X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida obawiam się że nikt pierwszeństwa od Ciebie nie weźmie. Będziemy wszystkie bezczelnie stać i czekać aż urodzisz. :P

Magdalena, mieszkanko zaczyna pięknie wyglądać. :)
    Ja się dziś zapisałam do fryzjera na środę, mam nadzieję, że dziecię pozwoli mi wysiedzieć przy farbowaniu. :)

mizzelka hehe mi mój powiedział że chodzę jak kaczka, to mu powiedziałam że mu spakuję plecak 10kg i będzie z nim chodził 24 na dobę, spał, mył się i wszystko to zobaczę jak on będzie chodził. :)

Mi nikt nic nie gada że siedzę i nic nie robię. Siedzę sobie na L4 spokojnie. :) A jak dostałam od gina nakaz leżenia to jeszcze mnie mąż opieprzał że łażę. ;)

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka ja dziś prasowałam te wszystkie pościele i "ubranka" do łóżeczka. Jakie to wszystko piękne jest!
    Ja też nie wiem którą stroną położyć ten materac?

Moja mała dzisiaj przyprawiła mnie o atak śmiechu, robiła jakieś takie akrobacje że mój brzuch przybierał przeróżne kształty, łącznie z kanciastym - kwadratowym. :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam tak jak u Sue - mój M. mi raczej mówi, że nie mam nic robić i się położyć - nigdy nie usłyszałam, że nic nie robię - a na zwolnieniu jestem już od 3 miesięcy. I czasem nawet zmywarki nie mam siły wstawić.

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku!
    Poważnie nie ma chętnej?? :)
    Oj, ja naiwna ;)

Zapisałam się na wyprawkę z rmf fm, może dzidzia jest przekupna i prezent ją ruszy :) ha ha!

Trzeba próbować na wszystkie sposoby :)

Gosiak, Krokodylica, Daisy, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wybije...
    Zoja wyjdź wtedy jak będziesz gotowa. Nie słuchaj innych. Potrzebujesz to siedź ile wlezie.
    Dziecko tyle siedzi tam ile to konieczne.

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko trzymam kciuki za 15.01 i RMF FM :-)

Dziewczyny ubawiłam się Waszymi postami :-) ja Wam mówię inna planeta, a jak by byli w ciąży to tak jak Mizzelka pisałaś samobójstwo :-)

merida17, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A ja się wybije...
    Zoja wyjdź wtedy jak będziesz gotowa. Nie słuchaj innych. Potrzebujesz to siedź ile wlezie.
    Dziecko tyle siedzi tam ile to konieczne.

Tygrysku, ja się już nastawiłam, że poród pewnie skończy się wywołaniem, czyli za min 3 tyg i to jest ok. Skoro ma pomóc dziecku, głupia nie jestem.

Bardziej drażni mnie to, że w poniedziałek zaczyna mi się macierzyński i z 6 miesięcy tracę minimum 3 tyg, siedząc w domu bez dziecka! A to sprawia, że z nią będę zaledwie 5 miesięcy w domu i muszę wrócić do pracy, bo takie jest życie! Myślę, że dla każdej z nas, każda chwila jest ważna z dzidzią, nawet jak nie jest różowo, jesteśmy niewyspane i zasadniczo do pupencji :) to po prostu nasz czas :) I egoistycznie chciałabym z niego ukraść dla siebie i dziecka tyle ile się da ;) jak wrócę do pracy już tak nie będzie :( a wrócić muszę!
    Co gorsza, przeraża mnie myśl, że takie maleństwo będę musiała po części oddać pod opiekę niani!
    I, żeby od tego nie zwariować piszę różne głupotki i żartuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:19

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Maridko to dziwne tam jest prawo. No ale niestety czasem trzeba się dostosować :(
    ja ciesze się, że u nas teraz jest ten roczny macierzyński, bo wydaje mi się to takie optymalne. A zostawiać takie maleństwo z nianią... oj ciężko by było. Wiec Kochana wcale Ci się nie dziwię. Pewnie tak jak Ty chciałabym moc z Maleńka spędzić jak najwięcej czasu.

Sue świetne to było! :) faktycznie ciekawe jakby nasi mężczyźni by to z nieśli ha ha czarno to widzę :p

merida17, Sue lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kraj to obyczaj. Coś za coś... :(

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Co kraj to obyczaj. Coś za coś... :(

Takie życie! Nie można mieć wszystkiego :)
    Mam nadzieje, ze teraz bardziej rozumiesz moje marudzenie :) ;) : P

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na lutowkach jest mama, ktora mieszka w USA i tam mają tylko 6 tygodni... Wyobrażacie sobie tylko 6 tygodni z takim maleństwem?

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. I oni chcą poprawić populację heh...

Natalka 03.2015 <3
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Merida, bardzo. To smutne, że odbierają Ci najlepsze chwile w życiu.
    Nadal twierdzę, że dziecko powinno być tak długo w brzuchu jak potrzebuje.
    Ale wiem, że to co będziesz z nią mieć wykorzystasz w 200%!

merida17 lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 tyg!!!! Faktycznie katastrofa!!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 9:00 wizytuję, proszę o kciuki! :)

diamonds, merida17, Krokodylica, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję o 17 też proszę o kciuki

diamonds, merida17, Gosiak, Krokodylica, słoneczna 85, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki za wizyty. :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, szyjka bez zmian, ale takie skrócenie u mnie jak najbardziej spowodował masaż krocza. Powiedziała, że mam się wstrzymać z masowaniem przynajmniej do 20.01, tak samo z herbatką z liści malin. Potem zielone światło daje. Wiesiołka mogę łykać już. Czekam na KTG - będę miała na 10:00. I ciśnienie mi jeszcze raz zmierzą, bo miałam 130/90.

słoneczna 85, Daisy, Rybeńka, mizzelka, Krokodylica, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malo tego, ta mama z USA mowi ze tam obrzezaja chlopcow i ona tez uwaza, ze to higieniczne.

MI sie wydawalo, ze tylko Zydow sie obrzeza- ale moze jestem jakas ograniczona;)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki kciuki za dzis:))

kasika8303 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ