X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki :) Co u was ? u mnie pogoda beznadziejna leje i wiatr wieje masakra. W nocy znów mnie bolał brzuchol okresowo a potem wrózne strony. dobrze ze jeszcze 14 dni do wizyty :) dziewczyny ja mam jakiegoś doła ost nic mnie nie cieszy :( wczoraj sie pokłóciłam z moim K nie wiem comu sie dzieję ost tak jakby nawet nie wiedzaił,że ja nosze w sobie dziecko te chłopy ehh,widocznie mi hormony buzują :(

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, że też dorosły facet i nie umie odciąć pępowiny od takiej zaborczej matki... Zawsze mnie to dziwiło... Mój poprzedni narzeczony był jedynakiem i też miał taką mamuśkę.. brr na samo wspomnienie mnie trzepie...

Hmmm Ciekawe co z tą Słoneczną, mam nadzieję, że da nam znak co się tam u niej dzieje.

Mizzelko, właśnie też czuję, że troszkę brzuszek niżej, bo już zgaga tak nie męczy i Malutka trochę niżej kopie.
    Co do choinki to u nas stoi do 2 lutego. Wtedy jest św. Matki Gromnicznej i u nas się wtedy ściąga choinkę :)

A mąż pewnie zrozumiał swój błąd i teraz chce Ci się "przychlebić" :D

diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Hejka mamuśki :) Co u was ? u mnie pogoda beznadziejna leje i wiatr wieje masakra. W nocy znów mnie bolał brzuchol okresowo a potem wrózne strony. dobrze ze jeszcze 14 dni do wizyty :) dziewczyny ja mam jakiegoś doła ost nic mnie nie cieszy :( wczoraj sie pokłóciłam z moim K nie wiem comu sie dzieję ost tak jakby nawet nie wiedzaił,że ja nosze w sobie dziecko te chłopy ehh,widocznie mi hormony buzują :(
    Och Evell skąd ja to znam :) myślę, że to hormony Kochana. Gorszy dzień,jutro będzie lepiej zobaczysz :)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Och Evell skąd ja to znam :) myślę, że to hormony Kochana. Gorszy dzień,jutro będzie lepiej zobaczysz :)

A w prognozie mówili, że dziś spada ciśnienie i dla meteopatów będzie słaby dzień :-/
    Jutro ma być skrajnie nisko :-( ale od soboty już tylko lepiej ;-)

Trzymajcie się dziewczynki :-)

Rybeńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o pogodzie, to u mnie leje i to bardzo, potem grad, wieje, sekunda słońca i od nowa!
    Chyba spaceru nie bedzie! :(

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A umnie dziewczyny słoneczko, ale ja i tak leżę plackiem.

Kurcze znowu poleciało mi tego śluzu :-( nie wiem czy panikować czy spokojnie leżeć? Dziśprzyjmuje gin na nfz,ale jemu nie ufam, nie chcę też aby ingerował w decyzje tamtego gina,ale z 2 strony nie wiem czy nie powinnam iść aby sprawdził tą szyjkę. Dziewczyny sprawdzanie jej co tydzień jest ok?

Diamonds przykro mi. Też nieznam dokładnie sytuacji ale mam nadzieję że się m opamięta.

diamonds lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe Rybieńko rzeczywiście mi pochlebił :D :D :D

a u mnie niby obniżony też lekko ale zgaga mi dokucza okropnie.. no ale co sie dziwić, jak sobie glupiego cukierka nie umiem odmówić..

Evell znam ten ból i to bardzo, a mówią że nam buzują hormony..
    ja tego nigdy nie ogarnę..

widziałam że na Lutowkach sie udzielała ale nadal nie jestem pewna, mam nadzieje ze wszystko jest Ok :)

Kasika a jakiego koloru? konsystencji jest? ponoć kobietkom śluz tak leci że aż po nogach cieknie... i ponoć to normalka :)
    a sprawdzalby szyjkę ten z nfz? hmm

Rybeńka lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :)

Jejku to Sloneczna pojechala rodzic??? Ja myslalam ze tylko torbe spakowala i wsadzila do auta w razie W.. :D

Diamonds co za paskudna sytuacja. Ten babsztyl (nie smiem jej nazwac kobieta) niezle Wam maci w zwiazku! A ona tak od zawsze???? Co za szu..!

Cora miala dzis bal wiec 6.30 na nogach standard, zawiozlam ja i od 8 do 10 zZzZz :D Na 11 po nia pojechalam, przygotowalysmy wszystko na ur Mamy i na 17 jedziemy do rodzicow z impreza niespodzianka :)

Diamonds super prezent od Mamy! Naprawde bardzo milo i to jeszcze 500zl, kupa kasy! Jejku jakby mi mama dala to nie wiem nie wzielabym od niej bo wiem ze rodzice choc sa w jakis tam sposob majetni to jakos nie wiem zawsze im sie przyda bardziej niz mi ;). No ale jak dla wnuczki.. :)

diamonds lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida
    W domu też da się spacerować i to wysiłkowo- z odkurzaczem :-)
    Ścierając kurz :-)
    Fruwając na mopie :-)

Albo po prostu uprawiaj leżing na kanapie :-)
    Swoją drogą Zoyka charakterna że i sprytne paluszki dr A..coś tam :-)
    Jej nie ruszyły :-)

merida17 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    nie z Agatką było ok aż do czasu jej głupiej gadki równo rok temu.
    Wtedy przestałam się do niej odzywać.
    A potem jak się dowiedziała o ciąży to szał i pan tata stanął po jej stronie. :-/

A kasy też nie biorę nigdy.
    Teraz Aga wzięła i od razu do skarbonki :-)
    To dla wnuczek. Chciała to dała. Chwała jej za to :-)
    A sama z siebie nigdy nie upomnialam się o pomoc odkąd wyprowadzilam się z domu ponad 10 lat temu :-)

Daisy, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy
    udanej zabawy na przyjęciu urodzinowym :-)

Daisy lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    hehhe Rybieńko rzeczywiście mi pochlebił :D :D :D

a u mnie niby obniżony też lekko ale zgaga mi dokucza okropnie.. no ale co sie dziwić, jak sobie glupiego cukierka nie umiem odmówić..

Evell znam ten ból i to bardzo, a mówią że nam buzują hormony..
    ja tego nigdy nie ogarnę..

widziałam że na Lutowkach sie udzielała ale nadal nie jestem pewna, mam nadzieje ze wszystko jest Ok :)

Kasika a jakiego koloru? konsystencji jest? ponoć kobietkom śluz tak leci że aż po nogach cieknie... i ponoć to normalka :)
    a sprawdzalby szyjkę ten z nfz? hmm

Nie wiem czy by sprawdzał właśnie. Zwykły biały śluz, lekko może żółtawy. Wtedy u gina też mi leciał i powiedział że fakt sporo śluzu i tyle. Poczekam cierpiwie jak mi kazał na połówkowe.

c77352d493.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie rodze!!!!!!!

spakowalam torby i wsadzilismy do auta tylko:)))

w razie czego zeby byly juz gotowe:))

jestem jestem :) chyba zrobie dzis oklad z kawy:)

Ewelcia pisala na priv ze ok. bo pisalysmy o tym zasilku na dzialanosci i wiem ze wywalczyla bo najpierw nie dali.
    mowila ze wozek juz kupila na blizniaki :))

Kasilka wiem ze szyjka moze sie skrocic raz dwa. najlpeiej jakby mierzyla jedna osoba ja nie szlam na nfz bo nie chcialam zeby mi ktos tam gmeral dodatkowo.

lez z pupa uniesiona do gory.

Rybeńka, Krokodylica, Daisy, Gosiak, diamonds, mizzelka, Evell lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do porodu! to ja nie jestem przeciez pierwsza w kolejce:))

jeszcze jest Merida i Gosia no i Sue:)))

Krokodylica, Daisy, Gosiak, diamonds, Sue, mizzelka, merida17 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i Gosiak gratuluje 40tc!!!

A tu ja dzis 15t1d :)

13u2bxtl27ap_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:59

słoneczna 85, Gosiak, diamonds, Rybeńka, Sue, merida17, mizzelka, Tygrysek lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ej nie rodze!!!!!!!

spakowalam torby i wsadzilismy do auta tylko:)))

w razie czego zeby byly juz gotowe:))

jestem jestem :) chyba zrobie dzis oklad z kawy:)

Ewelcia pisala na priv ze ok. bo pisalysmy o tym zasilku na dzialanosci i wiem ze wywalczyla bo najpierw nie dali.
    mowila ze wozek juz kupila na blizniaki :))

Kasilka wiem ze szyjka moze sie skrocic raz dwa. najlpeiej jakby mierzyla jedna osoba ja nie szlam na nfz bo nie chcialam zeby mi ktos tam gmeral dodatkowo.

lez z pupa uniesiona do gory.
    Sloneczna a ja już kciuki tu trzymam za lekki poród :-)

no właśnie zdecydowałam że niech już jeden lekarz gmera w niej. mam nadzieję że sie do środy nie skróci do 1 cm np. Ten tydzień to będzie wieczność. Z pupą do góry czy nogami mam leżeć?bo leżę z nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:43

c77352d493.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Nie wiem czy by sprawdzał właśnie. Zwykły biały śluz, lekko może żółtawy. Wtedy u gina też mi leciał i powiedział że fakt sporo śluzu i tyle. Poczekam cierpiwie jak mi kazał na połówkowe.
    o to się kochana nie przejmuj :) masz po prostu taki objaw ciążowy :) inne kobietki to muszą z 10 razy wkładki zmieniać bo tak leci :) nie przejmuj sie aby, bo stresem sobie nic nie pomożesz a to akurat nic złego co się dzieje u Ciebie :) tym bardziej że to nie pierwszy raz a po drugie gin o tym wiedział :) gdyby wlasnie kolor sie zmienil na szary albo zielony albo zapach bylby nieciekawy czy tez konsystencja mocno rozciągliwa i zero kremowego śluzu to wtedy trzeba się martwić, a jak na razie jest ok :) trzeba sie cieszyć :) bo u mnie to susza była... dopiero teraz powoli sie rozkręca.. i z dnia na dzien coraz wiecej mam.. ale co ciąża to jest inaczej :P

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Merida
    W domu też da się spacerować i to wysiłkowo- z odkurzaczem :-)
    Ścierając kurz :-)
    Fruwając na mopie :-)

Albo po prostu uprawiaj leżing na kanapie :-)
    Swoją drogą Zoyka charakterna że i sprytne paluszki dr A..coś tam :-)
    Jej nie ruszyły :-)

Tego dziecka nic nie rusza :) jedyny objaw, ze brzuch już w miarę nisko, jest inny w położeniu, a cała reszta objawów trafia chyba do mnie przypadkiem. Nic konkretnego. Jak nic zabawa zacznie sie 5 lutego :)

Cztery prania, chata ogarnieta, przepakowalam torby- czy teraz lepiej jest to nie wiem :) poskladalam od nowa ubranka małej, zjadlam budyn, pakuje paczkę do wysłania i zabieram sie za papierologie :)
    Czy jestem bliżej porodu pewnie nie :)

Ide działać dalej :)

Gosiak, Rybeńka, diamonds, Krokodylica lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety :D już się zestresowałam że to już :D ale w sumie Synuś już jest gotowy :)

Daisy rośniecie :) i życze udanej zabawy :)

Super że u Ewelci wszystko jest okej :)

Daisy lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Meridko to Zoyka czeka na Milenkę czy co? :D

merida17, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ