X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku należę do ludzi wesołych i po wczorajszym stresie nie ma śladu. Zresztą zafundowałam małej pierwszy taki stres i ostatni do 3 w nocy kopała biedna. Obiecałam sobie i jej że to się nie powtórzy. Wiem że te 3,3 cm to jest ok mi nie chodzi że ona jest za krótka tylko że się skraca.
    ALE: TYLKO SPOKÓJ NAS URATUJE. :-)

Mizelko mam przypływy i odpływy wielkości Morza Bałyckiego :-)

mizzelka, Gosiak, Rybeńka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    będzie dobrze Kasika :) widzę że lekarz trzyma rękę na pulsie i dobrze...
    Groszkowi jeszcze bardziej sie skrocila chyba z tego co pamietam to miala 1,5 a oni nie chcieli zalozyc, a ze jest polozna to wiedziala dobrze że muszą jej zalozyc i że zaklada się nawet przy szyjce 0,5 i nie mają prawa odmowic.. i wtedy zalozyli z wielka łaską ;/
    Ale myślę że gin byłby na tyle rozsądny że nie dopusci do takiego stanu :) :)

Słoneczna no ponoc zdjęcie tego nie jest zbyt przyjemne, Groszek tez pisala ze bolalo ;/ ;/

ja mam co i raz bole na @, ale to moze mala tam grzebie i tak odczuwam?
    jakies koszmary dzisiaj mialam, masakra.
    mąż fochacz dalej sie nie odzywa a minę ma bojową, smutno troche, ale dam radę.
    co raz blizej weekendzik i pojadę do mamy :)

dziś może kupię żelazko z neta i deskę, pierdziele pozyczanie od tesciowej..
    i rzucil mi sie w oczy ciekawy model i waży 1,55kg, to mysle ze to dobra waga... bo wlasnie kolezanka zwrocila uwagę na to zeby nie byl za lekki, a widzialam nawet takie co mają 0,5 kg :O

Dokładnie, ufam ginowi. Wczoraj mówił że przy 2,5 cm jest nie fajnie i będziemy działać

Mizzelko a co za model? Dawaj zaraz męża spytam, serwisant agd to podpowie co to za żelazko :-)

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzięki :D byłabym bardzo wdzięczna za opinię :D

http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4410_02&utm_source=ceneo.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ceneo%2FAGD+drobne%2FWok%C3%B3%C5%82+domu%2F%C5%BBelazka&utm_content=154.88&utm_term=PHILIPS+GC+4410%2F02|4167|PHILIPS&ceneo_spo=true

właśnie widzę że ginek nie czeka.. i za chwile kolejna wizyta.
    Dobry lekarz.. ja na swojego nie marudze.. ale kurde chyba sobie olał mnie teraz, bo nie zrobil gbs.. wpisal sobie w kartę ciąży skonczony 32 tydzien a wtedy byl skonczony 33.. i zaprosil mnie na wizyte dopiero 18 lutego.. a jak urodze do tego czasu? a wiadomo? ehh ;/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, Amelka musi być spokojna, a będzie tak jak Mamusia będzie spokojna :) :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Mizzelko dorastasz :P
    Bardzo dobrze, ze kupujesz żelazko :)
    Pępowinę od teściowej trzeba odcinać :) ha!

Miłego dnia Babeczki :)

Rybeńka, Gosiak, diamonds lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardziej bym sie cieszyla jakby mąż odciął pępowinę, chyba bylabym najszczęśliwsza na swiecie :)

diamonds lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    ooo dzięki :D byłabym bardzo wdzięczna za opinię :D

http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4410_02&utm_source=ceneo.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=Ceneo%2FAGD+drobne%2FWok%C3%B3%C5%82+domu%2F%C5%BBelazka&utm_content=154.88&utm_term=PHILIPS+GC+4410%2F02|4167|PHILIPS&ceneo_spo=true

właśnie widzę że ginek nie czeka.. i za chwile kolejna wizyta.
    Dobry lekarz.. ja na swojego nie marudze.. ale kurde chyba sobie olał mnie teraz, bo nie zrobil gbs.. wpisal sobie w kartę ciąży skonczony 32 tydzien a wtedy byl skonczony 33.. i zaprosil mnie na wizyte dopiero 18 lutego.. a jak urodze do tego czasu? a wiadomo? ehh ;/

My mamy to żelazko :-) mąż mówi że jest ok, tylko zobacz ile droższe są wersje ze strażakiem bo ta wersja nie ma. Jak jest duża różnica to bierz tego, mówi że warto :-)

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gina, no kochany jest, ufam mu bo jest dobry w tym co robi. Jest 1 minus, mam do niego 200 km , przyjeżdża do miasta obok 2 razy w miesiącu. Dlatego teraz te połówkowe 4 lutego i od razu mam dzwonić co i jak. A uniego wizyta 16 stego ale jak coś pojadę te 200 km szybciej.
    A może gin sie u Ciebie Mizzelko pomylił przez pomyłkę w tych tc?

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    My mamy to żelazko :-) mąż mówi że jest ok, tylko zobacz ile droższe są wersje ze strażakiem bo ta wersja nie ma. Jak jest duża różnica to bierz tego, mówi że warto :-)
    a cóż to jest strażak? :) bo nawet nie wiem :) :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co do gina, no kochany jest, ufam mu bo jest dobry w tym co robi. Jest 1 minus, mam do niego 200 km , przyjeżdża do miasta obok 2 razy w miesiącu. Dlatego teraz te połówkowe 4 lutego i od razu mam dzwonić co i jak. A uniego wizyta 16 stego ale jak coś pojadę te 200 km szybciej.
    A może gin sie u Ciebie Mizzelko pomylił przez pomyłkę w tych tc?
    no musiał się zarąbać w akcji ale juz mu nie zwracalam uwagi.. jak urodze to trudno sie mowi.. mam nadzieje ze ten gbs w szpitalu mi zrobia chociaz...
    ehh to masz mocno daleko.. szkoda, ale wazne że jest, chociaz te dwa razy w miesiacu i mozesz dzwonic do niego w kazdej chwili i ufasz mu :) to najwazniejsze..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelki gbs od 35 tyg sie robi najwczesnuej.

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo czyli jednak mnie nie olał :) ale szkoda ze wizyte przelozyl za miesuac a nie za 2 tyg na przyklad.. :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika z tego co widze to chyba chodzi o to zeby sam się wyłączał?
    znalazłam podobny z tej serii :) http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4850_02

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Mało do Was piszę ale o Każdej pamiętam i czekam na te pierwsze/kolejne dzieciaczki po drugiej stronie brzuszka - 3mam kciuki by wszystko sprawnie poszło <3
    U mnie pełną parą trwa pakowanie. Dziś od samego ranka ale już czuję, że mam dość i wysiadam :| a ktoś musi to porobić jak Mąż w pracy..teraz odpoczywam ;)
    Kasiak dobrze, że masz tak fajnego lekarza :) ja swojemu też ufam bo to najważniejsze a po ponad dwóch latach chodzenia do "konowała" wiem już co znaczy dobry lekarz z powołania i nie ważne ile ma lat i jakie ma tytułu..czasem ten młodszy w trakcie specjalizacji jest lepszym specjalistą niż wysoko postawiony prof...Fajnie, że syt. jest pod kontrolą :) 3mam kciuki. Ja na połówkowym mówiłam mojemu lekarzowi, że często po wysiłku mnie kłuje chyba w pochwie bo nie umiałam tego umiejscowić i mam bóle podbrzusza i uczucie jakby ze mnie woda leciała to zrobił mi USG dowcipne dokładnie zmierzył szyjkę na szczęście ma ona 41mm i wew/zew ujście mocno zamknięte a te bóle to taka moja uroda a co do wydzieliny to normalne i mam być spokojna bo jak to lekarz ujął "jeszcze nic nie odpływa" :P
    Martwi mnie trochę nadal to, że te ruchy Bejbika jakieś takie liche są..wczoraj poczułam może 2 razy a dziś od rana jeszcze nic :| no ale na USG było wszystko OK - staram się być spokojna.
    A tak prezentuje się Nasza męskość :D
    e0pz61.jpg
    Ewidentnie jajcarz :P
    Jutro mam połówkowe s prenatalnej poradni genetycznej i raczej płeć się nie zmieni :P
    Kochane życzę Wam miłego dnia :)

diamonds, mizzelka, Evell, Rybeńka, Krokodylica, Tygrysek lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kasika z tego co widze to chyba chodzi o to zeby sam się wyłączał?
    znalazłam podobny z tej serii :) http://www.neo24.pl/?p=philips_gc_4850_02

Mizzelko
    strażak to fajna sprawa.
    Sam się wyłącza nie używany.
    Ja latem kupiłam z sensorem dotyku- bo odstawiam żelazko stopą na deskę :-)
    Zawsze była żółta. A teraz grzeje wtedy tylko, gdy mam je w dłoni.
    Nie za ciężkie i nie za lekkie- bo będziesz musiała trochę siły włożyć w prasowanie :-)
    No i mam tu funkcję temperatury optymalnej- jadę wszystko jednym ustawieniem. :-) Bez przypaleń :-) Bez zastanawiania się czy za zimne czy za gorące :-)

Jedynie dla mnie wada to ma silniczek do pary- który jest głośny jak dla mnie. Kwestia przyzwyczajenia :-)
    Ale prasowanie idzie szybko- i chyba o to w tym chodzi :-)

Mam takie http://m.euro.com.pl/zelazka/bosch-sensixx-x-di90-antishine-tdi903231a.bhtml

Kosztowało coś koło 330 zł w sklepie stacjonarnym.
    Ale nie kupuję takich rzeczy na raz. :-D

cm1zparl6b58_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 11:44

mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko kwestia czy przyda się strażak, to jest to że położysz to sam się wyłączy. Bo widzę różnica w cenie jest. Oba są ok :-) mąż oba zachwala

mizzelka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zamawiam :) bo w tym neo do tego żelazka nawet mam taniej deskę do prasowania zamiast ponad stówę albo w innych sklepach nawet 130zł kosztuje ta sama deska a tu za 99.. :) i kurier za darmo.. pewnie powyzej jakiejs kwoty jest za darmo bo mialam przekreslone 30zł :D i git. Będę miała swój sprzęt :)

aby kupić musze odkurzacz bo niestety coraz ciężej jest mi się poruszać a fajnie by było nie zbierać tego pieprzonego kurzu na mokro.. ehh ale to moze w nastepnym miesiacu albo po wyplacie zwolnienia.. bo jak znow mi zapieprza 60zl bez przycyzyny ;/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej może dopłacić żeby mi Milenka się w przyszłości nie oparzyła jak odstawię do wystygnięcia czy w zasięgu jej wzroku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Jak się zaparzy kawę, to te fusy z niej (byle nie wrzące) w gaze, albo w coś podobnego i na 2h w majtki na krocze. Moja polożna mówi na 2h bo w necie to różnie piszą. Ona mówila z doświadczenia rodzącej.

Tygrysku
    oświeć proszę zacofaną ciotkę po co te fusy się w te majty pcha?

Bo chyba słabo u mnie z myśleniem, no i z niczym to mi się nie kojarzy ;-)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu rzeczywiście teraz nikt nie zaprzeczy :D
    fajnie że wszystko w porządku:)
    mnie tez kłuje w szyjce i cyt mialam Ok, bez grzybków itp szyjka tez ponoć hen daleko i zamknięta, bo przy ostatnim badaniu troszkę mnie zabolało jak sięgał i sprawdzał ;/

odpoczywaj ile sie da :)

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ