X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    ja po masażu szyjki ;-)
    Po 12 godz miałam Agatkę już po drugiej stronie mocy :-)
    Także dobry masaż nie jest zły :-)
    No i może wróżba Sue jeszcze zdąży się spełnić :-)

Gosiak, merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi to nie opada :-)
    Bynajmniej nie czuję.
    Zwykle jakoś na środku sobie nisko siedzi :-)
    Na ten czas coś robi na dole.
    Muszę zaobserwować jak ucichnie gdzie się znajdzie ;-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak śpi i tak totalnie odplynie (tak sobie myśle i wmawiam) to spada tak z boku, ze prawie na plecy :) na środku brzucha bywa gościnnie albo przypadkiem, jak zbladzi :)

W czasie masowania miałam wrażenie, ze ta szyjka nie ma końca, no cholernie długa! I pomyśleć, ze szalona ginka kazała mi leżeć 2 tyg, bo krótka, miękka i otwarta :) tak lezalam, ze w bankach nie maja lepszych zamkniec ;)

Moje dwie kuzynki urodziły ostatnio 5 lutego. Moze robi sie rodzinna tradycja?

Jak długo północ nie wybije- jestem w grze ;)

diamonds, Daisy, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j apo wyjeciu pessara- strasznie bolalo!!!

rozwarcie na palec.

czekamy..

Daisy, Rybeńka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo!
    Ale pospalam :D Wstyd sie przyznac ale dzis caly dzien zaniedbywalam corke. Ona czytanke trzaskala na glos, a na mnie to jak kolysanka zadzialalo i w kime poszlam na kanapie w salonie :D moj przyszedl z pracy przed 19 to pobudka, jedzenie, cora cos pozno bo o 20 do lozka, ja tez juz leze od chwili :D

MERDIA GATE CLOSED :D :D no prawie zaplulam telefon ahaha super tekst :)
    Masaz szyjki nie tylko dla Ciebie jest bolesnym przezyciem, dla mnie takze, a darlam sie przy tym wnieboglosy ;)

Boze nie nakarmilam kotow na noc to mi przyszla najmlodsza po mnie do sypialni..(ona jest taka ze rano nie moge nic zrobic poki nie nakarmie, a jak nie to potem stoi pod drzwiami od wc i miauczy i miauczy. Przychodzi po mmie i jeczy az jej nasypie zarcie. A ona najmlodsza i terrorystka - zaden kot nie podejdzie do miski poki ona sie nie naje :D). Teraz przylazla jej mama i obzera mi w sypialni pelargonie, a mala szpera w komodzie bo polka jedna nie jest zasunieta. Co za dom.. :D Mam nadzieje ze Hanie przyjma milo :) ogolnie zwierzeta u nas sa mocno domowe, nie unikaja usciskow itp. Zasluga corki bo je meczy w kazdej wolnej chwili :)

Sloneczna pamietam jak dopiero co Ci zakladali ten pessar..

A czy Wasze dzieci tez robia tzw żabki? Moja jak byla glowka w dol to sie odpychala od zeber i sru w kanal rodny glowa. To byl bol, ja na zajeciach w lawce az podskakiwalam :D

Od godziny strasznie kluje mnie lewa pachwina. Jakby ktos mi wbil widelec i co pare/parenascie min przekrecal go przez 2 sek.

merida17, mizzelka, diamonds lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna to trzymam kciuki :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Meridko Twoja Zoyka chybafaktycznie się nie śpieszy na to świat. Ma Ale histrona mnie rozbawiła jak nie wiem ;)
    Może faktycznie po tym masażu coś się ruszy...

Słoneczna trzymam mooocno kciuki Kochana ;*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i nie jest za dobrze :-( skraca mi się szyjka :-( Nie wiem kto był bardziej załamay ja czy mój gin :-( Organizm zachowuje się jak by się szykował do porodu :-( Załamana jestem na maxa :-( przecież to dopiero 21 tc, nie mogę jej stracić :-( Jesteśmy już tak daleko. Pozostaje walczyć o każdy dzień Amelki :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy! Ja chyba nie spodziewalam sie takiego bólu :) szok i zaskoczenie :) ale jak zlapalam oddech to już duzo lżej :) ja sie zacisnelam całym ciałem na poczatku i chyba dlatego ;) ale drugi raz podeszlabym do tego, dr raczej sie starał być delikatnym, jak mogę użyć tego słowa :)

Rybenko, uparciuch jakich mało :) oby tylko szybko wychodziła na swiat :)
    A jak Twoje samopoczucie?

diamonds lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no coś ty? a ostatnim było ok. odpoczywaj skarbie aby nie stresuj się.dużo poszła w dol? co ci zaproponował?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ja nie wiem co powiedzieć! Wierze w to, ze bedzie dobrze! Gdybym mogła oddalabym Ci moja szyjke i zabrała Twoja- to byłaby idealna zamiana dla nas dwóch! Nie da sie niestety, ale Groszek i Słoneczna dały radę i ja mocno wierze, ze Ty tez!!! Po prostu musi być dobrze!!!

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna i Meridko trzymam kciuki:) będzie dobrze:)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasilka to niech pessar szybko zaklada!!!
    Jedz na izbe!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dopiero co zakladali u mnie a to byl 29 tydz czyli 8 tyg temu...
    Tak sue zassal ze myslalam ze zejde. Nie sadzilam ze tak to boli...

Ciekawe czy czop na tym byl? Nie zapytalam. Gin mowi ze mize z 4-5 dni pochodze ale no zobaczymy. Nastepna wizyta 5 lutego.

Kasilka A wymaz pod pesar pobral? Trzeba jechac! Nie czekaj naprawde

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole ile ta szyjka ma?? Skad Ty jestes??? To dobry gin??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kasika a ile teraz ma Twoja szyjka? Bądź dobrej myśli! Na pewno wszystko będzie dobrze. A jak trzeba to wależ o pessar! Trzymam kciuki ;*

Meridko moje samopoczucie to różnie, ostatnio nie za dobre. Senna chodzę, nic mi sie nie chce i jakaś taka osowiala jestem. Ale to może dlatego, że taka pogoda u nas kiepska hehe

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Sue Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, posłuchaj Słonecznej - jedź na izbę, nie czekaj na decyzję gina czy nie wiadomo na co.
    Słonecznej intuicja podpowiadała, że coś jest nie tak i dzięki temu wytrwała do tej pory.

Od 20tc zaczynają się te skurcze Braxtona-Hixa, może to one cholery wpływają na skracanie szyjki.
    Pojedziesz na IP, dadzą Ci końską dawkę magnezu, leków przeciwskurczowych i pewnie pomyślą nad pessarem.

Kaarolaa z grudniówek też leżała w szpitalu i uratowała kilka tygodni, wierzę, że Amelka silna kobitka i da radę!!

Daj znać kochana, trzymam mocno kciuki, żeby się to dobrze skończyło :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pogoda zła to zapraszam do siebie! Dziś było 15 stp! Istnie wiosna :)
    Na jutro zapowiadali śnieg- no jestem ciekawa :)

Kasika myśle, ze kto jak kto, ale Słoneczna wie co pisze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika
    Napisz co zalecił Ci lekarz
    Trudno coś radzić, ale tu Słoneczna i Groszek miały założony pesar i dotrwaly do końca ciąży.
    Może warto skonsultować to u innego lekarza, ale pewnie szybko.
    Bo nie ma żartów.

Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się pozytywnie.
    Leż i odpoczywaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    a u Ciebie nic się nie rozkręca?
    Masz ponad godzinę :-)
    A potem to już bliżej nieokreślony termin ;-)

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ