X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Sue no wiem wiem ze Wy zloty strzal bach i 2 kreski:)
    Diamonds rozumiem, fajnie na lodowisku pewnie z brzuszkiem, ale mnie jakos nie ciagnie do takich zabaw :)
    Meridko ah zazdroszcze ttch gor, przeleczy czy czegos tam :) Mysmy jak byli rok temu na ferie w Zakopcu i zrobilismy sobie wycieczke na Morskie Oko z cora, to jak jechalismy konikami to szla babka chyba w 8msc bo taki brzuch miala duzy..i wolala zeby ja zgarnal pan i nie kumala ze miejsca nie ma itp. Bylam w szoku normalnie przeciez konikami to kawal drogi, a co dopiero na piechote!

Ja tez bez malej dzis. Na 7.45 szkola i wrocilam do domu prosto spac dalej. Zaraz wstaje, dzis prenatalne, lekki stresik jest ale na pewno wszystko ok :). U mnie od popoludnia wczorajszego -8st..

Milego dnia!

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to trzymamy kciuki.

Dziewczyny, podobno 9 stycznia ma byc jakis kupon na allegro

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mogłam się doczekać na ten kupon i wczoraj poszło zamówienie :-)

No cóż jak będzie będę "zmuszona" :-) kupić coś jeszcze :-)
    Ale dobrze wiedzieć- będę sprawdzać.
    Dziękuję Słoneczna

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo jestem Ci wdzięczna za pomoc. Z moją kotką już dobrze. Przed wczoraj nie zrobiła w ogóle kupy, podałam jej lakcid (bardzo ochoczo go wszamała), z nospą było już gorzej, jak jej wsadziłam do pyszczka to zanosiła się na wymioty, no bo kto lubi nospę. W jedzeniu też nie przeszła. Tego dnia nie zrobiła nic oprócz siku. Wczoraj też podałam lakcid i już była pierwsza normalna kupeczka. Dziś jej dam jeszcze i myślę że to już za nami.
    Jeszcze raz dziękuję :):*

Na kupon nadal czekam. Nie śpieszy mi się bo czekam też na kasę, żeby kupić resztę rzeczy.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze z kotkiem dobrze- zwykle probiotyk pomaga na takie sprawy

i ja jak nie kot nie ma temperatury to nei laduje antybiotyku tylko wlasnie tak i zwykle pomaga. no chyba ze kot sra i rzyga juz pare dni dobrych to co innego:)

Ja tez zamowilam lozeczko i koszule bo nie moglam czekac ale jeszcze cos na kupon sie znajdzie.

bo to nie musi byc od jedengo sprzedawcy wiec moze zamowie stanik jeden z allegro/majtki i fasolke do karmienia.

po staniki wybieram sie do hm w weekend- mam nadzieje ze cos dobiore::
    http://www.hm.com/pl/product/79477?article=79477-A

o te chce kupic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tez czekam na kase i jakas odpowiedz z Zusu bo do jutra mam zwolnienie a kasy od 8 grudnia do jutra nie dostalam. tylko za pierwszy tydzien grudnia.

chce kupic tez literki 3d nad lozeczko:) ale nie moglam sie zdecydowac na wzorek:) i w ogole mysle, ze moze wyjsc jeszcze corka podczas porodu a nie synek:) chociaz pewnie nie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się mierzy temperaturę kotu? W dupce? Zwykłym termometrem? Ile to norma?

Ja też muszę kupić jeszcze jeden stanik, ale u nas jest taki zwykły sklep z takimi rzeczami, to akurat wolę przymierzyć.
    Też ostatnio zastanawiałam się, czy to może pomyłka, może będzie przypadkiem chłopak... ale było by śmiesznie na porodówce :P

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po ponownych zakupach i myślę że mam fenito wszystko oprócz pieluch :) uff jak dobrze i jeszcze zdążyłam na promocje w rossmanie na płyn do płukania Lovela jak coś jest za 17 z groszami 2L... z 25zł
    a tu czapusia cieplusia :)
    k12adi.jpg
    i jeszcze taki szaliczek polarowy na otulenie kupiłam :)
    v2rc4o.jpg
    (sory za zdjecie do gory nogami)

padam padam i padam, kręgosłup niemiłosiernie mnie boli... widocznie kości się rozchodzą..
    i nadrabiam was :)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tak w dupce;) termometrem elektronicznym mierzymy tylko umoczonym w wazelinie lub oleju parafinowym. Temp ok 38.5do nawer 39 jest ok. Jak sie bardzo stresuje to temp rosnie. U zdrowego moze byc nawet 39,3 jak jest bardzo zestresowany ;)

Mizzelko fajne rzeczy

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam patent na podanie kotu każdej tabletki, w życiu by mi nie połknęły samej ;)
    Biorę kawałek masła z lodówki owijam tabletkę, formuję kulkę i wkładam na chwilę do zamrażarki, a potem hop głęboko do gardełka ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Płytki w łazience mamy jasne :) chciałam w sumie jakiś dekor do tego ale ceny za szt. dekoru = SZOK :O a do tego dekor by był w takim miejscu, że albo za lustrem albo za prysznicem więc bez sensu płacić za coś czego by nie było widać :) a na przedpokoju mamy ciemne brązowe wyglądające jak "podłoga z drewna" :)
    w sumie racja, bez sensu inwestować, a dekor może się znudzić, najlepsze są takie proste wnętrza :)
    włąsnie takie płytki kocham te niby drewno ale przepięknie wyglądają :) i też mam akurat ciemno brązowe :) to pewnie ślicznie będzie wyglądać wszystko- na pewno co ja tam gdybam :) :) oby szybko wszystko szło :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza, czyżby wszystkie grzecznie spały? ;)
    ja nie spałam ale daleko miałam do kontaktu zeby wlączyc neta.. rety.. moje biodra siadają! jakby ktoś mnie pobił nieźle, kiedy ja sie wyśpię :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana
    mój brzuch kształtem jest podobny do Twojego tylko nisko :-)
    I na ostatnim usg kilka dni temu mała juz zrobiła fikołka :-)
    Dalej nie kopie mnie w żebra, bo nie dostaje :-)
    I u Ciebie ma jeszcze czas na prawidłową pozycję :-)
    Chyba że mały indywidualusta- niepokorny rośnie więc trzeba być przygotowanym na wszystko :-)

Co do tych nieprzyjemnych igiełek w środku- to też jak chodzę, a czasem nawet stoję mam.
    Aż zatrzymać się trzeba.
    Albo na palce wspiąć.
    Zasadniczo nie miałam czegoś takiego z Aga więc teraz trudno powiedzieć co to.
    Jutro wizyta, więc jak już pisałam Królik bystrzak powinien się wypowiedzieć w tej sprawie :-)
    o to bd wdzięczna jak napszesz co Królik powiedział na ten temat bo tez mnie to ciekawi... :)
    dziękuję za słowa otuchy i mam nadzieje że malutka będzie grzeczna i pokaże mamusi jak potrafi zrobić prawidłowo fikołek :) :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam belly na tel glownie ale w nocy jak nie spie to nie czytam zeby swiatlo mnie nie rozbudzilo;) i zawsze mam nadzieje ze zasne;)

A wy szczepicie dzieci po porodzie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to super ze z kotkiem dobrze- zwykle probiotyk pomaga na takie sprawy

i ja jak nie kot nie ma temperatury to nei laduje antybiotyku tylko wlasnie tak i zwykle pomaga. no chyba ze kot sra i rzyga juz pare dni dobrych to co innego:)

Ja tez zamowilam lozeczko i koszule bo nie moglam czekac ale jeszcze cos na kupon sie znajdzie.

bo to nie musi byc od jedengo sprzedawcy wiec moze zamowie stanik jeden z allegro/majtki i fasolke do karmienia.

po staniki wybieram sie do hm w weekend- mam nadzieje ze cos dobiore::
    http://www.hm.com/pl/product/79477?article=79477-A

o te chce kupic.
    ja kupiłam dla karmiących i za dwa staniki dałam 25zł na ryneczku i też są dobre :D mierzyłam :D ale te ładnie i zgrabnie wyglądają :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja to chyba bd szczepić tymi podstawowymi :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tu ryneczku takiego a na hale takue trzeba jechac przez cale miasto. A ja siedze calymi dniami w domu praktycznie no ale za to juz miesiac minal od szpitala;) wiec sukces jest. 25 stycznia bede miec donoszona ciaze wiec moge rodzic;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gruzlice wszedzie tylko jeden typ a na wzw b to Euvax zwykle a mozna swoja za ok 60 zl bezpieczniejsza. Engerix B

Jesli bede mogla muec swoja i gin mi wypisze to wezme ta a jak nie to tez zaszczepie tym co maja

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda. bo tam można czasami super rzeczy złapać, ja sobie kupiłam dwa, jeden czarny drugi biały i kapcie i kolejną koszule itp i wydalam aby 50zł za wszystko
    I cieszę się że już prawie wszystko za mną i już koniec wyprawki prawie.. bo coraz gorzej ze mną, coraz słabsza jestem..
    też bym chciała w 38 tyg urodzić kiedy bd donoszona, chyba najlepszy czas :)
    już coraz bliżej... i będziemy tulić maluszki <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojechalam na to usg prenatalne a facet do mnie czemu tak wczesnie przyjechalam !? Normalnie niemily byl az szkoda gadac..pogadal pogadal swoje, ze 11t2d to za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg ale powiedzialam ze wiecej nie przyjde. On do mnie ze jakby mnie teraz zaczal badac to stracilby pol h. Co za debil. I ze moja gin nic nie wie bo jak i ona i ten ze swissmedu oboje mogli kazac mi przyjsc tak szybko robic prenatalne. Ale wsciekla bylam az poplakalam sie w samochodzie. Z moim sie oczywiscie poklocilam bo stanal po stronie lekarza konowala. Pytam sie to czemu baba w rejestracji powiedziala ze to dobry termin. A on mi mowi ale ona nie jest lekarzem. A co mnie k*rwa obchodzi kto u nich pracuje? A szkoda slow..

Umowilam sie na 13t2d ale juz gdzies indziej. Zadzwonilam, ponoc najlepsi w Gdansku. Kiedys chcialam do nich ale sie dodzwonic nie moglam. Wydam 250 zamiast 130 ale moze i obsluga bedzie lepsza! Wiecie co myslalam ze tacy debile ginekolodzy sie nie zdarzaja!!! Masakra az mnie glowa bolala :/

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ