Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaku wszystkiego co dobre, miłe i piękne. Radości co dnia i spokojnego, relaksującego porodu! :*
Ostatnio mam ciężkie dni. Bardzo mnie boli. W nocy prawie nie sypiam, a ostatnio miałam ochotę połknąć wszystkie tabletki przeciwbólowe, żeby móc na chwilkę się zdrzemnąć.
Moja miednica nawala. W nocy ból jest nie do zniesienia. Mam problemy z chodzeniem. Nawet ostatnio czasem coś mi w miednicy przeskakuje jak czasem w żuchwie. Podobno to wszystko normalne - przygotowania do porodu.
Jeszcze 38 dni. Wytrzymam.
Dziś miałam koszmar, urodziłam, ale zdrowego dziecka to, to nie przypominało.
Ciesze się, że macie się wszystkie lepiej. Dobrze, że można na Was liczyć. Czytam na bieżąco.Gosiak lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
merida17 wrote:Główkowo, jak na bliźniaczkę przystało
Inaczej być nie mogło super
Mi też tak się napina i ja też tego nie rozróżniam, ale jak mi pokazał "mój brzuch w akcji" to wiem, że często tak mi się robiło.
Ogólnie dobre wieści Pięknie
kazal mi zwrocic uwage czy czesto to sie robi czy nie..
no bliźniaczka pełną parą tylko moja pozniej wyjdziemerida17 lubi tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Gosiaku wszystkiego co dobre, miłe i piękne. Radości co dnia i spokojnego, relaksującego porodu! :*
Ostatnio mam ciężkie dni. Bardzo mnie boli. W nocy prawie nie sypiam, a ostatnio miałam ochotę połknąć wszystkie tabletki przeciwbólowe, żeby móc na chwilkę się zdrzemnąć.
Moja miednica nawala. W nocy ból jest nie do zniesienia. Mam problemy z chodzeniem. Nawet ostatnio czasem coś mi w miednicy przeskakuje jak czasem w żuchwie. Podobno to wszystko normalne - przygotowania do porodu.
Jeszcze 38 dni. Wytrzymam.
Dziś miałam koszmar, urodziłam, ale zdrowego dziecka to, to nie przypominało.
Ciesze się, że macie się wszystkie lepiej. Dobrze, że można na Was liczyć. Czytam na bieżąco.
tak napieprza że w nocy sie budze..
miałam tą rwę kulszową i powiem szczerze to jest pikuś naprzeciwko tego.. a już żeby wstać z łóżka? zanim sie wygramole... to masakra.
a takie koszmary mialam tydzien temu i to dwa razy.. że niby ok USG a tu taka myszka wyszła albo niekształtne masakra.
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:no ja wlasnie teraz obmacałam brzuch i moze i rzeczywiscie taki bardziej napięty był.. ale żadnego bólu czy mocnego napięcia nie czułam
kazal mi zwrocic uwage czy czesto to sie robi czy nie..
no bliźniaczka pełną parą tylko moja pozniej wyjdzie
Mizzelko, bo bliźniaki zawsze wychodzą jedno po drugim
W tym przypadku kwestia kilku dni/tyg nie robi różnicymizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTygrysku nie jesteś sama!
Znalazłam małe pocieszenie na te wszystkie bóle
Dziś mi kuzynka napisała, że w czasie porodu można mieć orgazm (ja nie wiedziałam), ale czytałam właśnie o tym i można
Każdej z nas życzę chwilki zapomnienia w tym całym parciu
Nagroda musi być za dobrze wykonaną pracęKrokodylica, Sue, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Może to głupio zabrzmi, ale dobrze, że nie jestem sama. Jak mam wysiąść z auta to tak stękam, że szok.
Dostałam przelew z ZUSU, ale nie mam bladego pojęcia za co. Tzn. za jakie dni.
Bo oni robią tak te przelewy, że człowiek głupieje. M się nic nie zgadza -
mizzelka wrote:no coś ty? a ja wczoraj dostałam kasę czyli kilka dni po tym 16... ale kurde teraz byłam u położnej i kazałam jej sprawdzić, to było do 22 stycznia anie 16... czyli coś popieprzyli w Krusie. teraz jak będę to muszę wyjaśnić też bo szkoda mi tych 60zł, drogą nie chodzą ;/
a jak ty bys się spóźniła o chociaz jeden dzien to by cie zjedli i zaraz kary..
Oczywiście! Dzwoniłam, przelew będzie na koniec miesiąca, i pani mi oznajmiła, że są 2 przelewy, no za chiny tego nie kumam!!!! -
merida17 wrote:Tygrysku nie jesteś sama!
Znalazłam małe pocieszenie na te wszystkie bóle
Dziś mi kuzynka napisała, że w czasie porodu można mieć orgazm (ja nie wiedziałam), ale czytałam właśnie o tym i można
Każdej z nas życzę chwilki zapomnienia w tym całym parciu
Nagroda musi być za dobrze wykonaną pracęmerida17, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Krokodylku trzymam kciuki aby paczka się znalazła.
Mi twardnieje brzuch po śniadaniu, ale ja tak miałam przed ciążą, zawsze wystający bebech. Gin mówi że taki mój urok.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, współczuje Wam tych dolegliwości bólowych... Mnie raz bolały plecy przez całą ciążę i to tylko przez przeziębienie. Płakałam w nocy z bólu, miałam gorączkę - kombinowałam jak koń pod górę! Ciepła kąpiel, zimne okłady, leżenie na piłce, na macie koci grzbiet i nic nie pomogło. Miałam gorączkę wtedy, to sobie wyobraźcie. Pomógł mi ...apap!
Trzymam kciuki, żeby dolegliwości szybko minęły!!
-
Hello my juz w domku. Maja dalej malutka wychodzi 2049gram. Jest już bardzo nisko, aż lekarz miał ciężko jej główkę pomierzyć. Cały czas mówi ze grozi mi wcześniejszy poród. Pobrał próbkę do gbs. I kazał przyjść za tydzień na ktg. Ogólnie jest dobrze
Dobrej nocki :-*merida17, Sue, Tygrysek, Daisy, słoneczna 85, Krokodylica, mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
nick nieaktualny
-
Halo halo!
I ja po wizycie. Wszystko spoko tylko wyniki spisala i l4. Nie spojrzala nawet w te wczorajsze wyniki,nic no nic a nic ani crl ani nt kurwa nic. Mocz i morfo ja interesowalo.
Nie zagladala ani przez brzuch ani samolot. Przepisala antybiotyk na 6 dni na te szyjke i lactovaginal za 32.50 za 10 tabsow.. zlodziejstwo wieczorem!!
Nie jestem zadowolona. Pomylila mnie chyba z kims bo stwierdzila ze ten kwas foliowy 5mg biore przez jakies plamienia. No kurwa..a na moje pytanie jakie wit poleca (kazala zaczac zazywac) to mowi 'No nie wiem ja tu mam jakies ulotki femibion,niech pani sobie sklad sprawdzi..'
Przepraszam za slownictwo. Nie wiem co mam robic jestem zawiedziona. Zaden gin nie spelnia moich oczekiwan!!! Mam sie tak bujac cala ciaze?
Zjadlam ogromna kisc winogron na pocieszenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 23:13
-
nick nieaktualnyDaisy, jeszcze jest czas na zmianę lekarza, bo zaufanie jest istotne. Moze znajdziesz kogoś takiego, poczytaj w necie o dr z okolicy i moze trafisz na swojego, skoro jesteś niezadowolona! Trzymam za to kciuki, bo ja akurat jestem żywym przykładem, ze jak sie nie ma jednego dobrego lekarza, a wręcz co wizytę kogoś innego, to potem ma sie 10 terminów porodu i glupiejesz, który to już ten właściwy! nie wspomnę o innych rzeczach, badaniach, wynikach itd bo aż strach sie bać.
Zaufanie to zaufanie!
Takie moje doświadczenie
Cytując Tygryska: tylko spokój nas uratujeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 00:03
kasika8303, Daisy lubią tę wiadomość
-
Daisy, może uznała, że skoro miałaś wczoraj badania prenatalne, to wszystko zostało dokładnie sprawdzone?
Wczoraj córa pomierzona na usg, po co ją tak często stresować usg?
Ja od 2 trymestru miałam 3 usg - w 14 tc, w 21 i 31
Jeśli natomiast ginekolożka Ci nie odpowiada, to ją zmień - im szybciej, tym lepiej, tak jak napisała Merida.
Poszukaj sobie na stronie znanylekarz.pl - poczytaj opinie o tej lekarce i innych.
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja tez bym poszukala innego.
Sorry ale witaminy moglaby jakies polecic.
Daisy mi lekarz polecal Pregne plus
Co do Zusu! Macie konto na ZUS pue?? Jesli nie to zalozcie ( tylko trzeba aktywowac w Zusie)
I tam widac za jaki okres i kiedy wyplata i kwota.Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość