X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A nie możesz się zorientować jak to jest w Twoim szpitalu? W moim na pewno nie kąpią, a w niektórych pytają - czy wykąpać dziecko - z tego co koleżanki opowiadały. W ostateczności możesz sobie zażyczyć, żeby nie kąpały wcale.
    W końcu od tego jest plan porodu.
    własnie na ostatniej wizycie liczyłam na to że załapię się na tą położną co tam pracuje, ale może z mężem fochaczem wybierzemy się na wycieczkę do szpitala i wtedy bym wiedziała co robić.. bo co szpital to inne zasady i przygotowanie :)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam brzuchatki :) Ja z kolei mam teraz więcej śluzu takiego wodnistego czy to dobrze ? ostatnio nie najlepiej się czuje,bo mam skurcze takie jak na @ czasem mi to przeszkadza ale biore nospe mam nadzieję,że wszystko ok wizyte mam 11 lutego oby przeleciało ! kasika ja miałam taki śluz jak brałam lutke widocznie masz po niej .

Evell po lutce właśnie mam inny ten śluz. Oddzwonił mój gin, kochany człowiek i przyjmuje dziś, mam podjechać to zobaczy co i jak :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w planie porodu mam aby to

9 Po porodzie
    • zależy mi, aby osoba towarzysząca mogła przeciąć pępowinę
    • chciałabym, aby moje dziecko było u mnie na brzuchu w kontakcie „ skóra do skóry”
    • zależy mi, aby moje dziecko po porodzie zostało osuszone i okryte pieluszkami
    • proszę o przeprowadzenie pełnego badania lekarskiego w późniejszym czasie, po zakończeniu pierwszego kontaktu, jeśli nie będzie p/wskazań medycznych
    • chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersi zanim urodzę łożysko
    10 Na oddziale położniczym
    • chciałabym, aby moje dziecko było cały czas ze mną w pokoju
    • w momencie, gdy odzyskam sły, chciałabym, aby moje dziecko było ze mną w pokoju
    • chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej
    • chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko
    • jestem doświadczoną mamą, będę sama przewijać i kąpać dziecko
    ---
    czyli wychodzi na to że kąpią potem na oddziale..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dziś moja sesje brzuszkowa ;) bardzo jestem z niej zadowolona :) dostaliśmy duzo w cenie! I na Zojkowa tez idziemy do nich, więc poważnie super ;) takie pocieszenie po nie rodzeniu :)

Diamonds wracaj szybko do zdrowka! :)

Mizzelko i co dobrego zjadlas? Kanciasty brzuszek już taki zostanie tylko większy bedzie ;)

Gosiak! Janeczka tez uparciuch widzę :)

mizzelka, Gosiak, Krokodylica, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Meridka czyli coś się moze ruszy :D ach ta twoja córcia ma charakterek :D

ale chociaż Aki coś tam coś zrobił :D :D :D :D

merida17 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tak pomyślałam, że Amelka uwielbia Pana dr swojego. Już 3 raz jadę do niego bez wizyty bo ta coś kombinuje. Mój mąż dzwoni do mnie i mówi: Ty ja wiem o co chodzi, mała wyczuła że gin dziś przyjmuje i znowu wymyśla :-) U niego na usg zawsze wariuje, macha do nas, cuduje a u tego na NFZ............. zawsze śpi :-)

mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś pierogi z truskawkami mniami :D :D

picgifs-animals-cats-pets-230808.gif

Krokodylica, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Jestem!

Dziś moim lekarzem był czarnoskóry dr o afrykańskim imieniu Aki-cos-tam :) wyjątkowo zrobił szybki scan, nie wiem co on widział na ekranie, bo ja zasadniczo nic :) ogólnie stwierdził, ze główka w dole, wody w dobrych ilościach i jest ok. Zawolal położna, by mu swiadkowala, a on zrobił mi masowanie szyjki. Tak myśle, ze to to, bolało nie powiem (ale moze dlatego, ze każdy Ginek mi mówi, ze wąska ta szyjka-co pewnie przy porodzie nie pomoże) i położna mówiła, jak mam oddychać (już wiem, ze trzeba jej słuchać, z miejsca było lżej). Diagnoza dr Aki-cos-tam była następująca: "gate closed" a szyjka długa, jak stad do wieczności! :(

Następnie w ruch poszła metrowka :) a ponieważ brzuch mam bardzo nisko od zawsze i bardzo krzywy/kanciasty to wymiary mu sie nie zgadzaly! Koniec końców wysłał mnie na dodatkowy i dokładny skan do drugiej położonej ;)

Ona stwierdziła, ze wagi nie poda, bo to sie nigdy nie zgadza!! Ale cos około by sie przydało!! Doszła do wniosku, ze raczej rozmiar w normie ;)

Gdybym nie miała skanu tydzień temu to dziś bym sie bała, ale tak to siedzialam na luzie :)

Koniec końców wróciliśmy do dr Aki-cos-tam i jak doszedł do wniosku, ze mała ok to po 5 telefonach umówił mnie na wywołanie ;)
    Jest szansa na poród :) ha ha

Z racji tego, ze mój gate jest closed termin umowionego naturalnego porodu ma miejsce 5 lutego o godzinie 14-stej :)
    A jak wtedy sie nie wykluje moja uparta Dziolszka- to nie rodze!!! :) i taka zostaje :)
    Do końca życia nie bede martwić sie o dietę, bo w ciazy bede :)

Haha :-) Poważnie czarnoskóry? :-) Ja Wam laski powiem, że mam słabość do murzynków a mulatów :-) ehhhhh :-)

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no spakowałam się dziś uff :)
    aby przeprasować moje koszule nocne :D ale to już wypróbuje na nowym zelazku co planuje kupić :D

Krokodylica, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    Tyle naskrobałyście, że nadrobię Was później :)
    Można mi do listy dopisać chłopczyka :P w czw. kolejne USG w poradni ale myślę, że płeć raczej się nie zmieni w końcu zdjęcie mówi samo za siebie :)
    Co do imienia na razie brak jakichkolwiek pomysłów i pewnie trochę to potrwa :P - mamy czas ;) jakoś specjalnie nie nastawialiśmy się na daną płeć jednak po głowie chodziła dziewczynka - mimo wszystko czułam, że będzie niespodzianka w postaci "jajek" no i mamy :)
    Mój Tata ucieszył się bardzo z racji tego, że moja siostra ma dziewczynkę u Nas będzie chłopak więc i babcia ma wnuczkę on będzie miał wnuka :P
    Mama mojego J też się ucieszyła.
    A dla Nas najważniejsze, że za każdym razem USG pokazuje prawidłowy rozwój i oby do samego końca już było OK :)
    Kolejna wizyta dopiero 25 lutego i czeka mnie picie tej "smacznej" glukozy :P
    W międzyczasie mam sobie raz/dwa razy w tyg mierzyć ciśnienie bo wczoraj pocisnęłam 140/80 - stres :| po historii jednej z dziewczyn z czerwcowego wątku :(
    Dziś zakupiłam pierwsze body :D
    Wczoraj przed wizytą zamówiliśmy meble do sypialni te z BRW :)
    Tak więc pomału do przodu..trzeba dać radę :)
    Pozdrawiamy.
    PS: i nie wiem czy to dobrze czy źle ale od początku przybrało mi się już 6kg :O
    I trochę martwi mnie to, że po tych wymiarach ciąża młodsza o ok 6dni. Niby lekarz mówi, że może być błąd pomiaru i staram się nie panikować :P ale na początku ciąża była młodsza - później 2 dni starsza niż wg.OM - później wyrównała do terminu z OM a teraz znowu młodsza :| Ale już jestem spokojna - oddycham-liczę do 10ciu będzie OK :)

Krokodylica, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Haha :-) Poważnie czarnoskóry? :-) Ja Wam laski powiem, że mam słabość do murzynków a mulatów :-) ehhhhh :-)

Poważnie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te terminy tak skaczą :) ja raz mialam na 9 marca, potem na 3 a potem na 6... każde dziecko ma swoje tempo to raz a drugie dziecko nadrobi :) tak jak moja wystrzeliła na 23 luty :O :D
    i pomiar nigdy nie jest aż tak dokładny.. najwazniejsze że mieści sie w normach :)
    i nie czytaj kobietko takich historii, jak najmniej belly i smutnych wiadomości :)
    to wyjątkowy czas i trzeba omijać takie "przyjemności".

a jakie body?? :D o widzisz czyli jednak komplet do sypialni wybrany :)
    ja nadal stoję w miejscu z komodą, ale może jak bd następnym razem w miescie (innym) to sobie przejrzę :)
    o ile fochacz będzie chciał :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tym drugim skanie Zoja złapała sie raczka za buzie (tak w okolicy oczu), jakby chciała wszystkim nam powiedzieć: dajcie mi święty spokój, ileż można :) a potem zawaliła kilka kopow w galke, aż położna podskoczyla :) ha ha co za dziecko :)

Krokodylica, mizzelka, diamonds, Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaha już to sobie wyobrażam :D szkoda ze języczka nie wystawiła <3

merida17 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, oł noł! Nie róbcie mi takich rZeczy, ja tu chciałam już telefon uruchamiać i wróżyć :(

A tak poważnie, to niech Zoyka wyjdzie kiedy bedzie gotowa, najwyraźniej jeszcze nie czas:)

Gosiak, ja też nie chcę kąpać w szpitalu. Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić, że takiego wyciagnietego z brzuszka bąbelka od razu pakują pod kran:/
    Poza tym, ta maź dobrze, jak troche poleży na skórce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:15

Gosiak, mizzelka, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Otwieraj biznes bez obaw ;)
    Tylko następnej Brzuchatce nie mów, ze będziesz rodzic za trzy dni, tylko w najbliższym czasie :)
    Będziesz mieć czyste sumienie, zarobisz na zabawki, a klientka bedzie szczęśliwa :)
    Dopracujemy ten biznes :)

U mnie tez nie kapia w szpitalu. Na pierwszym spotkaniu mówili, chyba, ze chcesz lub na prawdę trzeba :) Teraz taka moda na mycie na sucho, do momentu aż pępek bedzie ładny :) i jak odpadnie kikut to bez stresu do wanienki.

mizzelka, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, ale ja naprawdę tak czułam, że urodzisz tak idealnie w 40:)
    Moja intuicja zazwyczaj nie zawodzi, wybacz mi, ran Twych niegodnam całować:)

Muszę chyba bardziej wizualizować tę swoją datę 14.02, bo jak tak dalej pójdzie, to urodzę w maju ;P

merida17, Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, hola hola, dzień jeszcze się nie skończył :)

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak do północy mnóstwo czasu :)
    Tylko moja córka wypiela tyłek i poszła spać :)

Pytanie do kanciastych brzuszkow:

Czy Wasze dzieci śpią tak jak moja, czyli nie na moim brzuchu, ale tak spadają w bok, ze jeszcze trochę i ciążę bede mieć na plecach ;) nie wspomnę, jak te wypychanki bolą :)
    A co gorsze, jak tak sie wypnie i śpi, to ja sie czasami nie ruszam, bo przecież nie przerwę jej snu ;) o ja głupia i naiwna :)

diamonds, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie to sadzi kopniaki momentami jakoś po bokach, rety co ona nie robi.. albo tyłek mam pod lewym żebrem mocno na boku :D i nagle zmiana pozycji ziuuuuuu na prawą stronę :D moje kiszki biedne.. :D

diamonds, merida17, Sue lubią tę wiadomość

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ