X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe/Lipcowe testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe/Lipcowe testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Słoneczna to straszny sen miałaś. Nie wyobrażam sobie żeby teraz miała być wojna :-/ mam nadzieję, że nigdy nas to nie spotka.
    Co do snów to chyba norma że teraz częściej nam się coś śni. Ja tez mam często głupie sny w ciąży.
    A dziś mi się śniło, że mój mąż mnie zostawił dla innej. I to było tak realistyczne ze się obudziłam i musiałam sprawdzić czy on jest obok hehe
    Miłego dnia Kochane :-*

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja sie boje ze dojdzie do nas.
    konca nie widac poki co na tym wschodzie.

wiecie, jak tak poczytam forum czasem to az sie mi nieraz odechciewa.
    chyba w kazdym watku ktos cos powie glupiego

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co masz na myśli? Chodzi mi o forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 12:05

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj jedna dziewczyna u nas wczoraj napisala "zale" bo bedzie dziewczynka a nie chlopiec- i to jak ...

brak slow

mi jest obojetne jaka plec- aby zdrowe.

Krokodylica, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Krokodylica, zyjesz?

Jestem, żyję, dziękuję za pamięć.
    Rzadko zaglądam bo kiepsko się czuję, ciągle mnie męczy. Już mi opadły ręce, nogi i cycki i mam serdecznie dość tego rzygania. :/

Z dobrych wieści - wczoraj byłam u gina wieczorkiem, groszek ma 43mm, serduszko bije, rączki, nóżki na swoim miejscu, wszystko ok.

To mój groszek:

usg.jpg

Na usg spał sobie chyba, ani dygnął. Aż lekarz chyba chciał sprawdzić o co chodzi i zaczął pukać w brzuch to groszek sobie podskoczył, i położył się z powrotem bez ruchu z rączką przy głowie. Jednym słowem ma wywalone. :)

Dostałam czopki na wymioty, bo "jak nie zwalczymy czopkami to znowu szpital". A ja nie chcę do szpitala już. :( Wolę leżeć w domu. Także mam nadzieję, że niebawem mi przejdzie. :(

Za 1,5 tygodnia mam usg genetyczne czy jak ono się tam nazywa.

słoneczna mi też płeć obojętna, byle zdrowe.

słoneczna 85, Rybeńka, mizzelka, Sue, kasia_1988 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że była mowa o łóżeczkach, ja muszę pomyśleć co najpierw wynieść z sypialni bo nie mam gdzie go wstawić. Słabo z miejscem ale jakoś może go ogarniemy. I mam nadzieję, że rodzinka trochę nam też zrobi prezentów "dzieciowych" bo kaska na to pójdzie niemała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    aj jedna dziewczyna u nas wczoraj napisala "zale" bo bedzie dziewczynka a nie chlopiec- i to jak ...

brak slow

mi jest obojetne jaka plec- aby zdrowe.

Przykre to strasznie, bo pewnie najpierw płakała, żaliła się, jak to zajść nie może, a jak ją szczęście dopadło, to najwidoczniej niezbyt wystarczające! Cieszmy się tym co mamy i grunt, by zdrowo rosły te nasze fasole i groszki :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokodylica0 ja tez musze wyniesc lozko nasze nierozkladane i zamienic na wersalke jakas zeby bylo skladane i zeby bylo wygodnie

czopki tez mialam-Torecan- ale wiesz ona strasznie mnie usypialy - bralam je jak np 2 dni wymiotowalam wsyztskim ze nic sie nei przyjmowalo to wtedy nastepony dzien byl spokojniejszy- a jak musialam do pracy to np wkaldalam czopek nad ranem zeby juz zaczal dzialac albo w srodku nocy a zeby w miare funkcjonowac i nie spac!

ogolnie staraalam sie ich nei brac- bo sie balam

mi pomagaala coca cola - powaznie

w kryzysie juz po to siegalam

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :/ to faktycznie nie fajnie.... Tak to jest jak niektóre się na chama nastawiają a potem wielce rozczarowane. Szkoda gadać... Zamiast się cieszyć, że Maleństwo zdrowe to jeszcze narzeka. Nie zrozumiem nigdy takich kobiet.
    Dla mnie też najważniejsze żeby było zdrowe.

Co do pokoju, to my już zrobiliśmy z mężem przemeblowanie w sypialni i dziś kupiliśmy tapety do kącika Maleństwa. Bo my tu wynajmujemy i za rok prawdopodobnie już pójdziemy na swoje. Więc nie ma sensu całego pokoju zmieniać na siłę.

Łóżeczko chyba to kupimy, bo tu już jest wszystko łącznie z materacem, pościelą i innymi bajerami ;p
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-posciel-amy-17cz-i4543766284.html?source=mlt

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, zestaw tej pościeli wygląda imponująco!!!!

A my złamaliśmy wczoraj nasze zasady, bo w sklepie była tak dobra promocja na drewniany zestaw (łóżeczko, komoda, szafa- ta ostatnia mi nie jest potrzebna, ale wyszła za free w tej sytuacji) i zamówiliśmy. Dużo taniej, gdybyśmy kupili osobno elementy! Przyjdzie do nas za miesiąc, nie śpieszy się, ale tym sposobem wózek wyjdzie nam również free, bo wszystko było za pół ceny, także aż głupio nie skorzystać przy tych wszystkich wydatkach. Wiem, że wcześnie, ale z drugiej strony myślę tylko pozytywnie, czekałam tyle lat, że musi być dobrze i tyle :)

A u Was jak dziś samopoczucie?? :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridko ja też teraz już myślę tylko pozytywnie. Wierzę, że limit złego już wykorzystaliśmy.
    Co do kupowania za połowę ceny to wcale Ci się nie dziwię, po co masz za coś przepłacać, my z mężem też kupujemy często różne rzeczy wcześniej, bo są w atrakcyjnej cenie np. budowę mamy na etapie stan surowy zamknięty, a kupiliśmy sobie zlew do kchni z castoramy bo był kosztował 400zł a jakbyśmy kupowali normalnie poza promocją zapłacilibyśmy za taki sam 1000zł. Więc jest różnica. Leży sobie pod schodami i czeka na swoją kolej :D
    Także ja nie uważam, że to złe kupować coś wcześniej.

U mnie dziś samopoczucie oki, choć nie chce mi się nic robić a w brzuchu mi już tak burczy ;p

merida17 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak samo robiliśmy z mieszkaniem w Pl, jeszcze nie było kuchni i łazienki, ale były już ręczniki, talerze i szklanki :) Oszczędności ogromne!

Ja też mam lenia :) ogromnego ;)

A w ogóle Rybeńko w Pl chyba jesteś moją sąsiadką, bo z Orzesza jesteś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:50

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak z Orzesza, a Ty? a teraz jesteś za granicą?

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku piękne dziecko! :) spał tak samo jak moj ostatnio hahah :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No tak z Orzesza, a Ty? a teraz jesteś za granicą?

Ogólnie to jestem z Żor, ale nie mieszkam w Pl już chyba 7 lat :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche drogie to lozeczko - a wlasnie gdzies cyztalam zeby poduszeczk i nie klascc niemowlakom i w ogole lepiej kocyk niz koldre.

nie moze byc za cieplo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zamierzacie wracać w ogóle do Polski sąsiadko :)

Słoneczna no właśnie nam się wydaje, że nie jest drogie, bo jakbyśmy mieli dać 300-400zł na samo gołe łóżeczko a potem dokupywać materac, pościel, ochraniacze, ten przybornik i te inne bajery to by to dużo drożej wyszło. Natomiast o tej poduszce to wiem i nie będę kładła na poduszce.

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko, do Pl tylko na urlop i rodzinne imprezy ;) To już postanowione :)

Mi się podoba Twój wybór łóżeczka, te z Ikei jak najbardziej też, obydwa super, poważnie! Trzeba pamiętać, że te wszystkie dodatki są zawsze najdroższe, a w zestawie to też oszczędność czasu i wszystko ładnie do siebie pasuje :) zawsze są plusy i minusy :) grunt, że każdej z nas pasuje coś innego i jest ciekawie :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Słoneczna, ja to wczoraj traktowałam trochę z przymrużeniem oka. I myślę, że jej przejdzie ;)

Jak za dużo hormonów to też niedobrze :) Dziś kolejny spór ;D

Byłam dziś na badaniach ;)
    Maluszek rośnie, śliczny chłopaczek a dodatkowo serce bije jak dzwon!:)

merida17, Groszek, mizzelka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, nie moge spac wiec witam Was tak wczesnie....

ale jaja..merida !!! ja pochodze z Żor !!! jestem w szoku ciezkim :) jaki ten świat mały... Osiedle Powstańców moze??

powiem Wam, ze ja nie wiem jakie lozeczko wybrac...czy Ikea czy Drewex...eh, ciezkie te wybory...tak jak zreszta wszystko dla malucha.
    Dobrze, ze chociaz Wy macie juz powybierane;)
    Wózek, niby mamy swój typ, ale sama nie wiem czy chcemy go na 100%

Sue, Krokodylica jak to dobrze, ze wszystko ok z Waszymi Maluszkami:)

ja ide w piatek na drugie prenatalne i strasznie sie boje;/ !

Co do tej dziewczyny i reakcji na płeć, to moze hormonki i inne sprawy sie nawarstwiły;p albo taki "pierwszy szok"?;p nie mam pojecia...

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ