Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:nie wiem czy wapn dobrze jest kupic czy porpostu lepiej jakbys jadla plaster bialego sera,czy serek wiejski i platki czy zupe mleczna codziennie.
moze jesz malo nabialu??
a wit D lykasz? lub masz w witaminach jej sporo? bo bez wit D sie wapn nie wchlania.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
a ja wszamałam pizzerinki na obiadek Milenka harcowała po tym że ho ho
za to teraz zgaga.. i tak mnie nawala dzien dnia, aż kwas się wylewa ;/
zrobilam sobie melisę (tez jest na wątrobę) i nasiona lnu.. a wczoraj jechałam na rumianku, rennie mi sie skonczylo ale i tak nie chce z nim przeginac to biore tylko na sytuacje kryzysowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 19:40
-
mizzelka wrote:a wlasnie jak czytalam o tej fotostazie to tam pisalo że jak jest malo wit D... to moze byc podwyzszony wynik i coś z wapniem jak za mało i to by wszystko wyjaśniało dokup sobie Krokodylku witaminkę D i wapń i jazda
Mam kolegę - trenera personalnego, który zęby zjadł na różnych suplementach diety i poleca ten preparat jako bardzo dobrze przyswajalny.Daisy lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Polecam: http://www.aptekagemini.pl/olimp-chela-calcium-d3-30-kapsulek.html
Mam kolegę - trenera personalnego, który zęby zjadł na różnych suplementach diety i poleca ten preparat jako bardzo dobrze przyswajalny.
O widzisz, razem z witaminką D.
Nie wiem właśnie tylko czy łykac to na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem, czy po prostu opieprzyć dodatkowo jeden kefir dziennie.
Jednak nie jest taki bardzo niski ten poziom więc może ogarnę bez tabsów? -
Krokodylica wrote:O widzisz, razem z witaminką D.
Nie wiem właśnie tylko czy łykac to na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem, czy po prostu opieprzyć dodatkowo jeden kefir dziennie.
Jednak nie jest taki bardzo niski ten poziom więc może ogarnę bez tabsów?
Bo mi ginekolog od II trymestru kazała brać d3 1500mg - ponoć 90% Polaków ma niedobory zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym.
Tego wapnia zalecają brać 3 kapsułki dziennie, możesz brać 1-2 i kefir
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja biorę tylko to co mi lekarz zlecił, czyli witaminy prenatalne + magnez. Wsio.
W moich prenatalnych jest witaminka D, ale nie ma wapnia.
Ale ja nie lubię robić / łykać cokolwiek bez konsultacji z lekarzem. No nie wiem, zastanowię się i zobaczę, może nabędę. -
Krokodylica wrote:Twardnienie brzucha to wlasnie te skurcze. Jak by Ci ktos w brzuchu balonik nadmuchiwal. Brzuch robi sie na chwile twardy i po chwili powietrze z "balonika" powoli schodzi. Ja to tak porownuje.
dzięki
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:tak twardy jak kamień jest.. mocno twardy, ja to znow nic nie czulam tylko jakbym taka wzdęta była.. ciężko określić..
no właśnie to łatwo chyba z wzdęciem pomylić
-
Ja czytam od razu ulotke od moich tabsow i mam D3 10ug pokazuje 200% dziennego spozycia. Wapnia za to na 25%. STARAM sie zjesc jeden jogurt dziennie z ziarnami. No nie tkne niczego innego. Ale uwielbiam zolty ser i jem codziennie (tylko krolewski sierpc) i to na sniadanie, kolacje,po kilka plasterkow mniam mniam. Odkad jestem w ciazy nie tykam zadnej szynki! Zadnej! Jak hurtowo moglam jesc Gzellę, tak teraz nic a nic, do miesa mam podobny stosunek (kotletow). Widze za to ze magnezu 13%, a ja nie biore pod inna postacia. Powinnam?
Oczywiscie pozdrawiam z lozeczka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Oj toc wiesz ze to zartobliwie
Ide zjesc, dzis luby robi ze mnie krolika doswiadczalnego i serwuje mi..czarne pomidory.
Potem zajrze ♡
No co Ty Daisy
A ja myślałam, że Ty tak serio ha!
A tak poważnie to, chyba opadł mi brzuch nie zauważyłabym tego, ale dziś w kurtce zrobiło się tyle luzu, że aż się przez chwilkę zastanowiłam, czy Zojki nie zgubiłam
Gosiak, Krokodylica, diamonds, Sue, Rybeńka lubią tę wiadomość