X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wanienke sprobuj otworzyc teraz a jak nie to wejdz na strone ikea i tam w wyszukiwarke wpisz wanienka , tam tylko jedna jest

ale nie wiem czy ona nie jest mala bo ma 71 cm. patrze ze normalnie maja wiecej, ale sa tez jakies specjalne wiaderka do kapania niemowlakow;) smiesznie..:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzis mdlilo, rano wymioty po wstaniu jak zwykle ale potem bylo gorzej bo zwrocilam obiad z nawiazka owocow ktore zjadlam wczesniej..
    dawno juz nie wymiotowalam jedzeniem ( jakies 2 tyg) tylko rano..
    a dzis zaczelam nowy tydz, chyba juz 5 ty miesiac..

pocieszajace...

no i glowa bolala znowu- olejek w ruch no i spanie....

a jak u was>?
    jak u Ciebie Krokodylica?> dajesz rade?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps- wanienke dostane po bratanku:) podobno jest dobra wiec mysle- czemu nie?
    kilkadziesiat zl tu kilkadziesiat tam i sie nazbiera- wiec trzeba brac co daja!

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna trzymaj się dzielnie! Ja ostatnio zwróciłam śniadanie, ale to jakieś 2 tyg temu, teraz w końcu spokój :) Nawet, już zęby myję i nie mam odruchu zwrotnego :) tak mało, a jak dużo ;)

I nieśmiało powiem, że u nas dziś wybiło równe 20 tyg :) PÓŁMETEK! Teraz już odliczanie w dół- aż się nie chce wierzyć :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ps- wanienke dostane po bratanku:) podobno jest dobra wiec mysle- czemu nie?
    kilkadziesiat zl tu kilkadziesiat tam i sie nazbiera- wiec trzeba brac co daja!

Pewnie, że tak :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/

lozeczko

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
    i wanienka
    Słoneczna, ja będę miała dokładnie takie łóżeczko i też myślę nad tą wanienką :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to wczoraj z wymiotami sama nie bylas :( nie wiem co mi odwaliło...
    chyba znów od tego że minęłam porę jedzenia ;/

A łóżeczko bardzo zgrabne :) a wymiar standard bo 120x60 to wszystkie mają, ja się zastanawiam nad 140x70 bo mam łóżko akurat 140 i planuje postawić za łóżkiem... zresztą dużo miejsca mam w sypialni bo słabo umeblowałam :P i o to mi chodziło. Mam dużą szafę i planuje komodę i koniec, nic więcej, Tv bd wisieć. no może kiedyś szafki nocne w sumie.. na takie pierdoły żeby nie leżały... :)
    a ja też bym tak zrobiła, co kto daje to trzeba korzystać :D

Meridko jak ten czas leci! ja ciągle myślę że jestem w 13 tygodniu a tu już 16 leci... rety jak ten czas mija...

merida17 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mi pokazuje 5 miesiac ze sie zaczyna;)

ja sie orientuje co i gdzie i jak ale nie wiem kiedy kupie;)
    juz tyle wytrzymalysmy ze 6 tyg mnie nie zbawi:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no prawda, nie powinno zniknąć ze sklepowych półek :D

a ja chyba mam schizy ale poczułam motylka w brzuchu, dziwne uczucie :) ale nie wiem czy brać to pod uwagę, poczekam jak dalej rozwinie sie sytuacja :)
    wczesniej czułam bulgotanie porządne, potem tak jakby ktoś mi palcem od środka stuknął.. nie przyjemne to było, a dziś taki motyl.. pod pępkiem po lewej str :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mama wczoraj tez mowila zebym za wczesnie nie kupiła bo to kazdy bd chcial jakis prezent dać... i się narobi tego tyle że potem bd leżeć aby... i tak bd musiala kupić itp ale na razie zeby sie wstrzymac np z ubrankami :)

w sumie ma racje bo np zabawki, smoczki i gryzaki, nawet body siostra męża miała multum... bo każdy coś chciał dać od siebie, przeciez nie da czekolady :D

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację z tymi prezentami, ja już potrafię sobie wyobrazić święta, na pewno będą same prezenty dla dziecka :D

mizzelka, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)

A my w rodzinie rozwiązaliśmy właśnie ten problem, bo dzieci u nas dużo ;)
    Zawsze bez ceregieli dzwonimy do zainteresowanej mamy i kupujemy co jej potrzeba :) Głównie składamy się na wybraną chemię/pieluchy/chusteczki...tyle to kosztuje, a dla takich rodziców to jednak duża sensowna pomoc. Zero zabawek/smoczków/ubranek to przyjemność dla rodziców ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie u mnie to nie wiem jak będzie, ale na pewno dużo grzechotek, gryzaków, mogą być pewnie i smoczki i body... mama już krzyczy żeby dołożyć się do wózka albo do łóżeczka :D więc czekam cierpliwie :)
    na razie to bym wpadła w szał zakupowy - ciążowy, cholera czasami nie mam co na siebie włożyc... a sklep z odzieżą ciążową jest cholernie daleko, wydaje mi sie ze w promieniu 100 km nic nie kupie ;/ lipa konkretna :( a z neta boje sie kupic.

no i może dostane ciuszki po siostrach mężą ale nie wiem jak to będzie bo znów od drugiej strony też zaszła w ciążę i ma starszą ode mnie o miesiąc .... więc nie wiadomo czy coś dostane.. nie wiem jak to bd.
    no ale trudno :) dam sobie rade :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko, ale jak to będzie :) Oczywiście, że dobrze będzie :)

Jak już jesteśmy w ciąży, co proste nie było, bo każda miała swoją drogę, to teraz byle do bezbolesnego porodu :) a ubranka i cała reszta się przyda w każdej ilości- najwyżej zawsze można podać dalej ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko ja jeszcze nie czuje ruchow,
    podobno nawet do 22 tyg mozna ich nie czuc wiec narazie nie panikuje:)

mizzelka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze dodam, że na początku (tak od 2 tyg) przykładałam rękę i czekałam na ruchy, które były wyczuwalne i delikatne, nie można się pomylić. Od wczoraj pojawiły się już takie mocniejsze i dziś cały ranek czuję, że dzidzia sobie śmiga po brzuchu, nawet nie muszę przykładać ręki, także jestem w szoku, a jednocześnie gęba mi się śmieje- przedziwne uczucie, ale kwestia dni, czy tygodnia i same poczujecie :)

słoneczna 85, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez nie czuje, ale w panikę nie wpadam... wiem ze z dzidzia ok wiec musimy cierpliwie czekac... milego dnia dziewuszki

Krokodylica lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzis kolejny numer Mamo to ja- pazdziernikowy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie na to nie ma reguły, ja esie jeszcze nie nastawiam bo mogę się mylić :) przecież pierwszy raz jestem w ciąży :D :D

dokładnie do 22 tyg :) a pierwiastki ponoć w 20 tyg dopiero czują
    więc nie wiem co dziś się stało ale serio to było coś innego... jeszcze czegoś takiego nie miałam :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moglam dzis spac- jakies durne sny w ogole mam- czesto mi sie sni jakas wojna..

jeszcze tego brakowalo zebysmy rodzily kiedy bedzie wojna- a to niewykluczone

Krokodylica, zyjesz?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ