Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTygrysek wrote:Ja mam mamę 4,5 km od nas, a poza tym jest ona po drodze ze i do szpitala
A wczoraj przywieźliśmy zapas pierogów i gołąbków, powiedziałam jej, żeby powtórzyła to za miesiąc
O jak dobrze
Do nas planowo ma przylecieć mój tata na tydzień, jak Luby wróci po porodzie do pracy tata jest kucharzem amatorem z zamiłowania i robi najlepsze kluski śląskie na świecie
Głodna nie będę chodzić, obym tylko miała czas to jeść
Tygrysek, diamonds, Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTygrysku, u mnie to może nie jest "to"...ale u Ciebie może być
Tego nie wiemy
Jutro skończony wg OM, a 1 luty wg USG, także pewnie odeślą mnie z kwitkiem "wróć za 10 dni". Może zrobią mi chociaż ktg, ale tutaj na wszystko jest czas, zero stresu i paniki -
A to moj nie umie gotowac. Chociaz w 6 tyg po szpitalu jak mialam lezec to zrobil rosol ale ja mowilam co ma wrzucac;))
Nie chce zeby glodowal;))
Chcialabym zeby tez chcial gotowac. Zjadlabym z wielka przyjemnoscia;))
Kurcze nie wiem czy brac jutro torby na wizyte. Groszek brala ale to chyba pochodzila jeszcze z tydzien po zdjeciu pessaru nie?
Mizzelko pewnie Ty kojarzyszDaisy, merida17 lubią tę wiadomość
-
Słoneczna do bagażnika możesz wziąć, nie zaszkodzi
Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ale piszecie i piszecie po weekendzie zawsze tu gwarno
My juz w lozkach od 20 .
Bylismy w salonie meblowym ogladac meble i sie zakochalam wybralam tam male co nieco, poki co jeszcze liczymy czy wolimy wydac 1300 czy 2400 1300 to z Agata Meble, a 2400 z salonu . No ale mebel a mebel och i ach
Potem bylismy w mc na malej wyzerce ale tak po zestawie wiec nic takiego. Chore gardlo mam to mnie pieklo jak diabli, a zawsze jem mc wrap'a.
I do domku. Ale fajny dzien tak razem. Wlasnie rozmawialam z Hania ogladalismy nowe lozka - luby mowi ze bedziemy sie musieli zmiescic we 4ke niedlugo.
Mizzelko. Odnosnie Twojego postu. Nie myslalam ze u Ciebie az tak baranie jaja napiete ta sytuacja. No ale co Twoj Maz, daje Ci do zrozumienia ze mial byc syn itp? Wez sie tesciowa nie przejmuj. To obca kobieta. Rodzine tworzycie z mezem i z dzieciatkiem ktore juz niedlugo bedzie razem z Wami. To takie glupie przekonanie ze kazdy facet musi miec syna. Pier*olenie za przeproszeniem! Pojechalismy do tesciow w sobote, a tesciowa od razu do mojego 'Witaj generale dziurawego wojska' i ze smiechem. Tak jak ja lubie, tak myslalam ze jej wywale jednego miedzy zeby. Ale pomyslalam 'szkoda wrzodow'. No nie wiem co jej odbilo. To samo ze szpitalem, pytala sie czy juz wybralam moze gdzie rodzic itp. Od razu powiedzialam ze na te patologie nie wroce na Zaspe. Nastapila obraza tesciowa az wyszla z pokoju. Bo ona tam kiedys pracowala, jakies wysokie stanowisko i myslala ze bedzie mi szpital wybierac. No tego jeszcze brakuje. Mowie ze moze Kartuzy, bo odnowione, kazda sala na porod rodzinny, kabina z hydromasazem, drabinki, worek, pilka. A ona 'Jakie Kartuzy!? Ja do Kartuz jezdzic nie bede!'. Sobie mysle 'Po kiego ch*ja ona chce tam jezdzic przeciez nikt jej nie zaprasza'.
Nie wiem co jej odbilo moze chcialaby sobie troche podyrygowac? To musi do orkiestry (na)detej sie zglosic.
Dziewczyny kluski mrozicie przed gotowaniem czy po jakims lekkim chociaz hm? Ja robie sama i pyszne sa, ale jak zrobie 40 to wszystko schodzi na raz a moglabym tez porobic pomrozic rozne rzeczy - przeciez to do kp jak znalazl posilek z jakims maselkiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 20:50
Krokodylica, Rybeńka, merida17, diamonds, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Daisy fajny dzionek mieliście
Ja juz uciekam spać, bo boli mnie głowa. Dobranoc moje Kochane Brzuchatki :-*Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Hej. My po wizycie. Trochę się przedluzylo po badaniach USG jest ok. Trochę mnie zmartwilo ze ciąża młodsza o 6 dni ale lekarz mówi ze to może być błąd pomiaru. Jak dobrze pamiętam dziecię waży ok.315g to chyba dobrze a ja aż wstyd przybralam 4kg od ostatniego razu. Wyniki moje jak zwykle rewelacja jakbym w ciąży nie była. Szyjka dluga na 41mm. A no i dziecię nóżki rozłożyło i jest chłopczyk dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 21:40
merida17, Gosiak, Daisy, diamonds, mizzelka, Krokodylica, kasika8303, Sue, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mrozilam jeszcze tych kluskow ale sa dwie szkoly;) juz zrobilam wywiad na lutowkach;))
Mozna zamrozic ugotowane to potem rozmrozisz i beda do odsmazenia a mozna tez zamrozic nueugitowane , surowe. Trzeba je ulozyc na desce, zmrozic i potem wlozyc do woreczka czy pojemnika ( to sie nie skleja)
I takie po wyjeciu sa do wrzucenia na wrzatekDaisy, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:A to moj nie umie gotowac. Chociaz w 6 tyg po szpitalu jak mialam lezec to zrobil rosol ale ja mowilam co ma wrzucac;))
Nie chce zeby glodowal;))
Chcialabym zeby tez chcial gotowac. Zjadlabym z wielka przyjemnoscia;))
Kurcze nie wiem czy brac jutro torby na wizyte. Groszek brala ale to chyba pochodzila jeszcze z tydzien po zdjeciu pessaru nie?
Mizzelko pewnie Ty kojarzyszsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Ale piszecie i piszecie po weekendzie zawsze tu gwarno
My juz w lozkach od 20 .
Bylismy w salonie meblowym ogladac meble i sie zakochalam wybralam tam male co nieco, poki co jeszcze liczymy czy wolimy wydac 1300 czy 2400 1300 to z Agata Meble, a 2400 z salonu . No ale mebel a mebel och i ach
Potem bylismy w mc na malej wyzerce ale tak po zestawie wiec nic takiego. Chore gardlo mam to mnie pieklo jak diabli, a zawsze jem mc wrap'a.
I do domku. Ale fajny dzien tak razem. Wlasnie rozmawialam z Hania ogladalismy nowe lozka - luby mowi ze bedziemy sie musieli zmiescic we 4ke niedlugo.
Mizzelko. Odnosnie Twojego postu. Nie myslalam ze u Ciebie az tak baranie jaja napiete ta sytuacja. No ale co Twoj Maz, daje Ci do zrozumienia ze mial byc syn itp? Wez sie tesciowa nie przejmuj. To obca kobieta. Rodzine tworzycie z mezem i z dzieciatkiem ktore juz niedlugo bedzie razem z Wami. To takie glupie przekonanie ze kazdy facet musi miec syna. Pier*olenie za przeproszeniem! Pojechalismy do tesciow w sobote, a tesciowa od razu do mojego 'Witaj generale dziurawego wojska' i ze smiechem. Tak jak ja lubie, tak myslalam ze jej wywale jednego miedzy zeby. Ale pomyslalam 'szkoda wrzodow'. No nie wiem co jej odbilo. To samo ze szpitalem, pytala sie czy juz wybralam moze gdzie rodzic itp. Od razu powiedzialam ze na te patologie nie wroce na Zaspe. Nastapila obraza tesciowa az wyszla z pokoju. Bo ona tam kiedys pracowala, jakies wysokie stanowisko i myslala ze bedzie mi szpital wybierac. No tego jeszcze brakuje. Mowie ze moze Kartuzy, bo odnowione, kazda sala na porod rodzinny, kabina z hydromasazem, drabinki, worek, pilka. A ona 'Jakie Kartuzy!? Ja do Kartuz jezdzic nie bede!'. Sobie mysle 'Po kiego ch*ja ona chce tam jezdzic przeciez nikt jej nie zaprasza'.
Nie wiem co jej odbilo moze chcialaby sobie troche podyrygowac? To musi do orkiestry (na)detej sie zglosic.
Dziewczyny kluski mrozicie przed gotowaniem czy po jakims lekkim chociaz hm? Ja robie sama i pyszne sa, ale jak zrobie 40 to wszystko schodzi na raz a moglabym tez porobic pomrozic rozne rzeczy - przeciez to do kp jak znalazl posilek z jakims maselkiem?
To widzę ze tak samo nasz pseudo dowcipna teściowa jak ja... a sama miała dwie córki na początku a potem synów. ale szczegół. tu panuje średniowiecze. ciemnota. a ja roboli im. rodzic nie będę. jak nie pasuje córka to niech sobie wezmą z porodówki synka.
paranoja.Daisy, merida17, diamonds lubią tę wiadomość
-
Sloneczna super, dzieki za info ja to robie takie megasne duze zawsze omnomnom pycha tak malo roboty chyba zrobie na dniach
Ogladalam www.mamaija/info na gdanskiej Zaspie jest i sr, i gimnastyka aktywna mama, masaz noworodka. Na nfz. Jak ja sama sr to za darmo, jak z moim to 400zl, 16spotkan. A patrze dalej Zajecia indywidualne 3x2.5h 390zl z dojazdem do domu. W to mi graj! dobierzemy sobie godzinke i bedzie nam pasowalo. Jak mamy 400zl placic i jezdzic na 18 czyli moj musi wyjsc wczesniej z firmy tak o 17, odstawic core musimy, potem odebrac. Zmarnowac kilkadziesiat km (ok 65) to wole zaplacic i miec to w domu, a corce jakies zajecie znalezc. I zamiast 16x to 3 i po klopocie. A na cwiczonka moge sobie jezdzic.
Chwale sie mebelkami ktore wybralam:
te poleczki nie znam ceny nie pytalam, sa w roznych rozmiarach myslalam by 2 krotsze wyzej tak na szeroko, a jedna dluzsza nizej tak fajnie by wygladalo
i jeszcze ta ew zamiast tego waskiego slupka z szufladami bo po co tyle szuflad. Ceny juz wtedy nie ogarniam, ale na pewno wyjdzie ze 3k.
Wiec nie wiem czekac czy zamawiac, w koncu teraz 20% zaliczki tylko. Mysle caly czas o ogrodzeniu, w marcu mamy robic, a my tu taka rozpusta ze szkoda gadac.
Nie jest to bialy kolor tylko jasno szary, jakby co nie lubie bialych mebelkowWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 22:37
mizzelka, słoneczna 85, Rybeńka lubią tę wiadomość