Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Krokodylku to szyjka może się wydłużyć? Nawet nie wiedziałam. A i mam pytanko, w którym tc zaczęła Ci się skracać?
W skończonym 23tc zaczęło mi się twardnienie brzucha i skracanie szyjki.
25tc byłam w szpitalu, bo skurcze się nasiliły. Dostałam kroplówki.
Po wyjściu ze szpitala leżałam jeszcze w domku.
Skończony 26tc miałam kolejną wizytę i było dobrze (szyjka 3). Na ostatniej wizycie skończony 30tc nawet nie mierzył mi długości szyjki bo badał mnie na fotelu i mówił że szyjka wydłużyła się bardzo, że brzuch się nieprawdopodobnie poprawił i że jak tak dalej pójdzie to przenoszę tą ciążę. Także szyjka może się wydłużyć, ale lekarz też był zdziwiony.kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do dziewczyn co robiły próby wątrobowe (mizzelka?)
Mam wyniki i tak:
bilirubina całkowita w normie
aspat w normie
alat w normie
fosfataza alkaliczna 104 (normy 42 - 98)
i teraz co jest grane? to ma coś wspólnego z tym moim swędzeniem co mi dokuczało? Kurcze nie wiem czy alarmować lekarza czy nie? -
nick nieaktualnySportsmenki mówisz Tygrysku!
I wszystko sie wyjaśniło ja od sportu jestem uzależniona (zasługa sąsiada pan od wf)!
Całe życie ze sportem, a teraz jeszcze taka biegająca praca
Jejku, ja na studiach chodziłam "na lewo" na dodatkowe wf
Teraz wiem, czemu ja nie rodze
Dzięki!Daisy, diamonds lubią tę wiadomość
-
Heloł!
Nieee, nie spie! Od rana Was podczytywalam. Dzien jak co dzien wstalam 6.30 zawiozlam core i zZzZz do 11.30.. chwilami mysle czy to mie po tych witaminach prenatalnych haha. No takie zombie ze mnie, ze az wstyd! Potem odebralam corcie o 13 i polecialysmy na maly szoping. Mama ma jutro te 60te ur i chcialam Jej tam dokupic pare drobiazgow. Ona sie cieszy z pierdolek wiec bedzie zadowolona:) jako glowny gadzet dostanie zegar scienny z Freddie Mercury i kubek - wielka fanka Queen . No i jakies tam rzeczy - kawke dobra bo chciala, dresy, sliwki w czekoladzie. No i tort kupilam i swieczki i taka strzelajaca, balony..jutro po pracy lubego pojedziemy z tym tortem zrobic niespodzianke mamie .
Kasika czytalam o szyjce. Mi jeszcze nie mierzyli poki co, ale fakt pamietam jak dziewczyny pisaly to mialy sporo ponizej 3cm. Takze badz dobrej mysli i odpoczywaj!
Z ta kawa to dobre
Ja tak mysle czy jest sens tak dbac o to krocze. W koncu i tak peknie mi tam gdzie peklo za pierwszym razem..
A ja dzis 15t0d takze witam sie w 16tc! Ruchow nie czulam, takze belly sie myli w ogole belly dziwne bo pierwsze ruchy to czesto o 24tc, a to w 16wyskakuje.
Porobilam w domu, poodkurzalam, ogarnelam, zjadlysmy, popralam i w pralce i recznie (nienawidze) - ale szlag mnie trafil bo cieklo to te sweterki po praniu recznym wrzucilam i tak na 800wirowki zaraz zobacze co z nich zostalodiamonds, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Mam pytanie do dziewczyn co robiły próby wątrobowe (mizzelka?)
Mam wyniki i tak:
bilirubina całkowita w normie
aspat w normie
alat w normie
fosfataza alkaliczna 104 (normy 42 - 98)
i teraz co jest grane? to ma coś wspólnego z tym moim swędzeniem co mi dokuczało? Kurcze nie wiem czy alarmować lekarza czy nie?
albo córka ci naciska na co nieco i stąd lekko podwyższone albo coś zjadłaś niestrawnego... najwazniejsze że inne są w normie
ale oczywiscie może lepiej to skonsultować z ginem
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
http://wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/fosfataza-alkaliczna-alp-badanie.html#close
"normy dorośli:
30-120 U/l. "
i fragment jakie są przyczyny podwyzszonego:
-późny okres ciąży.
(czyli wszystko się zgadza elegancko, nie ma czego się bać )Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 18:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziękuję bardzo słoneczna.
Na necie znalazłam coś takiego:
"U wcześniaków, w III trymestrze ciąży i w okresie dojrzewania podwyższony poziom fosfatazy zasadowej jest fizjologiczną normą."
Ale nie wiem na ile to jest wiarygodne.
Poza tym wyniki mam raczej ok. Morfologia:
RBC 3.94 (normy 4.00 - 5.50)
RDW 11.3 (11.4 - 14.8 )
GRA 75.2 (45.0 - 70.0)
Reszta w normach.
Mocz ok.
Poza tym:
wapń 2.0 (normy 2.2 - 2.6)
magnez 0.76 (normy 0.80 - 1.20)
a żelazo nadal zajebiste 92 (norma 23 - 165)
Czyli wyniki raczej chyba niezłe? Magnez łykam ale nadal ciut za niski a jeszcze sobie jutro wapń kupię. -
Krokodylica wrote:Dziękuję bardzo słoneczna.
"U wcześniaków, w III trymestrze ciąży i w okresie dojrzewania podwyższony poziom fosfatazy zasadowej jest fizjologiczną normą."
RDW 11.3 (11.4 - 14.8 )
GRA 75.2 (45.0 - 70.0)
Reszta w normach.
Mocz ok.
Poza tym:
Czyli wyniki raczej chyba niezłe? Magnez łykam ale nadal ciut za niski a jeszcze sobie jutro wapń kupię.
nie wiem czy wapn dobrze jest kupic czy porpostu lepiej jakbys jadla plaster bialego sera,czy serek wiejski i platki czy zupe mleczna codziennie.
moze jesz malo nabialu??
a wit D lykasz? lub masz w witaminach jej sporo? bo bez wit D sie wapn nie wchlania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:07
-
Malo jem nabialu, praktycznie w ogole, ale pije duzo mleka. Ostatnio jem tez jogurty, staram sie jeden dziennie, ale jestem swiadoma ze nabialu jem malo. Mam juz postanowienie poprawy. Na pewno od jutra bedzie go wiecej w mojej diecie. Witamine D mam w prenatalnych. A wapń w tabletkach to myślałam oprocz tego przez pare dni wziac.
-
Krokodylica wrote:Dziękuję bardzo słoneczna.
RDW 11.3 (11.4 - 14.8 )
GRA 75.2 (45.0 - 70.0)
Reszta w normach.
Mocz ok.
Poza tym:
Czyli wyniki raczej chyba niezłe? Magnez łykam ale nadal ciut za niski a jeszcze sobie jutro wapń kupię.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Twardnienie brzucha to wlasnie te skurcze. Jak by Ci ktos w brzuchu balonik nadmuchiwal. Brzuch robi sie na chwile twardy i po chwili powietrze z "balonika" powoli schodzi. Ja to tak porownuje.