X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przybijam ci piątkę! przeprasowałam pieluchy tetrowe i reszte białego prania i ledwo zipie.. ale wstawiłam pranie i kolejne ciuszki już schną a pojutrze znów przeprasuje i wyczyszczę torbę od środka bo ma jakiś specyficzny zapach nowości... i jazda..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej migdałowy pewnie trzeba szukać w bio stoiskach albo eko sklepach.
    Kurcze kiedyś pisała chyba Gosiak że używa oleju kokosowego.

Dziś się zagłębiłam w jego cud właściwości i teraz zastanawiam się czy Gosiaczku jak zajrzysz tu będziesz mogła polecić miejsce- sprawdzonego sprzedawcę internetowego u którego można nabyć olej kokosowy tłoczony na zimno. :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    mi tez sie wydawalo ze to mam ale nie mam :D a mnie swędziało bo ja głupia nie smarowałam się kremem całego ciała i użyłam nowego płynu, a myślałam ze skórę z siebie zdrapie.. wszystko się rozszerza więc ma prawo coś się dziać, tym bardziej jak masz twardą wodę.. jak po wysmarowaniu całego ciałka po kąpieli ci nie minie po 2 dniach to można coś podejrzewać w sumie.

mizzelka słońce ale ja się pytam co mam sobie zbadać a nie od czego mnie swędzi.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    mizzelka słońce ale ja się pytam co mam sobie zbadać a nie od czego mnie swędzi.
    ALAT, ASPAT, fotostaza alkaliczna i bilirubina całkowita
    na czczo.
    ma prawo wyjść w razie co lekko podwyższone bo jak dziecko naciska to coś może wyjść poza normę :) tak mi kuzynka w lab mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:48

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na czczo.
    ma prawo wyjść w razie co lekko podwyższone bo jak dziecko naciska to coś może wyjść poza normę :) tak mi kuzynka w lab mówiła.

tak proby watrobowe i bilirubina a w szpitalu mi jeszcze robili kwasy zolciowe do tego.

mysle ze teraz taki okres ze beda swedziec brzuchu bo skora nie daje rady..
    ja juz zaczynam przygode z rozstepami- po boku krotkie sie robia i pod brzuchem chyba sie beda robic..

olej migdalowy w oliwce babydream jest dla dzieci tej- plus wit e i olej jojoba chyba.. wiec mysle ze to jak najbardziej:)
    i tania jest

Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Kilka zdjęć z sesji :)
    r49r8zp7khd1_t.jpg
    tzycfntpy88w_t.jpg
    b1axmvy44on4_t.jpg
    brqxbsrzr3e4_t.jpg
    dd2wluhcyxos_t.jpg
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Tygrysek, diamonds, Sue, Krokodylica, merida17, słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Magdalena śliczny brzusio :* i na pewno na swoim miejscu.
    Mizzelko no trochę jakby mnie cewka moczowa tak szczypie, ale wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Z tymi wymiarami to chyba faktycznie nie ma się co martwić na zapas, bo w sumie jest też tam jakaś granica błędu.
    My dziś byliśmy na zakupach i chyba mam już wszystko dla Małej i do szpitala. Teraz tylko pozostaje spakować torbę i czekać :) jedyne czego nie umiem kupić to ten olejek migdałowy. Wszystkie baby w aptece się dziwią, że pytam o coś takiego!?
    Raczej allegro albo jakieś sklepy eko, ze zdrową żywnością, itp.
    http://allegro.pl/olej-migdalowy-bio-100ml-bio-planete-i4911612270.html

Rybeńka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Olej migdałowy pewnie trzeba szukać w bio stoiskach albo eko sklepach.
    Kurcze kiedyś pisała chyba Gosiak że używa oleju kokosowego.

Dziś się zagłębiłam w jego cud właściwości i teraz zastanawiam się czy Gosiaczku jak zajrzysz tu będziesz mogła polecić miejsce- sprawdzonego sprzedawcę internetowego u którego można nabyć olej kokosowy tłoczony na zimno. :-)
    Oczywiście, polecam ten olej - jest naprawdę super jakości, koleżanka masażystka używa tylko tego:
    http://allegro.pl/olej-kokosowy-extra-virgin-bio-400ml-bio-planete-i4946336212.html

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Tak Was czytałam, ale chyba dawno nie pisałam. Albo pisałam?

Ja dziś zamknęłam wyprawkę :) Do zakupu pozostał laktator i butelka, ale to kupię w lutym.

Teraz tylko czekam jak przyjdą wszystkie zamówienia i zaczynam się szykować :)
    Już dwa prania się zrobiły, tylko muszę znaleźć moc, żeby to wyprasować :)

Ja do prania zamówiłam Jelpa, później zamówię też orzechy piorące (ponoć też w rossmannie są).
    Nie wiem jakich pampersów zamierzacie używać na początku, ale u mnie w rossmannie babydream new born (2-5kg) są w promocji 30sztuk po 10,99:)

Ja sesję ciążową mam w środę, w poniedziałek idę na metamorfozę fryzury, co by się zrobić na bóstwo przed porodem.

diamonds, Rybeńka, Krokodylica, merida17, słoneczna 85, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku stokrotne dzięki :-)

Zaczynam stosować zewnętrznie ;-)
    A jak się go je?
    Wiem, że głupie pytania ale to co jest napisane- te jego wszelakie właściwości skłaniają mnie do spożywania go.
    tylko właśnie nie wiem do czego mam go używać.

Jak możesz napisać do czego i w jakich ilościach go stosować to proszę o radę :-)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanko, czy bierzecie do szpitala laktator?

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Gosiaczku stokrotne dzięki :-)

Zaczynam stosować zewnętrznie ;-)
    A jak się go je?
    Wiem, że głupie pytania ale to co jest napisane- te jego wszelakie właściwości skłaniają mnie do spożywania go.
    tylko właśnie nie wiem do czego mam go używać.

Jak możesz napisać do czego i w jakich ilościach go stosować to proszę o radę :-)
    Ja np. dodaję do owsianki porannej albo smażę na nich placki ziemniaczane, do których dodaję odrobinę mąki kokosowej.
    Ciężko jeść go regularnie w takich ilościach jakie są zalecane. Jakiś czas temu odkryłam, że są kapsułki z olejem kokosowym i kupiłam zapas rodzicom (bo ponoć wśród wielu zalet zapobiegają też chorobie Alzheimera a my zawsze wychodzimy z założenia, że lepiej zapobiegać niż leczyć).
    http://allegro.pl/olej-z-kokosa-kokosowy-1g-wirusy-bakterie-swanson-i4960712136.html

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Tak, ja biorę, na stronie mojego szpitala jest takie info, żeby zabrać.
    Niby mają swoje też i można pożyczyć, ale zdecydowałam się, że jednak kupię i biorę od razu swój.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na czczo.

Dzięki, zapisałam. :)

słoneczna jak by mnie brzuch swędział to spoko, ale nogi i szyja to już wolę sprawdzić.

Rybeńka bardzo ładne zdjęcia. :)

Ja też mam zamiar wziąć laktator do szpitala.

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:

Ja nie biorę, bo mają świetna medele. Poza tym laktacji rozkręca się ok 3 doby a zakładam ze juz będę w domu. Na razie nie kupuje laktatora, jak będę potrzebowała to dopiero.

Zajęcia z pierwszej pomocy były mega! 4h w tym 2h ćwiczeń praktycznych. Dzieci nie są takie jak dorośli wiec wiedza się na prawdę przyda.
    Potem wpadliśmy do Katowic do Silesi i kupiłam w C&A śpiworek do spania ciepły z odpinanymi rekawkami. Juz długo się do niego przymierzalam.

Natalka 03.2015 <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńska sesja cudna :-)

A ja dziś dziewczyny poczułam, że mam przy sobie prawdziwych przyjaciół. Dziś mija rok od utraty pierwszego kropka :-( i mimo wichury nie wyobrażałam sobie nie pojechać na cmentarz zapalić świeczuszki. A byliśmy na 15 umówieni ze znajomymi, na ciacho w centrum handlowym. Poprosiłam męża aby zadzwonił do nich że spotkamy się chwilkę po 15 bo my na cmentarz podjedziemy, a oni do nas że pojadą z nami. Miałam wrażenie że pamiętali, że to minął rok. Kupili świeczki i zapalili od siebie, zrobiło mi się tak miło że aż łezkę uroniłam. Wydaje mi się że chyba przez to że dla osób z boku jest to temat poronienia i tyle, a dla nich coś więcej, mimo że nigdy się z takim przeżyciem nie spotkali ( i mam nadzieję, że nie spotkają).
    Bardzo miłe uczucie :-)
    No i oczywiście będąc w centrum handlowym w c&a złapałam Amelce zestaw body :-)

Daisy, Sue, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze to wspolczuje kasilka.
    Przepraszam ze pytam ale zrobiliscie grobek? Nie wiem co mam myslec.

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze to duzo przeszlas ..
    Ale teraz bedzie juz dobrze i bedzie zdrowy dzidzius. Trzeba na siebie uwazac i pilnowac szyjki pozniej..

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika cudnych macie przyjaciół. Myślę, że ten kto tego nie przeżył faktycznie może mieć ciężko to zrozumieć. My też straciliśmy pierwsze Maleństwo w 9tc. I tego nie można zapomnieć, jak się mnie ktoś pyta czy to moje pierwsze dziecko zawsze mówię, że drugie. Ze mamy jednego aniołka, który z góry czuwa nad nami. I Wasze aniołki tez na pewno nad Wami czuwają :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:25

Krokodylica, kasika8303 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a Ty sie tu nie pochwalilas?;)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ