X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko moja córka robi takie teraz namioty jak Twoja :D kiedyś pokazywałaś na zdjęciu i nie mogłam się nadziwić :D a teraz sama mam kanciaty brzuch :D pod żebrami chyba kolana, tam gdzieś obok tyłeczek czy co :D po prawej stópki ;D
    całkiem inaczej się odczuwa jak jednak jest te polozenie główkowe.. niż poprzeczne.. wteyd gorzej sie czułam bo mała była zablokowana.. brzuch szeroki..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Hej. My po wizycie. Trochę się przedluzylo po badaniach USG jest ok. Trochę mnie zmartwilo ze ciąża młodsza o 6 dni ale lekarz mówi ze to może być błąd pomiaru. Jak dobrze pamiętam dziecię waży ok.315g to chyba dobrze a ja aż wstyd przybralam 4kg od ostatniego razu. Wyniki moje jak zwykle rewelacja jakbym w ciąży nie była. Szyjka dluga na 41mm. A no i dziecię nóżki rozłożyło i jest chłopczyk :O dobrej nocy :)
    Jeeej GRATULUJĘ CHŁOPACZKA :* miałam przeczucie, że będzie u Ciebie chłopaczek :)
    A tym, że jest mniejszy się nie przejmuj. Moja caaały czas wychodzi o tydzień młodsza. A wiem dokładnie kiedy miałam owulkę. Najważniejsze, że Maluszek zdrowy :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziecie miały dziewczyny lżej do porodu :) a zdrowe na pewno są dzieciaczki <3
    a nadrobi poza brzuszkiem na pewno :)

kuzynka co miała z in vitro, udalo sie po 7 latach malzenstwa i miala niestety cc.. ale to juz komplikacje konkretne i synus chcial wyjsc okolo 37 tyg.
    wazyl 2700 a teraz to taki klusek po miesiącu ze szok :D już ponad 4 kg :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś się pakuje, tak wiem wiem dlugo gadalam ze musze sie spakowac. kurde..
    powoli sie robie jak te siostry męża..

wzoruje się tą listą, fajnie opisane :) i facetka ma duzo kosmetykow wlasnie i podkladow itp jak ja wybierałam :D
    http://www.mamytatytematy.pl/wyprawka-szpitala-wyprawka-dziecka-wyprawka-mamy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 11:10

Daisy lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko za Ciebie dziś mocno trzymam kciuki :*

Współczuję Wam takich teściowych... masakra, aż się czasem wierzyć nie chce!
    Ja na szczęście na moją nie mogę powiedzieć złego słowa, bo się póki co w ogóle nie wtrąca. Choć nie powiem, czasem mnie wkurza ;p ale rzadko się jej to zdarza ;p

Daisy piękne są te meble!

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a daleko mieszka? :D to wszystko by wyjaśniało :D

Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod tym artykulem co wyslalam o wyprawce do szpitala facet fajnie skomentował :D
    "powtórzę, to co na FB - Ważne dla przyszłych ojców, podglądajcie Wasze panie, co gdzie ładują, bo to Wy na porodówce będziecie, to wszystko wyciągać z toreb waszych wybranek. A w momencie, kiedy ona ma parte skurcze, to trochę słabo pytać, "kochanie, a gdzie spakowałaś skarpetki?" Może odpowiedzieć miłe donośne - spier... :P"

rozwalił mnie tym :D

diamonds, Daisy, Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny, ja dziś miałam ciężką noc :-( mąż utopił tel w wannie. Pół nocy go reanimowaliśmy. kto bierze tel. do wanny? ehhhh

Od rana mam pod górę, raz że małej nie czuję i już odchodzę od zmysłów, a teraz poleciało mi mega dużo śluzu, żółtego koloru. Mam do Was pytanko, jak u Was jest ze śluzem?
    Na IP mam zakaz jechać, od swojego gina, bo u mnie to tylko szkodzą. Poszukam chyba usg jakieś.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon najlepiej włożyć do ryżu, powinien wyciągnąć całą wodę.

Rybeńka, Daisy, kasika8303 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika myślę że ten śluz to norma, u mnie raz są "przypływy" raz nie.. :)

co do tel to ja kiedys tez utopilam i odratowałam.. rozłożyłam na baterie itp.. i polozylam do wyschnięcia i skubaniec za jakis tydzien czy dwa sam się włączył z alarmem cyklicznym :D

a tak jak Gosiak pisze z ryżem good idea.. przyśpieszy proces schnięcia :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli nie zmienił zapachu.. ani konsystencji na mocno roziągliwy typowy płodny to nie masz się czym martwić :*

kasika8303 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie anomalia pogodowa :D
    2hs54l0.jpg
    wykopałam z ogródka Hiacynty bo biedaczki się wybudziły :)
    a szkoda żeby przemarzły, jeszcze zdążyłam przed śniegiem :D
    291m3xx.jpg

Rybeńka, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    a daleko mieszka? :D to wszystko by wyjaśniało :D
    Hahaha no nie, teraz jakieś 1,5km od nas a budowę mamy obok ich domu. Wtedy to się okaże hahaha :D

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne Hiacynty :) Mizzelko jesteś ich bohaterką :)

Pomysł z ryżem ekstra!

mizzelka lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Ale piękne Hiacynty :) Mizzelko jesteś ich bohaterką :)

Pomysł z ryżem ekstra!
    ale jednak z roku na rok coraz słabsze te kwiatki, chyba musze je nawozić :D

oooo to dopiero się przekonasz co to za ziółko :D ale nie ma to jak oddzielny dom i oddzielne wejście :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Ciocie :-)

Po basenie w niedziele tak mnie rozebrało, że wczoraj kilka razy Was czytałam ale napisać nie dałam rady.

Jadłam bułki z czosnkiem miodem i olejem kokosowym ;-)
    Jadłam sam olej kokosowy :-)
    Piłam mleko z olejem kokosowym ;-)
    Rumianek do picia i parówki

Kilka razy inhalacja
    nawet jedna tabletka paracetamolu- pierwszy raz od początku ciąży, więc sobie wybaczam :-)

Poszło mi na zatoki tak że głową nie dałam rady ruszać.
    Tragedia.
    Ale dziś lepiej.

Mizzelka
    wcale nie przejmuj się głupim gadaniem o córeczce.
    To jakby był syn to miałby być spadkobiercą gospodarki?
    A może Milenka przejmie, zatrudni pracowników i będzie najbardziej nowoczesnym rolnikiem na okolicę :-)
    Jeszcze się dziecko nie urodziło, a już plany ludzie mają dokoła :-/

Merida
    czekam co ginekolog dziś powie o małym uparciuszku :-)

Gosiak wielkie dzięki za olej kokosowy ;-)
    Janinka też uparta :-) już termin a dziewczynie dobrze u Mamy.

Daisy

u Was widzę przygotowania pełną parą :-)
    Jak możesz bierz te lepsze meble- posłużą Wam na lata.
    A że są uniwersalne, nie będzie potrzeby na ich wymianę za 3 lata.
    Agata, brw itp. sieci mają słabsze jakościowo meble bo muszą być tanie.
    Pracowałam w meblach- więc trochę firm przerobiłam. :-)
    Meble śliczne.

Sue
    super że przygotowania do ślubu idą pełną parą :-)
    Ekspresowo wręcz.
    Teraz Tomek musi grzecznie siedzieć, żeby nie zrobił niespodzianki :-) w ostatniej chwili :-)

Nie wiem co jeszcze miałam pisać :-)
    Dużo tego jak się nie jest z Wami na bieżąco :-P

Daisy, mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!!!! Telefon włożymy do ryżu.

Co do śluzu to takie kurcze dziwne było :-( jakby okres tylko żółty. Za długo było spokoju

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki :) Ja z kolei mam teraz więcej śluzu takiego wodnistego czy to dobrze ? ostatnio nie najlepiej się czuje,bo mam skurcze takie jak na @ czasem mi to przeszkadza ale biore nospe mam nadzieję,że wszystko ok wizyte mam 11 lutego oby przeleciało ! kasika ja miałam taki śluz jak brałam lutke widocznie masz po niej .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Jaa dzis zgrzeszylam. Cory nie zawiolam na 9.30 na zajecia plastyczne tylko na 11.30 na lekcje normalnie :D Spaciu, slodki sen, lozko nie chcialo mnie wypuscic :D Ale cora spoko, pobawila sie dluzej. Jak ona uwielbia bawic sie z tymi zwierzakami to wierzyc mi sie nie chce. Ona sie bawi w kota i chodzi i wkurza psy haha :D

Mizzelka piekna pogoda. U mnie tez nasypalo :) dzis mysle po szkole wziac mala kolo domu na sanki, chyba nie zaszkodzi troche ja pociagac? Tyle o ile tutaj na drodze kolo pola :)

Diamonds biedulko dbaj o siebie!

A co tam zawialo Cie gdzies czy woda byla zimna czy co? :(

Ja tez mam kwiatki posadzone, chyba za wczesnie to zrobilam i juz w pazdzierniku mi niektore powyrastaly, teraz dalej wystaja ale nie kwitna jeszcze. ale przed domem za to zauwzylam wlasnie hiacynty, ale tylko zielone wystaje w 3 miejscach. Jakos specjalnie nie przykrywalam zieleni, bo przed czym skoro mrozow nie bylo..Kora oblozylam tylko roze i wilczomlecze, a reszte pozostawialam i zobaczyy co bedzie. I tak na wiosne bede przycinac, mam nadzieje ze wszystko bedzie z nimi ok, tyle pracy w to wlozylam. A jak nie to wyrzuce wszystko co posadzilam i wezme kogos niech projektuje ogrod i niech robia i niech przychodza dbac. Nie jest to az taka duza kasa (no poza projektem i przygotowaniem terenu), a przynajmniej bedzie dobrze nawiezione, obciete itp. I tak myslimy o tym zeby nawiezc ziemi jeszcze z tylu domu, no ale tam posadzilam sosenki :( jedna na tych wiatrach ostatnich sie polamala, a miala z 12cm..

Ja jeszcze zaziebiona, ale juz ze tak powiem na gesto, wiec wysmarkam sie raz na godzine i mam spokoj :D

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny!!!! Telefon włożymy do ryżu.

Co do śluzu to takie kurcze dziwne było :-( jakby okres tylko żółty. Za długo było spokoju
    ja to nie raz muszę się z 3 razy wycierać bo jak się robi wyciek to ho ho :) raz na jakiś czas coś wyleci, nie obawiaj się :) jest dobrze :)

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ