X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300 :)

Daisy, diamonds lubią tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam kobietki? Podoba mi się never ending story :) ja też chcę!!!

Natalka 03.2015 <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ja czytam od razu ulotke od moich tabsow i mam D3 10ug pokazuje 200% dziennego spozycia. Wapnia za to na 25%. STARAM sie zjesc jeden jogurt dziennie z ziarnami. No nie tkne niczego innego. Ale uwielbiam zolty ser i jem codziennie (tylko krolewski sierpc) i to na sniadanie, kolacje,po kilka plasterkow mniam mniam. Odkad jestem w ciazy nie tykam zadnej szynki! Zadnej! Jak hurtowo moglam jesc Gzellę, tak teraz nic a nic, do miesa mam podobny stosunek (kotletow). Widze za to ze magnezu 13%, a ja nie biore pod inna postacia. Powinnam?

Oczywiscie pozdrawiam z lozeczka! ;)
    Mój ser wcinasz :) moje mleko tam idzie:) wymagająca mleczarniao ale i dobrze płacą:)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cos Ty Mizzelko naprawde? Ale super! Wiem co jem! :)

Po pomidorach zyje, nawet smaczne. Na pewno smaczniejsze niz te pseudo pomidory z hipermarketow. Ogolnie nie przepadam za pomidorami (ciazowe odstawienie?), ale jak juz to tylko malinowe.

I znowu zaczal mnie bolec zoladek. Nie wiem juz czy to zoladek, bo to jakby gorna czesc brzucha ale z tylu no tam chyba jest zoladek? (Z biologii mialam 2 :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 21:55

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor:)

Ja dziś cały dzień aktywnie - najpierw porządki, pakowanie torby i prasowanie rzeczy małego! Padam na zęby!!

A teraz mi brzuch twardnieje, starość nie radość :)Kasika ja się czujesz?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    No cos Ty Mizzelko naprawde? Ale super! Wiem co jem! :)

Po pomidorach zyje, nawet smaczne. Na pewno smaczniejsze niz te pseudo pomidory z hipermarketow. Ogolnie nie przepadam za pomidorami (ciazowe odstawienie?), ale jak juz to tylko malinowe.

I znowu zaczal mnie bolec zoladek. Nie wiem juz czy to zoladek, bo to jakby gorna czesc brzucha ale z tylu no tam chyba jest zoladek? (Z biologii mialam 2 :D )
    Serio serio:) maja najlepsze sery :) ja. jeszcze klubie. capri :)
    i często kontrole są itd a sąsiedzi odd_ają gdzie indziej do bakomy to dają w łapę kierowcy albo naleja w swoje próbowki to juz nie bierze wtedy kierowca ze. zbiornika i może być w cholerę bakterii itd

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz nic nie mówię o żołądku itd... mała wszystko mi przestawia:(

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prowadzicie wykresy na owu? Ktory macie dc? Ja 110 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Prowadzicie wykresy na owu? Ktory macie dc? Ja 110 :D

Ja nie prowadzę, bo jak ściskałam się z kibelkiem, to przez te wszystkie tygodnie nie odpalałam kompa :) nie byłam w stanie :)

Ale teraz do końca mojego wykresu zostały 4 dni :D
    Inne liczby nie mają już dla mnie znaczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 22:09

Tygrysek, Daisy lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez racja :) Ale liczycie sobie od OM caly czas? Bo ja zamiast od 11.10 mam od 15.10 ustawione wiec od OM jestem te pare dni do przodu. Ja sobie ustawilam od tp wyznaczonego i tak mi leci. Nie znam sie to grzebie :D

4 dni :D no nie moge czas jest nieublagalny.

A jak tam rozstepy dziewczyny? Wiem ze u mnie wczesnie, ale poki co nic. A chocby biust z A na C przeszedl i trzymam sie. Ale waga nie drgnela (tylko to co schudlam od 2 kresek to wrocilo, takze niezmiennie 66kg.

merida17 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja biorę tylko to co mi lekarz zlecił, czyli witaminy prenatalne + magnez. Wsio. :)
    W moich prenatalnych jest witaminka D, ale nie ma wapnia.
    Ale ja nie lubię robić / łykać cokolwiek bez konsultacji z lekarzem. :) No nie wiem, zastanowię się i zobaczę, może nabędę. :)

ja bym zapytala gina i nie brala wapnia na wlasna reke.
    jedz wiecej nabialu bo teraz dzidzius duuuuuzo ciagnie

ja kupilam w biedrze takie mleko z podwyzszona iloscia wapnia i staram sie jesc platki a jak nie to chociaz kubek kakao. no i jakis serek koniecznie

musisz codziennie zjesc taka porcje:))

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije siemie:)

ja po spotkaniu z polozna- w sob jade na ktg.

w sumie to moge juz rodzic:)

Gosiak, diamonds, Krokodylica, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa!

walizki juz w aucie:)

Daisy, Gosiak, diamonds, Sue, Krokodylica, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna gratuluje zapakowania! Teraz ro juz tylko sie rozpakowywac (oczywiscie nie tak doslownie teraz ;) ).

Ja chyba pojde juz spac. Tzn sprobuje, bo moj obok poleguje i gra w ps wiec chyba mu sluchawki aloze na uszy i moze sie uda.
    do tego zaczal montowac swiatelka przypodlogowe na czujki i jak otwieram drzwi z sypialni to juz sie zapala na holu jedno poki co. Ale..jak kot idzie czy pies to tez sie zapala. A ja budze sie przy kazdym mikro swiatelku! Nawet w rolecie musialam przestawic wczoraj hamulec i teraz wisi roleta nizej bo mi swiecilo nad ranem..ciaza ciezki stan. Musze isc apac bo jutro nie ma spanka. Corka zamiast na 11 to ma na 7.45 bo od 8 do 11 bal karnawalowy, brak lekcji..nie pospie buuu!

Dobranoc! ♡ nie rodzic! ;)

diamonds, słoneczna 85, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dobry wieczor:)

Ja dziś cały dzień aktywnie - najpierw porządki, pakowanie torby i prasowanie rzeczy małego! Padam na zęby!!

A teraz mi brzuch twardnieje, starość nie radość :)Kasika ja się czujesz?

Sue czuję się ok, mała dziś daje o sobie znać kręci się,kopie to wiem że uniej ok.

diamonds, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś po raz kolejny zadzwoniła moja mama z pytaniem czy to już? :-/

Aaaaaa. ....

No i usłyszała mój głos przez telefon- że tak powiem nosowy :-)
    Bo cały czas zapchany, ale przynajmniej głowa przy lezeniu i nachylaniu przestała boleć :-)
    No i zaproponowała, że po pracy przyjdzie po Agatkę i weźmie ją na salę zabaw ;-)
    Jak mi było dziwnie bez niej przez te 4 godziny. Pusto jakoś.

I pan tata jak wrócił zdziwił się nie obecnością córki ;-)
    Chyba wpadł w konsternację i lekką panikę :-) pewnie pomyślał, że oddałam Agę bo zaczęło się :-)
    Śmiać mi się chciało :-)

No i chciał rozmawiać?
    Hmm. .. lepiej teraz niż wcale.
    Pytał czy będzie mógł pojechać ze mną do szpitala? Ale po co?żebym miała na kim się wyżyć :-)
    Przypomniał sobie? Sumienie go ruszyło?
    Po powrocie Agi do mieszkania wszystko po staremu :-)
    Był zryw, czekam na rozwój akcji :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze mieć kogoś na kim można sie wyżyć :)
    A tak poważnie, moze on wie, ze ta cała dziwna sytuacja to jego wina, tylko nie wie, jak dojść z tym do ładu?
    Ja go nie bronię, oj nie! :)
    Już Ci kiedyś pisałam, ze ma dwie (prawie już trzy) super laski i nie wie co traci :)

Moze mamunia tak mocno meci mu w głowie, ale facet musi tez mieć swoje zdanie i jaja!

Kurde, dziwne to wszystko!

diamonds, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co mu chodzi.
    Nie będę się zastanawiać nad tym ;-)

Czasem sobie tylko myślę, czy on w ogóle powie tej swojej mamusi że została babcią?
    Zasadniczo mi to wisi.
    Ale ciekawa jestem czy będą żyć w takim zakłamaniu, że po prostu drugiej wnuczki nie ma?

No i co się zmieniło?
    Bo przecież powiedziała mu kiedyś na początku (a ja to pamiętam), żeby mi przekazał, że mam sobie zorganizować opiekę nad Agatką podczas pobytu w szpitalu i później po jak chcę, bo on musi jeździć do pracy /do niej! Obiad zjeść i dotrzymać starej tetryczce towarzystwa/ i ona nie wyobraża sobie, że go nie będzie choć jednego dnia!!
    Znów się nakręcam jak myślę o tym babsku!

Muszę jakoś sprawić aby akcja zaczęła się w nocy :-)
    Wtedy zadzwonię do mamy żeby przyszła do Agaty. Bo jak będzie w pracy- a dojazd pociągiem godzinę i Aga byłaby w przedszkolu, to najgorszy scenariusz to ciężko się zorganizować.
    Chyba razem z Agatką- oczywiście najpierw ją odebrawszy z przedszkola jechała bym na porodówkę ;-)

Muszę myśleć o porodzie nocnym to tak się stanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 23:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z pozytywnych wieści dla mnie-babcia przyprowadzając Agatkę dała jej 500 zł żeby kupiła coś sobie i dla siostrzyczki :-)
    No i powiedziała mi, że dla małej da jeszcze po porodzie :-)
    Miło jak się dostanie coś czego się nie spodziewasz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 23:57

merida17, Sue, Krokodylica, Rybeńka, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, bardzo miło! I to nie tylko, ze kasa, ale ogólnie zasadniczo taki pozytywny gest jest budujący!

Diamonds, a nie masz kogoś kto ewentualnie pomoże Ci w dzień przy Agatce? Zasadniczo w szpitalu będziesz jakieś 3 dni, mimo wszystko. Czy Twoja mama bedzie mieć kilka dni urlopu na ten czas? To na prawdę trzeba zorganizować hmmm...

O pseudo teściowej/babci nic nie powiem, bo uzylabym duzo niezbyt fajnych słów, a dzieci słuchają :)
    Musze zacząć panować nad swoim językiem ;)

diamonds, Krokodylica, Rybeńka, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ