X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zgubilam sie na troche:-p dostepu do internetu nie mialam ani weny....
    Remoncik w domu, zalatwianie roznych spraw....

Nic mi jeszcze doktorek nie mowil o polowkowym, wybieram sie jutro, wiec moze cos szepnie..:-)

Najadlam sie ogorkow kiszonych, moj zoladek jest biedny teraz:-( :-p

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja to nie mam smaka na ogorki..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Groszku :* dawno Cie tu nie było. Mi też strasznie porosły włosy na brzucholu hahah ciekawe czemu tak. A skad jesteś ze śląska? bo ja też ze śląska jestem :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko , dobrze pamietam ze dzis wizyta? daj znac po

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Mizzelko czekamy na wieści. Miłego wieczoru Kochane :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna Skarbie!
    U mnie od dwóch tyg w miarę wraca mi chęć na jedzenie! Zwracałam wszystko, a czasami nie miałam co i tak zwracałam :) Wstawałam godzinę szybciej niż zawsze do pracy, by przywitać kibelek i potem dojść do siebie i lecieć do pracy na 10h. Po pracy padałam, dlatego do Was nie zaglądałam. Przez cały czas męczył mnie taki bardzo bolący głód, który sprawiał, że nie mogłam funkcjonować, a jednocześnie nie dałam rady jeść!! O ironio losu! Dużo rzeczy mnie jeszcze męczyło, ale co tam! Wytrwałam i teraz czuję powoli taki normalny, zdrowy głód! U mnie połowa 18 tygodnia, więc jeszcze troszkę ci zostało Słoneczna i zaczniesz jeść :)Obiecuję! :)

Ja też mam wizytę 16 września :) Wcześniej mam spotkania z położną i lekarzem rodzinnym, ale wizyta w szpitalu 16-go i mam nadzieję, że już mi łaskawie powiedzą, co mnie kopie pod sercem, bo od tego tygodnia już kopie ;) Delikatne to bardzo, ale inne niż trawienie w jelitach :)

Nie wiem, jak Wasze brzuchy (teoretycznie wg czerwcówek mój brzuch powinien być największy, w końcu otwierałam listę ha ha!), ale raczej jest skromny i jak jestem w uniformie w pracy, to jeszcze niezauważalny, ale to wynik niedowagi przed ciążą i zwyczajnie braku apetytu :) i smaruję go mustelą, koniecznie bezzapachową, bo u mnie zapachy chemiczne to złe zapachy na czas ciąży :) mam nadzieję, że pomoże i się sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 22:42

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko Skarbie daj znać, jak po wizycie :) Koniecznie!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kochane, przepraszam że nie napisałąm wczoraj ale późno wróciłam ;/ weszłam do gabinetu dopiero po 19 ;/ wrrr..
    więc tak dziecko ma takie wymiary:
    CRL 7,01 cm ( troszkę mało, ale ponoć mieści się w normie 7-9cm)
    BPD 2,11 cm
    NT 1,46 mm
    FHR 156 bpm (spał jak suseł dlatego pewnie troszkę niższe niż ostatnio ale mieści się w normie bo jest norma od 150-165)
    opis:
    ciąża o dwa dni starsza
    Płód pojedyńczy w położeniu miednicowe
    Czaszka wykształcona
    Widoczny motyl mózgowia
    Powłoki brzuszne z zachowaną ciągłością i kręgosłup
    Widoczny pęcherz moczowy i bańka żołądka
    Wykształcone kończyny
    Trofoblast bez cech odklejania
    Biometria wg wydruku
    NB +
    DV profil przepływu prawidłowy

słyszałam po raz pierwszy serce! i to kilka razy! pięknie biło <3
    no i gin musiał obudzić malucha.. trząsnął mi brzuchem porządnie i się w koncu obudziło i przecierało rączkami buzię... potem kopało nóżkami :D jakby się wkurzyło :D i na koniec chyba czkawki dostało bo aż skakał :P tak pływał :)

no ale się nie przejmuję wzrostem... kobiety miały i 6 cm dzieci na tym etapie i mają się bardzo dobrze, Gin uspokajał mnie że termin mam na Marca, a przecież Luty jest krótki a i że dzieci raz mniej rosną raz więcej.. ostatnio w 11 tyg był na górnej granicy normy.. więc uspokajam się i luzuje tyłek :)

słoneczna 85, MamaAdasia, Ewelcia, merida17 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merdiko kochana to się wymęczyłaś.. ale cieszę się że jest już ok, jak fajnie że już czujesz ruchy... ja się doczekać nie mogę :) bo byłabym spokojniejsza :P
    no ja też nadal nie wiem kogo mam w brzuchu :D ale mam nadzieje że 29 września mi powie :) na razie sie nie pokusił..

i na migrenę zalecił mi pić kawę - fee.. nie lubię jej ;/
    i w ostateczności apap... jak juz nic nie pomaga i raz na dobę tylko :)
    a olejku nie kupiłam bo jak na złośc apteka zamknięta była wrrr..

ale... zamówię sobie w miejscowej aptece.. najwyzej dostane po weekendzie i kupie sobie sok żurawinowy bo cos mialam kilka dni parcie na pęcherz i gin mowil ze to za wcześnie zeby dziecko mnie uciskało i może ale nie musi to być infekcja i zalecił mi badanie moczu.. przed kolejną wizytą, a jak coś mnie zaniepokoi to mam natychmiast dzwonić i on mnie przyjmie, gdybym miała zapalenie lub krwiomocz - ale nic nie piecze itp.. ale lepiej zapobiec niż potem płakać co nie? :) i przy okazji zamówię sobie syrop na przeziębienie w razie co.. niestety jesien nadchodzi... jest chlodno juz ;/ więc lepiej w razie co mieć taką ciążową apteczkę :) :) wczoraj byłam mało przytomna przez ten ból głowy ale potem wzięłam apap i przeszło :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze wszystko dobrze:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć ??
    Mizelko, gratuluję ja tez miałam wczoraj wizytę, twój maluch to duży, ja wczoraj miałam 12t6d wg OM i ma 5,45cm, ale wiem że miałam późno owulację.

Poza tym ja patrzę na termin z OM, bo w 1szej ciąży też na 1 USG mały miał 6,1cm, termin z OM był na 07.06, a już na ostatnim USG był wielkości na 19.05.

Słoneczna a jak Twoje wymioty??

Ja też mam ten problem ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:10

Ewelcia lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozesz dolaczyc:)

ja w 13 tyg to rzygalam jak kot mdlosci i wymioty od 6 tyg.

to byla masakra! 7kg schudlam

teraz czasem wymiotuje w dzien ( np w niedziele zwracalam wszytsko ) a tak to tylko rano wymiotuje po wstaniu ( chociaz dzis nei wymiotowalam)

ale apetyt jesczze nie taki jak byc powininen- mam problem zeby zjesc drugie danie- no nie moge- no i zadnego miesa typu kielbasa , schabowe..

wiem ze niekotrzy wymiotuja cala ciaze ale pewnie to juz sporadycznie

no ale ja mysle ze nawymiotowlaam sie za wszystkie czasy wiec moze los bedzie troche sprawiedliwy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie witam :)
    nie ma się czym martwić :) dziecko nadrobi :D ja tez właśnie późno miałam owulacje ;/ i mam nadzieje ze bd dalej rósł :)

słoneczna pewnie aby do pierwszych ruchów... za tydzien powinno się to skonczyć... mam nadzieje :)
    ale widzę że już się to reguluje i bardzo dobrze :*

u mnie to jak coś dziecku nie podpasuje (dziwnie to nazywam ale serio)
    zjem jeżynę bleeee brokuła? bleeee
    przetworzone jabłka bleeeeeeeeeee!

a gruszkę to znów uwielbiam.. :) i weź mi tu dopasuj heheh :D chociaz teraz to już łaskawym okiem patrze na pasztety, mięsko itp :) od około 9 tygodnia :)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:48

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dupka nie kazał ci brać na tego krwiaka?( o ile dobrze to nazywam) i witamine C?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze, akurat to co masz zawsze jest do wyregulowania kochana :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale masz luteinę a to lepsze niż dupek :) więc aby dodaj tą wit C i się wyreguluje :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to uwazaj na siebie bo jak zacznie z torbieli podkrwawiac to wpadniesz w panike- lepiej sie oszczedzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 20:40

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Mizzelko Kochana, jak poczujesz ruchy to wcale się nie uspokoisz ;)Jak ich nie było, to wiedziałaś, że kiedyś będą i będziesz czuć, a teraz jak już były (to na prawdę delikatny znak, że ktoś już w Tobie mieszka) i nie czujesz ich przez dzień (jestem w pracy to nie mam czasu ich wyczekiwać) i wieczorem jest mały stres, czy Dzidzia śpi, czy się obraziła, dlaczego nie kopie? :) i siłą rzeczy jest lekki stresik! Co zrobić, pewnie tak już będzie do końca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna,

jak tam apetyt? Troszkę lepiej? Powiem Ci, że od 3 dni ciągnie mnie w końcu do jedzenia i to głównie na owoce i soki owocowe :) Jest NADZIEJA dla nas :)Przesyłam ją też do Ciebie, bo ja znam to paskudne uczucie ;)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ