Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Krokodylica wrote:Daisy weź tego chłopa w łeb bij, taki bezmyślny.
słoneczna dzięki za pojaśnienie, czytałam właśnie na necie o tych wypłatach i tak wywnioskowałam że to chyba jeszcze podatek odliczają. Masakra.
No to ja nie kumam. Jaki podatek, skoro pracodawca podaje im kwotę netto jaką zarabiam? A zwolnienie ciążowe jest 100% płatne minus ubezpieczenie zrowotne. Wiem że zdrowotne potrącają, bo ktoś tą składkę za nas musi zapłacić. No to jak zabierają 18 % to ja wysiadam jakim prawem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 22:18
-
Eh dziewczyny szkoda slow czekam niech sie sam wygrzmoci. A jak nie to nie wiem sama piasek tam wysypie, ale ten do kocich kuwet:/
Ide do lozia, jestem normalnie chora. A jutro do tesciow, niedziela do moich. Ide sie pogrzac w poscieli. Zjadlam kolacje, wielka kisc czerwonych winogronek. Poslucham Hanie i zZzZzZz.
Takze dobranoc i spokojnej nocki! ♡ -
Daisy wrote:Gosiak swietne wiesci na sam wieczor. Spotkanie z Janeczka coraz blizej! Kawal kobietki Ci sie szykuje
To jutro zaciskaj mocno nogi!
A ja sie dzis przewrocilam. Moja suka chciala wymiotowac to ja wzielam na dwor. W kapciach i trzymajac ja za kark..a ona no z 35kg ma jak nic. No i ta chyba mnie w ch*ja robila, zaczela sie szarpac zeby uciec. A przed domem slisko i na betonie i na piachu bo deszcz, snieg, mroz zrobily swoje. Tak wiec upadlam, na dupe z impetem. Szlag mnie trafil bo prosilam mojego wczoraj zeby tam cos zrobil bo i cora sie wczoraj tam poslizgnela. Jak mu powiedzialam co sie stalo dzis to skwitowal 'Ja tam moge piasek sypnac co wiecej zrobie?' NO TO K*RWA ZROB TO mysle sobie, no ale jest po 21 i jak nie sypnal tak nie sypnal. Zabic sie tam mam czy co? No bo przeciez wg niego jak nie upadlam na brzuch to sie nic nie stalo. Ja pierd....
Daisy za fraki i do sypania. Każdy upadek w ciąży nie jest bezpieczny. Masakra z tymi facetami. -
merida17 wrote:Tygrysku!
Ja sie nie martwię mówiłam, ze oddam prowadzenie na liście co zrobić, ze w mieszkaniu Zojki jest piękny widok na nerki i wątrobę nie odbiore jej tego, bo co ze mnie za mama by była
Widziałam, ze Groszek, ale tez Katis jest w szpitalu, w końcu obie sa na naszej liście to trzymam kciuki
Liwia witaj widzę, ze i Tobie trafił sie szczęśliwy cykl "wpadkowy" super!
Daisy trzymam kciuki za nowego dr oby ostatni!
Mizzelko, ja nie wiem, jak to z gbs zastanawiam sie, czy mój wynik bedzie wiarygodny wynik miał być wczoraj, ale tu na wszystko jest czas. Moja córka tez ma czas, w końcu mały tubylec z niej
Czemu Tubylec? -
nick nieaktualny
-
Z tego co wiem, to dziecko ma obywatelstwo po rodzicach. Może się mylę. W Anglii tak jest. Potem można się ubiegać.
Jest po 23:00 moja córa jeszcze chyba się myje, zjada drugą kolacje, i od 20 min układa się, układa się i ułożyć nie może. A może to gimnastyka przed spaniem?merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualnyTak tez jest Tygrysku, ale w skrocie jesli jesteś min 4 lata przed porodem (jedno z rodzicow) w Irl i chcesz irlandzki paszport to nie ma zasadniczo problemu. My nie wracamy do Pl (próba już była na powrót), więc nie ma sensu robić jej polskich dokumentów i utrudniać życia. W szpitalu i tak dostanie PPS (pesel) w momencie rejestracji, a potem zostanie tylko paszport. Raczej tak wszyscy robią. Ma niby polskie pochodzenie, ale jak długo w Pl nie wyrobie jej peselu, to w polskim prawie jest Irlandka (kumpela chciała swoją córkę ubezpieczyć w Pl i nie można, bo nie ma polskiego obywatelstwa bez peselu). Jest takie z krwi, ale nie jest zgodne z prawem, takie dziwne to trochę. Mi zależy na Irl paszporcie, bo jej ułatwi to sprawę.
Bynajmniej tak to rozumiem z doświadczenia innych i z tego co mi tu mówiąWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 23:36
Daisy lubi tę wiadomość
-
Rozpoczęłam 38 tc, według belly - ciąża donoszona, siabadabada!
Nie rodzimy, póki co - szukam malinowych szpilek. Niektóre matki w tym tygodniu głaszczą brzuszek z czułością i mówią "Dziecko, pokaż już się swej matce". Ja mówię - dziecko siedź, matka musi wyjść za mąż!merida17, Tygrysek, Gosiak, Krokodylica, kasika8303, Daisy, Magda_lena88, mizzelka, diamonds, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySue wrote:Rozpoczęłam 38 tc, według belly - ciąża donoszona, siabadabada!
Nie rodzimy, póki co - szukam malinowych szpilek. Niektóre matki w tym tygodniu głaszczą brzuszek z czułością i mówią "Dziecko, pokaż już się swej matce". Ja mówię - dziecko siedź, matka musi wyjść za mąż!
Gratulacje kolejnego tyg
Trzymam kciuki, by Tomasz słuchał swojej mamy w malinowych szpilkach do 6-go lutego
Potem niech sie dzieje całe to szalenstwoSue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySue wrote:Merida, zgodnie z moją wróżbą u Ciebie zacznie się za 3 dni Nie wiem czemu, jakoś tak czuję
Jejku, nie wiem co to za wrozba, ale bardzo ja lubię
Niech sie zacznie w poniedz, bo we wtorek rano jadę do szpitala i szkoda spalac tyle paliwa ha!
23.01. To był pierwszy termin szalonej ginki, jak widać nie trafiła
Zostało mi chyba jeszcze z 6Sue, diamonds lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Rozpoczęłam 38 tc, według belly - ciąża donoszona, siabadabada!
Nie rodzimy, póki co - szukam malinowych szpilek. Niektóre matki w tym tygodniu głaszczą brzuszek z czułością i mówią "Dziecko, pokaż już się swej matce". Ja mówię - dziecko siedź, matka musi wyjść za mąż!
A wczoraj na USG jak lekarz chciała zbadać przepływy i mówi: ojej, ale ona się rusza, ciężko mi pomierzyć i mój M. powiedział: Jańcia, uspokój się na chwilę, Pan doktor musi coś zmierzyć i dziecko, słuchajcie, od razu się uspokoiłoKrokodylica, Daisy, Sue, diamonds lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:No to ja nie kumam. Jaki podatek, skoro pracodawca podaje im kwotę netto jaką zarabiam? A zwolnienie ciążowe jest 100% płatne minus ubezpieczenie zrowotne. Wiem że zdrowotne potrącają, bo ktoś tą składkę za nas musi zapłacić. No to jak zabierają 18 % to ja wysiadam jakim prawem?
Ale z tego co mi wiadomo to wcale nie płacimy mniejszego zdrowotnego, tylko normalne. Mniejsze płacimy społeczne.
A potem oni wypłacają to L4 ale minus podatek.
Co to za podatek tego nie wiem, ale to jest chore.
PS. Z tego co doczytałam to jest to podatek dochodowy.
Noo taaak, przecież oni Ci wypłacają pieniądze i to jest twój dochód, to trzeba opodatkować... Boże miej ten naród w swojej opiece.
Sue hehehe gratuluję donoszonej i w taki razie życzę aby dzieć jeszcze grzecznie sobie tam siedział.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:11
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ale z tego co mi wiadomo to wcale nie płacimy mniejszego zdrowotnego, tylko normalne. Mniejsze płacimy społeczne.
A potem oni wypłacają to L4 ale minus podatek.
Co to za podatek tego nie wiem, ale to jest chore.
PS. Z tego co doczytałam to jest to podatek dochodowy.
Noo taaak, przecież oni Ci wypłacają pieniądze i to jest twój dochód, to trzeba opodatkować... Boże miej ten naród w swojej opiece.
Sue hehehe gratuluję donoszonej i w taki razie życzę aby dzieć jeszcze grzecznie sobie tam siedział.
No ale już podatek od brutto wzięli , banda ........... muszę teraz policzyć jak kaska wpłynie. Dzięki za informację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 09:58
-
Sue gratuluję ciąży donoszonej!! ale niech Mały jeszcze siedzi w brzuszku jak go ładnie mamusia i ciocie forumowe proszą
Miłego weekendu DziewczynyDaisy, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
mizzelka wrote:no w brw są dobre promocje. ja ostatnio tak kupialm duza szafe z 30% obniżką.. nie było tego w gazetkach aby na necie 3 dni tylko.. więc warto oglądać ich stronę jak sie czeka na okazje
śliczny brzuszek Madziu niech rośnie nam malenstwo