Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A zgubilam sie na troche:-p dostepu do internetu nie mialam ani weny....
Remoncik w domu, zalatwianie roznych spraw....
Nic mi jeszcze doktorek nie mowil o polowkowym, wybieram sie jutro, wiec moze cos szepnie..
Najadlam sie ogorkow kiszonych, moj zoladek jest biedny teraz:-( :-p -
Witaj Groszku :* dawno Cie tu nie było. Mi też strasznie porosły włosy na brzucholu hahah ciekawe czemu tak. A skad jesteś ze śląska? bo ja też ze śląska jestem
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Hello Mizzelko czekamy na wieści. Miłego wieczoru KochaneOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualnySłoneczna Skarbie!
U mnie od dwóch tyg w miarę wraca mi chęć na jedzenie! Zwracałam wszystko, a czasami nie miałam co i tak zwracałam Wstawałam godzinę szybciej niż zawsze do pracy, by przywitać kibelek i potem dojść do siebie i lecieć do pracy na 10h. Po pracy padałam, dlatego do Was nie zaglądałam. Przez cały czas męczył mnie taki bardzo bolący głód, który sprawiał, że nie mogłam funkcjonować, a jednocześnie nie dałam rady jeść!! O ironio losu! Dużo rzeczy mnie jeszcze męczyło, ale co tam! Wytrwałam i teraz czuję powoli taki normalny, zdrowy głód! U mnie połowa 18 tygodnia, więc jeszcze troszkę ci zostało Słoneczna i zaczniesz jeść :)Obiecuję!
Ja też mam wizytę 16 września Wcześniej mam spotkania z położną i lekarzem rodzinnym, ale wizyta w szpitalu 16-go i mam nadzieję, że już mi łaskawie powiedzą, co mnie kopie pod sercem, bo od tego tygodnia już kopie Delikatne to bardzo, ale inne niż trawienie w jelitach
Nie wiem, jak Wasze brzuchy (teoretycznie wg czerwcówek mój brzuch powinien być największy, w końcu otwierałam listę ha ha!), ale raczej jest skromny i jak jestem w uniformie w pracy, to jeszcze niezauważalny, ale to wynik niedowagi przed ciążą i zwyczajnie braku apetytu i smaruję go mustelą, koniecznie bezzapachową, bo u mnie zapachy chemiczne to złe zapachy na czas ciąży mam nadzieję, że pomoże i się sprawdzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 22:42
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jestem kochane, przepraszam że nie napisałąm wczoraj ale późno wróciłam ;/ weszłam do gabinetu dopiero po 19 ;/ wrrr..
więc tak dziecko ma takie wymiary:
CRL 7,01 cm ( troszkę mało, ale ponoć mieści się w normie 7-9cm)
BPD 2,11 cm
NT 1,46 mm
FHR 156 bpm (spał jak suseł dlatego pewnie troszkę niższe niż ostatnio ale mieści się w normie bo jest norma od 150-165)
opis:
ciąża o dwa dni starsza
Płód pojedyńczy w położeniu miednicowe
Czaszka wykształcona
Widoczny motyl mózgowia
Powłoki brzuszne z zachowaną ciągłością i kręgosłup
Widoczny pęcherz moczowy i bańka żołądka
Wykształcone kończyny
Trofoblast bez cech odklejania
Biometria wg wydruku
NB +
DV profil przepływu prawidłowy
słyszałam po raz pierwszy serce! i to kilka razy! pięknie biło
no i gin musiał obudzić malucha.. trząsnął mi brzuchem porządnie i się w koncu obudziło i przecierało rączkami buzię... potem kopało nóżkami jakby się wkurzyło i na koniec chyba czkawki dostało bo aż skakał tak pływał
no ale się nie przejmuję wzrostem... kobiety miały i 6 cm dzieci na tym etapie i mają się bardzo dobrze, Gin uspokajał mnie że termin mam na Marca, a przecież Luty jest krótki a i że dzieci raz mniej rosną raz więcej.. ostatnio w 11 tyg był na górnej granicy normy.. więc uspokajam się i luzuje tyłeksłoneczna 85, MamaAdasia, Ewelcia, merida17 lubią tę wiadomość
-
Merdiko kochana to się wymęczyłaś.. ale cieszę się że jest już ok, jak fajnie że już czujesz ruchy... ja się doczekać nie mogę bo byłabym spokojniejsza
no ja też nadal nie wiem kogo mam w brzuchu ale mam nadzieje że 29 września mi powie na razie sie nie pokusił..
i na migrenę zalecił mi pić kawę - fee.. nie lubię jej ;/
i w ostateczności apap... jak juz nic nie pomaga i raz na dobę tylko
a olejku nie kupiłam bo jak na złośc apteka zamknięta była wrrr..
ale... zamówię sobie w miejscowej aptece.. najwyzej dostane po weekendzie i kupie sobie sok żurawinowy bo cos mialam kilka dni parcie na pęcherz i gin mowil ze to za wcześnie zeby dziecko mnie uciskało i może ale nie musi to być infekcja i zalecił mi badanie moczu.. przed kolejną wizytą, a jak coś mnie zaniepokoi to mam natychmiast dzwonić i on mnie przyjmie, gdybym miała zapalenie lub krwiomocz - ale nic nie piecze itp.. ale lepiej zapobiec niż potem płakać co nie? i przy okazji zamówię sobie syrop na przeziębienie w razie co.. niestety jesien nadchodzi... jest chlodno juz ;/ więc lepiej w razie co mieć taką ciążową apteczkę wczoraj byłam mało przytomna przez ten ból głowy ale potem wzięłam apap i przeszłoEwelcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć ??
Mizelko, gratuluję ja tez miałam wczoraj wizytę, twój maluch to duży, ja wczoraj miałam 12t6d wg OM i ma 5,45cm, ale wiem że miałam późno owulację.
Poza tym ja patrzę na termin z OM, bo w 1szej ciąży też na 1 USG mały miał 6,1cm, termin z OM był na 07.06, a już na ostatnim USG był wielkości na 19.05.
Słoneczna a jak Twoje wymioty??
Ja też mam ten problem ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:10
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
mozesz dolaczyc:)
ja w 13 tyg to rzygalam jak kot mdlosci i wymioty od 6 tyg.
to byla masakra! 7kg schudlam
teraz czasem wymiotuje w dzien ( np w niedziele zwracalam wszytsko ) a tak to tylko rano wymiotuje po wstaniu ( chociaz dzis nei wymiotowalam)
ale apetyt jesczze nie taki jak byc powininen- mam problem zeby zjesc drugie danie- no nie moge- no i zadnego miesa typu kielbasa , schabowe..
wiem ze niekotrzy wymiotuja cala ciaze ale pewnie to juz sporadycznie
no ale ja mysle ze nawymiotowlaam sie za wszystkie czasy wiec moze los bedzie troche sprawiedliwy:) -
Pewnie witam
nie ma się czym martwić dziecko nadrobi ja tez właśnie późno miałam owulacje ;/ i mam nadzieje ze bd dalej rósł
słoneczna pewnie aby do pierwszych ruchów... za tydzien powinno się to skonczyć... mam nadzieje
ale widzę że już się to reguluje i bardzo dobrze :*
u mnie to jak coś dziecku nie podpasuje (dziwnie to nazywam ale serio)
zjem jeżynę bleeee brokuła? bleeee
przetworzone jabłka bleeeeeeeeeee!
a gruszkę to znów uwielbiam.. i weź mi tu dopasuj heheh chociaz teraz to już łaskawym okiem patrze na pasztety, mięsko itp od około 9 tygodnia -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny
Mizzelko Kochana, jak poczujesz ruchy to wcale się nie uspokoisz ;)Jak ich nie było, to wiedziałaś, że kiedyś będą i będziesz czuć, a teraz jak już były (to na prawdę delikatny znak, że ktoś już w Tobie mieszka) i nie czujesz ich przez dzień (jestem w pracy to nie mam czasu ich wyczekiwać) i wieczorem jest mały stres, czy Dzidzia śpi, czy się obraziła, dlaczego nie kopie? i siłą rzeczy jest lekki stresik! Co zrobić, pewnie tak już będzie do końca -
nick nieaktualny