X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku należę do ludzi wesołych i po wczorajszym stresie nie ma śladu. Zresztą zafundowałam małej pierwszy taki stres i ostatni do 3 w nocy kopała biedna. Obiecałam sobie i jej że to się nie powtórzy. Wiem że te 3,3 cm to jest ok mi nie chodzi że ona jest za krótka tylko że się skraca.
    ALE: TYLKO SPOKÓJ NAS URATUJE. :-)

Mizelko mam przypływy i odpływy wielkości Morza Bałyckiego :-)

mizzelka, Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    będzie dobrze Kasika :) widzę że lekarz trzyma rękę na pulsie i dobrze...
    Groszkowi jeszcze bardziej sie skrocila chyba z tego co pamietam to miala 1,5 a oni nie chcieli zalozyc, a ze jest polozna to wiedziala dobrze że muszą jej zalozyc i że zaklada się nawet przy szyjce 0,5 i nie mają prawa odmowic.. i wtedy zalozyli z wielka łaską ;/
    Ale myślę że gin byłby na tyle rozsądny że nie dopusci do takiego stanu :) :)

Słoneczna no ponoc zdjęcie tego nie jest zbyt przyjemne, Groszek tez pisala ze bolalo ;/ ;/

ja mam co i raz bole na @, ale to moze mala tam grzebie i tak odczuwam?
    jakies koszmary dzisiaj mialam, masakra.
    mąż fochacz dalej sie nie odzywa a minę ma bojową, smutno troche, ale dam radę.
    co raz blizej weekendzik i pojadę do mamy :)

dziś może kupię żelazko z neta i deskę, pierdziele pozyczanie od tesciowej..
    i rzucil mi sie w oczy ciekawy model i waży 1,55kg, to mysle ze to dobra waga... bo wlasnie kolezanka zwrocila uwagę na to zeby nie byl za lekki, a widzialam nawet takie co mają 0,5 kg :O

Dokładnie, ufam ginowi. Wczoraj mówił że przy 2,5 cm jest nie fajnie i będziemy działać

Mizzelko a co za model? Dawaj zaraz męża spytam, serwisant agd to podpowie co to za żelazko :-)

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki :D byłabym bardzo wdzięczna za opinię :D

http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4410_02&utm_source=ceneo.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ceneo%2FAGD+drobne%2FWok%C3%B3%C5%82+domu%2F%C5%BBelazka&utm_content=154.88&utm_term=PHILIPS+GC+4410%2F02|4167|PHILIPS&ceneo_spo=true

właśnie widzę że ginek nie czeka.. i za chwile kolejna wizyta.
    Dobry lekarz.. ja na swojego nie marudze.. ale kurde chyba sobie olał mnie teraz, bo nie zrobil gbs.. wpisal sobie w kartę ciąży skonczony 32 tydzien a wtedy byl skonczony 33.. i zaprosil mnie na wizyte dopiero 18 lutego.. a jak urodze do tego czasu? a wiadomo? ehh ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, Amelka musi być spokojna, a będzie tak jak Mamusia będzie spokojna :) :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Mizzelko dorastasz :P
    Bardzo dobrze, ze kupujesz żelazko :)
    Pępowinę od teściowej trzeba odcinać :) ha!

Miłego dnia Babeczki :)

Rybeńka, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej bym sie cieszyla jakby mąż odciął pępowinę, chyba bylabym najszczęśliwsza na swiecie :)

diamonds lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ooo dzięki :D byłabym bardzo wdzięczna za opinię :D

http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4410_02&utm_source=ceneo.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ceneo%2FAGD+drobne%2FWok%C3%B3%C5%82+domu%2F%C5%BBelazka&utm_content=154.88&utm_term=PHILIPS+GC+4410%2F02|4167|PHILIPS&ceneo_spo=true

właśnie widzę że ginek nie czeka.. i za chwile kolejna wizyta.
    Dobry lekarz.. ja na swojego nie marudze.. ale kurde chyba sobie olał mnie teraz, bo nie zrobil gbs.. wpisal sobie w kartę ciąży skonczony 32 tydzien a wtedy byl skonczony 33.. i zaprosil mnie na wizyte dopiero 18 lutego.. a jak urodze do tego czasu? a wiadomo? ehh ;/

My mamy to żelazko :-) mąż mówi że jest ok, tylko zobacz ile droższe są wersje ze strażakiem bo ta wersja nie ma. Jak jest duża różnica to bierz tego, mówi że warto :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gina, no kochany jest, ufam mu bo jest dobry w tym co robi. Jest 1 minus, mam do niego 200 km , przyjeżdża do miasta obok 2 razy w miesiącu. Dlatego teraz te połówkowe 4 lutego i od razu mam dzwonić co i jak. A uniego wizyta 16 stego ale jak coś pojadę te 200 km szybciej.
    A może gin sie u Ciebie Mizzelko pomylił przez pomyłkę w tych tc?

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    My mamy to żelazko :-) mąż mówi że jest ok, tylko zobacz ile droższe są wersje ze strażakiem bo ta wersja nie ma. Jak jest duża różnica to bierz tego, mówi że warto :-)
    a cóż to jest strażak? :) bo nawet nie wiem :) :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co do gina, no kochany jest, ufam mu bo jest dobry w tym co robi. Jest 1 minus, mam do niego 200 km , przyjeżdża do miasta obok 2 razy w miesiącu. Dlatego teraz te połówkowe 4 lutego i od razu mam dzwonić co i jak. A uniego wizyta 16 stego ale jak coś pojadę te 200 km szybciej.
    A może gin sie u Ciebie Mizzelko pomylił przez pomyłkę w tych tc?
    no musiał się zarąbać w akcji ale juz mu nie zwracalam uwagi.. jak urodze to trudno sie mowi.. mam nadzieje ze ten gbs w szpitalu mi zrobia chociaz...
    ehh to masz mocno daleko.. szkoda, ale wazne że jest, chociaz te dwa razy w miesiacu i mozesz dzwonic do niego w kazdej chwili i ufasz mu :) to najwazniejsze..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelki gbs od 35 tyg sie robi najwczesnuej.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo czyli jednak mnie nie olał :) ale szkoda ze wizyte przelozyl za miesuac a nie za 2 tyg na przyklad.. :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika z tego co widze to chyba chodzi o to zeby sam się wyłączał?
    znalazłam podobny z tej serii :) http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4850_02

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Mało do Was piszę ale o Każdej pamiętam i czekam na te pierwsze/kolejne dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka - 3mam kciuki by wszystko sprawnie poszło <3
    U mnie pełną parą trwa pakowanie. Dziś od samego ranka ale już czuję, że mam dość i wysiadam :| a ktoś musi to porobić jak Mąż w pracy..teraz odpoczywam ;)
    Kasiak dobrze, że masz tak fajnego lekarza :) ja swojemu też ufam bo to najważniejsze a po ponad dwóch latach chodzenia do "konowała" wiem już co znaczy dobry lekarz z powołania i nie ważne ile ma lat i jakie ma tytułu..czasem ten młodszy w trakcie specjalizacji jest lepszym specjalistą niż wysoko postawiony prof...Fajnie, że syt. jest pod kontrolą :) 3mam kciuki. Ja na połówkowym mówiłam mojemu lekarzowi, że często po wysiłku mnie kłuje chyba w pochwie bo nie umiałam tego umiejscowić i mam bóle podbrzusza i uczucie jakby ze mnie woda leciała to zrobił mi USG dowcipne dokładnie zmierzył szyjkę na szczęście ma ona 41mm i wew/zew ujście mocno zamknięte a te bóle to taka moja uroda a co do wydzieliny to normalne i mam być spokojna bo jak to lekarz ujął "jeszcze nic nie odpływa" :P
    Martwi mnie trochę nadal to, że te ruchy Bejbika jakieś takie liche są..wczoraj poczułam może 2 razy a dziś od rana jeszcze nic :| no ale na USG było wszystko OK - staram się być spokojna.
    A tak prezentuje się Nasza męskość :D
    e0pz61.jpg
    Ewidentnie jajcarz :P
    Jutro mam połówkowe s prenatalnej poradni genetycznej i raczej płeć się nie zmieni :P
    Kochane życzę Wam miłego dnia :)

diamonds, mizzelka, Evell, Rybeńka, Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kasika z tego co widze to chyba chodzi o to zeby sam się wyłączał?
    znalazłam podobny z tej serii :) http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4850_02

Mizzelko
    strażak to fajna sprawa.
    Sam się wyłącza nie używany.
    Ja latem kupiłam z sensorem dotyku- bo odstawiam żelazko stopą na deskę :-)
    Zawsze była żółta. A teraz grzeje wtedy tylko, gdy mam je w dłoni.
    Nie za ciężkie i nie za lekkie- bo będziesz musiała trochę siły włożyć w prasowanie :-)
    No i mam tu funkcję temperatury optymalnej- jadę wszystko jednym ustawieniem. :-) Bez przypaleń :-) Bez zastanawiania się czy za zimne czy za gorące :-)

Jedynie dla mnie wada to ma silniczek do pary- który jest głośny jak dla mnie. Kwestia przyzwyczajenia :-)
    Ale prasowanie idzie szybko- i chyba o to w tym chodzi :-)

Mam takie http://m.euro.com.pl/zelazka/bosch-sensixx-x-di90-antishine-tdi903231a.bhtml

Kosztowało coś koło 330 zł w sklepie stacjonarnym.
    Ale nie kupuję takich rzeczy na raz. :-D

cm1zparl6b58_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:44

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko kwestia czy przyda się strażak, to jest to że położysz to sam się wyłączy. Bo widzę różnica w cenie jest. Oba są ok :-) mąż oba zachwala

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zamawiam :) bo w tym neo do tego żelazka nawet mam taniej deskę do prasowania zamiast ponad stówę albo w innych sklepach nawet 130zł kosztuje ta sama deska a tu za 99.. :) i kurier za darmo.. pewnie powyzej jakiejs kwoty jest za darmo bo mialam przekreslone 30zł :D i git. Będę miała swój sprzęt :)

aby kupić musze odkurzacz bo niestety coraz ciężej jest mi się poruszać a fajnie by było nie zbierać tego pieprzonego kurzu na mokro.. ehh ale to moze w nastepnym miesiacu albo po wyplacie zwolnienia.. bo jak znow mi zapieprza 60zl bez przycyzyny ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej może dopłacić żeby mi Milenka się w przyszłości nie oparzyła jak odstawię do wystygnięcia czy w zasięgu jej wzroku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Jak się zaparzy kawę, to te fusy z niej (byle nie wrzące) w gaze, albo w coś podobnego i na 2h w majtki na krocze. Moja polożna mówi na 2h bo w necie to różnie piszą. Ona mówila z doświadczenia rodzącej.

Tygrysku
    oświeć proszę zacofaną ciotkę po co te fusy się w te majty pcha?

Bo chyba słabo u mnie z myśleniem, no i z niczym to mi się nie kojarzy ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu rzeczywiście teraz nikt nie zaprzeczy :D
    fajnie że wszystko w porządku:)
    mnie tez kłuje w szyjce i cyt mialam Ok, bez grzybków itp szyjka tez ponoć hen daleko i zamknięta, bo przy ostatnim badaniu troszkę mnie zabolało jak sięgał i sprawdzał ;/

odpoczywaj ile sie da :)

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ