X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i Diamonds.. myślałam że odświeżanie mieszkania cię pochłonęło a tu takie cholrstwo cie dopadło ;/
    zdrowiej nam :*
    a prawda.. od razu wszystko przewidują, a nawet jesli by byl chlopak to czy ja bd go zmuszac do zostania? ;/ jak brat mojego G.. studia i zero mysli o gospodarce. :)

diamonds lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no roślinki głupieją niestety ale nic na to się nie poradzi, taki mamy klimat :D
    a Ameryka zasypana :D albo śnieg w Arabii.. na pustyni ;D
    paranoja :D

no myślę że delikatny sporcik nie zaszkodzi ale trzeba uwazac zeby sie nie zaziębić wlasnie..

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ten śluz się zmienia.. wystarczy ze pomyslisz o <3 i już zmiana :D
    ale jak nie jest ciągle rozicągliwy i nie zmineił zapachu i koloru to jest Ok :) ma prawo wystąpić jakiś odstęp od reguły, żeby nudno nie było :D

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    woda tam ma zawsze ponad 30°
    Tylko nigdy nie mam czasu wysuszyć sobie kudełków :-)
    Zawsze oby Agatce- ona i tak w czepku pływa :-)
    A swoich mam milion pięćset :-) w ciąży wcale nie wypadają więc oby trochę.
    No i tak zatoki moment się dorobiły.

Swoją drogą jak te włosy zaczną wypadać po porodzie to połowę stracę.
    Ale teraz hormony zahamowały to kiedyś muszą wypaść :-)

Też się kuruj :-)
    Jak masz siłę na sanki to idź :-)
    My czekamy ale tylko nad ranem czasem trochę mrozu jest.
    A śniegu brak :-/ a też byśmy jeszcze górkę chętnie zaliczyły :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Jest i Diamonds.. myślałam że odświeżanie mieszkania cię pochłonęło a tu takie cholrstwo cie dopadło ;/
    zdrowiej nam :*
    a prawda.. od razu wszystko przewidują, a nawet jesli by byl chlopak to czy ja bd go zmuszac do zostania? ;/ jak brat mojego G.. studia i zero mysli o gospodarce. :)

No właśnie
    niech dziecko będzie w życiu kim chce
    nie spełnia jakieś chore ambicje czy niespełnione marzenia rodziców albo z góry założenia kim będzie i co ma robić

Tak to jest z tymi gospodarstwami, że potem się oczekuje że ktoś przejmie ster :-/
    Ale może będzie już wszystko tak nowoczesne, że samo się będzie robić :-) albo ludzie będą od tego :-)

Nie przejmuj się :-)

mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na końcówce poza tymi bólami @ i spinaniem się brzucha wrócily jeszcze inne dolegliwości?

Mi od kilku dni chce się wymiotować. :-/ na razie się powstrzymuje, ale ciężko.
    Czy może powinnam to powiązać z przeziębieniem?
    Ale i przed choroba mi to wróciło?

Ohydne! Mam nadzieje że przejdzie.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę starała się dziecko nauczyć że jeżeli chce to studia a jezeli chce to niech zostanie z nami, jak tylko ma życzenie, nic na przymus :) bo moze byc tak że mleko stanieje i malo kto zostanie na gospodarce i juz w ogole nic nie bd sie oplacac :) ja w razie co drugi zawód na papierku mam i mozna dzialanosc rozwinąć :D
    wczoraj jeszcze sie stresowalam i tym jego milczeniem.. nie wiem po co on ma focha ale szczegół..
    trudno się mówi :)
    a teraz spokoj konkretny, zaraz idę sobie coś zrobić na obiadek:)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wróciły czasami lekkie bóle głowy i mdłości momentami, zalezy od dnia.. moge wypic herbate i nic, a drugiego dnia mnie muli... ale to juz nie jest tak mocno intensywne jak kiedys :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bierzecie do szpitala kosmetyki do kąpieli i mleczko itp? mydełko? ręczniczek dla malucha? czy pierwsza kąpiel jest po szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko
    zależy od szpitala.
    U mnie w obu kąpiel jest od razu po urodzeniu.
    Później przed codziennym obchodem lekarskim, położne przychodzą i myją.
    W salach są kąciki wyposażone w kosmetyki i ręczniki szpitalne- i tylko te są preferowane przez personel.
    Kiedyś mi dr tłumaczyła, że oni przez to chcą wyeliminować ewentualnie jakieś wykwity na skórze maluszka.
    Bo te ich rzeczy są z ich pralni, dezynfekowane, maglowane itp. I wiedzą, że nie szkodzą.

A jak mamy mają swoje uprane w czymś co może uczulać, to oni później nie mogą wypuścić takiego malucha bez diagnozy i pobyt się przedłuża.
    Ale to polityka naszych szpitali.
    A każdy jest inny.

mizzelka lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ja to nie raz muszę się z 3 razy wycierać bo jak się robi wyciek to ho ho :) raz na jakiś czas coś wyleci, nie obawiaj się :) jest dobrze :)

Dzięki Mizzelko, muszę tylko łobuzirę do ruchu doprowadzić, słodkie zjem jej zaraz.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczaki pieczone, czyli lepiej mieć w razie co przygotowane.. najwyzej mąż dowiezie..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki Mizzelko, muszę tylko łobuzirę do ruchu doprowadzić, słodkie zjem jej zaraz.
    na pewno zaraz ci da znać że u niej wszystko Ok ;d tylko śpi :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    na pewno zaraz ci da znać że u niej wszystko Ok ;d tylko śpi :)

Zasadziła kopa po dawce słodkiego :-) Matka zwariuje jak tak będzie robiła :-) Dzięki dziewczyny

Mizzelko dzięki :-) A kwiatki piekne i zazdroszczę zimy, u mnie deszcz kapie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pewnie tez deszcz niedlugo bd a jak na razie biało :) idę coś wszamać też :D

no a nie mowilam? :D Amelka spała :D

kasika8303 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Powiem Wam, że ja się boję swojej reakcji na te "dobre rady". Bo mnie to wkurza, jak ktoś mnie poucza, a ja intuicyjnie wiem, co trzeba robić. I powiem Wam, że cieszę się, że obie babcie są tak daleko - nikt mi bie będzie mówił "płacze? Daj ja wiem lepiej! Co ty zjadłas? Złe go trzymasz! On ma 4 miesiące już moze jesc danonki!" Itd.

O to, to, tego samego się obawiam, bo jak mi ktoś będzie takich złotych rad udzielał to boję się że nie wytrzymie. :)
    Moi rodzice i teściowie mają do nas bardzo blisko (jedni kilometr, drudzy 5km) ale jednak mieszkamy osobno więc mam nadzieję, że w razie czego wyproszę za drzwi i zrobię po swojemu. :)

Daisy, diamonds, mizzelka, Sue lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    dziewczyny bierzecie do szpitala kosmetyki do kąpieli i mleczko itp? mydełko? ręczniczek dla malucha? czy pierwsza kąpiel jest po szpitalu?
    U mnie pierwsza kąpiel dopiero po powrocie do domu.
    http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kapiel-noworodka-dlaczego-warto-ja-odwlekac/

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U mnie pierwsza kąpiel dopiero po powrocie do domu.
    http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kapiel-noworodka-dlaczego-warto-ja-odwlekac/
    własnie słyszałam że im dłużej jest w tej mazi tym zdrowiej, ale nie wiem jakie są kurcze zalecenia w szpitalu itp.. czy same się nie obsłużą i ją umyją, bd chciałay kosmetyki itp a ja zdębnieje :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    własnie słyszałam że im dłużej jest w tej mazi tym zdrowiej, ale nie wiem jakie są kurcze zalecenia w szpitalu itp.. czy same się nie obsłużą i ją umyją, bd chciałay kosmetyki itp a ja zdębnieje :D
    A nie możesz się zorientować jak to jest w Twoim szpitalu? W moim na pewno nie kąpią, a w niektórych pytają - czy wykąpać dziecko - z tego co koleżanki opowiadały. W ostateczności możesz sobie zażyczyć, żeby nie kąpały wcale.
    W końcu od tego jest plan porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 14:57

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem!

Dziś moim lekarzem był czarnoskóry dr o afrykańskim imieniu Aki-cos-tam :) wyjątkowo zrobił szybki scan, nie wiem co on widział na ekranie, bo ja zasadniczo nic :) ogólnie stwierdził, ze główka w dole, wody w dobrych ilościach i jest ok. Zawolal położna, by mu swiadkowala, a on zrobił mi masowanie szyjki. Tak myśle, ze to to, bolało nie powiem (ale moze dlatego, ze każdy Ginek mi mówi, ze wąska ta szyjka-co pewnie przy porodzie nie pomoże) i położna mówiła, jak mam oddychać (już wiem, ze trzeba jej słuchać, z miejsca było lżej). Diagnoza dr Aki-cos-tam była następująca: "gate closed" a szyjka długa, jak stad do wieczności! :(

Następnie w ruch poszła metrowka :) a ponieważ brzuch mam bardzo nisko od zawsze i bardzo krzywy/kanciasty to wymiary mu sie nie zgadzaly! Koniec końców wysłał mnie na dodatkowy i dokładny skan do drugiej położonej ;)

Ona stwierdziła, ze wagi nie poda, bo to sie nigdy nie zgadza!! Ale cos około by sie przydało!! Doszła do wniosku, ze raczej rozmiar w normie ;)

Gdybym nie miała skanu tydzień temu to dziś bym sie bała, ale tak to siedzialam na luzie :)

Koniec końców wróciliśmy do dr Aki-cos-tam i jak doszedł do wniosku, ze mała ok to po 5 telefonach umówił mnie na wywołanie ;)
    Jest szansa na poród :) ha ha

Z racji tego, ze mój gate jest closed termin umowionego naturalnego porodu ma miejsce 5 lutego o godzinie 14-stej :)
    A jak wtedy sie nie wykluje moja uparta Dziolszka- to nie rodze!!! :) i taka zostaje :)
    Do końca życia nie bede martwić sie o dietę, bo w ciazy bede :)

mizzelka, Krokodylica, diamonds, Sue, Daisy, Rybeńka, Tygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ