Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry Mamusie i Dzieciaczki
Jestem najgłupszą osobą jaką znam
Wymyśliłam sobie, że jednak odwidział mi się kolor ścian w pokoju i mebli
A że są drewniane- więc wczoraj pomalowałam je na biało
Ściany dwie zostają w odcieniu jagody ze śmietaną- tak wymieszalo się kiedyś panu
Natomiast te które były w kolorze groszku- zyskują właśnie kolor vaniliowego kremu - gotowiec z beckers'a. Bo wiem, że i tak z mieszalnika nigdy nie wyszły kolory takie jak chciałam.
Więc jeszcze raz muszę pomalować.
jakbym wcześniej czasu nie miała
Przeczytałam pobieżnie.
Super, że jest już pierwszy dzidziuś na świecie.
Wieczorem nadrobię
Miłego dnia.
mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Livia, o nazwisku dziecka decydują rodzice. Niestety nasze urzędy działają z automatu i jesli ojciec uznaje dziecko - dziecko ma jego nazwisko.
Prosty przykład - babeczka zapytała mnie w usc jakie nazwisko bede nosić po ślubie, odpowiedziałam, ze męża. Juz o nazwisko dziecka nie spytała.
Śmialiśmy się, żeby jej odpowiedzieć, że nie planujemy dzieci - z takim wielkim brzuchemDaisy, Sue lubią tę wiadomość
-
Livia, teraz nazwiska corci juz nie zmienisz niestety takze nawet pani adwokat nie poradzi. Ja mam swoja pania od lat i niestety tez o tym rozmawialam i to juz dawno. Dziwne jak ja rodzilam to potem w usc bez slubu pytali jakie nazwisko. Uznanie to tylko uznanie ze ojciec nie jeat wpisany NN tylko nazwisko. Zobacz jak sie powiedzmy mama pusci to ojciec uznajw dziecko ale nic wiecej niz alimenty nie chce placic i dziecko ma nazwisko matki. Ja sie dowiem przed porodem zeby to zalatwic ale na pewno nie bedzie problemu.
Co do matruelle to one ponoc maja najwiecej dha ze wszystkich dostepnych suplementow dlatego cena taka wysoka. Pierwsze slysze ze wycofane, no ale bede zaraz w aptece to sie dowiem.livia30 lubi tę wiadomość
-
Nasza lista:
WITAMY NA ŚWIECIE!!!
24 styczeń 2015 - Groszek - syneczek Gabriel 3200g / 55cm (39 tydz)
CZEKAMY NA:
Merida17 - 1 luty 2015 - córeczka Zoya Veronica
Katiś - 2015 - córeczka Pola
Gosiak - 5 luty 2015 - córeczka Janinka
Diamonds - 14 luty 2015 - córeczka Alicja Agatka
derii84 - 14 luty 2015 - syneczek Olaf
Sue - 14 luty 2015 - syneczek Tomuś
Słoneczna85 - 15 luty 2015 - syneczek Maciuś
Rudasek - 15 luty 2015 - syneczek Staś
Tygrysek - 1 marzec 2015 - córeczka Natalka
Rybeńka - 2 marzec 2015 - córeczka Maja
Mizzelka - 9 marzec 2015 - córeczka Milenka
Krokodylica - 27 marzec 2015 - córeczka Zuzia
Ewelcia - kwiecień 2015 - bliźniaki chłopcy
Evell - 2 czerwca 2015 - córeczka
Kasika8303 - 12 czerwiec 2015 - córeczka Amelka
Magda_lena88 - 12 czerwiec 2015 -
Livia30 - 15 lipiec 2015 - syneczek??
Daisy - 22 lipiec 2015 - córeczka Hania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:12
mizzelka, Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
mizzelka wrote:Tygrysku dziś to cię ucałuję za ten artykuł :* :*
wczoraj czytalam go sobie i tam pisało żeby się przekręcać z boku na bok to trzeba mieć nogi blisko siebie.. złączyłam i TA DAAAM! MAGIA! nie musiałam wygramolić się z łóżka żeby nie czuć tego przestawiania kości i niesamowitego bólu!
troszkę lekko zaboli bo nie da się przykleić nóg do siebie.. ale jaka ulga!
trzeba mieć więcej miejsca na manewr ale co tam, ważne że się udało, pierwsza noc lepiej przespana
Ja teraz to wstaje, kłade się i obracam tak majestatycznie. Wszystko powolnymi ruchami, żeby nic nie bolało i żeby nic nie uszkodzić.Natalka 03.2015
-
Sue wrote:Prosty przykład - babeczka zapytała mnie w usc jakie nazwisko bede nosić po ślubie, odpowiedziałam, ze męża. Juz o nazwisko dziecka nie spytała.
Ja w USC przed ślubem wypisywałam wniosek i tam była rubryka: moje nazwisko po ślubie i druga, nazwisko dzieci (z tego małżeństwa)Natalka 03.2015
-
jestem:) nie mialam internetu:)
sofa kupiona:))
bede pakowac sie do spzitala bo Groszek urodzil to trzeba sie sprezac:))
a podobno Marcowka jakas urodzila??? to prawda??
Dziewczyny co do Zusu- ja na dzialanosci0 zabieraja 18% a ja oplacam skadke tylko zdrowotna 270, 40.
ale sie i tak ciesze bo poki co nie mialam kontoli i wypalcaja mi ten duzy zasilek.
Daisy, mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Livia, teraz nazwiska corci juz nie zmienisz niestety takze nawet pani adwokat nie poradzi. Ja mam swoja pania od lat i niestety tez o tym rozmawialam i to juz dawno. Dziwne jak ja rodzilam to potem w usc bez slubu pytali jakie nazwisko. Uznanie to tylko uznanie ze ojciec nie jeat wpisany NN tylko nazwisko. Zobacz jak sie powiedzmy mama pusci to ojciec uznajw dziecko ale nic wiecej niz alimenty nie chce placic i dziecko ma nazwisko matki. Ja sie dowiem przed porodem zeby to zalatwic ale na pewno nie bedzie problemu.
Co do matruelle to one ponoc maja najwiecej dha ze wszystkich dostepnych suplementow dlatego cena taka wysoka. Pierwsze slysze ze wycofane, no ale bede zaraz w aptece to sie dowiem.
Daisy ja raczej planuję bardziej radykalne kroki, nie sama zmianę nazwiska córki ale pozbawienie praw jej biologicznego ojca i adopcja przez mojego męża Wtedy raczej nazwisko się zmienia prawda? Najbardziej chodzi mi o to, że gdyby coś mi się kiedyś stało to za chiny ludowe nie chcę żeby moja córka wylądowała u swojego ojca. No ale to ciągle jeszcze nie ruszone jest i tylko to rozważam, może z czasem to ruszymy Nie upieram się też, że mam rację, że tak akurat to wygląda bo jeszcze nie rozmawiałam z żadnym adwokatem o tym
A z tymi lekami to może mąż mnie ściemnił bo jeździć i szukać mu się nie chciało Ale to było ponad miesiąc temu to i może coś się pozmieniało przez ten czasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:24
-
Sue gratuluję donoszonej ciąży
Groszku GRATULACJE!!! aaaaa ale czad
Ja dziś poszalałam na mieście aż mnie nogi bolą. Weszłam teraz w tryb spania, ciągle bym spała.
Dziewczyny mam pytanko, też czułyście często dzieciaczki w okolicy 20 tc? Ta moja Amelka to wariuje non stop. Kiedy to dziecko śpi? Dziś się jej już spytałam czy wszystko ok, czy jej tam dobrze? sobie myślę, wierci się to może jej coś nie pasi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:33
Sue lubi tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:Kochana nie, nie płeć mam nadzieję poznać na połówkowym w pn bądź w czw ale termin porodu można dopisać 12.06.2015 (wg.OM)
Madziu to rodzimy razemDaisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Livia
Pani w aptece powiedziala ze w hurtowniach jest jakis problem z produkcja, ale wycofane nie sa. Takze w necie pewnie mozna je kupic jak ktos ma na stanie. Ostatecznie kupilam poki co VitaMiner prenatal dha, 30 tabletek +30 kapsulek dha (220mg dha i 44mg epa).
Kupilam tez prenalen do nosa ufff jaka ulga.
A pani w aptece do mnie 'Ooo w koncu nie po testy, gratuluje!' Ale milo mi sie zrobilo
Livia to juz naprawde po bandzie chcesz Ja poki co ograniczylam wladze ale sad taki durny w Gdansku ze walczylam o to 4 lata ale to nie na belly
U nas cora utrzymuje kontakty ktore wywalczylam, co 2 weekend, tydzien ferii, czeac wakacji no i swieta naprzemiennie lata parzyste i nieparzyste to inne dni.
Jedziemy do tesciowm buziaki.
Ps kupilam 3 bodziaki i jedne portki haha wszystko na 64 bo mniejszych nie bylo, a i tak wydaja sie takie mikro
Aaaa Groszku! Moje najserdeczniejsze gratulacje! Witamy Gabrielka na swiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 15:51
mizzelka, Krokodylica, livia30, kasika8303, diamonds lubią tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Ja teraz to wstaje, kłade się i obracam tak majestatycznie. Wszystko powolnymi ruchami, żeby nic nie bolało i żeby nic nie uszkodzić.
-
Słoneczna a włąśnie doczytalam że jedna urodziła w 34 tyg
rety to tak jak ja bym teraz...
a mi brzuch się napiął od sprzątania.. zrobiłam co swoje ale już trzeba się oszczędzać bez kitu..
w ogóle to mam doła w huk daleko, lecę się położyć, może mi przejdzie..
a pro po Diamonds to ja mam podobnie w sypialni ale z białymi meblami na pewno super sie komponuje ale cie naszło
to tak jak mnie na sprzątanie coś dzisiajdiamonds lubi tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Sue gratuluję donoszonej ciąży
Groszku GRATULACJE!!! aaaaa ale czad
Ja dziś poszalałam na mieście aż mnie nogi bolą. Weszłam teraz w tryb spania, ciągle bym spała.
Dziewczyny mam pytanko, też czułyście często dzieciaczki w okolicy 20 tc? Ta moja Amelka to wariuje non stop. Kiedy to dziecko śpi? Dziś się jej już spytałam czy wszystko ok, czy jej tam dobrze? sobie myślę, wierci się to może jej coś nie pasi?kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Jeeej Groszku Gratuluję niech Maluszek zdrowo rośnie Teraz się zaczniemy sypać kochane po koleiOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
diamonds szalejesz z tym malowaniem. skąd masz na to siły?
słoneczna pośmiałam z tego dużego zasiłku.
kasika ja do 20tc nie czułam ruchów w ogóle, za to jak w 20tc poczułam to od razu a dobrze! Tłukła się niemiłosiernie. Tak jak piszesz, kopała non stop.
Także nic się nie martw, jest dobrze.
diamonds lubi tę wiadomość
-
Krokodylica, Mizelka dzięki dziś mówię może coś chcesz zjeść tak stukasz? człowiek głodny to zły i skojarzyłam z nią
Moja mama dziś poszalała, kupiła małej 10 ciuszków babcia szalejeKrokodylica, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
Daisy widzę, że łączy nas coraz więcej U mnie ojciec Majki mieszka jakieś 500km od nas i nie chce mu się przyjeżdżać co jest mi na rękę. Czasem do Mai dzwoni ale jej nawet nie chce się z nim rozmawiać. Płaci na nią regularnie, nie sprawia problemów np z wyrobieniem paszportu... On nie zabiega o kontakty ja nie blokuję. Niby jest dobrze ale... no wiadomo
Musimy się w końcu spotkać na pogaduchy
A z witaminkami to jednak grzeczny mój mężulek, nie kłamał tylko przekręcił coś Jak to facet
No ja już na dzisiaj usiadłam i zabieram się za obróbkę zdjęć bo początek sesji już w poniedziałek Ale zaglądam co chwilęDaisy lubi tę wiadomość
-
Robiliśmy dziś małe przemeblowanie w sypialce juz na przybycie małej. Piore jeszcze ze żłóbka materiał, jak już wszystko będzie to zrobię zdjęcia i wrzucę.
Potem jeszcze sprzątanie i juz padam na ciaprok. Dziś lepszy dzień to coś porobilam.
Marcowka?? Dobra laski, koniec żartów!
Pokój w większości przygotowany, ciuszki gotowe, torba do szpitala w połowie spakowana. Jedna noga jestem gotowa. Za 2 tyg - donoszonaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:19
Krokodylica, Rybeńka lubią tę wiadomość
Natalka 03.2015