X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ooo nieee.. Zoya takiego psikusa chyba nie zrobi :D
    niech już grzecznie przygotowuje na przywitanie świata :D

Wiesz, jakie sa kobiety- nieobliczalne :) : D

Teraz liczę, ze do szpitala zostały 3 tyg, więc jeśli bedą wywoływać, to najpóźniej powinna być 5 lutego :)
    Jeśli jest uparta jak mama, to nie ma co sie jej dziwić :) ha!

Sue, Daisy, Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, wyspaceruj ją na świat :)
    Nam położna radziła, że żeby przyspieszyć poród to dobrze maszerować po 30 minut tak energicznie :) Albo po schodach chodź :)

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Merida, wyspaceruj ją na świat :)
    Nam położna radziła, że żeby przyspieszyć poród to dobrze maszerować po 30 minut tak energicznie :) Albo po schodach chodź :)

Prawdę mówiąc dziewczyna ma jeszcze czas :)

Ja cała ciążę w pracy biegalam 10h dziennie, spacer jej nie rusza, ale moze jakiś maraton do szpitala, jak przejde te 80 km z torba na plecach przez pola, to moze bedzie sie działo :) ha! :)

Pamietam, ze listopadowki zaczęły bardzo szybko i tak mnie zastanowiło, jak to jest u lutowek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:35

Krokodylica, Sue, diamonds lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna lutowka wczoraj miala cc z blizniaczkami. Chyba 36 tydz

merida17, Krokodylica, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) Mizzelko dzięki za post o wynikach

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Jezus nadrobic Was to istne szalenstwo :D
    Czytam czytam myske kurde kiedy Wy tyle piszecie a widze ze godziny to juz sie Wam calkiem poprzestawialy :D

Oh Diamonds wspolczuje Ci. Nie bede obrazac ani jego ani jego matki, no alw wysokich lotow to oni nie bywaja nawet..Nie wiem czego Ci zyczyc czy zeby mu sie odmienilo, czy co. Bardzo bym chciala zebys zwyczajnie byla szczesliwa.
    a te lodowisko to szok. Ja sie nie odwaze choc cora chce. Bylam raz w zyciu i za slabo sobie radze, balabym sie upadku :)

Sue Ty specjalistko od wpadek :D
    Jak tylko sie rozniesie wsrod znajomych mojego ze ja w ciazy to na pewno tez poleca komentarze ze wzielam mojego na dziecko itp. Ale ogolnie to kolo ch*ja mi to lata. Mamy najblizsze grono znajomych i oni wiedzieli ze sie staramy i jak dlugo i same serdecznosci z ich strony. A jak mi ktos walnie jakims tekstem o ciazy co mi sie nie spodoba to ja sie tam nie szczypie od razu w morde wale haha w przenosni oczywiscie ;).

Chcialabym zaczac jezdzic na tym spinningu :( nie wiem czy moge i kiedy. Ogolnie chcialabym cos porobic. Latwiej mi jechac na jakies zajecia niz isc na spacer bo samej mi sie nie chce. Z psami tylko tu chodze bo sie boje jak spotkam jakiegos psa to jak moje 2x prawie 40kg mnie pociagnie to nie dosc, ze bedzie po psie to i jeszcze po mnie.

Mizzelko slicznie wygladasz ♡

Krokodylica, merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Słoneczna kocyk na pewno z tego co widziałam jak dziewczyny brały :P
    mam nadzieje że znajdę coś sensowenego może od razu z szaliczkiem :)
    Ja zaszalałam i kuppiiłam czapke, szalik i getry z wełny merynosa na 0-3 miesiące

Krokodylica, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

Sue Ty specjalistko od wpadek :D
    Jak tylko sie rozniesie wsrod znajomych mojego ze ja w ciazy to na pewno tez poleca komentarze ze wzielam mojego na dziecko itp. Ale ogolnie to kolo ch*ja mi to lata. Mamy najblizsze grono znajomych i oni wiedzieli ze sie staramy i jak dlugo i same serdecznosci z ich strony. A jak mi ktos walnie jakims tekstem o ciazy co mi sie nie spodoba to ja sie tam nie szczypie od razu w morde wale haha w przenosni oczywiscie ;).

Wiesz, Daisy. U nas to była hmmm zaplanowana wpadka :P Chcieliśmy mieć dzieci - Zaczęlismy w kwietniu/maju rozmawiać o dziecku, że może już czas itd. Ale bez konkretów żadnych, nie mieliśmy ciśnienia, nie staraliśmy się jakoś bardzo :)
    Stwierdziliśmy, że będzie co będzie :)

No i w maju przestaliśmy uważać po prostu i tak oto powstał Tomasz :) Nie sądziliśmy, że uda się tak szybko, bo jak już Wam mówiłam - to był złoty strzał :)
    Dobrze, że wcześniej uważaliśmy ;)

merida17, diamonds, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja zaszalałam i kuppiiłam czapke, szalik i getry z wełny merynosa na 0-3 miesiące

A ja miałam nie kupować śpiworka do wózka, ale znalazłam tak piękny, razem z mufką i w dodatku do 18 miesięcy chyba, że czekam na 10.01 i kupuję :)

Gosiak, merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja miałam nie kupować śpiworka do wózka, ale znalazłam tak piękny, razem z mufką i w dodatku do 18 miesięcy chyba, że czekam na 10.01 i kupuję :)
    :) ja mam dwa - jeden dedykowany do fotelika, drugi do kompletu z wózkiem. Jutro przychodzą kocyki i właśnie komplet - czapka, szalik, getry, prześcieradełka, rożki, itp. Ale będzie rozpakowywania ;)
    A razem w pieluchami eko dostałam w gratisie wielorazowe ekologiczne wkładki laktacyjne z niebarwionej bawełny.

Sue, merida17, diamonds, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza, czyżby wszystkie grzecznie spały? ;)

diamonds, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Melduje się po oddaniu siku i krwi :P

Jutro wizyta, przełożona z piątku. A dziś SR!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:37

diamonds, Gosiak, merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Aga w przedszkolu
    Jak dziwnie bez niej.
    Wczoraj padłam pierwszy raz od niepamiętnych czasów o 23
    I dziś do 7 spanie. Szok. :-)

Co do lodowiska to dobrze się poruszać :-) Choć wybieram jednak basen.
    Daisy
    u mnie Agatka nie trzyma jeszcze dobrze równowagi więc jeździ przy pchaczu- są misie i pingwiny :-)
    A że nie da rady i tego pchać sama więc siłą rzeczy i ja się trzymam :-)
    Więc dość bezpiecznie. :-)
    Kiedyś dużo jeździłam więc jako tako problemu nie ma :-)

Co do pana taty i jego rodzicielki to dla mnie są od jakiegoś czasu poniżej poziomu krytyki :-) więc odpuszczam.

Sue :-)
    Fakt, że tu na bbf i ovu osoba- nieliczna, której udaje się za pierwszym razem to jak wpadka :-)
    Ludzie gadają z zawiści i zazdrości.
    Teraz pewnie pseudo znajomi mówią, że nie planowane- ale powinni się wypowiedzieć dopiero wtedy, kiedy sami przejdą przez czas wyczekiwania na II testowe.
    u Was nic tylko się cieszyć, że się udało :-) i gratulować że niedługo będzie Was troje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 09:03

merida17, Daisy, mizzelka, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    o treningi chyba najlepiej zapytać lekarza.
    Jak byłaś aktywna przed ciążą, to większe prawdopodobieństwo, że pozwoli.
    Nie siłowo ale pojeździć trochę można.
    Ja latem normalnie jeździłam z Agatką w foteliku- jakoś w październiku dopiero przestałam :-)
    To i może Tobie pozwoli na taką aktywność.

Ciociu Meridko :-)
    Zoyka czeka na sesję a później ma zamiar opuścić swoją posiadłość :-)
    Z tego co mi wiadomo, ma być to z elementami zaskoczenia dla rodziców :-)
    Forma przemiłej niespodzianki :-)
    Już bliżej niż dalej :-)
    Masz jeszcze czas na zakupy Księżniczkowe :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mniej szeroki.. tak mi się wydaje i powinien bardziej opadać przy żebrach, ale i tak czuje po ruchach że to jeszcze nie jest to.. czuje jej główkę po lewej stronie i rączki a po prawej kopniaki w tętnice i w inne rzeczy jak walnie to ho ho.. a przecież te kopniaki powinnam czuć pod żebrami, a pod nimi czuje tylko "opór". :<

zawiesza mi się forum cały dzien.. nie raz musialam odswiezyc albo czekać.. coś pewnie kombinują.

czy was też tak kłuje w pochwie? bo nie raz zaboli mnie jakoś tak nieprzyjemnie, czyżby to skurcz jakiś czy co?

Kochana
    mój brzuch kształtem jest podobny do Twojego tylko nisko :-)
    I na ostatnim usg kilka dni temu mała juz zrobiła fikołka :-)
    Dalej nie kopie mnie w żebra, bo nie dostaje :-)
    I u Ciebie ma jeszcze czas na prawidłową pozycję :-)
    Chyba że mały indywidualusta- niepokorny rośnie więc trzeba być przygotowanym na wszystko :-)

Co do tych nieprzyjemnych igiełek w środku- to też jak chodzę, a czasem nawet stoję mam.
    Aż zatrzymać się trzeba.
    Albo na palce wspiąć.
    Zasadniczo nie miałam czegoś takiego z Aga więc teraz trudno powiedzieć co to.
    Jutro wizyta, więc jak już pisałam Królik bystrzak powinien się wypowiedzieć w tej sprawie :-)

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Diamonds dobrze, ze pupa cała i nieobita, bo troszkę sie martwilam, ale jak widać Ty fachowiec jesteś :)

A ja od miesiąca czekam na paczkę od mojej Sis. Zawsze sa do tygodnia i bez problemu. Ona ma bezposredni wglad do calego systemu i wlasnie napisała mi, ze ktoś ja odebrał i to nie jestem ja :( super! Wkurzyc sie można!

My mamy dziś plan na aktywny dzień :) Jak tylko przestanie padać, to idziemy w góry :)
    Oczywiście wszystko zgodne z zasadami bhp :)

Miłego dnia :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diamonds moja tez nie sięga żeber :) stara sie bardzo, ale raczej jej to nie wyjdzie :)
    Od tyg pod cyce cos mi przepchnela i teraz od jednego do drugiego mam kreskę w postaci uśmiechu i jakiś flaczek w niej :) czy cos innego :) kiedyś spadnie na swoje miejsce, to nie wnikam :)

Ale w dolnych partiach mego ciała wybija wszystko co moze i nadrabia zebrowe zaległości :)

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię tej części za paczkę

Jak ktoś odebrał.
    Teraz będzie tylko stres z wyjaśnieniem.
    Beznadzieja.
    U mnie listonosz i kurierzy za pozwoleniem sąsiadów, zostawia paczki dla połowy klatki :-)
    Już wiedzą, że mnie częściej w domu zastaną niż adresatów :-)
    Ale zawsze oddaję.
    A tu może sąsiad ma i przyniesie.
    Oby szybko się wyjaśniło :-)

No i powodzenia na wycieczce.
    Nie wiem czy to bezpieczniejsze niż moje łyżwy (lodowisko jest w pobliżu dwóch szpitali jakby coś :-) )

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpieczne ;) to nie Tatry...raczej przelecz, która leniwy moze autem przejechać :) w górę sie nie pcham :) aż tak mi nie odbiło :) po prostu energiczny spacer, tylko niech sie trochę rozpogodzi :)

Z paczka będziemy dzwonić, bo jeszcze nie pracują o tej porze!

diamonds lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie!
    Tygrysku a jak Twoj kot?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ