X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Daisy weź tego chłopa w łeb bij, taki bezmyślny.

słoneczna dzięki za pojaśnienie, czytałam właśnie na necie o tych wypłatach i tak wywnioskowałam że to chyba jeszcze podatek odliczają. Masakra. :/

No to ja nie kumam. Jaki podatek, skoro pracodawca podaje im kwotę netto jaką zarabiam? A zwolnienie ciążowe jest 100% płatne minus ubezpieczenie zrowotne. Wiem że zdrowotne potrącają, bo ktoś tą składkę za nas musi zapłacić. No to jak zabierają 18 % to ja wysiadam :-) jakim prawem? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:18

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, chłopa w łeb palnij i tyle! Przecież to niebezpieczne dla całej czwórki jest!
    A jakbyś sobie rękę złamała, albo on - przecież nie możecie tak ryzykować.

jedno jest pewne - sam się wywali, to naprawi.

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny szkoda slow czekam niech sie sam wygrzmoci. A jak nie to nie wiem sama piasek tam wysypie, ale ten do kocich kuwet:/

Ide do lozia, jestem normalnie chora. A jutro do tesciow, niedziela do moich. Ide sie pogrzac w poscieli. Zjadlam kolacje, wielka kisc czerwonych winogronek. Poslucham Hanie i zZzZzZz.

Takze dobranoc i spokojnej nocki! ♡

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja na początku ciąży potrafiłam zjeść kilogram winogornka dziennie ;) Taką miałam zachciewajkę ;)

Śpij dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:14

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Gosiak swietne wiesci na sam wieczor. Spotkanie z Janeczka coraz blizej! Kawal kobietki Ci sie szykuje :)

To jutro zaciskaj mocno nogi!

A ja sie dzis przewrocilam. Moja suka chciala wymiotowac to ja wzielam na dwor. W kapciach i trzymajac ja za kark..a ona no z 35kg ma jak nic. No i ta chyba mnie w ch*ja robila, zaczela sie szarpac zeby uciec. A przed domem slisko i na betonie i na piachu bo deszcz, snieg, mroz zrobily swoje. Tak wiec upadlam, na dupe z impetem. Szlag mnie trafil bo prosilam mojego wczoraj zeby tam cos zrobil bo i cora sie wczoraj tam poslizgnela. Jak mu powiedzialam co sie stalo dzis to skwitowal 'Ja tam moge piasek sypnac co wiecej zrobie?' NO TO K*RWA ZROB TO mysle sobie, no ale jest po 21 i jak nie sypnal tak nie sypnal. Zabic sie tam mam czy co? No bo przeciez wg niego jak nie upadlam na brzuch to sie nic nie stalo. Ja pierd.... :(

Daisy za fraki i do sypania. Każdy upadek w ciąży nie jest bezpieczny. Masakra z tymi facetami.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Tygrysku!
    Ja sie nie martwię :) mówiłam, ze oddam prowadzenie na liście :) co zrobić, ze w mieszkaniu Zojki jest piękny widok na nerki i wątrobę :) nie odbiore jej tego, bo co ze mnie za mama by była :)

Widziałam, ze Groszek, ale tez Katis jest w szpitalu, w końcu obie sa na naszej liście :) to trzymam kciuki :)

Liwia witaj :) widzę, ze i Tobie trafił sie szczęśliwy cykl "wpadkowy" ;) super!

Daisy trzymam kciuki za nowego dr ;) oby ostatni!

Mizzelko, ja nie wiem, jak to z gbs :) zastanawiam sie, czy mój wynik bedzie wiarygodny :) wynik miał być wczoraj, ale tu na wszystko jest czas. Moja córka tez ma czas, w końcu mały tubylec z niej :)

Czemu Tubylec? :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Czemu Tubylec? :-)

Zoyka bedzie Irlandka :)

Sue, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to dziecko ma obywatelstwo po rodzicach. Może się mylę. W Anglii tak jest. Potem można się ubiegać.

Jest po 23:00 moja córa jeszcze chyba się myje, zjada drugą kolacje, i od 20 min układa się, układa się i ułożyć nie może. A może to gimnastyka przed spaniem?

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez jest Tygrysku, ale w skrocie jesli jesteś min 4 lata przed porodem (jedno z rodzicow) w Irl i chcesz irlandzki paszport to nie ma zasadniczo problemu. My nie wracamy do Pl (próba już była na powrót), więc nie ma sensu robić jej polskich dokumentów i utrudniać życia. W szpitalu i tak dostanie PPS (pesel) w momencie rejestracji, a potem zostanie tylko paszport. Raczej tak wszyscy robią. Ma niby polskie pochodzenie, ale jak długo w Pl nie wyrobie jej peselu, to w polskim prawie jest Irlandka (kumpela chciała swoją córkę ubezpieczyć w Pl i nie można, bo nie ma polskiego obywatelstwa bez peselu). Jest takie z krwi, ale nie jest zgodne z prawem, takie dziwne to trochę. Mi zależy na Irl paszporcie, bo jej ułatwi to sprawę.

Bynajmniej tak to rozumiem z doświadczenia innych i z tego co mi tu mówią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 23:36

Daisy lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczęłam 38 tc, według belly - ciąża donoszona, siabadabada!

Nie rodzimy, póki co - szukam malinowych szpilek. Niektóre matki w tym tygodniu głaszczą brzuszek z czułością i mówią "Dziecko, pokaż już się swej matce". Ja mówię - dziecko siedź, matka musi wyjść za mąż!

merida17, Tygrysek, Gosiak, Krokodylica, kasika8303, Daisy, Magda_lena88, mizzelka, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Meridko, P. ma kuzyna, który wychował się w Szwecji (rodzice są Polakami) i numer pesel wyrabiał w wieku 26 lat bodajże :)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Nie rodzimy, póki co - szukam malinowych szpilek. Niektóre matki w tym tygodniu głaszczą brzuszek z czułością i mówią "Dziecko, pokaż już się swej matce". Ja mówię - dziecko siedź, matka musi wyjść za mąż!

Gratulacje kolejnego tyg :)

Trzymam kciuki, by Tomasz słuchał swojej mamy w malinowych szpilkach do 6-go lutego :)
    Potem niech sie dzieje całe to szalenstwo :)

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, zgodnie z moją wróżbą u Ciebie zacznie się za 3 dni :) Nie wiem czemu, jakoś tak czuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Merida, zgodnie z moją wróżbą u Ciebie zacznie się za 3 dni :) Nie wiem czemu, jakoś tak czuję ;)

Jejku, nie wiem co to za wrozba, ale bardzo ja lubię :)
    Niech sie zacznie w poniedz, bo we wtorek rano jadę do szpitala i szkoda spalac tyle paliwa :) ha!

23.01. To był pierwszy termin szalonej ginki, jak widać nie trafiła :)
    Zostało mi chyba jeszcze z 6 :)

Sue, diamonds lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Meridka, jakoś mi tak intuicja podpowiada:) a podpowiedziała, że u mnie bedzie chłopak i poki co, tak pokazuje usg.
    Trzymam kciuki:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Sue, ja to samo mówiłam do Janeczki jak jechaliśmy do szpitala 03.01 i potem też jej to powtarzałam, Grzeczne dziecko, słucha się :)
    A wczoraj na USG jak lekarz chciała zbadać przepływy i mówi: ojej, ale ona się rusza, ciężko mi pomierzyć i mój M. powiedział: Jańcia, uspokój się na chwilę, Pan doktor musi coś zmierzyć i dziecko, słuchajcie, od razu się uspokoiło :D

Krokodylica, Daisy, Sue, diamonds lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No to ja nie kumam. Jaki podatek, skoro pracodawca podaje im kwotę netto jaką zarabiam? A zwolnienie ciążowe jest 100% płatne minus ubezpieczenie zrowotne. Wiem że zdrowotne potrącają, bo ktoś tą składkę za nas musi zapłacić. No to jak zabierają 18 % to ja wysiadam :-) jakim prawem? :-)

Ale z tego co mi wiadomo to wcale nie płacimy mniejszego zdrowotnego, tylko normalne. Mniejsze płacimy społeczne.
    A potem oni wypłacają to L4 ale minus podatek.
    Co to za podatek tego nie wiem, ale to jest chore.

PS. Z tego co doczytałam to jest to podatek dochodowy.
    Noo taaak, przecież oni Ci wypłacają pieniądze i to jest twój dochód, to trzeba opodatkować... Boże miej ten naród w swojej opiece.

Sue hehehe gratuluję donoszonej i w taki razie życzę aby dzieć jeszcze grzecznie sobie tam siedział. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:11

Gosiak lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ale z tego co mi wiadomo to wcale nie płacimy mniejszego zdrowotnego, tylko normalne. Mniejsze płacimy społeczne.
    A potem oni wypłacają to L4 ale minus podatek.
    Co to za podatek tego nie wiem, ale to jest chore.

PS. Z tego co doczytałam to jest to podatek dochodowy.
    Noo taaak, przecież oni Ci wypłacają pieniądze i to jest twój dochód, to trzeba opodatkować... Boże miej ten naród w swojej opiece.

Sue hehehe gratuluję donoszonej i w taki razie życzę aby dzieć jeszcze grzecznie sobie tam siedział. :)

No ale już podatek od brutto wzięli , banda ........... muszę teraz policzyć jak kaska wpłynie. Dzięki za informację :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:58

c77352d493.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue gratuluję ciąży donoszonej!! :-) ale niech Mały jeszcze siedzi w brzuszku jak go ładnie mamusia i ciocie forumowe proszą :-)

Miłego weekendu Dziewczyny :-)

Daisy, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no w brw są dobre promocje. ja ostatnio tak kupialm duza szafe z 30% obniżką.. nie było tego w gazetkach aby na necie 3 dni tylko.. więc warto oglądać ich stronę jak sie czeka na okazje :D

śliczny brzuszek Madziu :) niech rośnie nam malenstwo :)
    no właśnie ja tę promocję wyhaczyłam w gazetce ale w necie i tam też jest o tym 30% na te duże szafy i mamy dylemat po wczorajszej wizycie w BRW bo jednak przydałoby się zrobić sypialnię ale też przydałaby się taka szafa a finansowo póki co musimy się zdecydować albo to albo tamto.. i mamy dylemat. Aczkolwiek chyba póki co obstajemy przy komplecie do sypialni..szkoda tylko, że jak łóżka sprzedają to trzeba dodatkowo kasę za materac i stelaż .. :P No i ten komplet fajnie wygląda na żywo chociaż jakościowo może nie jest jakiś super materiał ale póki co na łóżko za 3,5k Nas po prostu nie stać :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ