X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powiedzielismy corce :D
    Najpierw byla chyba w lekkim szoku, potem zapytala kiedy bede gruba i ile tej kapusty z pola zjadlam haha i ze bociana nie widziala :D
    Smiechu co nie miara, pokazuje jej usg a Ona 'A co to za parowka?'.
    No a potem juz sie zaczelo, ze ma lozeczko stac u niej, ze ona ma wozek dla lalek to bedzie wozic ja (siostrzyczke :D), ze bedzie butelke podawac, ale smierdzacych pampersow wynosic nie bedzie ;). Glaskala juz brzuszek i pytala kiedy bedzie dzidzia w domku. Powiedzialam zeby msc nie operowac, ze jak bedziemy nosic krotki rekawek i jak basen bedzie na podworku. Oczywiscie delikatnie wytlumaczylam ze to nasze rodzinne sprawy i nie opowiadamy wszystkim dookola, to cora: 'A MOGE POWIEDZIEC TYLKO NA ANGIELSKIM???' :D No nie moge :D

merida17, Sue, Tygrysek, Rybeńka, słoneczna 85, Gosiak, Evell, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, jaka śliczna dzidzia! I jaka modelka, profil idealnie wystawiła ;)

Mój biegacz cały dzień dziś spał, po to, żeby teraz dać czadu i zmasakrować moje wnętrzności :)

Krokodylku, daj znać czy wszystko ok!!

Daisy, córa kochana po prostu :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ubranko dla mojego syna :)

fc5ph1.jpg

Skoro tak biega, to od narodzin będzie grał w piłkę w Man Utd :D

Daisy, Tygrysek, słoneczna 85, merida17, Evell, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Tygrysku sliczna dzidzia! Podobna do Mamusi :D. Kochane uciekam spac dobranoc! ♡♡♡

• Tygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci są takie... prawdziwe :)

Natalka 03.2015 <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku, ja tak sie zapatrzylam na zdjęcie Twojej córeczki, że nie doczytalam reszty posta!
    4,5kg i naturalnie? Czy ich pogięło?!
    W tym szpitalu gdzie ja chce rodzic, rodziła moja koleżanka - Dzieć miał 4,5kg i miała cesarkę.
    Jezusie, ja się boję, że jak moj bedzie miał 3800-4000 to mi ciezko bedzie:)
    Dowiem sie w poniedziałek ile waży teraz, dwa dni, siabadabada!:)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów Brzuchatki :)
    Wyspijcie sie chociaż troszkę :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem...

diamonds lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku ja tez jestem ciagle glodna! W nocy czesto wstajje na siku to i musze zjesc jakies ciasteczko i sie napic i tak chodze w nocy polprzytomna..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczynki :)
    Ja się dziś wyspałam i miałam super sen do tego - śniło mi się, że urodziłam w ekspresowym tempie. Na IP czekając chwilę przypomniałam sobie, że nie wzięłam wiesiołka dzisiaj, więc jeszcze brałam :P
    I po wszystkim mówiłam, że przecież nawet nie zdążyłam wziąć ziółek od dr Tenzina ;)
    Mam nadzieję, że sen będzie proroczy - naładowana pozytywną energią idę sprzątać kuchnię - miłego dnia! :)

diamonds, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a od kiedy trzeba brac wiesiolka? Od 36 tyg? Bo herbate z lisci malin od 36 nie? A siemie?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak a od kiedy trzeba brac wiesiolka? Od 36 tyg? Bo herbate z lisci malin od 36 nie? A siemie?:)
    Ja mam takie info ze strony: http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

Siemię: od 36 tygodnia dwa razy dziennie po 2 płaskie łyżeczki
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie
    oba specyfiki mają za zadanie przyspieszyć proces skracania się szyjki macicy już podczas porodu, nie wywołują porodu, ich działanie przed porodem wywołuje lekkie bóle, podobne do tych przed miesiączką

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!

Jejku wchodze na lipcowki a tam cisna normalnie nie wiem o co chodzi. Wyrazilam swoje zdanie nt testu pappa, ze niektore dziewczymy bez zalecen jakichkolwiek to leca robic badania jakby mialy cpnajmniej po 40 lat i chore urodzone dzieci, a maja po 20 lat i sa zdrowe i nic im nie jest. To sie uczepila jedna taka i cala atmosfera na forum zepsuta. Bo kazde uglaskajace zdanie tylko mozna pisac tam, a jak jest odmienne to nalezy sie zamknac i zachowac swoje zdanie dla siebie (tak mi napisala jedna laska). Paranoja. Najlepsze jak sie ktos odzywa wlasnie raz na pare tyg i wtedy ma najwiecej do powiedzenia. Nie lubie takich glupich bab.

Ja wstalam heh, corcia od rana juz sie pyta jak sie czuje itp i caly czas dzidzia dzidzia na tapecie. Potem jedziemy do tesciowej na urodzinki takze zajrze dopiero wieczorkiem. Milego dnia! ♡♡♡

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek dowcipnie? W sensie kapsulka oeparolu? Czy jakis inny, specjalny?

Co do testu pappa- ja robilam, mam 29 lat, nie jestem chora ale sie balam( moze przez krwawienie) nie mialam robic ale! Tesciowa powiedziala ze u jej kolezanki w rodzinie urodzila sie dziewczynka z ZD u zdrowych, mlodych ludzi i to mnie tak natchnelo do zrobienia testu krwi i w sumie nie zaluje. Kazdy robi jak uwaza i jak go stac

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Wiesiolek dowcipnie? W sensie kapsulka oeparolu? Czy jakis inny, specjalny?
    Tak, oeparol - kapsułka :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna no jasne kazdy robi jak zechce ale po to jest forum by kazdy mogl wyrazic swoje zdanie, tak myslalam przynajmniej az do dzis ;)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Sloneczna no jasne kazdy robi jak zechce ale po to jest forum by kazdy mogl wyrazic swoje zdanie, tak myslalam przynajmniej az do dzis ;)
    To jest tak, że na początku chyba najbardziej hormony buzują i jest bardzo dużo emocji, na lutówkach też wtedy zdarzało się najwięcej burzliwych dyskusji. Część dziewczyn odeszło urażonych - jak tyle bab na raz w ciąży się spotka, to może być różnie ;)

Daisy, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Też uważam, że każdy ma prawo do swojej wypowiedzi na forum. Czytałam to co się na lipcówkach zadziało i akurat ja się zgadzam z Daisy. Jeśli faktycznie nie ma wskazań to jest to zbędne, zwłaszcza jeśli usg wyszło dobrze. Ale jeśli ktoś się boi czy dla świętego spokoju chce sprawdzić to przecież nikt nie broni. Mi akurat lekarz zlecił to badanie, bo pierwsza ciąża była poroniona. I miałam normalnie skierowanie z NFZ.
    Ale jeśli bym była w pierwszej ciąży, gdzie zaszłam za pierwszym "strzałem", ciąża przebiega dobrze, lekarz nie ma żadnych wątpliwości to po co. Jakbym miała za to płacić to bym na pewno tego nie robiła na siłę.
    A tak poza tym, co by te dziewczyny zrobiły jakby wynik wyszedł słaby ale np. usg byłoby ok? Tylko stres, amniopunkcja itp.
    Ale mimo wszystko każdy robi co chce i nic nikomu do tego. Każdy jest wolnym człowiekiem i ma prawo wyboru.
    Daisy uważam tylko, że tamta dziewczyna zachowała się nie w porządku pisząc to co napisała.

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze nasze dzieciaczki beda zdrowe;)
    Ide zaraz robic zupe grzybowa:)

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki :)

Chciałam Wam powiedzieć, ze do 1 lutego zostało 50 dni ;) jupi :)

Każdy ma prawo sie wypowiedzieć, tylko trzeba być ogarnietym by szanować odmienne zdanie innej osoby ;)

Miłego dnia :)

Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ