X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki :) Co u was ? u mnie pogoda beznadziejna leje i wiatr wieje masakra. W nocy znów mnie bolał brzuchol okresowo a potem wrózne strony. dobrze ze jeszcze 14 dni do wizyty :) dziewczyny ja mam jakiegoś doła ost nic mnie nie cieszy :( wczoraj sie pokłóciłam z moim K nie wiem comu sie dzieję ost tak jakby nawet nie wiedzaił,że ja nosze w sobie dziecko te chłopy ehh,widocznie mi hormony buzują :(

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, że też dorosły facet i nie umie odciąć pępowiny od takiej zaborczej matki... Zawsze mnie to dziwiło... Mój poprzedni narzeczony był jedynakiem i też miał taką mamuśkę.. brr na samo wspomnienie mnie trzepie...

Hmmm Ciekawe co z tą Słoneczną, mam nadzieję, że da nam znak co się tam u niej dzieje.

Mizzelko, właśnie też czuję, że troszkę brzuszek niżej, bo już zgaga tak nie męczy i Malutka trochę niżej kopie.
    Co do choinki to u nas stoi do 2 lutego. Wtedy jest św. Matki Gromnicznej i u nas się wtedy ściąga choinkę :)

A mąż pewnie zrozumiał swój błąd i teraz chce Ci się "przychlebić" :D

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hejka mamuśki :) Co u was ? u mnie pogoda beznadziejna leje i wiatr wieje masakra. W nocy znów mnie bolał brzuchol okresowo a potem wrózne strony. dobrze ze jeszcze 14 dni do wizyty :) dziewczyny ja mam jakiegoś doła ost nic mnie nie cieszy :( wczoraj sie pokłóciłam z moim K nie wiem comu sie dzieję ost tak jakby nawet nie wiedzaił,że ja nosze w sobie dziecko te chłopy ehh,widocznie mi hormony buzują :(
    Och Evell skąd ja to znam :) myślę, że to hormony Kochana. Gorszy dzień,jutro będzie lepiej zobaczysz :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Och Evell skąd ja to znam :) myślę, że to hormony Kochana. Gorszy dzień,jutro będzie lepiej zobaczysz :)

A w prognozie mówili, że dziś spada ciśnienie i dla meteopatów będzie słaby dzień :-/
    Jutro ma być skrajnie nisko :-( ale od soboty już tylko lepiej ;-)

Trzymajcie się dziewczynki :-)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o pogodzie, to u mnie leje i to bardzo, potem grad, wieje, sekunda słońca i od nowa!
    Chyba spaceru nie bedzie! :(

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A umnie dziewczyny słoneczko, ale ja i tak leżę plackiem.

Kurcze znowu poleciało mi tego śluzu :-( nie wiem czy panikować czy spokojnie leżeć? Dziśprzyjmuje gin na nfz,ale jemu nie ufam, nie chcę też aby ingerował w decyzje tamtego gina,ale z 2 strony nie wiem czy nie powinnam iść aby sprawdził tą szyjkę. Dziewczyny sprawdzanie jej co tydzień jest ok?

Diamonds przykro mi. Też nieznam dokładnie sytuacji ale mam nadzieję że się m opamięta.

diamonds lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe Rybieńko rzeczywiście mi pochlebił :D :D :D

a u mnie niby obniżony też lekko ale zgaga mi dokucza okropnie.. no ale co sie dziwić, jak sobie glupiego cukierka nie umiem odmówić..

Evell znam ten ból i to bardzo, a mówią że nam buzują hormony..
    ja tego nigdy nie ogarnę..

widziałam że na Lutowkach sie udzielała ale nadal nie jestem pewna, mam nadzieje ze wszystko jest Ok :)

Kasika a jakiego koloru? konsystencji jest? ponoć kobietkom śluz tak leci że aż po nogach cieknie... i ponoć to normalka :)
    a sprawdzalby szyjkę ten z nfz? hmm

Rybeńka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Jejku to Sloneczna pojechala rodzic??? Ja myslalam ze tylko torbe spakowala i wsadzila do auta w razie W.. :D

Diamonds co za paskudna sytuacja. Ten babsztyl (nie smiem jej nazwac kobieta) niezle Wam maci w zwiazku! A ona tak od zawsze???? Co za szu..!

Cora miala dzis bal wiec 6.30 na nogach standard, zawiozlam ja i od 8 do 10 zZzZz :D Na 11 po nia pojechalam, przygotowalysmy wszystko na ur Mamy i na 17 jedziemy do rodzicow z impreza niespodzianka :)

Diamonds super prezent od Mamy! Naprawde bardzo milo i to jeszcze 500zl, kupa kasy! Jejku jakby mi mama dala to nie wiem nie wzielabym od niej bo wiem ze rodzice choc sa w jakis tam sposob majetni to jakos nie wiem zawsze im sie przyda bardziej niz mi ;). No ale jak dla wnuczki.. :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    W domu też da się spacerować i to wysiłkowo- z odkurzaczem :-)
    Ścierając kurz :-)
    Fruwając na mopie :-)

Albo po prostu uprawiaj leżing na kanapie :-)
    Swoją drogą Zoyka charakterna że i sprytne paluszki dr A..coś tam :-)
    Jej nie ruszyły :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    nie z Agatką było ok aż do czasu jej głupiej gadki równo rok temu.
    Wtedy przestałam się do niej odzywać.
    A potem jak się dowiedziała o ciąży to szał i pan tata stanął po jej stronie. :-/

A kasy też nie biorę nigdy.
    Teraz Aga wzięła i od razu do skarbonki :-)
    To dla wnuczek. Chciała to dała. Chwała jej za to :-)
    A sama z siebie nigdy nie upomnialam się o pomoc odkąd wyprowadzilam się z domu ponad 10 lat temu :-)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    udanej zabawy na przyjęciu urodzinowym :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    hehhe Rybieńko rzeczywiście mi pochlebił :D :D :D

a u mnie niby obniżony też lekko ale zgaga mi dokucza okropnie.. no ale co sie dziwić, jak sobie glupiego cukierka nie umiem odmówić..

Evell znam ten ból i to bardzo, a mówią że nam buzują hormony..
    ja tego nigdy nie ogarnę..

widziałam że na Lutowkach sie udzielała ale nadal nie jestem pewna, mam nadzieje ze wszystko jest Ok :)

Kasika a jakiego koloru? konsystencji jest? ponoć kobietkom śluz tak leci że aż po nogach cieknie... i ponoć to normalka :)
    a sprawdzalby szyjkę ten z nfz? hmm

Nie wiem czy by sprawdzał właśnie. Zwykły biały śluz, lekko może żółtawy. Wtedy u gina też mi leciał i powiedział że fakt sporo śluzu i tyle. Poczekam cierpiwie jak mi kazał na połówkowe.

c77352d493.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie rodze!!!!!!!

spakowalam torby i wsadzilismy do auta tylko:)))

w razie czego zeby byly juz gotowe:))

jestem jestem :) chyba zrobie dzis oklad z kawy:)

Ewelcia pisala na priv ze ok. bo pisalysmy o tym zasilku na dzialanosci i wiem ze wywalczyla bo najpierw nie dali.
    mowila ze wozek juz kupila na blizniaki :))

Kasilka wiem ze szyjka moze sie skrocic raz dwa. najlpeiej jakby mierzyla jedna osoba ja nie szlam na nfz bo nie chcialam zeby mi ktos tam gmeral dodatkowo.

lez z pupa uniesiona do gory.

Rybeńka, Krokodylica, Daisy, Gosiak, diamonds, mizzelka, Evell lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do porodu! to ja nie jestem przeciez pierwsza w kolejce:))

jeszcze jest Merida i Gosia no i Sue:)))

Krokodylica, Daisy, Gosiak, diamonds, Sue, mizzelka, merida17 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i Gosiak gratuluje 40tc!!!

A tu ja dzis 15t1d :)

13u2bxtl27ap_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:59

słoneczna 85, Gosiak, diamonds, Rybeńka, Sue, merida17, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ej nie rodze!!!!!!!

spakowalam torby i wsadzilismy do auta tylko:)))

w razie czego zeby byly juz gotowe:))

jestem jestem :) chyba zrobie dzis oklad z kawy:)

Ewelcia pisala na priv ze ok. bo pisalysmy o tym zasilku na dzialanosci i wiem ze wywalczyla bo najpierw nie dali.
    mowila ze wozek juz kupila na blizniaki :))

Kasilka wiem ze szyjka moze sie skrocic raz dwa. najlpeiej jakby mierzyla jedna osoba ja nie szlam na nfz bo nie chcialam zeby mi ktos tam gmeral dodatkowo.

lez z pupa uniesiona do gory.
    Sloneczna a ja już kciuki tu trzymam za lekki poród :-)

no właśnie zdecydowałam że niech już jeden lekarz gmera w niej. mam nadzieję że sie do środy nie skróci do 1 cm np. Ten tydzień to będzie wieczność. Z pupą do góry czy nogami mam leżeć?bo leżę z nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:43

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Nie wiem czy by sprawdzał właśnie. Zwykły biały śluz, lekko może żółtawy. Wtedy u gina też mi leciał i powiedział że fakt sporo śluzu i tyle. Poczekam cierpiwie jak mi kazał na połówkowe.
    o to się kochana nie przejmuj :) masz po prostu taki objaw ciążowy :) inne kobietki to muszą z 10 razy wkładki zmieniać bo tak leci :) nie przejmuj sie aby, bo stresem sobie nic nie pomożesz a to akurat nic złego co się dzieje u Ciebie :) tym bardziej że to nie pierwszy raz a po drugie gin o tym wiedział :) gdyby wlasnie kolor sie zmienil na szary albo zielony albo zapach bylby nieciekawy czy tez konsystencja mocno rozciągliwa i zero kremowego śluzu to wtedy trzeba się martwić, a jak na razie jest ok :) trzeba sie cieszyć :) bo u mnie to susza była... dopiero teraz powoli sie rozkręca.. i z dnia na dzien coraz wiecej mam.. ale co ciąża to jest inaczej :P

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Merida
    W domu też da się spacerować i to wysiłkowo- z odkurzaczem :-)
    Ścierając kurz :-)
    Fruwając na mopie :-)

Albo po prostu uprawiaj leżing na kanapie :-)
    Swoją drogą Zoyka charakterna że i sprytne paluszki dr A..coś tam :-)
    Jej nie ruszyły :-)

Tego dziecka nic nie rusza :) jedyny objaw, ze brzuch już w miarę nisko, jest inny w położeniu, a cała reszta objawów trafia chyba do mnie przypadkiem. Nic konkretnego. Jak nic zabawa zacznie sie 5 lutego :)

Cztery prania, chata ogarnieta, przepakowalam torby- czy teraz lepiej jest to nie wiem :) poskladalam od nowa ubranka małej, zjadlam budyn, pakuje paczkę do wysłania i zabieram sie za papierologie :)
    Czy jestem bliżej porodu pewnie nie :)

Ide działać dalej :)

Gosiak, Rybeńka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety :D już się zestresowałam że to już :D ale w sumie Synuś już jest gotowy :)

Daisy rośniecie :) i życze udanej zabawy :)

Super że u Ewelci wszystko jest okej :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Meridko to Zoyka czeka na Milenkę czy co? :D

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ