X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ciekawe ciekawe :D adobry byłby eksperyment. :)le Daisy twój avek jest bezbłędny :D zaraz rzuca się w oczy :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowione!
    Mizzelka bierze sie za eksperyment :)

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ma chłopczyka! Superowo! Gratulacje!!! Wsparcie męskie się przyda!

Mizzelko wyczytałam, że jak te nasze bóle będą ciągle i się będą nasilać, to może być akcja porodowa. Na razie jest ich tak mało, że nie ma co się przejmować.
    Są dwa rodzaje bólu. Krzyżowy i ten nasz miesiaczkowy. Przy obu mogą występować skurcze, ale my akurat nie koniecznie musimy je czuć. Potem jak będzie akcja to KTG wykaże i juz wtedy odczujemy :)

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ktg wykazywalo skurcze niezle a ja nic a nic :/ to byl koszmar. Rozwarcia zero a ta sie pcha. To zrobili mi rozwarcie, palcem. :( boze tak sie boje ze bedzie moj porod wygladal tak samo :/

A Wy na miekko widze dziewczyny? Pierwszy porod najlepszy, nie wiadomo co nas czeka i tak jest naprawde the best.

Tygrysek, merida17 lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mogę spać spokojnie:) na razie niech się nam
    Dzieci nie śpieszą:) :) mają czas :)

Meridko czemu nie :)
    ale na razie idę chyba spać bo zgaha coraz gorzej dokucza i do tego doszedł ból głowy... jednak nocne wartowanie nie jt dla mnie mimo nie przespanej nocy. Eh

merida17 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i standardowo po 23. Moja córa mówi Wam drogie ciociunie dobranoc czkawką. Zaraz po niej pewnie będzie szukać pozycji do spania i siup - zaśnie :)

Daisy lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez szaleje ;) ale jakos dziwnie dzisiaj! Chyba obie mamy dziś nakręcony dzień :)
    Z racji pobudki o 5.30 mówimy dobrej nocy :)
    Nie wiem, czy jeszcze nie wpadniemy, ale bawcie sie dobrze ;)

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)

My dziś cały dzień poza domem - załatwialiśmy moją sukienkę ślubną, garnitur i obrączki.
    Wróciliśmy po 20 i padam z nóg!

Powiem Wam jedno - jak Wam ktoś robi problem o płeć, to kobieta nie ma żadnego wpływu na to - to plemnik decyduje o płci, bo przecież są plemniki męskie i żeńskie i to od tego jaki się wgryzie zależy płeć dziecka.
    I takim durnym teściowym albo przypomniałabym tę lekcję biologi, albo poradziła właśnie wrócić do 6 chyba klasy podstawówki, bo tam jest właśnie informacja jak wygląda zapłodnienie.

U mnie w rodzinie wszyscy mówili "płeć nieważna, najważniejsze, żeby było zdrowe, a poród odbył się bez komplikacji".

Magda, witaj w gronie siuśkowych mam :P

Merida, zostało Ci 15 minut, ja to czuję, że się zacznie. A jak nie to cóż, kariery wróżbity nie zrobię :/

Ja muszę Was teraz nadrobić :)

Daisy, mizzelka, Rybeńka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie tez zegnam i oddaje moja warte Sue! Mam nadzieje ze jutro bedzie spokojniej.

Aaa moja mama ma w czwartek 60ur..nie mam prezentu nie wiem co Jej kupic.. :(

Dobranoc! ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nadrabiaj :)
    Do północy mam godzinę i 5 minut :) jest nadzieja na Twoja karierę wrozbity :)

Daisy, Gosiak lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) choć pewnie już nie śpicie:)

Sue prawda :) i mogę im dowalić że synek nie umie strzelać ;) jak tak dalej będą stekać:) ja tam się cieszę z córki za nich wszystkich :) :)

Sue lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z mojej strony rodziny nie mieli ani na chwilę problemu i w życiu nie usłyszałam że mój G wolałby to czy to... :) a tu to nawet jego babka tak mi powiedziała. przyjemnie bardzo, nie powiem.
    ale niech się ciemnogród trzyma od mojej Milenki z daleka :D

Daisy, słoneczna 85, diamonds lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Brzuchatki ;)

Mizzelko grunt, ze zdrowa ;) i imię wybrane już :)
    Mizzelka- Milenka pasuje :)

Trzymam kciuki za wizytujace :)

Miłego dnia :)

mizzelka, Rybeńka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, żeby Ci się teściowa tylko do wychowania nie wpierdzielała. One tak lubią.
    Fajny artykuł o teściowych jest w Twoim stylu nowym. Generalnie przedstawiają się w takim świetle, że wiecznie im cos nie pasuje.
    Gdyby moja mama powiedziała mojej hipotetycznej córce "nie wychodź za mąż, bo jeszcze trafi Ci się taki mąż do niczego jak Twój tata" to byłyby ostatnie słowa, ktore by jej wnuczka usłyszała od babci. Bo po co mi taka toksyczna babcia wokół dziecka.

Powiem Wam, że ja się boję swojej reakcji na te "dobre rady". Bo mnie to wkurza, jak ktoś mnie poucza, a ja intuicyjnie wiem, co trzeba robić. I powiem Wam, że cieszę się, że obie babcie są tak daleko - nikt mi bie będzie mówił "płacze? Daj ja wiem lepiej! Co ty zjadłas? Złe go trzymasz! On ma 4 miesiące już moze jesc danonki!" Itd.

Witam się z Wami:)

Gosiak, Daisy, Rybeńka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niestety mam tą gorszą stronę kurde najbliżej.. ale dobrze że mamy chociaz duzy dom i mogę ją omijać do woli... aby marzę o oddzielnym wejściu.. ale z czasem mam nadzieje że będzie rewolucja i się uda.

jak się wpierdzieli to tylko raz... aż jej w pięty pójdzie...
    najwyżej córcia bd siedziec caly czas ze mną albo jak nie bd mogla to dam ją do mamy na opiekę.

myślałam że bd fajnie... siuja.. teściowa jaka by ni ebyła miła sriła.. to i tak w pięty pójdzie ;/
    a im dalej mieszka to tym lepiej.

taaa jak mi sie przypomniało jak ona kiedys mleczko dała wnuczkowi.. bo ona wie lepiej.. i on tylko poliże...
    a on chaps! maluch ugryzł kilkumiesięczny i by się zaksztusił.
    ja boje się jej zostawiać dziecko..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to widzę że oni współpracują z Agata meble bo niektóre kolekcje tam są dostępne :) ale fajne mają mebelki... :)
    podobają mi sie takie łóżka w szafie :D tzn te rozkładane :D dobre rozwiązanie do małych przestrzeni hehhe :D gorzej jak zastrajkuje a dziecko by było między ścianą a materacem hehhehe :D

Daisy lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - niektóre takie są, że Ci dziecko czymś nakarmią, mimo, że prosisz, żeby nie dawała (mleko krowie kilkumiesięcznemu dziecku, solone czy slodzone potrawy, o słodyczach nie wspomnę).
    Mojej kolezanki teściowa tygodniowemu dziecku chciała kaszki dac, bo "płakał w nocy" ??!! Co ma jedno z drugim?
    I jak rano wstawała, to mowila "ja się cała noc modliłam, bo Ty tak plakales".

Dlatego też, po porodzie nie chce ani w szpitalu, ani w domu nikogo poza moim P. No i synem, rzecz oczywista :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 09:47

Gosiak, Daisy, Rybeńka, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bym chciała, ale ciekawe jak się do tego zastosują..
    a u mnie wlasnie w domu jest otwarta przestrzen tzn otwarte takie schody na górę.. to dopiero bd jak mała bd płakać :D ohohoho da się we znaki teściowej ;D
    ale siujowo urządzili dom to niech slucha :D a nie tylko ja bd :D

niestety bo babsko wie lepiej, ja rozumiem ze chce zaświecić przykładem i pomóc, ale jak bd się wpierdaczać to kiedy to ja mam się nauczyć przy własnym dziecku? jedo rytmu dnia, karmienia itp :)
    że tez ona wychowala cala 4.. :O
    a jak marudzi na wnuki.. ciekawe jak na moja bd marudzić :D a tam te to będą aniołki :D :D

będzie cieżko, ale damy radę :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja też się cieszę, że będziemy sami w trójkę. A ja mam cięty język i potrafię odpowiedzieć na takie rady aż w pięty pójdzie - a po co generować konflikty :P

Jestem po KTG i po wizycie - ani jednego skurczu nie odnotowano :P
    Zwolnienie dostałam do 15.02, więc do tego czasu obiecuję się rozpakować ;)
    Zaraz idę odsypiać, bo dziś wstałam koło 4:00.
    Miłego dnia! :)

Daisy, diamonds, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja zawsze 4:30 wstaje :D trzeba sie przyzwyczajać do nienormalnych godzin :D
    szkoda ze u mnie ktg nie robią bo jestem ciekawa co sie dzieje jak tak mi sie brzuch napina, czy to tylko głupie wrażenie czy rzeczywiscie cos sie dzieje :)
    i ja mam zwolnienie do 18 lutego.. ciekawe czy znow mi wyplacą tak dziwnie jak teraz.. że ucięli 6 dni :D

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ