X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przybijam ci piątkę! przeprasowałam pieluchy tetrowe i reszte białego prania i ledwo zipie.. ale wstawiłam pranie i kolejne ciuszki już schną a pojutrze znów przeprasuje i wyczyszczę torbę od środka bo ma jakiś specyficzny zapach nowości... i jazda..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej migdałowy pewnie trzeba szukać w bio stoiskach albo eko sklepach.
    Kurcze kiedyś pisała chyba Gosiak że używa oleju kokosowego.

Dziś się zagłębiłam w jego cud właściwości i teraz zastanawiam się czy Gosiaczku jak zajrzysz tu będziesz mogła polecić miejsce- sprawdzonego sprzedawcę internetowego u którego można nabyć olej kokosowy tłoczony na zimno. :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mi tez sie wydawalo ze to mam ale nie mam :D a mnie swędziało bo ja głupia nie smarowałam się kremem całego ciała i użyłam nowego płynu, a myślałam ze skórę z siebie zdrapie.. wszystko się rozszerza więc ma prawo coś się dziać, tym bardziej jak masz twardą wodę.. jak po wysmarowaniu całego ciałka po kąpieli ci nie minie po 2 dniach to można coś podejrzewać w sumie.

mizzelka słońce ale ja się pytam co mam sobie zbadać a nie od czego mnie swędzi.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    mizzelka słońce ale ja się pytam co mam sobie zbadać a nie od czego mnie swędzi.
    ALAT, ASPAT, fotostaza alkaliczna i bilirubina całkowita
    na czczo.
    ma prawo wyjść w razie co lekko podwyższone bo jak dziecko naciska to coś może wyjść poza normę :) tak mi kuzynka w lab mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:48

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na czczo.
    ma prawo wyjść w razie co lekko podwyższone bo jak dziecko naciska to coś może wyjść poza normę :) tak mi kuzynka w lab mówiła.

tak proby watrobowe i bilirubina a w szpitalu mi jeszcze robili kwasy zolciowe do tego.

mysle ze teraz taki okres ze beda swedziec brzuchu bo skora nie daje rady..
    ja juz zaczynam przygode z rozstepami- po boku krotkie sie robia i pod brzuchem chyba sie beda robic..

olej migdalowy w oliwce babydream jest dla dzieci tej- plus wit e i olej jojoba chyba.. wiec mysle ze to jak najbardziej:)
    i tania jest

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Kilka zdjęć z sesji :)
    r49r8zp7khd1_t.jpg
    tzycfntpy88w_t.jpg
    b1axmvy44on4_t.jpg
    brqxbsrzr3e4_t.jpg
    dd2wluhcyxos_t.jpg
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Tygrysek, diamonds, Sue, Krokodylica, merida17, słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Magdalena śliczny brzusio :* i na pewno na swoim miejscu.
    Mizzelko no trochę jakby mnie cewka moczowa tak szczypie, ale wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Z tymi wymiarami to chyba faktycznie nie ma się co martwić na zapas, bo w sumie jest też tam jakaś granica błędu.
    My dziś byliśmy na zakupach i chyba mam już wszystko dla Małej i do szpitala. Teraz tylko pozostaje spakować torbę i czekać :) jedyne czego nie umiem kupić to ten olejek migdałowy. Wszystkie baby w aptece się dziwią, że pytam o coś takiego!?
    Raczej allegro albo jakieś sklepy eko, ze zdrową żywnością, itp.
    http://allegro.pl/olej-migdalowy-bio-100ml-bio-planete-i4911612270.html

Rybeńka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Olej migdałowy pewnie trzeba szukać w bio stoiskach albo eko sklepach.
    Kurcze kiedyś pisała chyba Gosiak że używa oleju kokosowego.

Dziś się zagłębiłam w jego cud właściwości i teraz zastanawiam się czy Gosiaczku jak zajrzysz tu będziesz mogła polecić miejsce- sprawdzonego sprzedawcę internetowego u którego można nabyć olej kokosowy tłoczony na zimno. :-)
    Oczywiście, polecam ten olej - jest naprawdę super jakości, koleżanka masażystka używa tylko tego:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-bio-400ml-bio-planete-i4946336212.html

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Tak Was czytałam, ale chyba dawno nie pisałam. Albo pisałam?

Ja dziś zamknęłam wyprawkę :) Do zakupu pozostał laktator i butelka, ale to kupię w lutym.

Teraz tylko czekam jak przyjdą wszystkie zamówienia i zaczynam się szykować :)
    Już dwa prania się zrobiły, tylko muszę znaleźć moc, żeby to wyprasować :)

Ja do prania zamówiłam Jelpa, później zamówię też orzechy piorące (ponoć też w rossmannie są).
    Nie wiem jakich pampersów zamierzacie używać na początku, ale u mnie w rossmannie babydream new born (2-5kg) są w promocji 30sztuk po 10,99:)

Ja sesję ciążową mam w środę, w poniedziałek idę na metamorfozę fryzury, co by się zrobić na bóstwo przed porodem.

diamonds, Rybeńka, Krokodylica, merida17, słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku stokrotne dzięki :-)

Zaczynam stosować zewnętrznie ;-)
    A jak się go je?
    Wiem, że głupie pytania ale to co jest napisane- te jego wszelakie właściwości skłaniają mnie do spożywania go.
    tylko właśnie nie wiem do czego mam go używać.

Jak możesz napisać do czego i w jakich ilościach go stosować to proszę o radę :-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanko, czy bierzecie do szpitala laktator?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiaczku stokrotne dzięki :-)

Zaczynam stosować zewnętrznie ;-)
    A jak się go je?
    Wiem, że głupie pytania ale to co jest napisane- te jego wszelakie właściwości skłaniają mnie do spożywania go.
    tylko właśnie nie wiem do czego mam go używać.

Jak możesz napisać do czego i w jakich ilościach go stosować to proszę o radę :-)
    Ja np. dodaję do owsianki porannej albo smażę na nich placki ziemniaczane, do których dodaję odrobinę mąki kokosowej.
    Ciężko jeść go regularnie w takich ilościach jakie są zalecane. Jakiś czas temu odkryłam, że są kapsułki z olejem kokosowym i kupiłam zapas rodzicom (bo ponoć wśród wielu zalet zapobiegają też chorobie Alzheimera a my zawsze wychodzimy z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć).
    http://allegro.pl/olej-z-kokosa-kokosowy-1g-wirusy-bakterie-swanson-i4960712136.html

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tak, ja biorę, na stronie mojego szpitala jest takie info, żeby zabrać.
    Niby mają swoje też i można pożyczyć, ale zdecydowałam się, że jednak kupię i biorę od razu swój.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na czczo.

Dzięki, zapisałam. :)

słoneczna jak by mnie brzuch swędział to spoko, ale nogi i szyja to już wolę sprawdzić.

Rybeńka bardzo ładne zdjęcia. :)

Ja też mam zamiar wziąć laktator do szpitala.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:

Ja nie biorę, bo mają świetna medele. Poza tym laktacji rozkręca się ok 3 doby a zakładam ze juz będę w domu. Na razie nie kupuje laktatora, jak będę potrzebowała to dopiero.

Zajęcia z pierwszej pomocy były mega! 4h w tym 2h ćwiczeń praktycznych. Dzieci nie są takie jak dorośli wiec wiedza się na prawdę przyda.
    Potem wpadliśmy do Katowic do Silesi i kupiłam w C&A śpiworek do spania ciepły z odpinanymi rekawkami. Juz długo się do niego przymierzalam.

Natalka 03.2015 <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńska sesja cudna :-)

A ja dziś dziewczyny poczułam, że mam przy sobie prawdziwych przyjaciół. Dziś mija rok od utraty pierwszego kropka :-( i mimo wichury nie wyobrażałam sobie nie pojechać na cmentarz zapalić świeczuszki. A byliśmy na 15 umówieni ze znajomymi, na ciacho w centrum handlowym. Poprosiłam męża aby zadzwonił do nich że spotkamy się chwilkę po 15 bo my na cmentarz podjedziemy, a oni do nas że pojadą z nami. Miałam wrażenie że pamiętali, że to minął rok. Kupili świeczki i zapalili od siebie, zrobiło mi się tak miło że aż łezkę uroniłam. Wydaje mi się że chyba przez to że dla osób z boku jest to temat poronienia i tyle, a dla nich coś więcej, mimo że nigdy się z takim przeżyciem nie spotkali ( i mam nadzieję, że nie spotkają).
    Bardzo miłe uczucie :-)
    No i oczywiście będąc w centrum handlowym w c&a złapałam Amelce zestaw body :-)

Daisy, Sue, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze to wspolczuje kasilka.
    Przepraszam ze pytam ale zrobiliscie grobek? Nie wiem co mam myslec.

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze to duzo przeszlas ..
    Ale teraz bedzie juz dobrze i bedzie zdrowy dzidzius. Trzeba na siebie uwazac i pilnowac szyjki pozniej..

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika cudnych macie przyjaciół. Myślę, że ten kto tego nie przeżył faktycznie może mieć ciężko to zrozumieć. My też straciliśmy pierwsze Maleństwo w 9tc. I tego nie można zapomnieć, jak się mnie ktoś pyta czy to moje pierwsze dziecko zawsze mówię, że drugie. Ze mamy jednego aniołka, który z góry czuwa nad nami. I Wasze aniołki tez na pewno nad Wami czuwają :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:25

Krokodylica, kasika8303 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a Ty sie tu nie pochwalilas?;)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ