X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) Podczytuję was co jakiś czas bo wiele znajomych nicków tu jest ;-)

Daisy - dalej mogę Ci polecić swojego ginekologa ;-)

Co do witamin to ja biorę LadeeVit, mąż mi zakupił w porozumieniu z panią w aptece bo ja w domu zdychałam i nie wiem czy to dzięki nim czy nie ale mdłości mi ustąpiły i czuję się dobrze (wcześniej brałam Falvit).

Pozdrawiam Babeczki serdecznie ;-) Będę dalej zaglądać jeśli pozwolicie ;-)

słoneczna 85, Daisy, merida17, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja tez bym poszukala innego.
    Sorry ale witaminy moglaby jakies polecic.

Daisy mi lekarz polecal Pregne plus

Co do Zusu! Macie konto na ZUS pue?? Jesli nie to zalozcie ( tylko trzeba aktywowac w Zusie)
    I tam widac za jaki okres i kiedy wyplata i kwota.

Słoneczna ja mam to konto ale tam tylko widzę "wypłacone" obok L4 i nic więcej.
    Wieczorem jeszcze dokładniej pozaglądam.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Co do Zusu! Macie konto na ZUS pue?? Jesli nie to zalozcie ( tylko trzeba aktywowac w Zusie)

Daisy też biorę Pregne Plus, mój gin mi polecił.

OOO muszę założyć to konto :-) dzięki Słoneczna :-)

Daisy lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica powinnas muec taka zakladke Swiadczeniobiorca i tam wchodxusz na zasilki!

Tam na innym watku dzuewczyna pisala ze nie miala tej zakladki to trzeba bylo zadzwonic na infolinnie i potem bylo ok. Ja mialam taka zakladke od razu

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Meridko a co do tego co czytam to książki takich autorek: P.C. Cast + Kristin Cast jest to seria z Cyklu Dom Nocy :) póki co czytam te z tomami a są jeszcze oddzielne powieści. tematyka zależy kto co lubi taka wapirystyczna trochę ale całkiem inna niż ten popularny Zmierzch :P
    Dziewczynki moje Drogie gratuluję udanych wizyt <3 I życzę szybkich bezbolesnych porodów <3 a to już u niektórych zacznie się za chwilkę <3 Pamiętajcie tylko podzielić się z Nami efektem końcowym :P
    Daisy póki jest jeszcze czas może warto poszperać w necie i poszukać innego lekarza :) z chęcią poleciłabym Ci mojego gina ale odległość jest zbyt duża. A warto pamiętać, że dobry i godny zaufania lekarza to przy staraniu i przy ciąży to już 1/2 sukcesu :) I dziwne, że skupiła się tylko na wynikach morfologi itd.a nie patrzyła na wyniki prenatalnych :| Mój to patrzył na wyniki prenatalnych z USG a później wyniki z krwi chociaż miałam je robione w innej poradni. I miałam kiedyś taki "przypadek", że USG miałam praktycznie średnio raz w tygodniu przez 3 tygodnie z rzędu :x i mój lekarz mówi, że teraz jest taki sprzęt, że nawet USG dzień po dniu nie szkodzi dziecku. Nie wiem może jestem jakąś weteranką ale obecnie zaczynamy 21tc a ja miałam już bodajże 7 razy USG. :P A teraz dwa kolejne przede mną :)
    Kochane trzymajcie w pn za Nas kciuki <3 bo mamy połówkowe :)
    Dziś przede mną jeszcze zakupy - chcemy zobaczyć meble do sypialni i musimy zwrócić jedną szafkę kuchenną bo dali nam uszkodzoną :| a do tego musimy kupić nowy klosz do światełka nad lustrem bo nie wiem jakim cudem ale mężuś go zbił - Polak potrafi :D
    Udało też mi się umówić z tym fachowcem od łazienki na pn:| oby się z tym szybko wyrobił bo w pn czeka mnie jeszcze wizyta połówkowa a nie chce iść na nią zdenerwowana by znowu ciśnienie nie skakało :P
    Na obiad w planach naleśniki z twarogiem <3
    A tak prezentujemy się w 21tc "oczko" :D
    nls84j.jpg
    Kochane życzę udanych weekendów <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:50

Daisy, merida17, mizzelka, Krokodylica, Sue, Rybeńka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade dzis ogladac sofy. Chcemy kupic skladana i do spania codziennego. Ale znalezc cos nie jest latwo;))

Magda_lena88, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) Jak tam sie weekend zaczął u was ?ja ost też mysle nad zmianą lekarza bo ten mój po ost mnie normalnie rozczarował jakos straciłam do niego zaufanie już dwóch lekarzy zmieniałam i nie wiem co robic teraz ?Madziu śliczny brzuszek :).

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dziekuje za rady kochane ♡

Wlasnie juz nie chodzi mi o usg, ale o sama szyjke ze nie sprawdzila co tam po tych 2 tyg czy jakis wiekszy syf sie nie zrobil. Usg to spoko nawet nie chcialam naogladalam sie dzidzie dzien wczesniej.

Livia w koncu nie wiem czy pisalas mi swojego gina? :) On przyjmuje w Gdyni? A masz juz jakis szpital na oku zamiast Swiss? Ja mam Kartuzy..

Nie wiem no gina musze poszukac koniecznie nowego. Dziewczyny radza mi chodzic do tego ze szpiatal gdzie bede rodzic, no ale nie wiem jak sie Swiss ogarnie to bede w Swissie..

Jeszcze sr mnie czeka trzeba cos wybrac. Ja jestem tak zla ze nawet mi sie dzwonic na chwile obecna nigdzie nie chce.

Do tego fatalnie sie czuje, coraz gorzej od rana. Zatoki mam juz na fula zapchane, z nosa leci, gardlo boli. Mam prenalen juz sie konczy, tymsal. Nie wiem co na te zatoki moze jakas parowke sobie zrobie?

Madziu super brzuszek :)

Evell ja teraz szukam 4go gina..no 3go bo nie liczac mojej super gin od nieplodnosci..

A to ja wczoraj 14t1d wrzucam do wieczora :)
    9nk0itx874a0_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:26

słoneczna 85, mizzelka, livia30, Sue, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy - super laska <3 :)
    No Słoneczna z tymi meblami, kanapami itp. to jest tragedia u mnie pod tym względem, że tyle tego i chyba jak dla mnie za dużo i nie mogę się zdecydować a z drugiej strony te ceny...jakby to było nie wiem z platyny :D
    A dziś udało mi się wypatrzeć nową gazetkę promocyjną z BRW i wypatrzyłam fajny zestaw do sypialni dwie szafki nocne + szafa duża + łóżko (oczywiście bez stelaża i materaca) za ok 800 zł więc chyba promocja dobra jak na naszą kieszeń póki co :D a i tak dziś w planach mieliśmy jechać do BRW więc przy okazji sobie zobaczymy ten komplet :)

słoneczna 85, mizzelka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Krokodylica powinnas muec taka zakladke Swiadczeniobiorca i tam wchodxusz na zasilki!

Tam na innym watku dzuewczyna pisala ze nie miala tej zakladki to trzeba bylo zadzwonic na infolinnie i potem bylo ok. Ja mialam taka zakladke od razu

Jest!
    Dziękuję. :* Nie przyszło mi do głowy aby wejść na zasiłki. :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane umowilam sie na 13.02 do tych Olszewskich co bylam u nich na genetycznych. Pogadalam, wypytalam i zobaczymy. Bede probowac az do skutku,w koncu to MOJA ciaza, MOJA kasa i MOJ swiety spokoj wiec mam prawo wymagac :)

Uff ulzylo mi!

Gosiak, mizzelka lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica i co? wyswietla sie to co chcialas??:) kwoty i daty?:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy moja lekarka w Gdyni przyjmuje ale jak chcesz lekarza, który pracuje w szpitalu to ona odpada. Powiedziała mi, że noce woli spędzać w domu dlatego w żadnym szpitalu nie pracuje tylko w jakiejś przychodni jeszcze robi badania 11-13 tydzień i połówkowe. Jak będziesz chciała to dam Ci namiary ;-)

Co do szpitala to mam na oku Wejherowo obecnie chociaż niechętnie ale co zrobić. Do lipca jeszcze może się wiele zmienić i może Swissmed się pojawi ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Może to głupio zabrzmi, ale dobrze, że nie jestem sama. Jak mam wysiąść z auta to tak stękam, że szok.

Dostałam przelew z ZUSU, ale nie mam bladego pojęcia za co. Tzn. za jakie dni.
    eee. to łączę się z tobą w bólu bo u mnie identycznie.. ja chyba ostatni miesiąc przeleżę w łóżku.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Oczywiście! Dzwoniłam, przelew będzie na koniec miesiąca, i pani mi oznajmiła, że są 2 przelewy, no za chiny tego nie kumam!!!!
    no coś ty? ja też tego nie czaje, o co im chodzi.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

ciekawe czy u mnie to zadziała bo ja w sumie krus.. nie no i tak w nastepny, tyg bd w mieście to pojde i sie dowiem co oni tam wyprawiaja ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Hej ;-) Podczytuję was co jakiś czas bo wiele znajomych nicków tu jest ;-)

Daisy - dalej mogę Ci polecić swojego ginekologa ;-)

Co do witamin to ja biorę LadeeVit, mąż mi zakupił w porozumieniu z panią w aptece bo ja w domu zdychałam i nie wiem czy to dzięki nim czy nie ale mdłości mi ustąpiły i czuję się dobrze (wcześniej brałam Falvit).

Pozdrawiam Babeczki serdecznie ;-) Będę dalej zaglądać jeśli pozwolicie ;-)
    oo moja Livia zagląda :D ale fajnie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Daisy - super laska <3 :)
    No Słoneczna z tymi meblami, kanapami itp. to jest tragedia u mnie pod tym względem, że tyle tego i chyba jak dla mnie za dużo i nie mogę się zdecydować a z drugiej strony te ceny...jakby to było nie wiem z platyny :D
    A dziś udało mi się wypatrzeć nową gazetkę promocyjną z BRW i wypatrzyłam fajny zestaw do sypialni dwie szafki nocne + szafa duża + łóżko (oczywiście bez stelaża i materaca) za ok 800 zł więc chyba promocja dobra jak na naszą kieszeń póki co :D a i tak dziś w planach mieliśmy jechać do BRW więc przy okazji sobie zobaczymy ten komplet :)
    no w brw są dobre promocje. ja ostatnio tak kupialm duza szafe z 30% obniżką.. nie było tego w gazetkach aby na necie 3 dni tylko.. więc warto oglądać ich stronę jak sie czeka na okazje :D

śliczny brzuszek Madziu :) niech rośnie nam malenstwo :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy kwitnąco wyglądasz i post polubiłam za wasze wspólne zdjęcie.. ja też coś licho sie czuje..
    ehh zdrowiej :)
    wymagaj i szukaj.. u mnie to co wizyta samolot.. zawsze spr..
    a juz np nie często usg robi.. ale zawsze samolot i mierzenie serduszka

dziewczyny nic mi nie gadał o tym GBS, a zapomnialam sie zapytac, czy w cytologii w razie co by wyszło że mam tego paciorkowca? bo mam na wyniku czysto.. aby grupę 2.. ale ani grzybka, ani bakterii, nic.

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po u Groszka się dzieje dzieje :) była na wizycie i wyszły skurcze i jest w szpitalu i ma 3 cm rozwarcie :) i czuje się dobrze :)
    trzymam za nią kciuki <3

Daisy, Tygrysek, Krokodylica, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ