    a poszłaś tam gdzie chciałabyś rodzić?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica.. aż krzyż boli pewnie.. ehh
    oby czas szybko minął.

ja już bym chciała Luty :D a wy? :D

Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, też bym już chciała luty...
    Mizzelko trzymam kciuki za wizytę i oby Maleństwo ujawniło w końcu co ma między nogami :)
    Słoneczna trzymaj się tam, obyś szybko wróciła do domku!
    Tygrysku przepiękny wózek i kolorek!

Miłego dnia Kobitki :*

Krokodylica, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym nie chciała lutego bo póki co z wielkim utęsknieniem czekam na Święta, choinkę, te zapachy. :)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wspieramy Cię tu wszystkie! Jesteś dzielna!
    Wszędzie czuć już świąteczne zapachy. Że o sklepach to nie wspomnę, ale na rynku u nas, w pizzy hut wczoraj byliśmy, to też! Aż mi się zachciało już stroić mieszkanie.
    Ale tak na prawdę, jak wczoraj posłuchałam tej położnej, to chciałabym żeby już był ten moment jak mi dziecko leży na piersi. Na prawdę tego bardzo chcę.

Zapomniałam Wam napisać co jeszcze istotnego (tak mi się wydaję) powiedziała. Że termin porodu, to tak na prawdę tylko jakaś tam data. To dziecko dyktuje ile potrzebuje czasu. Czy 39 czy 40 czy 42 tygodnie. Nie można panikować że 40+2 i nic się nie dzieje. Trzeba wsłuchać się w siebie i spokojnie oczekiwać sygnałów ciała.
    Powiedziała, że najwięcej porodów jest w nocy, bo w ciągu dnia wydziela się adrenalina, bo zaczynamy panikować, że nie ma skurczów, że wszyscy wydzwaniają "czy to już?". A wieczorem kobieta idzie spać, uspokaja się, adrenalina opada, wzrasta jej "przeciwnik" oksytocyna i zaczynają się bóle.

Także, będę się powtarzać... TYLKO SPOKÓJ NAS URATUJE!

Kolor z chwili na chwile coraz bardziej mi się podoba. Jakby któraś na wiosnę zawitała do Rybnika, to na pewno nas rozpozna ;)

Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, for You z kocimi pozdrowieniami :) (rozmiar 56)
    2i96z2u.jpg
    10nwdn5.jpg

Daisy, Krokodylica, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie przemyślenia.
    Jak czytam niektóre wypowiedzi na innych wątkach, jak czytam niektóre pamiętniki (a niektóre czytam od poczęcia, do teraz czyli jak dziecko już trochę ma) to zastanawiam się gdzie niektóre osoby mają rozum.
    Kiedyś przeczytałam tekst w stylu... Skoro to twoje wymodlone, wyczekane, wytęsknione dziecko, to dlaczego teraz krzyczysz po nim jakby było winne wszystkiemu i dlaczego obwiniasz go za to co się w Twoim życiu dzieje.
    Widzę, jak pewne opinie i wizje zmieniają się o 360 stopni. Ja wiem, zmęczenie, depresja i inne rzeczy... ale z dnia na dzień kobieta zmienia nagle swoje patrzenie na świat zamiast wsłuchać się w siebie i postępować jak należy. Nie wydaje mi się to ok.
    Najpierw mówią, że będą tylko piersią karmić, a później poddają się przy pierwszej górce.
    Tak jakoś... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 13:41

Daisy, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, o 180! ;) ;) ;)

Sue lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Krokodylica, for You z kocimi pozdrowieniami :) (rozmiar 56)
    2i96z2u.jpg
    10nwdn5.jpg

Jooooj :D
    Cudeńka. :)

A tu mój brzuchol w tamtym tyg:

22tc%25202.jpg

Tygrysku zgadzam się z Tobą i dlatego ja nigdy nie mówię co będę robić ani jaką będę matką bo tego nie wiem.

Tygrysek, słoneczna 85, diamonds, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku! Tu chyba już nawet nie chodzi w tym wszystkim, ze mówimy o kobietach w ciazy, to sie zasadniczo tyczy każdego tematu. Długo czekalam na dziecko, ale jaka bede matka nie wiem. Chciałabym, jak każda z nas wywiązać sie, jak najlepiej z tego zadania, ale naiwna nie jestem :) bedzie ciezko i bedzie przyjemnie, ale najpierw ciezko, kwestia komu jakie dziecko wpadnie :) pewnie często bede płakać z dzieckiem, bo bede z nim totalnie sama (Maz w pracy, rodzina daleko, wsparcia zero). I wiem, ze to normalne i nie bede w tym stanie sama :)

Mimo to, mam pozytywne nastawienie :) wyprowadzilam sie z domu mając 18 lat na drugi koniec Pl, po studiach przenioslam sie na skraj Europy, poradzilam sobie i teraz dam radę :) nie mam wyjścia, a wszystkie "dobre rady" mam w szarej du...

To my musimy dostosować sie do sytuacji, a nie odwrotnie :) wszystkie te dupoloty nie maja racji bytu, ale te "mądre" mamusie dowiedzą sie o tym z czasem lub nie ;)

To sie wypisalam :) :) nie wiem, czy to miałas na myśli dokładnie :)

Tygrysku poród nie boli ;) mówię Ci, to jakaś bujda :) ha ha

Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tal jestem w tym co moj gin jedt ordynatorem i tu pewnie bede rodzic. Jesli zaczna sie skurcze to bede musiala sie przetransportowac do innego gdzie maja dobry oddzial dla wczesniakow, ale moze akurat bedzie dobrze

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety moje drogie ciocie nie mam dobrych wieści..
    nie znam płci, nie robił USG.
    ale zrobił mi cyt na życzenie i sprawdzał szyjkę to mówił że mam hen daleko i nie rozwartą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Nie miałam czasu pisać ale trochę poczytałam
    Dobrze że wczorajsze wizyty pozytywnie
    Słoneczna i Groszek dobrze, że jesteście w dobrych rękach ;-) i dbają o Wasze szyjki :-)
    Mizzelka no cóż :-) Agatka też się ujawniła ok 30 tyg wiec masz jeszcze czas a jak nie to będzie ogromna niespodzianka ;-)

Ja po wizycie
    no i tak- dr stwierdził, że ciekawy ze mnie przypadek medyczny i wziął moje wyniki do konsultacji ze szpitalnym diabetologiem
    tsh mi wzrosło do ponad 3 wiec mam zwiększyć leki :-)
    Ubolewajac iż na ten czas nie będzie mi mógł dać jednoznacznie odpowiedzi nt glukozy wyraził nadzieję, że endokrynolog do którego chodzę będzie chciał się wypowiedzieć nie tylko na temat hormonów tarczycy ale i trzustki ;-)
    Więc mam czekać na sobotę za tydzień
    powiedział również że na starość to się wszystko psuje ;-) i tym stwierdzeniem mnie pocieszył
    dodatkowo mój znamienity lekarz stwierdził że prawie po mnie ciąży nie widać a to prawie koniec? Hmm wiec mu delikatnie przypomniałam iż to 28 tydz :-)
    No to odrzekł tylko - acha czyli jeszcze kawał czasu....
    no i tym samym odwołał swoje słowa o tym ,że dobrze wyglądam :-)

Moja szyjka ma na jego wyczucie palcem ;-) jakieś 25 mm ale olał temat.?
    Ogólnie dalej nic nie wiem
    ale mam to coraz bardziej w ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że u Was lepiej

Po dzisiejszej wizycie stwierdzam że posiadam większą wiedzę nabytą na forum niż dr mógł mi przekazać

Nawet ilość luteiny potrzebnej do wypisania recepty podałam mu z internetu w telefonie ;-)
    Bo bieda nie wiedział jak wypisać

No to tyle ode mnie :-/

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku jaka Ty jestes szczuplutka i jaki masz maly brzuszek! ♡ Zreszta wszystkie macie sliczne te brzuszki bez roznicy czy wieksze czy mniejsze. Ja chyba na 8tc machne fote w jakichs getrach i bluzce i sie Wam pochwale :) poki co mam wrazenie ze brzuch mi urosl ale nie wiem jak to mozliwe bo schudlam w 1.5tyg az 2 kg! Nawet moj powiedzial ze widac ze schudlam, co czuje nawet po dzinsach :/. Ale faktem jest ze mniej jem takich konkretow, a wiecej owocow. No i zaczelam pic, ale nie wode. Wczoraj wypilam 2 koktaile - pol kg owocow mrozonych np tryskawek, lyzka jogurtu activia i 1/4 szkl mleka. Pyyyyycha :D

Wozki wozeczki. Jak milo popatrzec! :) My dzis mamy babski wieczor. Zamontowali ten odkurzacz. Moj pomagal bo inaczej by to trwalo wieki bo jeden pan byl tylko. Prosto po nas pojechal na montaz do Czestochowy i stamtad ponoc jeszcze 2 h do domu. Boze w dobe zjechac cala Polske z dolu do gory i z powrotem! Teraz moj pojechal gdzies do klienta bo maja mu z energi montowac instalacje odgromienia na domku i ma tam uczestniczyc. Tzn on nie montuje, tylko wlasciciele maja na dachu duzy nasz nadajnik od lat i boja sie ze te burze wsrod pol w koncu im walna w ten nadajnik bo on jest bardzo wysoki, a tam do nich jest chyba z 200 klientow skierowanych pod nadajnik, wiec moj dobrodusznie zaproponowal ze firma pokryje koszt zrobienia odgromienia. Bagatela 6 tys. No ale bez mrugniecia sie zgodzili i dzieki temu nie trzeba szukac nowego chetnego na ten nadajnik, a i nie wiadomo czy sygnal do anten szedlby taki sam bo juz inna czestotliwosc na radiolinii.

Kurde jestem w szoku ze tyle wiem na ten temat ahahha :D No ale w koncu sama w tym siedze tez :D

Dobra koniec przynudzania ide pranie wywiesic ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:29

diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda mizzelko że jeszcze nie znasz płci... niespodzianka będzie jak do porodu się nie dowiesz:P

Słoneczna, zus ma teoretycznie 30dni na ustosunkowanie się do zw lekarskiego jeśli mi nie przyznają tylko będą prosić o wyjaśnienie to wtedy będę myśłała co robić dalej chociaż mam nadzieję że nie będę musiała :)

Pochwalę się moim brzuchem w 20 tyg - zdjęcie z wczoraj
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56e2281c0ba3.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07c175a69ef0.jpg

Daisy, mizzelka, Krokodylica, diamonds, Tygrysek, Rybeńka, Sue lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ