X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Sue no wiem wiem ze Wy zloty strzal bach i 2 kreski:)
    Diamonds rozumiem, fajnie na lodowisku pewnie z brzuszkiem, ale mnie jakos nie ciagnie do takich zabaw :)
    Meridko ah zazdroszcze ttch gor, przeleczy czy czegos tam :) Mysmy jak byli rok temu na ferie w Zakopcu i zrobilismy sobie wycieczke na Morskie Oko z cora, to jak jechalismy konikami to szla babka chyba w 8msc bo taki brzuch miala duzy..i wolala zeby ja zgarnal pan i nie kumala ze miejsca nie ma itp. Bylam w szoku normalnie przeciez konikami to kawal drogi, a co dopiero na piechote!

Ja tez bez malej dzis. Na 7.45 szkola i wrocilam do domu prosto spac dalej. Zaraz wstaje, dzis prenatalne, lekki stresik jest ale na pewno wszystko ok :). U mnie od popoludnia wczorajszego -8st..

Milego dnia!

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to trzymamy kciuki.

Dziewczyny, podobno 9 stycznia ma byc jakis kupon na allegro

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mogłam się doczekać na ten kupon i wczoraj poszło zamówienie :-)

No cóż jak będzie będę "zmuszona" :-) kupić coś jeszcze :-)
    Ale dobrze wiedzieć- będę sprawdzać.
    Dziękuję Słoneczna

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna bardzo jestem Ci wdzięczna za pomoc. Z moją kotką już dobrze. Przed wczoraj nie zrobiła w ogóle kupy, podałam jej lakcid (bardzo ochoczo go wszamała), z nospą było już gorzej, jak jej wsadziłam do pyszczka to zanosiła się na wymioty, no bo kto lubi nospę. W jedzeniu też nie przeszła. Tego dnia nie zrobiła nic oprócz siku. Wczoraj też podałam lakcid i już była pierwsza normalna kupeczka. Dziś jej dam jeszcze i myślę że to już za nami.
    Jeszcze raz dziękuję :):*

Na kupon nadal czekam. Nie śpieszy mi się bo czekam też na kasę, żeby kupić resztę rzeczy.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze z kotkiem dobrze- zwykle probiotyk pomaga na takie sprawy

i ja jak nie kot nie ma temperatury to nei laduje antybiotyku tylko wlasnie tak i zwykle pomaga. no chyba ze kot sra i rzyga juz pare dni dobrych to co innego:)

Ja tez zamowilam lozeczko i koszule bo nie moglam czekac ale jeszcze cos na kupon sie znajdzie.

bo to nie musi byc od jedengo sprzedawcy wiec moze zamowie stanik jeden z allegro/majtki i fasolke do karmienia.

po staniki wybieram sie do hm w weekend- mam nadzieje ze cos dobiore::
    http://www.hm.com/pl/product/79477?article=79477-A

o te chce kupic.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tez czekam na kase i jakas odpowiedz z Zusu bo do jutra mam zwolnienie a kasy od 8 grudnia do jutra nie dostalam. tylko za pierwszy tydzien grudnia.

chce kupic tez literki 3d nad lozeczko:) ale nie moglam sie zdecydowac na wzorek:) i w ogole mysle, ze moze wyjsc jeszcze corka podczas porodu a nie synek:) chociaz pewnie nie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się mierzy temperaturę kotu? W dupce? Zwykłym termometrem? Ile to norma?

Ja też muszę kupić jeszcze jeden stanik, ale u nas jest taki zwykły sklep z takimi rzeczami, to akurat wolę przymierzyć.
    Też ostatnio zastanawiałam się, czy to może pomyłka, może będzie przypadkiem chłopak... ale było by śmiesznie na porodówce :P

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po ponownych zakupach i myślę że mam fenito wszystko oprócz pieluch :) uff jak dobrze i jeszcze zdążyłam na promocje w rossmanie na płyn do płukania Lovela jak coś jest za 17 z groszami 2L... z 25zł
    a tu czapusia cieplusia :)
    k12adi.jpg
    i jeszcze taki szaliczek polarowy na otulenie kupiłam :)
    v2rc4o.jpg
    (sory za zdjecie do gory nogami)

padam padam i padam, kręgosłup niemiłosiernie mnie boli... widocznie kości się rozchodzą..
    i nadrabiam was :)

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku tak w dupce;) termometrem elektronicznym mierzymy tylko umoczonym w wazelinie lub oleju parafinowym. Temp ok 38.5do nawer 39 jest ok. Jak sie bardzo stresuje to temp rosnie. U zdrowego moze byc nawet 39,3 jak jest bardzo zestresowany ;)

Mizzelko fajne rzeczy

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam patent na podanie kotu każdej tabletki, w życiu by mi nie połknęły samej ;)
    Biorę kawałek masła z lodówki owijam tabletkę, formuję kulkę i wkładam na chwilę do zamrażarki, a potem hop głęboko do gardełka ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Płytki w łazience mamy jasne :) chciałam w sumie jakiś dekor do tego ale ceny za szt. dekoru = SZOK :O a do tego dekor by był w takim miejscu, że albo za lustrem albo za prysznicem więc bez sensu płacić za coś czego by nie było widać :) a na przedpokoju mamy ciemne brązowe wyglądające jak "podłoga z drewna" :)
    w sumie racja, bez sensu inwestować, a dekor może się znudzić, najlepsze są takie proste wnętrza :)
    włąsnie takie płytki kocham te niby drewno ale przepięknie wyglądają :) i też mam akurat ciemno brązowe :) to pewnie ślicznie będzie wyglądać wszystko- na pewno co ja tam gdybam :) :) oby szybko wszystko szło :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ale tu dzisiaj cisza, czyżby wszystkie grzecznie spały? ;)
    ja nie spałam ale daleko miałam do kontaktu zeby wlączyc neta.. rety.. moje biodra siadają! jakby ktoś mnie pobił nieźle, kiedy ja sie wyśpię :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Kochana
    mój brzuch kształtem jest podobny do Twojego tylko nisko :-)
    I na ostatnim usg kilka dni temu mała juz zrobiła fikołka :-)
    Dalej nie kopie mnie w żebra, bo nie dostaje :-)
    I u Ciebie ma jeszcze czas na prawidłową pozycję :-)
    Chyba że mały indywidualusta- niepokorny rośnie więc trzeba być przygotowanym na wszystko :-)

Co do tych nieprzyjemnych igiełek w środku- to też jak chodzę, a czasem nawet stoję mam.
    Aż zatrzymać się trzeba.
    Albo na palce wspiąć.
    Zasadniczo nie miałam czegoś takiego z Aga więc teraz trudno powiedzieć co to.
    Jutro wizyta, więc jak już pisałam Królik bystrzak powinien się wypowiedzieć w tej sprawie :-)
    o to bd wdzięczna jak napszesz co Królik powiedział na ten temat bo tez mnie to ciekawi... :)
    dziękuję za słowa otuchy i mam nadzieje że malutka będzie grzeczna i pokaże mamusi jak potrafi zrobić prawidłowo fikołek :) :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam belly na tel glownie ale w nocy jak nie spie to nie czytam zeby swiatlo mnie nie rozbudzilo;) i zawsze mam nadzieje ze zasne;)

A wy szczepicie dzieci po porodzie?

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to super ze z kotkiem dobrze- zwykle probiotyk pomaga na takie sprawy

i ja jak nie kot nie ma temperatury to nei laduje antybiotyku tylko wlasnie tak i zwykle pomaga. no chyba ze kot sra i rzyga juz pare dni dobrych to co innego:)

Ja tez zamowilam lozeczko i koszule bo nie moglam czekac ale jeszcze cos na kupon sie znajdzie.

bo to nie musi byc od jedengo sprzedawcy wiec moze zamowie stanik jeden z allegro/majtki i fasolke do karmienia.

po staniki wybieram sie do hm w weekend- mam nadzieje ze cos dobiore::
    http://www.hm.com/pl/product/79477?article=79477-A

o te chce kupic.
    ja kupiłam dla karmiących i za dwa staniki dałam 25zł na ryneczku i też są dobre :D mierzyłam :D ale te ładnie i zgrabnie wyglądają :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja to chyba bd szczepić tymi podstawowymi :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tu ryneczku takiego a na hale takue trzeba jechac przez cale miasto. A ja siedze calymi dniami w domu praktycznie no ale za to juz miesiac minal od szpitala;) wiec sukces jest. 25 stycznia bede miec donoszona ciaze wiec moge rodzic;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gruzlice wszedzie tylko jeden typ a na wzw b to Euvax zwykle a mozna swoja za ok 60 zl bezpieczniejsza. Engerix B

Jesli bede mogla muec swoja i gin mi wypisze to wezme ta a jak nie to tez zaszczepie tym co maja

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szkoda. bo tam można czasami super rzeczy złapać, ja sobie kupiłam dwa, jeden czarny drugi biały i kapcie i kolejną koszule itp i wydalam aby 50zł za wszystko
    I cieszę się że już prawie wszystko za mną i już koniec wyprawki prawie.. bo coraz gorzej ze mną, coraz słabsza jestem..
    też bym chciała w 38 tyg urodzić kiedy bd donoszona, chyba najlepszy czas :)
    już coraz bliżej... i będziemy tulić maluszki <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pojechalam na to usg prenatalne a facet do mnie czemu tak wczesnie przyjechalam !? Normalnie niemily byl az szkoda gadac..pogadal pogadal swoje, ze 11t2d to za wczesnie i kazal przyjsc za 2 tyg ale powiedzialam ze wiecej nie przyjde. On do mnie ze jakby mnie teraz zaczal badac to stracilby pol h. Co za debil. I ze moja gin nic nie wie bo jak i ona i ten ze swissmedu oboje mogli kazac mi przyjsc tak szybko robic prenatalne. Ale wsciekla bylam az poplakalam sie w samochodzie. Z moim sie oczywiscie poklocilam bo stanal po stronie lekarza konowala. Pytam sie to czemu baba w rejestracji powiedziala ze to dobry termin. A on mi mowi ale ona nie jest lekarzem. A co mnie k*rwa obchodzi kto u nich pracuje? A szkoda slow..

Umowilam sie na 13t2d ale juz gdzies indziej. Zadzwonilam, ponoc najlepsi w Gdansku. Kiedys chcialam do nich ale sie dodzwonic nie moglam. Wydam 250 zamiast 130 ale moze i obsluga bedzie lepsza! Wiecie co myslalam ze tacy debile ginekolodzy sie nie zdarzaja!!! Masakra az mnie glowa bolala :/

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ