X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku a jaka to koszula?

co do termometru to ja kupialm MIcrolife 150- on jest tez do obiektow- wiec moze byc do wody i np przylozyc do butelki sprawdzic temperaturke.

super, ma 5 lat gwarancji,
    kosztowal 116 zl- mial darmowa przesylke i wykorzystalama kupon z allegro za 20 zl wiec zapalacilam 96 zl

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja tą poduszkę włożyłabym pod materacyk

Z Agatką jeszcze nie miałam prawie dostępu do Internetu bo przeprowadzka itp
    zamiast takiej poduszki moja pediatra kazała mi unieść materac pokładając pod niego książki

Teraz wydaje się to głupie
    ale zwyczajnie nie wiedziałam o istnieniu takich klinow
    aż wstyd.
    Zaufalam lekarzowi i zrobiłam jak podpowiedział.
    Teraz kupię klin :-)

Patrzyłam tego sprzedawcę i tez wezmę u niego bo raczej wszystko będzie miał

słoneczna 85, Daisy lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel , zalezy jak Ci pobolewa- bo jakies klucie w bokach albo ciagniecie w bokach moze byc - bo sie rozciaga macica ale no bol podbrzusza to juz nie!

jakby mnie bolalao podbrzusze to ide do lekarza !!!!!! mi mowil ze podbrzusze nie moze bolec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:16

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a u nas ksiegowa na forum mowila ze dochody za 2013 bo to jakos inaczej sie liczy te okresy rozliczeniowe.

Z tego co się dowiadywałam w urzędzie skarbowym dla zaświadczeń wystawianych do listopada 2014 dochody za 2013 są brane pod uwagę
    pani mówiła, że jak przyjdę w styczniu to dostanę za 2014

Ale powtarzam słowa urzędniczki z US

Dlatego piszę, że lepiej teraz póki możemy dowiedzieć się we właściwych urzędach, żeby potem nie było zamieszania i nerwów :-)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna no ja wlasnie tez czytalam ze jak 2015 to biora rok 2013..ale juz nic nie pisalam, bo tez czytalam gdzie indziej z kolei ze biora 2014r. Dziwne :D

W ogole super ten klin. Wiadomo, ze zwyklych poduszeczek nie mozna uzywac, ja juz nie pamietam co podkladalam, ale takiego klina na pewno nie mialam. Mysle ze albo mnie wiele rzeczy wtedy ominelo, albo zwyczajnie tego nie bylo. Nie wiem. Tez nie mialam internetu i bylam ograniczona do zakupow na rynku i w sklepach.

Diamonds, moja tez miala dlugie stopki, hehe :) Teraz ma 7.5 roku bez msc i nosi 31-32. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 09:57

diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że trafiłam tu do Was na forum :-)

Teraz jak idę na wizytę to wiem o czym rozmawiać o co pytać.
    Jak mówię lekarzom że wyczytałam coś w dr Google to wydaje mi się że nie mają mnie za ciemną masę i od razu inaczej rozmawiają.

No i można się od Was wielu rzeczy dowiedzieć i nauczyć :-)

mizzelka, Tygrysek, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poduszki nie używałam i do tej pory Agatka unika ich.
    czasem zażyczy sobie do spania małego jaska.
    A tak śpi przeważnie bez.
    A w łóżeczku chyba zwyczajnie bym się bała że maluch się przekręci i zatopi się w poduszce i coś się stanie.
    Dlatego aby ograniczyć stres nie kupiłam jej poduchy ;-)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u tego sprzedawcy HubiWOrld zamawialam tez rozek. bardzo fajny mimo ze kosztowal 13,5:)

napsialam u nas o tym becikowym- mam nadzieje ze mi powiedza dlaczego 2013 dochody i dam znac.

ja wole 2013 szczerze mowiac bo jak 2014 to nie dostane.

diamonds lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zasiegnij opinii bo sama jestem ciekawa.

Pytałam kilka dni temu.
    Może wiadomości posiadane przez urzędniczki są nijakie do rzeczywistości.
    Wcale bym się nie zdziwiła :-)

Już nie raz miałam sytuację, że co urzędnik to inna interpretacja przepisów.
    Nasza rzeczywistość :-)

No i w końcu zapisałam się do endokrynologa poleconego przez wczorajszą lekarz.
    Bo ten co chodzę do niego odwołał ostatnio wizyty.
    No i nie wiem czy się znał tylko na tarczycy czy na innych hormonach również.
    Ten ma się znać ;-)
    Idę w środę.
    Ciekawa jestem co powie.
    Jakby coś to w czwartek pójdę do geniusza ginekologa na NFZ niech się i on wypowie ;-)

Wczorajsza wizyta 140 zł
    srodowa wizyta 80 zł
    badania glukozy 18 zł
    insuliny i glukozy 123 zł
    Zbankrutuje w tym miesiącu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 10:43

• Daisy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez nie łapię się na becikowe. To jest normalnie niesprawiedliwe. Jestem w stanie zrozumiec, ze sa rodziny, gdzie sie nie przelewa i nalezy im sie pomoc, co dla mnie i tak jest smieszne bo co da ten tysiac zlotych w przelozeniu na cala kase, ktora sie wydaje na dziecko.. A takim sposobem z ludzi zamozniejszych robia ludzi gorszych, ktorzy sie nie kwalifikuja. Wg mnie wszyscy powinni cos dostawac na te becikowe, a rodzinom zyjacym skromniej powinni poprostu dawac normalna zapomoge, a nie po 40 zl miesiecznie na dziecko, tak czytalam na www pobliskiego mops.

słoneczna 85, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

czy Krokodylek się u Was odzywała??? kurczę miała pojechać na IP i przepadła...:-/

gratuluję brzuszków...
    Daisy wow już 8tydz. ....:) jak ten czas pędzi....

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepadla wlasnie ......
    czekamy na jakies wiesci.

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja to pol biedy, patrz na swoj suwaczek! Pamietam jak dopiero testowalas :D :D :D

Malenq lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje :P
    Właśnie Krokodylkowa nic nie pisała :( - oby wszystko było OK a Ona po prostu sobie odpoczywa :)
    Wgl. jak ten czas zapiernicza, niedawno testy a teraz już takie "wysokie" ciąże :)
    U nas dziś mocniejszy ból brzucha ale z mojej winy :| bo przegięłam z zakupami i jak wlazłam na to nasze 3p to już nigdzie się dziś nie wybieram..trochę się polenię, posprzątam ale tak "delikatnie". Dobrze, że pomysł na obiad jest - rybka z warzywami z patelni :) i tak jakoś dzień zleci do powrotu męża z pracy <3 a wieczorem może jakiś film..chyba, że padnę :D
    A teraz sobie siedzimy i słuchamy radia złote przeboje i świątecznych piosenek bo coraz bliżej ŚWIĘTA !!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3
    ogólnie to dziś w ulotce widziałam fajną promocję w Tesco na butelki z Lovelli (chyba dobrze napisałam:P ) dwie butelki za 33 zł ale chyba za wcześnie by takie zakupy robić..muszę się uzbroić w cierpliwość i na spokojnie od lutego coś ogarniać :) już na nowym mieszkaniu (mam nadzieję) :)
    Teraz staram się spokojnie czekać do 29.12 (jeszcze prawie 3 tyg) - jakoś muszę dać radę. A kto wie może na koniec starego roku dowiemy się Kto tam się chowa <3 bo to będzie koniec 17tc początek 18tc - jakoś tak więc może <3
    Kochane 3mam kciuki za kolejne wizyty a wkrótce i za bezproblemowe szybkie porody ;)

Daisy, Evell, Krokodylica lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Evel , zalezy jak Ci pobolewa- bo jakies klucie w bokach albo ciagniecie w bokach moze byc - bo sie rozciaga macica ale no bol podbrzusza to juz nie!

jakby mnie bolalao podbrzusze to ide do lekarza !!!!!! mi mowil ze podbrzusze nie moze bolec.

Mam po bokach takie ciągniecia cały czas i kłucia jajników itd ale ost troszke mnie pobolewa jak na @ brzuch w dole lekarz mi kiedyś mówił ze to norma bo dziecko rośnie choć troszke sie martwie teraz juz jest ok i nie boli.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jazda. Pisałam do Was w tym łóżku i zasnelam. Obudziłam się chwilkę temu. Czyli dzisiejsza noc będzie moja :P
    25sl7dj.jpg
    Oto koszula, ma 92% bawełny i 8% wiskozy. Wg mnie jest bardzo przyjemna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:25

Evell, Daisy, Sue, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie wie co z Krokodylicą? Miejmy nadzieję, że wszystko ok. Może czas wymienić się nr telefonów?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cisza...
    to i ja zmykam. Idę się zbierać, muszę do taty wejść i na 14:45 na "mam tu skierowanko na badanko" (Jacek Balcerzak z kabaretu Paranienormalni :P). A tak poważnie to randka z szyjką :)

Napisze do was jak wrócę.
    Buziaki moje kochane Myszki :)

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy no u mnie to trochę przyspieszone, bo nastawiałam się na styczeń, a tu kilka kłopotów wynikło i mój gin chce rozwiązać ciążę przed świętami......
    a ja jeszcze w d....... jestem.... tyleeeeeeee rzeczy do zrobienia..........
    Tygrysek hehehehe ja też przy lapku zasnęłam.....:P

Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja się właśnie zbieram i jadę do miasta na jakiś shopping, potem umówiłam się z kumpelą, więc pewnie będę w domu o 20:00 :)
    Nie posiedzę w tej ciąży. Powiem Wam, że mówią, że niby w 2 trymestrze kobieta dostaje jakiegoś powera - ja to mam teraz. Bez kitu, ciąża zebry chyba!! I urodzę nie w lutym a w maju :P

Słoneczna, wielkie dzięki za tego linka!! Poczekam na kupony i pozamawiam pieluszki tetrowe, klin i może jeszcze kilka rzeczy :) No i ten termometr, skoro mówisz, że fajny ;)

Za tydzień przyjadą moi "teściowie" z wózkiem i ubrankami, już się nie mogę doczekać :)

Miłego dnia Mamusie, uważajcie na siebie!! ;)

Tygrysek, diamonds, Daisy, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ