X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A nie możesz się zorientować jak to jest w Twoim szpitalu? W moim na pewno nie kąpią, a w niektórych pytają - czy wykąpać dziecko - z tego co koleżanki opowiadały. W ostateczności możesz sobie zażyczyć, żeby nie kąpały wcale.
    W końcu od tego jest plan porodu.
    własnie na ostatniej wizycie liczyłam na to że załapię się na tą położną co tam pracuje, ale może z mężem fochaczem wybierzemy się na wycieczkę do szpitala i wtedy bym wiedziała co robić.. bo co szpital to inne zasady i przygotowanie :)

Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam brzuchatki :) Ja z kolei mam teraz więcej śluzu takiego wodnistego czy to dobrze ? ostatnio nie najlepiej się czuje,bo mam skurcze takie jak na @ czasem mi to przeszkadza ale biore nospe mam nadzieję,że wszystko ok wizyte mam 11 lutego oby przeleciało ! kasika ja miałam taki śluz jak brałam lutke widocznie masz po niej .

Evell po lutce właśnie mam inny ten śluz. Oddzwonił mój gin, kochany człowiek i przyjmuje dziś, mam podjechać to zobaczy co i jak :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w planie porodu mam aby to

9 Po porodzie
    • zależy mi, aby osoba towarzysząca mogła przeciąć pępowinę
    • chciałabym, aby moje dziecko było u mnie na brzuchu w kontakcie „ skóra do skóry”
    • zależy mi, aby moje dziecko po porodzie zostało osuszone i okryte pieluszkami
    • proszę o przeprowadzenie pełnego badania lekarskiego w późniejszym czasie, po zakończeniu pierwszego kontaktu, jeśli nie będzie p/wskazań medycznych
    • chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersi zanim urodzę łożysko
    10 Na oddziale położniczym
    • chciałabym, aby moje dziecko było cały czas ze mną w pokoju
    • w momencie, gdy odzyskam sły, chciałabym, aby moje dziecko było ze mną w pokoju
    • chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju w ciągu dnia, a w nocy na sali noworodkowej
    • chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko
    • jestem doświadczoną mamą, będę sama przewijać i kąpać dziecko
    ---
    czyli wychodzi na to że kąpią potem na oddziale..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dziś moja sesje brzuszkowa ;) bardzo jestem z niej zadowolona :) dostaliśmy duzo w cenie! I na Zojkowa tez idziemy do nich, więc poważnie super ;) takie pocieszenie po nie rodzeniu :)

Diamonds wracaj szybko do zdrowka! :)

Mizzelko i co dobrego zjadlas? Kanciasty brzuszek już taki zostanie tylko większy bedzie ;)

Gosiak! Janeczka tez uparciuch widzę :)

mizzelka, Gosiak, Krokodylica, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Meridka czyli coś się moze ruszy :D ach ta twoja córcia ma charakterek :D

ale chociaż Aki coś tam coś zrobił :D :D :D :D

merida17 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie tak pomyślałam, że Amelka uwielbia Pana dr swojego. Już 3 raz jadę do niego bez wizyty bo ta coś kombinuje. Mój mąż dzwoni do mnie i mówi: Ty ja wiem o co chodzi, mała wyczuła że gin dziś przyjmuje i znowu wymyśla :-) U niego na usg zawsze wariuje, macha do nas, cuduje a u tego na NFZ............. zawsze śpi :-)

mizzelka, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś pierogi z truskawkami mniami :D :D

picgifs-animals-cats-pets-230808.gif

Krokodylica, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Jestem!

Dziś moim lekarzem był czarnoskóry dr o afrykańskim imieniu Aki-cos-tam :) wyjątkowo zrobił szybki scan, nie wiem co on widział na ekranie, bo ja zasadniczo nic :) ogólnie stwierdził, ze główka w dole, wody w dobrych ilościach i jest ok. Zawolal położna, by mu swiadkowala, a on zrobił mi masowanie szyjki. Tak myśle, ze to to, bolało nie powiem (ale moze dlatego, ze każdy Ginek mi mówi, ze wąska ta szyjka-co pewnie przy porodzie nie pomoże) i położna mówiła, jak mam oddychać (już wiem, ze trzeba jej słuchać, z miejsca było lżej). Diagnoza dr Aki-cos-tam była następująca: "gate closed" a szyjka długa, jak stad do wieczności! :(

Następnie w ruch poszła metrowka :) a ponieważ brzuch mam bardzo nisko od zawsze i bardzo krzywy/kanciasty to wymiary mu sie nie zgadzaly! Koniec końców wysłał mnie na dodatkowy i dokładny skan do drugiej położonej ;)

Ona stwierdziła, ze wagi nie poda, bo to sie nigdy nie zgadza!! Ale cos około by sie przydało!! Doszła do wniosku, ze raczej rozmiar w normie ;)

Gdybym nie miała skanu tydzień temu to dziś bym sie bała, ale tak to siedzialam na luzie :)

Koniec końców wróciliśmy do dr Aki-cos-tam i jak doszedł do wniosku, ze mała ok to po 5 telefonach umówił mnie na wywołanie ;)
    Jest szansa na poród :) ha ha

Z racji tego, ze mój gate jest closed termin umowionego naturalnego porodu ma miejsce 5 lutego o godzinie 14-stej :)
    A jak wtedy sie nie wykluje moja uparta Dziolszka- to nie rodze!!! :) i taka zostaje :)
    Do końca życia nie bede martwić sie o dietę, bo w ciazy bede :)

Haha :-) Poważnie czarnoskóry? :-) Ja Wam laski powiem, że mam słabość do murzynków a mulatów :-) ehhhhh :-)

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no spakowałam się dziś uff :)
    aby przeprasować moje koszule nocne :D ale to już wypróbuje na nowym zelazku co planuje kupić :D

Krokodylica, diamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)
    Tyle naskrobałyście, że nadrobię Was później :)
    Można mi do listy dopisać chłopczyka :P w czw. kolejne USG w poradni ale myślę, że płeć raczej się nie zmieni w końcu zdjęcie mówi samo za siebie :)
    Co do imienia na razie brak jakichkolwiek pomysłów i pewnie trochę to potrwa :P - mamy czas ;) jakoś specjalnie nie nastawialiśmy się na daną płeć jednak po głowie chodziła dziewczynka - mimo wszystko czułam, że będzie niespodzianka w postaci "jajek" no i mamy :)
    Mój Tata ucieszył się bardzo z racji tego, że moja siostra ma dziewczynkę u Nas będzie chłopak więc i babcia ma wnuczkę on będzie miał wnuka :P
    Mama mojego J też się ucieszyła.
    A dla Nas najważniejsze, że za każdym razem USG pokazuje prawidłowy rozwój i oby do samego końca już było OK :)
    Kolejna wizyta dopiero 25 lutego i czeka mnie picie tej "smacznej" glukozy :P
    W międzyczasie mam sobie raz/dwa razy w tyg mierzyć ciśnienie bo wczoraj pocisnęłam 140/80 - stres :| po historii jednej z dziewczyn z czerwcowego wątku :(
    Dziś zakupiłam pierwsze body :D
    Wczoraj przed wizytą zamówiliśmy meble do sypialni te z BRW :)
    Tak więc pomału do przodu..trzeba dać radę :)
    Pozdrawiamy.
    PS: i nie wiem czy to dobrze czy źle ale od początku przybrało mi się już 6kg :O
    I trochę martwi mnie to, że po tych wymiarach ciąża młodsza o ok 6dni. Niby lekarz mówi, że może być błąd pomiaru i staram się nie panikować :P ale na początku ciąża była młodsza - później 2 dni starsza niż wg.OM - później wyrównała do terminu z OM a teraz znowu młodsza :| Ale już jestem spokojna - oddycham-liczę do 10ciu będzie OK :)

Krokodylica, diamonds, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Haha :-) Poważnie czarnoskóry? :-) Ja Wam laski powiem, że mam słabość do murzynków a mulatów :-) ehhhhh :-)

Poważnie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te terminy tak skaczą :) ja raz mialam na 9 marca, potem na 3 a potem na 6... każde dziecko ma swoje tempo to raz a drugie dziecko nadrobi :) tak jak moja wystrzeliła na 23 luty :O :D
    i pomiar nigdy nie jest aż tak dokładny.. najwazniejsze że mieści sie w normach :)
    i nie czytaj kobietko takich historii, jak najmniej belly i smutnych wiadomości :)
    to wyjątkowy czas i trzeba omijać takie "przyjemności".

a jakie body?? :D o widzisz czyli jednak komplet do sypialni wybrany :)
    ja nadal stoję w miejscu z komodą, ale może jak bd następnym razem w miescie (innym) to sobie przejrzę :)
    o ile fochacz będzie chciał :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tym drugim skanie Zoja złapała sie raczka za buzie (tak w okolicy oczu), jakby chciała wszystkim nam powiedzieć: dajcie mi święty spokój, ileż można :) a potem zawaliła kilka kopow w galke, aż położna podskoczyla :) ha ha co za dziecko :)

Krokodylica, mizzelka, diamonds, Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahhaha już to sobie wyobrażam :D szkoda ze języczka nie wystawiła <3

merida17 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, oł noł! Nie róbcie mi takich rZeczy, ja tu chciałam już telefon uruchamiać i wróżyć :(

A tak poważnie, to niech Zoyka wyjdzie kiedy bedzie gotowa, najwyraźniej jeszcze nie czas:)

Gosiak, ja też nie chcę kąpać w szpitalu. Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić, że takiego wyciagnietego z brzuszka bąbelka od razu pakują pod kran:/
    Poza tym, ta maź dobrze, jak troche poleży na skórce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:15

Gosiak, mizzelka, merida17, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Otwieraj biznes bez obaw ;)
    Tylko następnej Brzuchatce nie mów, ze będziesz rodzic za trzy dni, tylko w najbliższym czasie :)
    Będziesz mieć czyste sumienie, zarobisz na zabawki, a klientka bedzie szczęśliwa :)
    Dopracujemy ten biznes :)

U mnie tez nie kapia w szpitalu. Na pierwszym spotkaniu mówili, chyba, ze chcesz lub na prawdę trzeba :) Teraz taka moda na mycie na sucho, do momentu aż pępek bedzie ładny :) i jak odpadnie kikut to bez stresu do wanienki.

mizzelka, Sue, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, ale ja naprawdę tak czułam, że urodzisz tak idealnie w 40:)
    Moja intuicja zazwyczaj nie zawodzi, wybacz mi, ran Twych niegodnam całować:)

Muszę chyba bardziej wizualizować tę swoją datę 14.02, bo jak tak dalej pójdzie, to urodzę w maju ;P

merida17, Gosiak, Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym, hola hola, dzień jeszcze się nie skończył :)

merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak do północy mnóstwo czasu :)
    Tylko moja córka wypiela tyłek i poszła spać :)

Pytanie do kanciastych brzuszkow:

Czy Wasze dzieci śpią tak jak moja, czyli nie na moim brzuchu, ale tak spadają w bok, ze jeszcze trochę i ciążę bede mieć na plecach ;) nie wspomnę, jak te wypychanki bolą :)
    A co gorsze, jak tak sie wypnie i śpi, to ja sie czasami nie ruszam, bo przecież nie przerwę jej snu ;) o ja głupia i naiwna :)

diamonds, Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie to sadzi kopniaki momentami jakoś po bokach, rety co ona nie robi.. albo tyłek mam pod lewym żebrem mocno na boku :D i nagle zmiana pozycji ziuuuuuu na prawą stronę :D moje kiszki biedne.. :D

diamonds, merida17, Sue lubią tę wiadomość

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ