X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Gosiaku to w sumie dobre wieści. To Twoje chyba pierwsze KTG?

Mnie od wczoraj wieczora coś bierze. Gardło się rozszalało, coś zaczynam ciągnąć nosem, na wardze też już coś czuje i wszystkie mięśnie mnie bolą. Już coś tam aplikuje, ale chyba mnie to nie minie. A tak na siebie uważałam :(

Więc dziś leżący dzień.

Ostatnio znów sporo mam poroniło, to takie przykre. Czytam pamiętniki i te "świeże" mamy to 3 może 4 na początku stycznia poroniły. Taki hurt :(

A z drugiej strony jak czytam te przeżycia tych "nowych" mam, to one codziennie piszą, i piszą że zostało tyle i tyle dni do wizyty, do serduszka i w ogóle. Te emocje z tamtego czasu się przypominają.Bo to już ciąża a jeszcze nic nie widać i wszystko zaczyna dopiero budzić się do życia, a ja jeszcze wczoraj układałam sobie wyniki badań i zdjęcia USG wszystkie (żeby do szpitala przygotować) i znalazłam moją pierwszą i drugą betę :) Oraz pęcherzyk i potem już serduszko... a teraz? A teraz moje ponad 2 kg szczęście bryka i za niecałe 7 tygodni będzie ze mną!

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daien dobry!

Ja tez dzis wizytuje, u dentysty! :D

Tygrysku masakra z tymi poronieniami, ja nim siedzialam na of czy belly to nie mialam bladego pojecia ze tak wiele dziewczyn traci ciaze. Moze i dobrze bo pewnie tez bym sie bala. Ja jakos podeszlam do tego w miare na spokojnie. Skoro pierwsza ciaza byla ok, wyszlam z zalozenia ze teraz tez bedzie..pomine epizod z estradiolem bo niezle mi to dalo do wiwatu. Odliczam juz do prenatalnych, chcialabym miec to juz za soba, glownie ze wzgledu na to by zobaczyc dzidzie znowu :D

Jedna lipcowka byla na usg 4d hd live i normalnie zdjecia jak z podrecznika :D piekne :)

Jak ten czas leci, powtorze.. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Witam się i ja.
    Gosiaku to w sumie dobre wieści. To Twoje chyba pierwsze KTG?
    Pierwsze miałam w szpitalu jak mnie ginka wysłała 03.01 z racji skróconej sporo szyjki.
    Dzisiejsze wyszło książkowo :)
    Kolejne za tydzień. Mam mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie i jak będzie powyżej 140/90 to od razu do szpitala.
    Szczerze wątpię, bo zwykle mam niziutkie, ale zamówiłam już w Gemini ciśnieniomierz, jutro rano do odbioru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:50

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja w domu mam 100/60, a u gina zaqszw ok 140/80 i polozna do mnie ze mam uwazac to zapytalam sie jej ostatnio ale na co i pokazalam jej moje pomiary.

A od kiedy zaczeli Wam mierzyc szyjki? To sie robi podczas usg dopochwowego czy normalnie na fotelu? Tzn wiem ze linijki nie wklada :D no ale tez pewnie jest jakas granica bledu tak jak na wadze malucha przy usg? Moje ostatnie usg w dzien porodu pokazalo ok 3500 a wyszla 3060 takze tw pol kg o ktorym mowia sie sprawdzilo :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt :) i trzymam kciuki za kolejne wizyty <3
    U nas pogoda ciągle do kitu i nadal mam "lenia".
    Już po małych zakupach obiadowych :) Dziś sałatka i sznycle z indyka <3
    Nie zapeszając "odpukać w niemalowane" jak dobrze pójdzie to może do końca tygodnia "fachowiec" się ogarnie z łazienką bo mąż był wczoraj zobaczyć co i jak i okazało się, że koleś zafugował płytki na ścianie i podłodze w łazience, wygładził ścianę i sufit (trzeba tylko pomalować) bo póki co w łazience mamy tak pół na pół ze względu na finanse ściany gdzie jest umywalka i prysznic są w kafelkach a pozostałe będą pomalowane. Z czasem może wyłoży się płytką całość :P no i pozostanie zamontować wc, umywalkę i prysznic :) Było by cudnie :)
    Do wizyty coraz bliżej <3
    A niedługo będzie 50% drogi za nami :O
    Ogólnie czujemy się ok. Wczoraj jednak miałam gorszy dzień i fryzjer przeszedł koło nosa :P Tak jak od początku mdłości miałam takie nijakie to wczoraj tak mnie dopadły że :O :O ho ho ale obyło się bez wymiotów uff..poleżakowałam cały boży dzień :x A do tego dość mocno pobolewał brzuszek ale spokojnie nie panikowałam i nie wybrałam się na IP - chociaż mąż chciał już jechać ale obyło się i nawet obyło się bez nospy :P Trzeba być twardym :x
    I chyba wczoraj znowu poczułam Bejbika :O albo mi się wydaje..nie umiem określić tego uczucia ale znowu mi towarzyszyło takie jakby uczucie "skaczącego oka" - ja to tak odczuwam tyle tylko, że w brzuszku, w linii pępka na dole :D
    Udanego dnia i w miarę ciepłego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:03

Daisy, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:

A od kiedy zaczeli Wam mierzyc szyjki? To sie robi podczas usg dopochwowego czy normalnie na fotelu?

Chyba gdzieś po 20 tyg a może i później, kiedy występuje większe ryzyko przedwczesnego porodu. Mi zawsze robił USG dopochwowo, bo tak zmierzy najdokładniej.Nie martw się na zapas, bo jak widać po mnie, stan mojej szyjki od 20 (któregoś tam) tygodnia to mniej niż 3 cm i jest ona bez zmian. A innym dziewczynom musieli zakładać passer, więc wszystko jest indywidualne.

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Gosiak ja w domu mam 100/60, a u gina zaqszw ok 140/80 i polozna do mnie ze mam uwazac to zapytalam sie jej ostatnio ale na co i pokazalam jej moje pomiary.

A od kiedy zaczeli Wam mierzyc szyjki? To sie robi podczas usg dopochwowego czy normalnie na fotelu? Tzn wiem ze linijki nie wklada :D no ale tez pewnie jest jakas granica bledu tak jak na wadze malucha przy usg? Moje ostatnie usg w dzien porodu pokazalo ok 3500 a wyszla 3060 takze tw pol kg o ktorym mowia sie sprawdzilo :)
    Mi pierwszy raz na prenatalnych chyba, potem w 17 tygodniu miałam USG u wypasionego specjalisty z Trójmiasta, który nigdy się nie myli co do płci i potem znowu na połówkowym. A moja ginka zawsze mi szyjkę na fotelu bada i wyczuwa czy wszystko ok. Właśnie tego 03.01 coś ją zaniepokoiło i wtedy mi zrobiła USG dopochwowe, żeby dokładnie sprawdzić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak co to za wypasiony specjalista jesli mozna podpytac? Mysle juz o polowkowym pewnie tez trzeba sie za wczasu zapisac. Ja ide na prenatalne do Olszewskich i mysle ze na polowkowe moze tez.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy u mnie szyjkę co wizytę gin sprawdza, ale to przez te 2 poronienia i plamienia. Myślę, że jak nie ma powodu to nie ma co jej często sprawdzać. Na prenatalnych ją porządnie Ci pomierzą.

Madzia na bank to bejbik :-) U mnie też tak się zaczęło a teraz Amelka fika wyraźnie. Człowiek aż inaczej na wizytę idzie, zawsze było byle by serduszko biło teraz jak ją czuję to wiem, że bije :-) Ja czuję dość szybko ale to dlatego że mała ma bardzo długie nogi, każdy lekarz mówi że niezła modelka z niej, dlatego dosięga do brzuszka już.Nóżki ma po tatusiu :-) Mąż ma dłłłłłłłłłługie nogi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:17

Daisy, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Gosiak co to za wypasiony specjalista jesli mozna podpytac? Mysle juz o polowkowym pewnie tez trzeba sie za wczasu zapisac. Ja ide na prenatalne do Olszewskich i mysle ze na polowkowe moze tez.
    Dr Doering - przyjmuje we Wrzeszczu - opinie o nim są różne, w sensie, że czasem bywa niezbyt miły, bo jest strasznie zarozumiały, faktycznie ponoć się nie myli co do płci i rozpozna każdą anomalię. Ja byłam u niego raz i był przesympatyczny choć nastawiałam się, że miło nie będzie, ale płeć poznam :P
    I faktycznie poznałam płeć, mówił, że nie ma żadnych wątpliwości a dodatkowo wykonał bardzo dokładne USG i pomierzył wszystko co mógł chociaż jeszcze było daleko do połówkowego.
    http://www.doering-usg.pl

Daisy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gosiak, dzieki :)

Slyszalam o Nim tez bdb opinie od jednej kolezanki. Widze ze prenatalne i takiego super gina 140 zl..a ja bede placic 250 :D co za ceny..

Chyba sie umowie na 4d live widze cena spoko, nagranie i fotki. Musze zadzwonic zapytac kiedy mozna przyjsc w ktorym tc zeby bylo widac fajnie cale bobo :) ale super :)

Ja nawet nie licze na plec w 13t5d to na pewno bedzie za wczesnie :) ale nastawiona jestem oczywiscie na róż :D

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja nawet nie licze na plec w 13t5d to na pewno bedzie za wczesnie :) ale nastawiona jestem oczywiscie na róż :D
    Ja myślę, że on mógłby już płeć sprawdzić na tym etapie. Ale głowy nie dam. Najlepiej zadzwonić i zapytać.
    Ja jak byłam w Invikcie w 12 tc, to babka powiedziała, że gdybym przyszła tydzień później, to by już mogła poznać płeć.

Daisy lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    mizzelka ja dziś prasowałam te wszystkie pościele i "ubranka" do łóżeczka. Jakie to wszystko piękne jest!
    Ja też nie wiem którą stroną położyć ten materac?

Moja mała dzisiaj przyprawiła mnie o atak śmiechu, robiła jakieś takie akrobacje że mój brzuch przybierał przeróżne kształty, łącznie z kanciastym - kwadratowym. :D
    no ja wlasnie dziś bd konczyc chyba.. tzn przepiorę kombinezon dla małej prześcieradła itp.. a pościel zostawie na później :D
    ale jak te malenstwa momentami ciężko się prasuje :D najlepiej mi szły body :D najszybciej :D gorzej z czapkami tymi bawełnianymi albo półśpiochy :P

już rozkminiłam że tą szorstką do dołu :D i już złożone :D jupiii :D

u mnie też akrobacje z rana.. kurde ja bym się zanudziła w tym brzuchu :D tak ciasno ;D

Daisy lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Gosiaczku super, że wizyta udana ;) szyjka się skraca, bo poród juz blisko :) Kasika trzymam kciuki za Twoja wizytę!
    U mnie na każdej wizycie lekarz badał szyjkę palpitacyjnie, a po 20 którymś tam tygodniu również usg.
    Ja mam teraz 25mm ale o pessrze nic nie mówił. Jedynie mi powiedział, że mogę wcześniej urodzić.
    Madziu myślę, że te odczucia to już Twoja dzidzia :)
    fajnie, że remoncik wa tak sprawnie idzie ;)
    Mój tez dziennie ja budowie. Teraz kończy hydraulike, a od przyszłego tygodnia może już przyjdą robić tynki :) potem płyty gipsowe i tak dalej :) kupujemy juz powoli sprzęty do kuchni. Brakuje nam tylko lodówki i zmywarki. A do łazienek tylko umywalek. No ale ogólnie jeszcze kafelkowanie i wiele innych... ale już się nie mogę doczekać przeprowadzki :)
    Miłego dnia Brzuchatki ;*;*;*

Daisy lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a co ci tak skacze te ciśnienie.. u mnie zawsze niskie jak u trupa :<
    teraz to sobie nawet nie mierzę bo to i tak bez sensu bo nic sie nie zmienia.
    może pojedynczy incydent :) zresztą byś czuła po sobie taki skok pewnie :)

u mnie szyjki nie mierzył jakoś, zawsze spr na samolocie i jak mówi że wysoko i zamknięte to mi wystarczy :D

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laseczki ♡ ja u dentysty czekam :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u gina też mam zwykle wysokie ciśnienie no ale sorry, jak on mi je mierzy zaraz po tym jak wpadam zziajana do gabinetu i w czasie mierzenia zadaje pytania a ja mu odpowiadam to jakie ma być.

Daisy lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Krokodylku dokładnie :)
    ale jeszcze ssię np. Czymś człowiek zestresuje i tez ciśnienie skacze :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo zdjęć nie mam bo jednak nie bd rozkładać jeszcze pościeli, ale jak rozłożę to oczywiście dodam :D
    a tu łóżeczko, wczoraj złożyliśmy, szybko poszło i gładko pomimo lekko skąpej instrukcji ale daliśmy radę :D wcześniej złożyliśmy szafę dużą z lustrem i inne meble to łóżeczko było pikusiem :D
    postawilismy w sąsiednim pokoju bo lekko pachnie farbą.. meblem.. ciezko to określić :D a w sypialni wolę delikatne zapachy.. :D potem przestawimy przed porodem :)
    s61xf5.jpg
    z przewijakiem usztywnianym kremowym i klin leży na nim pod materac :P
    dpgz6f.jpg
    pościel w brzydkim świetle bo kiedys robiłam te zdjęcie:
    2u44ops.jpg
    a tu jak wygląda ta pościel, wcześniej pokazywałam już :D
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1_MS.jpg
    http://amy.com.pl/allegro/outlet/product1/16el_dw1_1.jpg
    wszystko mam prócz śpiworka i rogala.. miałam nie brać przybornika ale jednak się przyda.. a to pieluszki włożyć a to krem itp..
    no i moskitiera też miała nie byc ale jednak na wsi muszyska są albo komary tym bardziej jak mieszkam nad rzeką i wolę żeby mała miała spokojny sen :)

Tygrysek, Rybeńka, Daisy, słoneczna 85, Krokodylica, kasika8303, merida17, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja u gina też mam zwykle wysokie ciśnienie no ale sorry, jak on mi je mierzy zaraz po tym jak wpadam zziajana do gabinetu i w czasie mierzenia zadaje pytania a ja mu odpowiadam to jakie ma być.
    a to prawda... ja zawsze mialam 90/50 a jak ostatnio gin mi mierzył a nie położna to miałam 120/80 aż w szoku byłam ale co się dziwić.. jak pytał a ja odpowiadałam... :D

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ